Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
laik1981

#7326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laik1981 »

Sreca pa se vise ne pitate ni za sta :bih:
A_A_AKCIJA

#7327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Athlon64 wrote: 19/09/2023 20:46
laik1981 wrote: 19/09/2023 20:39 Pa taj je za vas prihvatljiviji od neke Ane.
Pa naravno da jeste, ja bih volio da je OVAKVI ISTI Bosnjaci kao ovaj sa slike drže 50% rukovodecih pozicija u RS-u.

Bilo bi mi jako drago, a ono što je istina jeste da čak ni ovaj jedan jedini sa slike ne drži nikakvu rukovodeću poziciju ni u jednoj entitetskoj agenciji.

:run:

Ne znam samo koga pokušavate uvrijediti ovim ?
Otkrio si još štete koju je SDA nanijela državi

Njih rs nikada nije zanimala, iako su imali zakonsku osnovu da traže udio Bošnjaka u skladu sa popisom.

Zašto danas pričamo o tome, a nismo do sada?

Apsolutno se slažem da se to mora izmijeniti.
Samo nam ne podmeći muda pod bubrege sa idejom da je to kao upaliti svjetlo, jedan klik i riješeno.

Trebaće godine da se to ispravi.
Krenulo se od agencija, doći će i to na red.
Athlon64

#7328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

A_A_AKCIJA wrote: 19/09/2023 20:50
Athlon64 wrote: 19/09/2023 20:46

Pa naravno da jeste, ja bih volio da je OVAKVI ISTI Bosnjaci kao ovaj sa slike drže 50% rukovodecih pozicija u RS-u.

Bilo bi mi jako drago, a ono što je istina jeste da čak ni ovaj jedan jedini sa slike ne drži nikakvu rukovodeću poziciju ni u jednoj entitetskoj agenciji.

:run:

Ne znam samo koga pokušavate uvrijediti ovim ?
Otkrio si još štete koju je SDA nanijela državi

Njih rs nikada nije zanimala, iako su imali zakonsku osnovu da traže udio Bošnjaka u skladu sa popisom.

Zašto danas pričamo o tome, a nismo do sada?

Apsolutno se slažem da se to mora izmijeniti.
Samo nam ne podmeći muda pod bubrege sa idejom da je to kao upaliti svjetlo, jedan klik i riješeno.

Trebaće godine da se to ispravi.
Krenulo se od agencija, doći će i to na red.
Naravno, slažem se i to s tobom.

Pazi, ja ne znam za šta ti mene smatraš, ali ja smatram SDA odgovornom za sve ovo do sad što se desilo.
Ali od uspostave nove vlasti - smatram Trojku odgovornom.

To je to, uhvatili ste se u kolo - sad igrajte. Tvrdili ste da ste bolji od SDA - budite.
Dosadašnji rezultat u imenovanju kadrova je još veći minus za Bošnjake nego pod SDA režimom, već pola godine ovdje se ubjeđuje " da ne može ništa preko noći" pa kad će proći ta noć ili je tek krenula prema ponoći ?
sajber87

#7329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Trojka i sda df ne mogu u istu recenicu, trojka je ispred ovih trgovaca bosnom i bosnjacima svjetlostu godinu ispred, uostalom vidjeces sta ce se sve promjeniti do kraja mandata da se ne ponavljam
BHCluster

#7330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Niksic (SDP) kaze mi smo protiv da Tegeltija bude imenovan za direktora UIO, onda pristane a Tegeltija stavi svoje. Kako je krenulo niTko bolje nece oprati sdO od Trojke.
DonieBrasco

#7331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Jedva cekam da opet krenu stvari oko izbornog zakona, pa da vidimo hoce li biti tu promjena ili je ipak glas hdz hrvata vrijedini od ostaloh a mi smo kao na EU putu.
Last edited by DonieBrasco on 19/09/2023 21:22, edited 1 time in total.
Athlon64

#7332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

BHCluster wrote: 19/09/2023 21:19 Niksic (SDP) kaze mi smo protiv da Tegeltija bude imenovan za direktora UIO, onda pristane a Tegeltija stavi svoje. Kako je krenulo niTko bolje nece oprati sdO od Trojke.
Trojku još jedino Bakir može spasiti.

(ako nastave ovim putem, a ne vidim da koče i okreću kormilo)
Athlon64

#7333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

DonieBrasco wrote: 19/09/2023 21:22 Jedva cekam da opet krenu stvari oko izbornog zakona, pa da vidimo hoce li biti tu promjena ili je ipak glas hdz zrvata vrijedini a mi smo kao na EU putu.
Izborni zakon mora biti u skladu s presudama ESLJP, dakle ne smiju postojati etnički prefiksi nigdje.

