Hvala za odgovor.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Hajlac
- VladaFBiH
#17202 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
El_comadante
- VladaFBiH
#17204 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ceste su uradile nekakav Projekat (vjerovatno Idejni) prema kojem je predviđeno proširenje ceste (navodno prema zgradama Aerodromskog naselja) izvan koridora za 4 trake predviđenog Regulacionim planom i ovaj je rekao da neće dati dozvolu za to rješenje.El_comadante wrote: ↑18/09/2023 11:32Ovo ne može blokirati jer je dio ceste općina Ilidža dio Novi grad.
Sad kakav je projekt nisam vidio ali je očito zapelo u Novom Gradu.
-
El_comadante
#17205 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
E to je drugo, ako je tako. Taj dio jeste u Novom Gradu. Vjerojatno ni ja nebih dao da sam načelnik.VladaFBiH wrote: ↑18/09/2023 11:41Ceste su uradile nekakav Projekat (vjerovatno Idejni) prema kojem je predviđeno proširenje ceste (navodno prema zgradama Aerodromskog naselja) izvan koridora za 4 trake predviđenog Regulacionim planom i ovaj je rekao da neće dati dozvolu za to rješenje.El_comadante wrote: ↑18/09/2023 11:32
Ovo ne može blokirati jer je dio ceste općina Ilidža dio Novi grad.
Sad kakav je projekt nisam vidio ali je očito zapelo u Novom Gradu.
-
DebelinJoe
#17206 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zanimljivo je govorio Amir Vuk Zec veceras na TVSA. Pohvalio je Zenicu i njenu zaobilaznicu, a kritikovao izgradnju autoputa "kroz Sarajevo". Rekao je ono sto se odavno zna a to je da se moraju probiti i tuneli ispod Žuči i Huma prema Vogosci, da se mora praviti sjeverna zaobilaznica.
Ja bih dodao da bi bilo dobro probiti tunele prema Kiseljaku. Lepenička dolina ima ogroman potencijal za Sarajevo. Tu se Sarajevo praktično jedino moze i širiti.
Ja bih dodao da bi bilo dobro probiti tunele prema Kiseljaku. Lepenička dolina ima ogroman potencijal za Sarajevo. Tu se Sarajevo praktično jedino moze i širiti.
- Caterpilar
#17207 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Danas u Hadžićima rade kružni ono gdje je nekad bilo semafor, katastrofa čekanje ,iako ima AP.
Situacija oko jošaničke petlje će biti gora iz dana u dan, od 16-18h gužve su nepodnošljive, ne zna se u suštini šta je gore , kada kreneš od lupam negdje Skenderije,Kovačića ili Vrbanje preko Alipašine u Vogošću ili autoputem. Ne daj Bože da nekom nešto bude u onim kolonama , hitna ne može doći da ti pomogne.
Mislim da nema veće gužve u državi od pomenutih , baš na stupu zna biti čepova , ali opet imaš gdje pobjeći u neku sporednu pa donekle zaobići.
Ogroman , golem problem je što je cesta za tuzlu i kružni tok za tuzlu isti onaj koji vodi za vogošću. Šteta je što neko nije planirao da napravi dodatno isključenje sa autoputa za one koji žele ići prema Semizovcu i Tz , da makar malo rastereti onaj kolaps
Situacija oko jošaničke petlje će biti gora iz dana u dan, od 16-18h gužve su nepodnošljive, ne zna se u suštini šta je gore , kada kreneš od lupam negdje Skenderije,Kovačića ili Vrbanje preko Alipašine u Vogošću ili autoputem. Ne daj Bože da nekom nešto bude u onim kolonama , hitna ne može doći da ti pomogne.
Mislim da nema veće gužve u državi od pomenutih , baš na stupu zna biti čepova , ali opet imaš gdje pobjeći u neku sporednu pa donekle zaobići.
