SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Logovan

#70701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

tramvajtrojka wrote: 17/09/2023 16:12 ima desetak godisnje utrka i to bosnji smeta, ustvari bosnji smeta sve na ovom svijetu sto nije po njegovoj zamisli zivota, dok taj isti bosnjo unisti kao kuga citavu gradsku sredinu dok se ibretom ibreti :lol:
Ja bih rekao da ljudima smetaju najvise utrke, a ovo ostalo ili nikako ili nesto malo. A imamo gomilu desavanja zbog kojih se blokira saobracaj.

Cak se ljudi vise zale na utrke, nego na divlja parkiranja po trotoarima, pjesackim prelazima, trgovima, parkovima, itd.
vjeshalica

#70702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

insaneinthebrain wrote: 17/09/2023 16:30 zaleti se frajko direkt

https://www.instagram.com/reel/CxSOUlCN ... BiNWFlZA==
Kako je regulisana ova raskrsnica?
nepass1

#70703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

HelaS wrote: 17/09/2023 13:17
Sve zbog nekakvog "polumaratona" centralnim gradskim ulicama, u uzurpiranju javnog prostora zbog pokazivanja i skorojevićevskog pomodarstva. Da je takav "sportski" događaj organiziran cestom po Igmanu, ne bi bilo ni 50 trkača :-)

Treba zaustaviti osobravanje tih uličnih manifestacija i zabrane saobraćaja po sarajevskim ulicama. Sarajevo je skučen grad, njegova cestovna infrastruktura održava život kroz jedva 3 ulice, i kad su zatvorene, grad ne funkcionira
Organiziran je 24.09. Na igmanu, sigurno ce biti ja kreno na igman kad tamo budale trce
nepass1

#70704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Logovan wrote: 17/09/2023 18:50
tramvajtrojka wrote: 17/09/2023 16:12 ima desetak godisnje utrka i to bosnji smeta, ustvari bosnji smeta sve na ovom svijetu sto nije po njegovoj zamisli zivota, dok taj isti bosnjo unisti kao kuga citavu gradsku sredinu dok se ibretom ibreti :lol:
Ja bih rekao da ljudima smetaju najvise utrke, a ovo ostalo ili nikako ili nesto malo. A imamo gomilu desavanja zbog kojih se blokira saobracaj.

Cak se ljudi vise zale na utrke, nego na divlja parkiranja po trotoarima, pjesackim prelazima, trgovima, parkovima, itd.
Ne zale se na parkiranje jer i sami parkiraju. Na trcanje se zale jer ne trce.
HelaS

#70705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

nepass1 wrote: 17/09/2023 20:13
Logovan wrote: 17/09/2023 18:50

Prigovor je na uzurpaciju javnog prostora nekakvim šminkerskim samopromicijama. Koliko je više sportista nakon održanih uličnih trka. Koliko je više sportkih klubova, koliko je više atletičara... U pravu je @vješalica, nije utrka krivac za današnji sudar na Tranzitu i tuču primitivaca, ali jeste uzrok.

Za bicikliste i giro po Sarajevu, važi isto...
thekupus

#70706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

"šminkerska samopromocije+a" je takmičenje stotine sportista iz cijelog svijeta

s kakvim ja debilima živim u ovom gradu, majko mila

a garantujem da ovakvim idiotima ne bi smetalo zatvaranje ulica da žive u Beču
Logovan

#70707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

HelaS wrote: 17/09/2023 21:45 Prigovor je na uzurpaciju javnog prostora nekakvim šminkerskim samopromicijama. Koliko je više sportista nakon održanih uličnih trka. Koliko je više sportkih klubova, koliko je više atletičara... U pravu je @vješalica, nije utrka krivac za današnji sudar na Tranzitu i tuču primitivaca, ali jeste uzrok.

Opet griješiš. :D
Mogu ti reći da se povećava broj sportista, tačnije rekreativaca, što se naravno neće priznati. Za atletičare i sportske klubove ne znam, nije ni bitno nešto puno, ali znam da se povećava broj takmičara, sve je više ljudi koji trče. Isto važi i za bicikliste, povećava se broj.

