PlayStation 5 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
NecuVise

#9126 Re: PlayStation 5 - all about

Post by NecuVise »

AnonymousBIH wrote: 15/09/2023 18:02
vaučer wrote: 15/09/2023 17:53

Ne znam šta ti je točno dobro na FIFI, meni je ona igra smiješna. Kao neka video igrica/arkada - ok, kao simulacija nogometa - ni blizu. Bez obzira na kojoj težini igraš, AI igra na jedan te isti način - koji god tim da je u pitanju. Burnley i Barcelona igraju isto. Vezni red za ukras, ne doprinose ništa u odbrani, ne zatvaraju, ne isprate igrače, ništa. Formacije ne mjenjaju ništa na terenu. Individualni stilovi igrača se svode na 'jeli brz i koliko' - ništa drugo nije bitno. O brzini igre, lopte, mjenjanju smjera u punom sprintu da ne govorim - više podsjeća na hokej nego nogomet. Igrao sam FIFU od 2008 do 2014 i zadnje dvije, uvijek full manual i znam kakva je.

PES kakav god bio, bar moraš uraditi nešto da stvoriš gol, osim protrčati pored igrača. Različiti timovi igraju drugačije. Jeste online uvijek bio smeće, ali na terenu je nogomet, pravi nogomet i funkcionira kako i stvarni nogomet funkcionira.
Slozićemo se da se ne slazemo tj. slozicemo se da je FIFA bila kao hokej do HyperMotion tehnologije za nextgen konzole, od tada je to sasvim druga prica.
Aktivno igrao PES od 1997. do 2017., od 2017. aktivno igram svaku FIFU od 2017., i nazalost PES trenutno ne moze ni u istu recenicu sa FIFOM. Igram samo online, offline me ne zanima, sto se offline tice nekadasnja Master liga mi je neprevaziđen mod.
Ja sam fifu samo sezone Online igrao od 2014.godine a i sad upalim ponekad, uglavnom kad dodaju na ea play la dok mi ne dosadi a to bude sve brže kako koja godina. Smeće od igre nažalost. Dobra grafika i prezentacija ali su oni pravili ljudi koji ili ne prate fudbal ili imaju loše namjere. Nikakve taktike i fudbalskog smisla nema, skriptirana igra do bola da mi se plače.
Daryl Dixon

#9127 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Daryl Dixon »

TMovac wrote: 10/09/2023 23:10
REDDEVILS wrote: 10/09/2023 18:02 CALL OF DUTY: MODERN WARFARE II
ALL WEAPON GRANDMASTER 🔥
ImageImageImage

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE III PREORDER 😎

Image

Lara Croft

Image
Svaka cast druze. Ja imam par puski na gold i par na platinum. Dalje mi se ne da ganjat. Larin bundle me malo razocarao. Jedino sto mi se svidja je finishing move i izgled operatora. Ostalo srednja zalost.
Ja od trece sezone igram WZ, Lara tanka, mislio sam da ce bolje puce biti ali eto da ispostujemo i to. Mogao bi se i Snoop uzeti :) Pratim ovaj event, thanks for sharing ;)
ug_lee

#9128 Re: PlayStation 5 - all about

Post by ug_lee »

Imam opciju da uzmem PS5 uz ps+ za HR regiju. Malo sam čitao po forumu i navodno najbolje be uzeti US region(?) jer mozes jednostavno i kupiti online ps+ poslije. Eh sad, posto nisam imao iskustva s tim svim, jel bih mogao uzeti tu plejku i nakon godinu dana swtichati region i biti na US? Isto tako, jel ima nekih razlika ili nedostataka kad si na npr HR regiji da li je ok i ostati na njoj? Isto, ako imam neke igre kupljene na HR regiji i ako se promjeni jel idu i igrice ili jednom izabrana regija ne moze da se mijenja?
tap3ah75

#9129 Re: PlayStation 5 - all about

Post by tap3ah75 »

Nema naknadnog mijenjanja regije
Ali ne brini - nije ni grozno imati akaunt sa hr regijom.
Ako baš kupiš neke digitalne igre ... na bilo kojoj regiji možeš slobodno napraviti još jedan akaunt sa regijom koju god hoćeš i igrati ... znači možeš imati na konzoli više akaunta iz više regija.
ug_lee