Sve protivno jeste udar na EU.
Styling

#7334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

Athlon64 wrote: 19/09/2023 20:12
Styling wrote: 19/09/2023 20:09

U poplavi papaka i seljaka u institucijama, meni je bitno.
Jesil ovo stvarno povukla argument "gradska raja" za ovu ženu koja je iz sela pored Kiseljaka i stvarno bih volio da vidim njenu biografiju, ako možeš predočiti jer nisam mogao pronaći stvarno.

Mada, meni ko god je za nekog potegao argument on je "gradska raja" - u prevodu znači da taj neko nikakve druge "kvalitete" i reference nema.
Kompliment u stilu: "Nek je on meni živ i zdrav".

Ali za ovu dotičnu ni taj argument ne možeš potegnuti na tvoju žalost. Užas.

EDIT: I da - poplava seljaka i papaka u institucijama dolazi najviše iz tog pravca za koji navijaš.
Ana je gospođa.
vee-jay

#7335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

BHCluster wrote: 19/09/2023 21:19 Niksic (SDP) kaze mi smo protiv da Tegeltija bude imenovan za direktora UIO, onda pristane a Tegeltija stavi svoje. Kako je krenulo niTko bolje nece oprati sdO od Trojke.
Sto bi ti trebao pozdraviti jer ce time i DF ponovo na vlast.
Dakle budi malo vise pozitivniji.
mirsek

#7336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirsek »

Styling wrote: 19/09/2023 21:33

Jesil ovo stvarno povukla argument "gradska raja" za ovu ženu koja je iz sela pored Kiseljaka i stvarno bih volio da vidim njenu biografiju, ako možeš predočiti jer nisam mogao pronaći stvarno.

Mada, meni ko god je za nekog potegao argument on je "gradska raja" - u prevodu znači da taj neko nikakve druge "kvalitete" i reference nema.

EDIT: I da - poplava seljaka i papaka u institucijama dolazi najviše iz tog pravca za koji navijaš.
Ana je gospođa.
Jel to sve sto se moze reci za njeno zaposljavanje ?
Ili nije bilo bas nijednog bosnjaka u ovolikom sarajevu vise kvalifikovanog od nje ?
Hajvan

#7337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hajvan »

za Ane, Radojke, Momcile i Tihofile se uvijek nadje opravdnje na ovom forumu.
:mrgreen:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#7338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Styling wrote: 19/09/2023 21:33

Ana je gospođa.
Da se zove Mubera, bila bi seljancurina pretpostavljam?
kokakolas

#7339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kokakolas »

Diplomatska ofanziva u New Yorku je pocela :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Hajvan wrote: 19/09/2023 22:10 za Ane, Radojke, Momcile i Tihofile se uvijek nadje opravdnje na ovom forumu.
:mrgreen:
Zavera :D
PreWiBa

#7341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Bilo bi lijepo da neko napise biografiju doticne. Ako je obrazovana i ako nije separatisticki element (dokazano), onda je brica bezveze.

Te FGR price da je gradska raja ne pale, primjeri anti-Merhaba fighterke Boske Cavar i kriticarke restorana Sanje Vlaisavljevic dovoljno govore za sebe.
BHCluster

#7342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

vee-jay wrote: 19/09/2023 21:48
Sto bi ti trebao pozdraviti jer ce time i DF ponovo na vlast.
Dakle budi malo vise pozitivniji.
kmeee
Athlon64

#7343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

sehohari wrote: 19/09/2023 22:12 Bilo bi lijepo da neko napise biografiju doticne. Ako je obrazovana i ako nije separatisticki element (dokazano), onda je brica bezveze.

Te FGR price da je gradska raja ne pale, primjeri anti-Merhaba fighterke Boske Cavar i kriticarke restorana Sanje Vlaisavljevic dovoljno govore za sebe.
Nema nigdje biografije, vjerovatno jer možeš šetajući Ferhadijom naletjeti na 10 Bošnjaka s boljim kompetencijama.

Do sad što znamo o njoj jeste: gradska raja (iz sela iz okoline Kiseljaka), gospođa (to ne sporim) i majka (ni to ne sporim).

I moja rahm. nena je imala slične kompetencije kad sagledaš ovako. :D
Athlon64

#7344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

kokakolas wrote: 19/09/2023 22:11 Diplomatska ofanziva u New Yorku je pocela :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
PreWiBa

#7345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Athlon64 wrote: 19/09/2023 22:44
sehohari wrote: 19/09/2023 22:12 Bilo bi lijepo da neko napise biografiju doticne. Ako je obrazovana i ako nije separatisticki element (dokazano), onda je brica bezveze.