Smiješni ste sa argumentom "to su šminkerske samopromocije", a sve i da ste u pravu, ne znam što vas to toliko pogađa. :D Smiješno je koliko se napadaju trkači i biciklisti, a za druge događaje se šuti. Sve drugo može, samo eto nemoj da imamo utrke. :D

Samo da mi je vidjeti reakciju Nijemaca, Amerikanaca, Afrikanaca i ostalih kada bi čuli ove vaše argumente. :mrgreen:
HelaS

#70708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Logovan wrote: 17/09/2023 22:08
HelaS wrote: 17/09/2023 21:45 Prigovor je na uzurpaciju javnog prostora nekakvim šminkerskim samopromicijama. Koliko je više sportista nakon održanih uličnih trka. Koliko je više sportkih klubova, koliko je više atletičara... U pravu je @vješalica, nije utrka krivac za današnji sudar na Tranzitu i tuču primitivaca, ali jeste uzrok.

Mogu ti reći da se povećava broj sportista, tačnije rekreativaca, što se naravno neće priznati. Za atletičare i sportske klubove ne znam, nije ni bitno nešto puno, ali znam da se povećava broj takmičara, sve je više ljudi koji trče. Isto važi i za bicikliste, povećava se broj.

Smiješni ste sa argumentom "to su šminkerske samopromocije", a sve i da ste u pravu, ne znam što vas to toliko pogađa. :D Smiješno je koliko se napadaju trkači i biciklisti, a za druge događaje se šuti. Sve drugo može, samo eto nemoj da imamo utrke. :D

Samo da mi je vidjeti reakciju Nijemaca, Amerikanaca, Afrikanaca i ostalih kada bi čuli ove vaše argumente. :mrgreen:
Onoliko Koševo, tartan staza prazna... Dat ću punu podršku atletskom mitingu, kad god treba. Ali ne po ulicama
nepass1

#70709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Ti nisi u tom fazonu i tebi smeta. Sigurno su sve sarajlije jutros negdje u 9h krenule pa se haos napravio. Evo kao prvo pustan je saobracaj cim nema trkaca. Danas je sarajevo posjetilo sigurno 300 i vise trkaca iz drugih drzava i gradova. Nek je svak poveo jednu osobu sa sobom to je 600 turista. Organizovane igre za djecu pred pozoristem. Druzenje i pozotivna atmosfera. Saobracaj oko 12h vec bio kompletno pusten. Imas sarajevski maraton, half i cener gdje saobracaj bude zaustavljen ukupno na 12h godisnje.
Ne racunam dm run na vilsu. I tebi smeta tri puta godisnje zaustavljanje saobracaja nedeljom u prosjeku po 4h? Stvarno ti smeta?
ramizovstrasni388

#70710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ramizovstrasni388 »

HelaS wrote: 17/09/2023 21:45
nepass1 wrote: 17/09/2023 20:13
Prigovor je na uzurpaciju javnog prostora nekakvim šminkerskim samopromicijama. Koliko je više sportista nakon održanih uličnih trka. Koliko je više sportkih klubova, koliko je više atletičara... U pravu je @vješalica, nije utrka krivac za današnji sudar na Tranzitu i tuču primitivaca, ali jeste uzrok.

95% učesnika u uličnim trkama su rekreativci. Obični ljudi koji trče iz ljubavi. Rekreativni sport je hiljadu put važniji od profesionalnog jer privlači znatno više ljudi. Svugdje u civiliziranom svijetu se utrke održavaju po centru grada.
Logovan

#70711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

HelaS wrote: 17/09/2023 22:10 Onoliko Koševo, tartan staza prazna... Dat ću punu podršku atletskom mitingu, kad god treba. Ali ne po ulicama
Polumaraton, štafete i još jedna kratka utrka, preko 1700 ljudi na stadionu Koševo? Mislim da neće ići. :mrgreen:

Hajde sad predloži Darivu koja ima oko 2 km. :mrgreen:
nepass1

#70712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Lik spavao jutros do pola 11, nakucao 14-15 postova do 13h i smeta mu utrka
HelaS