#9130 Re: PlayStation 5 - all about

Post by ug_lee »

Uzeo bih digitalnu verziju, tako da vjerovatno cu nekada kupiti i neku digitalnu igricu, ako napravim tako dva acc jel se moze share-at onda igrica?
tap3ah75

#9131 Re: PlayStation 5 - all about

Post by tap3ah75 »

Možeš
Samo ostaviš oba akaunta - ne brišeš ih
ug_lee

#9132 Re: PlayStation 5 - all about

Post by ug_lee »

Hvala na pojašnjenju. Još samo jedno pitanje.. kada prodje godina pretplate je li teško nafatati ps+ kodove online za HR regiju? Po našim radnjama vidim da su lo 130-40KM
tap3ah75

#9133 Re: PlayStation 5 - all about

Post by tap3ah75 »

Bolje ti je kupiti "kredit" za psn .. i onda kupiti direktno sa Stora.
Budu npr oko Nove Godine dobra sniženja
AnonymousBIH

#9134 Re: PlayStation 5 - all about

Post by AnonymousBIH »

vaučer wrote: 15/09/2023 18:14 Hypermotion nije ništa promjenio, igrao sam i nextgen i dalje ne postoji momentum kretanja igrača. Možeš okrenuti u 0.2 sekunda iz punog sprinta, zbog tog je cijeli gameplay prebrz. Stamina igrača je također problematična, to jest ne postoji. To da si online igrač mi pojašnjava dosta tog, jer FIFA jeste dizajnirana za FUT i golijade, to je doslovno smisao postojanja te igre. Ja igram Master League ili Career mode, ne igram online i PES 2021, tri godina stara igra - i dalje dere FIFU na terenu. Na stranu animacije, ispoliranost itd - kao reprezentacija nogometa FIFA nije ni blizu - naravno jer ni ne ide u tom smjeru, ne zanima ih to. Imaju FUT na kojem mlate pare, prave igru za tu publiku i to je to.
Samo uzivaj.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#9135 Re: PlayStation 5 - all about

Post by liaar »

vaučer wrote: 15/09/2023 18:14 Hypermotion nije ništa promjenio, igrao sam i nextgen i dalje ne postoji momentum kretanja igrača. Možeš okrenuti u 0.2 sekunda iz punog sprinta, zbog tog je cijeli gameplay prebrz. Stamina igrača je također problematična, to jest ne postoji. To da si online igrač mi pojašnjava dosta tog, jer FIFA jeste dizajnirana za FUT i golijade, to je doslovno smisao postojanja te igre. Ja igram Master League ili Career mode, ne igram online i PES 2021, tri godina stara igra - i dalje dere FIFU na terenu. Na stranu animacije, ispoliranost itd - kao reprezentacija nogometa FIFA nije ni blizu - naravno jer ni ne ide u tom smjeru, ne zanima ih to. Imaju FUT na kojem mlate pare, prave igru za tu publiku i to je to.
Hajd' mi samo napravi video kako se igrač u punom šprintu okrene za 0.2 sekunde bez da izgubi momentum, da ga štoper ne prestigne ili presječe put.

Mojne šuplje, to možda na offline modovima koje i igraš, na online modovima ti sigurno neće dati da se okreneš pod 90° bez da igrač koji te brani, ne prestigne tvog
vaučer

#9136 Re: PlayStation 5 - all about

Post by vaučer »

liaar wrote: 18/09/2023 11:38
Hajd' mi samo napravi video kako se igrač u punom šprintu okrene za 0.2 sekunde bez da izgubi momentum, da ga štoper ne prestigne ili presječe put.