Ogroman , golem problem je što je cesta za tuzlu i kružni tok za tuzlu isti onaj koji vodi za vogošću. Šteta je što neko nije planirao da napravi dodatno isključenje sa autoputa za one koji žele ići prema Semizovcu i Tz , da makar malo rastereti onaj kolaps
- drug_profi
#17208 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prije sam znao autoputem u Vogošću ujutro na posao. Ima par godina da je ujutro čep na izlazu sa AC i da se čeka oko 20 minuta da se dođe do kružnog na ulazu u Vogošću.
Ne znam uzrok, nije mi jasno.
Uglavnom idem kroz grad od tad.
- nepass1
#17209 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jutros prosao ap za ilijas. Most krcat, brze se dodje do vogosce preko kobilje.drug_profi wrote: ↑18/09/2023 22:54 Prije sam znao autoputem u Vogošću ujutro na posao. Ima par godina da je ujutro čep na izlazu sa AC i da se čeka oko 20 minuta da se dođe do kružnog na ulazu u Vogošću.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#17210 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne bi vjerovali ovi iz autocesta/cesta
Idu ljudi i u Tuzlu
Idu ljudi i u Tuzlu
- Thorgerson
#17211 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Joj sta su uradili kod Grasa. Pa jel normalan izvodjac radova.
Znaci napravio je gradiliste, sve je razrovljeno i tako je pusten saobracaj. Nikakve signalizacije. Ma nista. Po jednu i po traku ostavio.
Pa radije ga ukini skroz ili obezbjedi koliko toliko normalan makadam da ljudi mogu voziti.
I nista nije uradjeno. Samo je razrovljeno i tako stoji.
Jebiga Steta. Otidji malo i ono vidi. Uslikaj se na onom ruglu.
Znaci napravio je gradiliste, sve je razrovljeno i tako je pusten saobracaj. Nikakve signalizacije. Ma nista. Po jednu i po traku ostavio.
Pa radije ga ukini skroz ili obezbjedi koliko toliko normalan makadam da ljudi mogu voziti.
- Haris.ba
- nepass1
#17213 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jos sam ja prije 7h jutros prosao i kolaps je. Mogu misliti kasnije.
Kad idem u vogoscu raditi posto moram na grbavicu prvo uvjek idem preko kobilje. Mozda za 10ak minuta stignem od skenderije.
Povratak kuci preko ap mi je rekord 12 minuta do u garazu. Kad radim stari grad 25-30 minuta, cak i vikend i zeleni val u 6:30 ujutro mislim da je rekord 17 minuta kuca stari grad
- dječak sa šibicama
#17214 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Alipasina je uvijek zakrcena, bar ako govorimo o jutarnjih i podnevnim satima. Prva trasnferzala bi to odcepila ali ne lipsi magarce.
Znaci govorim samo o dionici od stadiona kosevo do kina Radnik. A tek gdje su guzve prema Vogosci. Petkom recimo to je totalni kolaps. Mnogi znaju za "kraticu" preko Kosevskog do Kranjceviceve, ali i oni opet zablokiraju lokalne ulice na kosevskom.
Znaci govorim samo o dionici od stadiona kosevo do kina Radnik. A tek gdje su guzve prema Vogosci. Petkom recimo to je totalni kolaps. Mnogi znaju za "kraticu" preko Kosevskog do Kranjceviceve, ali i oni opet zablokiraju lokalne ulice na kosevskom.
-
vanjki
#17215 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Eeee ne voli on da se slika kada nije gotovo...Ruglo Sarajeva je ovaj kružni i naravno IV transferzalaThorgerson wrote: ↑19/09/2023 10:19 Joj sta su uradili kod Grasa. Pa jel normalan izvodjac radova.
- Caterpilar
#17216 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Odakle autoputem na Vogošću? Vamo iz grada , tačno ne znaš šta je veće zlo , kroz Rajlovac ili autoputem , možda zehru bolju šansu imaš da uđeš u onaj pogani kružni ako ideš ap , iz rajlovca je zakrčeno do onih prvih kurvi dole poslije mosta. Poslije 4 je gore nego ujutro , sreća pa ideš u kontra smjeru iz Vogošće. Štediš živcedrug_profi wrote: ↑18/09/2023 22:54 Prije sam znao autoputem u Vogošću ujutro na posao. Ima par godina da je ujutro čep na izlazu sa AC i da se čeka oko 20 minuta da se dođe do kružnog na ulazu u Vogošću.
