Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Averus
- ferratilis
#45277 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Otkriven je i dizajn novog controllera, stize sljedece godine. Kopiraju dualsense, sa haptic feedback i akcelerometrom, sto je dobra stvar. Nadam se da ce imati i hall effect senzore.
- Tito_i_Partija
#45278 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne znam ni šta je haptic feedback, a kamoli šta je accelerometer. 
- ferratilis
#45279 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Haptic feedback ti je u biti veoma detaljna vibracija koja moze simulirati granularne pokrete. Npr. lik ti klizi po ledu, ti to osjetis kroz controller. Sony je to digao na visi nivo sa PS5 sa svojom zasticenom tehnologijom, sad Microsoft zeli da pruzi slican osjecaj.Tito_i_Partija wrote: ↑19/09/2023 23:45 Ne znam ni šta je haptic feedback, a kamoli šta je accelerometer.![]()
Akcelerometar ili ziroskop ti je kontrola pomocu pokreta cijelog controllera, kao sto Nintendo Switch koristi.
Najbitnija stvar meni su hall effect senzori, jer bi to znacilo da controller moze dosta duze trajati jer se ne trose potenciometri kao na danasnjim dzojsticima. Valjda ti je sad jasno.
-
1Dante1
#45280 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Definitivno vrijedi probat. Hvala ti.Dope_Man wrote: ↑19/09/2023 16:12Evo otkako sam poceo napisao sam dva posta, a pisao je i ferratilis svoje utiske.. sve u svemu - klasicni Bethesda RPG.
Naravno, ima nekih novosti, nacin levelovanja skilova, inventar na NPCjevima itd.. al ako volis Bethesda igre, ova nece biti razocarenje, uzivat ces jer formula je ista, samo novi, malo drugaciji svijet sto je lijepo osvjezenje iako jedva cekam i TES VI za 10 godina.
Meni, u dosadasnjih 15tak sati uz igru, jedino sto se ne dopada je svemirski dio. Nekako me nista ne privlaci da provodim vrijeme leteci, nemam sta uraditi (il mozda jos nisam otkrio da imam) i obicno skacem sa jedne planete na drugu, svemirom se uopste ne bavim. A ja sam inace lik koji kategoricki odbija koristiti fast travel u Bethesda igrama, pa ti vidiDa bar imas nacin da razumno putujes kroz svemir, kontrolisuci brod, do naredne planete, ja bih sigurno to koristio umjesto fast travel opcije.
- Averus
#45281 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koji je best buy wireless controller sad, u '23/'24 godini?
- ferratilis
#45282 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Najbolji controller generalno ti je 8bitdo Ultimate Bluetooth. Medjutim, problem ga je nabavit kod nas. Jedina opcija je aliexpress ili ebay, sto nije bas pouzdano. Druga najbolja opcija je Gamesir T4 Kaleid, koji isto ima odlicne karakteristike za cijenu, ali je ruzan kao grob.
Ono sto trazis od dobrog controllera su prije svega hall effect senzori, pa tek onda dodaci kao back paddles, mehanicka dugmad i slicno. A niko ne nudi sve odlicno u paketu kao 8bitdo, dobijes i charging dock koji u sebi sadrzi wireless receiver.
Ako ne mozes pronaci ova dva, onda ti preostaje regularni Xbox ili Dualsense controller, ali oni ne traju dugo zbog Alp potenciometara. Dualsense pogotovo.
- Dope_Man
#45283 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovaj 8bitdo rastura. Nemam taj veliki zasad, mozda i uzmem ako vidim da cu koristiti, ali imam SN30 za igranje emulatora na firesticku i vrhunski radio posao, i osjecaj u ruci je taman.
-
DonieBrasco
#45284 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nekako mi glupo da je ovo procurilo iz Microsofta ili ih je neko hakirao - takva kompanija u pitanju i da se to desi, valjda nisu tako ocajni da se cuje za njih i buduce gaming projekte.