#70713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Logovan wrote: 17/09/2023 22:13
HelaS wrote: 17/09/2023 22:10 Onoliko Koševo, tartan staza prazna... Dat ću punu podršku atletskom mitingu, kad god treba. Ali ne po ulicama
Polumaraton, štafete i još jedna kratka utrka, preko 1700 ljudi na stadionu Koševo? Mislim da neće ići. :mrgreen:

Šta fali Darivi :D Pa uz Faletiće i prema Hreši...
Logovan

#70714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

HelaS wrote: 17/09/2023 22:16
Logovan wrote: 17/09/2023 22:13

Fali puno toga.
Argument u rangu može utrka, ali Boga ti nemoj da meni smetate, smetajte nekome drugom. :mrgreen:
HelaS

#70715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Logovan wrote: 17/09/2023 22:22

Fali puno toga.
Argument u rangu može utrka, ali Boga ti nemoj da meni smetate, smetajte nekome drugom. :mrgreen:
Po tvom prijedlogu, Darivom i prema Hreši, idealno za ulične utrke rekreativaca u šminkerskim dresovima - nema intezivnog saobraćaja, a zadovoljava uslove učesnika - na asfaltu su i u gradu. Šta sad ne valja? Nisu u Titovoj :?
Logovan

#70716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

HelaS wrote: 17/09/2023 22:25 Po tvom prijedlogu, Darivom i prema Hreši, idealno za ulične utrke rekreativaca u šminkerskim dresovima - nema intezivnog saobraćaja, a zadovoljava uslove učesnika - na asfaltu su i u gradu. Šta sad ne valja? Nisu u Titovoj :?
To je moj sarkastični prijedlog, još samo treba neko da predloži sarajevski ćilim.

Ne treba smetati ljudima koji gore žive. :oops: Ima više razloga, ali šta god da ti napišem ti ćeš pilati jednu te istu priču oko šminkeraja i sličnog.
HelaS

#70717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Logovan wrote: 17/09/2023 22:31
HelaS wrote: 17/09/2023 22:25 Po tvom prijedlogu, Darivom i prema Hreši, idealno za ulične utrke rekreativaca u šminkerskim dresovima - nema intezivnog saobraćaja, a zadovoljava uslove učesnika - na asfaltu su i u gradu. Šta sad ne valja? Nisu u Titovoj :?
To je moj sarkastični prijedlog, još samo treba neko da predloži sarajevski ćilim.

Ne treba smetati ljudima koji gore žive. :oops: Ima više razloga, ali šta god da ti napišem ti ćeš pilati jednu te istu priču oko šminkeraja i sličnog.
Ne znam zašto sarkastičan, prijedlog ti je odličan. A i da rekreativci zaista potrče :D
Logovan

#70718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

nepass1 wrote: 17/09/2023 22:11 Ti nisi u tom fazonu i tebi smeta. Sigurno su sve sarajlije jutros negdje u 9h krenule pa se haos napravio. Evo kao prvo pustan je saobracaj cim nema trkaca. Danas je sarajevo posjetilo sigurno 300 i vise trkaca iz drugih drzava i gradova. Nek je svak poveo jednu osobu sa sobom to je 600 turista. Organizovane igre za djecu pred pozoristem. Druzenje i pozotivna atmosfera. Saobracaj oko 12h vec bio kompletno pusten. Imas sarajevski maraton, half i cener gdje saobracaj bude zaustavljen ukupno na 12h godisnje.
Ne racunam dm run na vilsu. I tebi smeta tri puta godisnje zaustavljanje saobracaja nedeljom u prosjeku po 4h? Stvarno ti smeta?
Ovo se redovno preskače. Niko da kaže "smetaju mi utrke, rado bi ih ukinuo, ali one privlače jako puno ljudi iz drugih država, tako da neka ih". Isto se preskače i to što se djeca zabave, uče se da budu u sportskom duhu, itd.