-
ibizza
#17217 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Meni samo nece nikada biti jasno, da se trojka nije fokusirala na jednu cestu, eto npr juznu da su zavrsili, ili dvanaestu, mozda prvu da su pritisnuli, pa makar most iznad onog smeca napravili...al jock, nista...
5 godina vladaju, kada se samo sjetim 300 mjera i obecanja
5 godina vladaju, kada se samo sjetim 300 mjera i obecanja
- drug_profi
#17218 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Iz NG. Imam nekih 3 km više voziti autoputem, ali sam stizao za 15-20 minuta nekad.
Sad mi kroz grad u špici treba oko 25 minuta i to ako se guram i uvaljujem.
Ako se počešljam pa fino lagano dvije rukice na volan, treba 30 minuta i više.
Nisam probao još onu cestu što se odvaja prije mosta preko Bosne pa izlazi kod Umaxa.
I to bi trebalo probati.
- mk ultra
#17219 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nista bez tunela kroz Žuč 
- drug_profi
#17220 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Može se i dolinom gdje je Zrak izaći u Hotonj.
Tu bi mogla dva manja tunela da se urade od 900 i 1500 metara i da iz Drinske fino dođeš do sjedišta HIFE u hotonju za 5 minuta.
Tu negdje se svakako planira kruzni tok sa priključkom sa tunela KG i cesta 4 trake do Semizovca.
-
last mohicans
#17221 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Danas je tek konkretno rađeno, usrani VIK se smilovao, postavljali su neku račvu ogromnog profila.vanjki wrote: ↑21/09/2023 21:02Eeee ne voli on da se slika kada nije gotovo...Ruglo Sarajeva je ovaj kružni i naravno IV transferzalaThorgerson wrote: ↑19/09/2023 10:19 Joj sta su uradili kod Grasa. Pa jel normalan izvodjac radova.
- mk ultra
#17222 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne mozes proci do kraja... dosao bi negdje do pred rečicu i tu ti je game over, jedino ako nisu sa u ove 2 god promijenilidrug_profi wrote: ↑21/09/2023 21:46
Nisam probao još onu cestu što se odvaja prije mosta preko Bosne pa izlazi kod Umaxa.
I to bi trebalo probati.
Mislim da se do pruge dođe i ne moze dalje
-
DebelinJoe
#17223 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Znam da ima put iz Ugorskog do Buća Potoka, da se krene kod nekadašnjeg PSC -a uzbrdo, ali nisam nikad probao...drug_profi wrote: ↑21/09/2023 22:33Može se i dolinom gdje je Zrak izaći u Hotonj.
Tu bi mogla dva manja tunela da se urade od 900 i 1500 metara i da iz Drinske fino dođeš do sjedišta HIFE u hotonju za 5 minuta.
Tu negdje se svakako planira kruzni tok sa priključkom sa tunela KG i cesta 4 trake do Semizovca.
- mk ultra
#17224 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To se moze proci, pored smiljevica, ali ne znam sta da ti kazem... brdo jbg i to ne malo
- Thorgerson
#17225 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
KT u Hadzicima poluzavrsen.
Poceli kasnije nego ovi kod Grasa.
Manji troduplo rok.
Puno veci kruzni i komplikovaniji za izvesti (dio brda se morao skinuti, to sanirati).
Jeftiniji.
Kako?!?
Zasto?!?
P.s. ajd za cijenu mogu razumjeti zbog troskova eksproprijacije, instalacija. Ostalo ne razumijem.
Poceli kasnije nego ovi kod Grasa.
Manji troduplo rok.
Puno veci kruzni i komplikovaniji za izvesti (dio brda se morao skinuti, to sanirati).
Jeftiniji.
Kako?!?
Zasto?!?
P.s. ajd za cijenu mogu razumjeti zbog troskova eksproprijacije, instalacija. Ostalo ne razumijem.