- House
-
korisnik_ca
- typeOnegative
#45287 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ferratilis wrote: ↑20/09/2023 09:02Najbolji controller generalno ti je 8bitdo Ultimate Bluetooth. Medjutim, problem ga je nabavit kod nas. Jedina opcija je aliexpress ili ebay, sto nije bas pouzdano. Druga najbolja opcija je Gamesir T4 Kaleid, koji isto ima odlicne karakteristike za cijenu, ali je ruzan kao grob.
Ono sto trazis od dobrog controllera su prije svega hall effect senzori, pa tek onda dodaci kao back paddles, mehanicka dugmad i slicno. A niko ne nudi sve odlicno u paketu kao 8bitdo, dobijes i charging dock koji u sebi sadrzi wireless receiver.
Ako ne mozes pronaci ova dva, onda ti preostaje regularni Xbox ili Dualsense controller, ali oni ne traju dugo zbog Alp potenciometara. Dualsense pogotovo.
za dualsense se mogu složiti , relativno lako i brzo se sj , ali za xb-ove kako sam iz osobnog iskustva zaključio mogu reći da su nepoderivi . Imao dva xbox360 controlera ( žična ) , koristio ih sedam osam godina i radili ko prvog dana , prodao ih , novi vlasnik ih i dan danas koristi . sad imam dva xbox one wireless controlera , jednom sest godina, drugom tri i pol , ko glanc novi i sad , sve tipke rade , ništa ne krcka , propada itd .
- Peacean
-
korisnik_ca
#45289 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Za phantom liberty reviewirima poslali video koji mogu objaviti. Obzirom kako je originalna igra prosla, ulijeva povjerenje.
- Tito_i_Partija
#45290 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
The Division 3 is coming, yeah baby!
https://www.pcgamer.com/ubisoft-casuall ... ivision-3/

Jedva čekam. Šta sam samo vremena proveo na Division 2, ni sam ne znam. Baš ovih dana kontam da ga instaliram na novi PC.Star Wars Outlaws creative director Julian Gerighty will take a new role at Ubisoft once that game is done: executive producer of everything Tom Clancy's The Division. That includes oversight of all the Division-branded games: The Division 2, The Division Heartland, mobile game The Division Resurgence, and, what's this? The Division 3, which Ubisoft casually announced in the press release about Gerighty's new job.
Star Wars Outlaws and The Division 2 studio Massive Entertainment is "actively building a team" for The Division 3 right now, the press release says. As for Gerighty's current project, open world Star Wars game Outlaws, Ubisoft says he "remains fully committed" to it and that he'll "remain on the project through launch" before starting his new role.
The Division 3 is very early in development then, which helps explain the lowkey announcement—there's no trailer or even artwork to share. We've seen similarly concise, early game announcements from other big developers in recent years. Blizzard, for instance, announced last year that it's working on a survival game without giving it a name, a move we interpreted as an effort to recruit talent.
Gerighty's previous credits at Ubisoft include the other main Division games, as well as games from the Splinter Cell and Ghost Recon series of Tom Clancy-branded games, The Crew, and Watch Dogs. He's been with the company for 25 years, spending the past 10 at Massive Entertainment.
-
DonieBrasco
#45291 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igra li ko 2077 da li je patch 2.0 popravio stvari, DLC uskoro ?
Ja jos nisam i ne zuri mi se.
Ja jos nisam i ne zuri mi se.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45292 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
jesi igro SP ili MP?Tito_i_Partija wrote: ↑21/09/2023 19:26 The Division 3 is coming, yeah baby!![]()
![]()
Jedva čekam. Šta sam samo vremena proveo na Division 2, ni sam ne znam. Baš ovih dana kontam da ga instaliram na novi PC.Star Wars Outlaws creative director Julian Gerighty will take a new role at Ubisoft once that game is done: executive producer of everything Tom Clancy's The Division. That includes oversight of all the Division-branded games: The Division 2, The Division Heartland, mobile game The Division Resurgence, and, what's this? The Division 3, which Ubisoft casually announced in the press release about Gerighty's new job.
