Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Google Maps kaže 1 sat 53 Minute Mostar Trebinje. Može fuliti desetak minuta zavisno od uslova na cesti ali skoro sat vremena sigurno ne fuli tako da te vaše tvrdnje nisu tačne.
NecuVise wrote: ↑17/09/2023 21:39
Google Maps kaže 1 sat 53 Minute Mostar Trebinje. Može fuliti desetak minuta zavisno od uslova na cesti ali skoro sat vremena sigurno ne fuli tako da te vaše tvrdnje nisu tačne.
Zato što je ogranicenje na toj cesti uglavnom 50-60.
I google tako obračunava potrebno vrijeme.
A vozi se mnogo brze tako da prosjek lako bude 70-75.
Za 110 km, dovoljno je 90 minuta.
Išao ja skoro, nisam nešto specijalno upratio, mislim 3 i po sata od SA. Ne divljam, ali ga i ne peglam. Bilo je radova na cesti i usporavanja, ali ima mjesta gdje ga mozeš lijepo načepiti.
Ne dijelim vaš utisak, ali neću tvrditi da niste upravu. Meni je vožnja prema Dubrovniku i Nikšiću, vazda bila patnja, znajući da ću vijugati oko Popovog Polja.
Jednom kad se dođe do Trebinja, sve nekako dođe blizu, ali prije toga slalom.
Sama veza Mostar - Stolac na svom početku prolazi i vijuga direktno kroz naselje Buna, gdje se gubi osjećaj da si na magistralnoj cesti već u nekoj mahalskoj ulici.
Dalje od Bune prema Stolcu je u dobrom stanju, Stolac je srećom mali grad, ali opet sav taj tranzit se spušta u naselje, zatim ide ova obnovljena dionica do Ljubinja koja je značajno unaprijeđenje, s tim što kroz Ljubinje se opet mora spustiti u naselje i onda idi slalom prema Popovom Polju.
Imas ljudi ovdje koji vole pricati kako voze Sarajevo-Tuzla ispod sat vremena i slicne lovacke.. samo ignorisati gluposti.
So What! wrote: ↑17/09/2023 23:16
Sama veza Mostar - Stolac na svom početku prolazi i vijuga direktno kroz naselje Buna, gdje se gubi osjećaj da si na magistralnoj cesti već u nekoj mahalskoj ulici.
emotivac wrote: ↑18/09/2023 10:25
Meni G.M kaže 2h i 2 min, kako god nema šanse za sat ipo da se stigne, to je tzv bacanje bombi
Pusti ti maps. Pogledaj npr. šta piše za Stolac-Neum. 40 minuta.
Ja ne smijem reći za koliko sam prešao.
To što ti voziš daleko preko ograničenja nije neka pohvala, samim tim si rekao to.
Mogao bih i ja, ali po propisima, +10 km/h, kako god, opet nema šanse za sat i po.
Pusti ti maps. Pogledaj npr. šta piše za Stolac-Neum. 40 minuta.
Ja ne smijem reći za koliko sam prešao.
To što ti voziš daleko preko ograničenja nije neka pohvala, samim tim si rekao to.
Mogao bih i ja, ali po propisima, +10 km/h, kako god, opet nema šanse za sat i po.
Pa mi pričamo šta je moguće, a ne šta je po propisima.
Google Maps ne radi na bazi ograničenja, nego na bazi vremena koje je ljudima trebalo za određenu relaciju. Ako se ukuca Mostar-Trebinje, izgubi se bar 10 minuta na gužve unutar samih gradova, dok vas odvede do nulte tačke. Dodatno, to je cesta gdje možeš nabrati i debelo popraviti taj prosjek koji izbacuje Google Maps. Ali, u pravu su oni koji kažu da je ispod sat i po nemoguće. U biti ti treba 120km/h sve vrijeme da bi došao za sat. To je neostvarivo u praksi. Čak ni da je cesta potpuno prazna, neka gluha doba, nisam siguran da se ovo može ostvariti. Sat i po je realno, a i to da se vozi pofino brzo.
NecuVise wrote: ↑18/09/2023 15:09
Ne priča se šta je moguće nego za koliko se stigne. Pod stigne znači normalnom vožnjom, ne peglanjem ne divljanjem.
Najnormalnija vožnja kroz divljinu i pustaru. Radi napuštenih sela imaš ograničenja od 50, a kuće jedva stoje. Živog roba, ni psa ni mačke nema.
Itd.
Cca 110 km od kružnog na M17 do nešković pumpe u Trebinju. Realno sasvim 90 minuta dovoljno, bez obzira što gugl kaže da ti treba oko 110.
I na ostatku ceste se može do 20 preko.
Gugl daje prosječnu brzinu od 60, a ti recimo možeš ići prosjekom 74.
Što i nije neko ludiranje i suluda vožnja.
Last edited by drug_profi on 18/09/2023 15:18, edited 1 time in total.
Imas ljudi ovdje koji vole pricati kako voze Sarajevo-Tuzla ispod sat vremena i slicne lovacke.. samo ignorisati gluposti.
ma to su oni što im auto troši ispod 5l
Službeni Peugeot , dizel , 1560 cm3 ; 73 kw ; 2017 godište, mjesečnom kontrolom potrošnje uglavnom gradske vožnje uz jednu ili maksimalno dvije ture vangradske mjesečno (Banja Luka , Mostar , Bijeljina - Brčko) ne potroši 5 litara.
Mogu ti statistički poslati u pp potrošnju po mjesecima otkako sam zadužio taj auto.
NecuVise wrote: ↑18/09/2023 15:09
Ne priča se šta je moguće nego za koliko se stigne. Pod stigne znači normalnom vožnjom, ne peglanjem ne divljanjem.
Najnormalnija vožnja kroz divljinu i pustaru. Radi napuštenih sela imaš ograničenja od 50, a kuće jedva stoje. Živog roba, ni psa ni mačke nema.
Itd.
Cca 110 km od kružnog na M17 do nešković pumpe u Trebinju. Realno sasvim 90 minuta dovoljno, bez obzira što gugl kaže da ti treba oko 110.
Da bi skinuo pola sata dosad sa putovanja na tako maloj udaljenosti potrebno je puno više preko 15 kmh prosjeka. Nedavno sam išao na putovanje gdje Google kaže 3,5 sata, ja na dionici gdje je ograničenje 80 vozio 130 jer je pustara i opet ništa ranije nisam došao. Jednostavno još nisam doživio da dođem ranije nego Google kaže. Samo kasnije.
Itd.
Da bi skinuo pola sata dosad sa putovanja na tako maloj udaljenosti potrebno je puno više preko 15 kmh prosjeka. Nedavno sam išao na putovanje gdje Google kaže 3,5 sata, ja na dionici gdje je ograničenje 80 vozio 130 jer je pustara i opet ništa ranije nisam došao. Jednostavno još nisam doživio da dođem ranije nego Google kaže. Samo kasnije.
110 km kaze 1h50', dakle 110 minuta, prosjek 60.
Ako isti put pređeš za 90 minuta, prosjek ti je 73,3
Dakle to je vožnja za 13,3 km brža od prosjeka.
Ne vidim zašto je to problem postići ako je veći dio te ceste otvorena cesta bez puno krivina.