Nema nigdje biografije, vjerovatno jer možeš šetajući Ferhadijom naletjeti na 10 Bošnjaka s boljim kompetencijama.

Do sad što znamo o njoj jeste: gradska raja (iz sela iz okoline Kiseljaka), gospođa (to ne sporim) i majka (ni to ne sporim).

Mislim da uopšte nije bitno da li je Bošnjak ili ne
Samo da nije separatistički element, ali da ujedno ima i biografiju za takvo mjesto
Ušta sumnjam

Jbt. direktor regionalnog ureda, to je opasno visoka pozicija, drugo je što ovi nepismenjakovići ovdje samo znaju za ministre
Athlon64

#7346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

sehohari wrote: 19/09/2023 22:47
Athlon64 wrote: 19/09/2023 22:44

Samo da nije separatistički element, ali da ujedno ima i biografiju za takvo mjesto
Ušta sumnjam

Jbt. direktor regionalnog ureda, to je opasno visoka pozicija, drugo je što ovi nepismenjakovići ovdje samo znaju za ministre
Da, pa znaš kako, teško je procjeniti separatistički element.

Imaš i ovih što se kunu u suverenu BiH, a ne daju riječi protiv Čovića i aparthejda. :D
PreWiBa

#7347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Athlon64 wrote: 19/09/2023 22:48
sehohari wrote: 19/09/2023 22:47

Ušta sumnjam

Imaš i ovih što se kunu u suverenu BiH, a ne daju riječi protiv Čovića i aparthejda. :D
Jbg. to je rizik koji vazda ide uz to

Ako ćemo samo ići po tome da li je Bošnjak ili ne, sami pravimo Bošnjakistan.
Athlon64

#7348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

sehohari wrote: 19/09/2023 22:50
Athlon64 wrote: 19/09/2023 22:48

Nije apsolutno bitno da li je neko Bošnjak ili nije, ali Bošnjaka na rukovodećim funkcijama (u ovakvom etničkom uređenju) mora biti na minimalno 50% u državi.

Što se tiče konkretno ovog slučaja, mene samo zanima koje su kompetencije imenovanih, dakle biografija me zanima.

Zanima me također ko su direktori ostalih RU, tj. da li je barem 50% od ukupnog broja - Bošnjaci. Ako postoje 4 regionalna ureda, Bošnjaci moraju biti direktori u 2.

O tome se radi. Nemam ništa protiv ako je Srbin direktor u Sarajevu, Hrvat u Tuzli, ako je pri tome Bošnjak direktor u BL i Mostaru.

Tek kad se sprovede poresuda ESLJP i ukinu svi etnički prefiksi, onda nema smisla gledati ko je koje etnije na kojoj poziciji.
PreWiBa

#7349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Athlon64 wrote: 19/09/2023 22:52
sehohari wrote: 19/09/2023 22:50

Nije apsolutno bitno da li je neko Bošnjak ili nije, ali Bošnjaka na rukovodećim funkcijama (u ovakvom etničkom uređenju) mora biti na minimalno 50% u državi.

Što se tiče konkretno ovog slučaja, mene samo zanima koje su kompetencije imenovanih, dakle biografija me zanima.

Zanima me također ko su direktori ostalih RU, tj. da li je barem 50% od ukupnog broja - Bošnjaci. Ako postoje 4 regionalna ureda, Bošnjaci moraju biti direktori u 2.

O tome se radi. Nemam ništa protiv ako je Srbin direktor u Sarajevu, Hrvat u Tuzli, ako je pri tome Bošnjak direktor u BL i Mostaru.
Taj postotak ne važi za Bošnjake, već za predstavnike sa teritorija koje je ARBiH držala 1995.

Isto kao što i Dodik postavlja razne Rome ili "Bošnjake" tipa Petar Mitrović na mjesta koja formalno pripadaju Bošnjacima, ima i nekih obrnutih situacija.
sumirprimus

#7350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

sehohari wrote: 19/09/2023 22:57
Athlon64 wrote: 19/09/2023 22:52

Taj postotak ne važi za Bošnjake, već za predstavnike sa teritorija koje je ARBiH držala 1995.

Isto kao što i Dodik postavlja razne Rome ili "Bošnjake" tipa Petar Mitrović na mjesta koja formalno pripadaju Bošnjacima, ima i nekih obrnutih situacija.
To i u njemackoj imaju obzira za forumanje?
Locked