Star Wars Outlaws and The Division 2 studio Massive Entertainment is "actively building a team" for The Division 3 right now, the press release says. As for Gerighty's current project, open world Star Wars game Outlaws, Ubisoft says he "remains fully committed" to it and that he'll "remain on the project through launch" before starting his new role.
The Division 3 is very early in development then, which helps explain the lowkey announcement—there's no trailer or even artwork to share. We've seen similarly concise, early game announcements from other big developers in recent years. Blizzard, for instance, announced last year that it's working on a survival game without giving it a name, a move we interpreted as an effort to recruit talent.
Gerighty's previous credits at Ubisoft include the other main Division games, as well as games from the Splinter Cell and Ghost Recon series of Tom Clancy-branded games, The Crew, and Watch Dogs. He's been with the company for 25 years, spending the past 10 at Massive Entertainment.
![]()
- Averus
#45293 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mene škakilja da kupim, ali sam skontao da prije GOTY varijante neću uzimati.DonieBrasco wrote: ↑21/09/2023 21:17 Igra li ko 2077 da li je patch 2.0 popravio stvari, DLC uskoro ?
Ja jos nisam i ne zuri mi se.![]()
I Witcher 3 sam kupio godinama nakon izlaska, kad je sve ispeglano, dobio dvije odlične ekspanzije (možda najbolje ikad napravljene) i igru za prenisku cijenu
Nadam se istom scenariju i za CP2077, a do tad imam bruku igara da završim.
Ali istina je da me stalno svrbe pare, kad god vidim CP2077 clipove. Isto vrijedi i za FF7Remake
- Tito_i_Partija
-
DonieBrasco
#45295 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tako cu i ja, jos nisam ni Witcher 3 igrao nesto me odbija ta igra.
-
Bosnian Dragon1
#45296 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Division bas teska igra ako nemas dobre saigrace
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45297 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ja sam igro keca. bio dobar. ima basebuildingTito_i_Partija wrote: ↑21/09/2023 22:08Samo SP. Odigr'o par puta Dark Zone kad mi je trebalo neko posebno oružje, al' nisam od toga ništa više.
- Averus
#45298 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam ga tri ili četiri puta započinjao i odustajao. Daj mu priliku, par sati. Odradi "Red Baron" quest i ako ti on ne promijeni mišljenje, nema štaDonieBrasco wrote: ↑21/09/2023 22:19 Tako cu i ja, jos nisam ni Witcher 3 igrao nesto me odbija ta igra.
Meni se igra toliko svidjela, da sam pročitao i nekoliko knjiga, odigrao i Witcher 2, čak probao u par navrata skoro neigrivi Witcher 1 (ali sam morao odustati, jednostavno užasan je gameplay).
Baš. Prvi grad je ok, može se. Ali već dalje osim taktike i preciznosti, treba i dobar saigrač/ekipa.
Ja sam haman odustao iako mi stoji instaliran.
- Tito_i_Partija
#45299 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Čuj basebuilding, nisam znao za to. Doduše nisam nikad igr'o keca, naletio jednom na dvojku za pet dolara na Epicu, uzeo, i to je bilo to. Al' mislim da imam keca, mesčini da sam ga skoro džaba pokupio na nekoj Ubisoft promociji. Možda bi treb'o probat' makar zbog priče.Chmoljo wrote: ↑21/09/2023 23:33ja sam igro keca. bio dobar. ima basebuildingTito_i_Partija wrote: ↑21/09/2023 22:08
Samo SP. Odigr'o par puta Dark Zone kad mi je trebalo neko posebno oružje, al' nisam od toga ništa više.![]()
Eto da sam u evropskoj vremenskoj zoni, mogli bi zajedno igrat'.
- House
#45300 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

e, jesu me namučili... mamu im jebem.