Mojne šuplje, to možda na offline modovima koje i igraš, na online modovima ti sigurno neće dati da se okreneš pod 90° bez da igrač koji te brani, ne prestigne tvog

Offline i online imaju isti gameplay i istu fiziku. :-)
Same online igraš protiv ljudskih reakcija, koje nisu iste kao reakcije AI.
Što apsolutno ne znači da core gameplay ne dozvoljava napadačima da rade piruete iz sprinta, mjenjaju smjer kretanja bez gubitka brzine i kontrole lopte itd.
AnonymousBIH

#9137 Re: PlayStation 5 - all about

Post by AnonymousBIH »

Po svemu opisanom sam zakljucio da doticni forumas nema iskustva igranja FIFE na nextgen konzoli, tako da se povlacim iz rasprave. PES je zakon. :D
vaučer

#9138 Re: PlayStation 5 - all about

Post by vaučer »

Divno si zaključio.
Meni je tužno da tri godine stara igra i dalje bolje predstavlja nogomet. Pored svog novca koji EA ima, i dalje ne razumiju da se za gol treba naraditi.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#9139 Re: PlayStation 5 - all about

Post by liaar »

vaučer wrote: 18/09/2023 11:49

Offline i online imaju isti gameplay i istu fiziku. :-)
Same online igraš protiv ljudskih reakcija, koje nisu iste kao reakcije AI.
Što apsolutno ne znači da core gameplay ne dozvoljava napadačima da rade piruete iz sprinta, mjenjaju smjer kretanja bez gubitka brzine i kontrole lopte itd.
Pa ukratko, ne dozvoljava. Iz šprinta ne možeš roling uraditi, kamoli te nagle promjene smjera o kojim pričaš, barem ne na online modovima. Ali nema veze, ti bolje znaš očito nego mi koji je igramo od kako je izašla
TMovac

#9140 Re: PlayStation 5 - all about

Post by TMovac »

Daryl Dixon wrote: 16/09/2023 22:53
TMovac wrote: 10/09/2023 23:10

Svaka cast druze. Ja imam par puski na gold i par na platinum. Dalje mi se ne da ganjat. Larin bundle me malo razocarao. Jedino sto mi se svidja je finishing move i izgled operatora. Ostalo srednja zalost.
Ja od trece sezone igram WZ, Lara tanka, mislio sam da ce bolje puce biti ali eto da ispostujemo i to. Mogao bi se i Snoop uzeti :) Pratim ovaj event, thanks for sharing ;)
ja igram od kraja sezone 2. Nekih 10-tak dana prije kraja 2 sezone poceo. Ja sam uzeo Snoop-a cim je izasao. i nisam se pokajao. Voice lines su mu bas urnebesni. A i Tac-56 je odlican.
Dimu1927

#9141 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Dimu1927 »

I od mene jedno pitanje oko ovih accounta, ako glavni ima uplacen ps plus, ako napravim jos jedan moze li taj drugi account igrati online na istoj konzoli ?

Bitno mi je zbog dva razlicita puta u nekoj igrici tj da dvije osobe igraju svako svoje...
vernes81

#9142 Re: PlayStation 5 - all about

Post by vernes81 »

AnonymousBIH wrote: 18/09/2023 12:21

Po svemu opisanom sam zakljucio da doticni forumas nema iskustva igranja FIFE na nextgen konzoli, tako da se povlacim iz rasprave. PES je zakon. :D
Mozda drzi pogresnu tipku za sprint :D
vaučer

#9143 Re: PlayStation 5 - all about

Post by vaučer »

liaar wrote: 18/09/2023 13:55 Pa ukratko, ne dozvoljava. Iz šprinta ne možeš roling uraditi, kamoli te nagle promjene smjera o kojim pričaš, barem ne na online modovima. Ali nema veze, ti bolje znaš očito nego mi koji je igramo od kako je izašla
Aha, ne dozvoljava, kako da ne. :-)
Evo sam ti @liaar za tri minute editirao video gdje se igrač iz punog šprinta zaustavi i okrene za 180 stupnjeva.
Timecode za početak animacija je 1:07, timecode kad su i on i lopta u kretanju u suprotnom smjeru je 1:71.
Dakle za 0.65 sekundi se zaustavio, okrenuo i sve to kontrolirajući loptu.
Bome sam fulio za cijelih 0.45 sekunde, mea culpa.
Btw - snimak s FUT utakmice, ne offline.