Zato za SFF može sve. I blokade i preglasna muzika u čitavom centru iza 12h. Nikome ništa ne smeta kada je SFF u pitanju.
HelaS wrote: 17/09/2023 22:43 Ne znam zašto sarkastičan, prijedlog ti je odličan. A i da rekreativci zaista potrče :D
Isti razlozi kao i za stadion Koševo. Da li bi ti da se organizuje proslava Nove godine na Darivi ili na Hreši? :oops:
Hakiz

#70719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Logovan wrote: 17/09/2023 22:22

Fali puno toga.
Normalno.
Moenx

#70720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Moenx »

Sta se desava na lokaciji Sarajevo Tower
Mediji govore o pol akciji
Naravno bez iznosenja bitnih podataka za potjwru nego sta bi moglo biti ?
BadBoy

#70721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

scarr wrote: 17/09/2023 14:30 Izadjite iz auta, prohodajte nekad u zivotu svom napacenom, jebalo vas auto
Ne može ništa bošnju odvojit od volana
thekupus wrote: 17/09/2023 22:07 "šminkerska samopromocije+a" je takmičenje stotine sportista iz cijelog svijeta

s kakvim ja debilima živim u ovom gradu, majko mila

a garantujem da ovakvim idiotima ne bi smetalo zatvaranje ulica da žive u Beču
Ne smeta zatvaranje ulica zbog retardiranih kortea i navijača, ali ovo redovno smeta. Garant ne bi smetala ni neka šetnja za tradiconalnu porodicu, tad bi se strpio i sviranjem iz auta iskazao svoju podršku :lol:
scarface32

#70722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by scarface32 »

HelaS wrote: 17/09/2023 22:10

Onoliko Koševo, tartan staza praz
na... Dat ću punu podršku atletskom mitingu, kad god treba. Ali ne po ulicama
Gospodine, prvo naucis pismenost pa onda o sportu.
Zoooka

#70723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zoooka »

Ma smetale bi mi trke da imamo normalan javni prevoz. Obzirom da nemamo i da su i to unistili ovi trojkaši, nek se trči samo.
Laplace

#70724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Volio bih vidjeti da se povećava broj ljudi koji će u svakodnevnim aktivnostima, ne samo na trkama, makar hodati a ne da upali auto da bi prešao cestu ili da mora parkirati odmah pored nargila bara jer mu je mrsko hodati 50 metara.
Laplace

#70725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Logovan wrote: 17/09/2023 23:12
nepass1 wrote: 17/09/2023 22:11 Ti nisi u tom fazonu i tebi smeta. Sigurno su sve sarajlije jutros negdje u 9h krenule pa se haos napravio. Evo kao prvo pustan je saobracaj cim nema trkaca. Danas je sarajevo posjetilo sigurno 300 i vise trkaca iz drugih drzava i gradova. Nek je svak poveo jednu osobu sa sobom to je 600 turista. Organizovane igre za djecu pred pozoristem. Druzenje i pozotivna atmosfera. Saobracaj oko 12h vec bio kompletno pusten. Imas sarajevski maraton, half i cener gdje saobracaj bude zaustavljen ukupno na 12h godisnje.
Ovo se redovno preskače. Niko da kaže "smetaju mi utrke, rado bi ih ukinuo, ali one privlače jako puno ljudi iz drugih država, tako da neka ih". Isto se preskače i to što se djeca zabave, uče se da budu u sportskom duhu, itd.

Zato za SFF može sve. I blokade i preglasna muzika u čitavom centru iza 12h. Nikome ništa ne smeta kada je SFF u pitanju.
HelaS wrote: 17/09/2023 22:43 Ne znam zašto sarkastičan, prijedlog ti je odličan. A i da rekreativci zaista potrče :D
Isti razlozi kao i za stadion Koševo. Da li bi ti da se organizuje proslava Nove godine na Darivi ili na Hreši? :oops:
Da budem pošten, bolja mije ideja sa uličnim trkama nego sa povećavanjem fonda časova TZO u školama.

Samo da ne bude kao ona biciklistička trka u Doboju, kad su blokirali magistralu a vozači su sami morali tražiti alternative da bi prošli pored grada.
Post Reply