Sad mi ti nađi snimak gdje se ljudsko biće zaustavi i promjeni smjer kretanja iz sprinta za 0.65 sekundi. :lol:

https://ibb.co/pfk28Sv

Edit - istekao onaj link, evo ti novi.
Vidim i dalje tražiš snimak gdje se ljudi zastave okrenu i opet sprintaju unutar 0.65 sekundi. :thumbup:
Last edited by vaučer on 20/09/2023 13:16, edited 3 times in total.
AnonymousBIH

#9144 Re: PlayStation 5 - all about

Post by AnonymousBIH »

vernes81 wrote: 18/09/2023 14:25
AnonymousBIH wrote: 18/09/2023 12:21

Mozda drzi pogresnu tipku za sprint :D
Hahahahaha :D
Dimu1927 wrote: 18/09/2023 14:15 I od mene jedno pitanje oko ovih accounta, ako glavni ima uplacen ps plus, ako napravim jos jedan moze li taj drugi account igrati online na istoj konzoli ?

Bitno mi je zbog dva razlicita puta u nekoj igrici tj da dvije osobe igraju svako svoje...
Postavis primary i svi sub accounti imaju PS+.
Situacija kod mene: imam svoj glavni account na PS5 kao primary, jos par subaccountova + na PS4 postavljen primary i jos par drugih accounta. Svi imaju PS+ i sve igre koje kupim na glavnom accountu su dostupne. Probao sam dijeliti sa drugom iz Austrije koji ima PS5, i to funicionise na obe konzole (i on i ja smo imali aktivan PS+).
TMovac

#9145 Re: PlayStation 5 - all about

Post by TMovac »

Dimu1927 wrote: 18/09/2023 14:15 I od mene jedno pitanje oko ovih accounta, ako glavni ima uplacen ps plus, ako napravim jos jedan moze li taj drugi account igrati online na istoj konzoli ?

moze. mozes imati 15 accounta na 1 konzoli. i da svi koriste ps plus od jednog. stim da taj mora biti podesen kao primary account.
tap3ah75

#9146 Re: PlayStation 5 - all about

Post by tap3ah75 »

Može
chille1987

#9147 Re: PlayStation 5 - all about

Post by chille1987 »

Pozdrav,

Danas sam kupio Play Station 5. Uspjesno obavio setup. Imam dva accounta-a, jedan je US Region a drugi HR posto BIH nema. Pokusavao sam dodati karticu i paypal na oba accounta al samo mi kaze da ne moze.

E sad vidim da imaju ovi digitalni kodovi za kupiti.

Zanima me jel' mogu koristiti US region i puniti wallet u BIH ili ne? Koji mi je najbolji nacin za puniti wallet i koji region koristiti? Koji je najjeftiniji nacin za kupovati digitalne kodove? Da li kupovati na iNovine ili se ipak moze negdje online?

Hvala
tap3ah75

#9148 Re: PlayStation 5 - all about

Post by tap3ah75 »

Na trafici kupovati kodove ti je najskuplja opcija.
AnonymousBIH

#9149 Re: PlayStation 5 - all about

Post by AnonymousBIH »

chille1987 wrote: 21/09/2023 00:15 Pozdrav,

Danas sam kupio Play Station 5. Uspjesno obavio setup. Imam dva accounta-a, jedan je US Region a drugi HR posto BIH nema. Pokusavao sam dodati karticu i paypal na oba accounta al samo mi kaze da ne moze.

Zanima me jel' mogu koristiti US region i puniti wallet u BIH ili ne? Koji mi je najbolji nacin za puniti wallet i koji region koristiti? Koji je najjeftiniji nacin za kupovati digitalne kodove? Da li kupovati na iNovine ili se ipak moze negdje online?

Hvala
Kupujem vec godinama sve sto mi treba na cdkeys, nikada apsolutno nijedan problem.

Cestitam, uzivaj u zvijeri od konzole.
chille1987

#9150 Re: PlayStation 5 - all about

Post by chille1987 »

AnonymousBIH wrote: 21/09/2023 07:19
chille1987 wrote: 21/09/2023 00:15 Pozdrav,

Hvala
Kupujem vec godinama sve sto mi treba na cdkeys, nikada apsolutno nijedan problem.

Cestitam, uzivaj u zvijeri od konzole.
E to je vec korisna informacija. Hvala
Post Reply