English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#54101 Re: English Premier League
Ovog Jacksona uvijek neki centimetri dijele, precke, stative, VAR…
- AmiĐa_Idriz
#54102 Re: English Premier League
Raya na golu Arsenala.
-
Osmi Socrates
#54103 Re: English Premier League
Kakva očajna utakmica.
- Gandalf
-
Osmi Socrates
#54105 Re: English Premier League
Pochettino ili ten Hag? Ko će prvi?
- vaučer
#54106 Re: English Premier League
Ten Haag.
Definitivno.
Definitivno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#54107 Re: English Premier League
Neće on ove godine dobiti otkaz, zamjene svakako nema. Jedino ako ovi mrmoti prodaju klub, ali i za to su male šanse.
-
Osmi Socrates
#54108 Re: English Premier League
Najbolje da samo zamjene menadžere.
- ultima_palabra
#54109 Re: English Premier League
Chelsea bi mogao nauciti od Tottenhama kako uraditi podmladjivanje.
- auspuhc
#54110 Re: English Premier League
A odakle su njega izvukli?ultima_palabra wrote: ↑17/09/2023 16:24 Ovog Jacksona uvijek neki centimetri dijele, precke, stative, VAR…
Pametnije su i klubovi iz Saudi super lige poslovali.
-
Osmi Socrates
#54111 Re: English Premier League
Ma sve je do menadžera. Poch je očigledno pretrpio ogroman šok od odlaska iz Tottenhama. Prvo ode u onaj cirkus od PSG, i sad se nalazi u situaciji.... Ne znam ni ja u kakvoj se situaciji nalazi. Kako ovo u Chelsiju uopšte opisati? United situaciju mogu razumjeti. Ovo sa Chelsijem je iracionalno.
-
Osmi Socrates
#54112 Re: English Premier League
Prvi put u istoriji da je klub potrošio dvije milijarde (ili koje su cifre već relevantne za bilo koji istorijski period) da se bori za sredinu tabele?
Je l' to najbolji opis ovog fijaska u Chelsiju?
Je l' to najbolji opis ovog fijaska u Chelsiju?
Last edited by Osmi Socrates on 17/09/2023 17:27, edited 1 time in total.
-
Romanija
#54113 Re: English Premier League
Za Chelsea i WHU preko njihovih ticket exchanges, mada sam jucer dobio kartu preko prijatelja koji ima sezonsku i ko zna nekoga ko radi za klub ili ima neki special memebership, tako da sam dobio kartu bez admin i VAT, mislim da bi me inace ispalo preko £80. Poslednjih nekoliko godina, narocito nakon osvajanja Kupa pros'e sezone, jako je tesko naci karte. Sjecam kad su se tek preselili u London Stadium mogao si naci karte u gornjoj sekciji iza golaq za £20. Ja zivim jako blizu stadiona i WHU je moj lokalni klub, i gledam ih kad god mogu.5korpus wrote: ↑17/09/2023 16:00Kako si dosao do karte, moze nesto malo vise o tome? HvalaRomanija wrote: ↑17/09/2023 13:58 Bio sam jucer na tekmi WHU - Man City, gledati uzivo fudbal koji igraju je mrakacha u usporedbi sa TV prenosom, jest da ne navijam za njih ali kako ljudi igraju ono je najbolji takticki fudbal koji sam ja u zivotu vidio. Barsa je imala Mesija koji se rodi jednom u milion godina, ali sta Pep radi sa City-jem je haos. Potpuno je vrijedilo dati £67 za tekmu, sad se treba vratiti na zemlju i gledati moje milnionere protiv Bournmouth-a, pa sta nam bog da.
-
LSD
#54114 Re: English Premier League
Nema to veze sa menadzerom.Osmi Socrates wrote: ↑17/09/2023 17:16 Ma sve je do menadžera. Poch je očigledno pretrpio ogroman šok od odlaska iz Tottenhama. Prvo ode u onaj cirkus od PSG, i sad se nalazi u situaciji.... Ne znam ni ja u kakvoj se situaciji nalazi. Kako ovo u Chelsiju uopšte opisati? United situaciju mogu razumjeti. Ovo sa Chelsijem je iracionalno.
Njemu su ljetos doveli kamion novih igraca i hajd se snalazi
Pa ne moze ekipa odmah proigrati, to je proces za koji treba vrijeme. Čelziju (to jest Pocheu) treba bar godina dana vremena da uigra potpuno novu ekipu, a taj luksuz nema u engleskoj ligi gdje se trazi rezultat odmah.
-
Osmi Socrates
#54115 Re: English Premier League
Pa ima veze sa specifičnom situacijom menadžera u specifičnom klubu. On bi igrače morao uigravati i da ima bolji igrački kadar.
Mislim da ni on ne zna šta se od njega očekuje, jer potrošiti tolike pare na ovo je iracionalan postupak. U Tottenhamu je imao luksuz da se od njega ne očekuje previše, slobodu djelovanja, stvorio nekoliko engleskih reprezentativaca ni iz čega.
Šta on da radi kad neko na Ladu potroši iste pare koje bi neko drugi potrošio na Lamborghinija?
Mislim da ni on ne zna šta se od njega očekuje, jer potrošiti tolike pare na ovo je iracionalan postupak. U Tottenhamu je imao luksuz da se od njega ne očekuje previše, slobodu djelovanja, stvorio nekoliko engleskih reprezentativaca ni iz čega.
Šta on da radi kad neko na Ladu potroši iste pare koje bi neko drugi potrošio na Lamborghinija?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#54116 Re: English Premier League
je li stvarno neko misli da je on htio pola ovih igrača? 
nije lako bilo kome raditi u onakvom klubu, ne bi se ni Pep snašao
nije lako bilo kome raditi u onakvom klubu, ne bi se ni Pep snašao
- auspuhc
#54117 Re: English Premier League
Niko ga nije tjerao da preuzme cirkus. Jos je trenirao Tottenham. Dodatan razlog da ne pristane.
Svakako prosjecan trener. Mislim da je najslabije rezultate i u Parizu imao od svih trenera im zadnjih godina.
Svakako prosjecan trener. Mislim da je najslabije rezultate i u Parizu imao od svih trenera im zadnjih godina.
-
LSD
#54118 Re: English Premier League
Nije ga niko ni pitao za misljenje, isto kao i Pottera prije njega
Chelsea je trenutno cirkus i pijaca od kluba. Pep bi pobjegao drugog dana
-
Osmi Socrates
#54119 Re: English Premier League
Pa nije on imao slabe rezultate u Parizu, kad se poredi sa drugim menadžerima.
Jedinu punu sezonu koju ih je trenirao uzeo je titulu. Uzeo je i jedan francuski kup. Došao do polufinala Lige Prvaka. Izgubio od Citija. Prije toga izbacio Barcelonu i Bayern.
Tuchel ih je doveo do finala LP preko Dortmunda, Atalante i Leipziga, što su neozbiljni protivnici za taj nivo.
Jedinu punu sezonu koju ih je trenirao uzeo je titulu. Uzeo je i jedan francuski kup. Došao do polufinala Lige Prvaka. Izgubio od Citija. Prije toga izbacio Barcelonu i Bayern.
Tuchel ih je doveo do finala LP preko Dortmunda, Atalante i Leipziga, što su neozbiljni protivnici za taj nivo.
- ismar2215
#54120 Re: English Premier League
70% ovih igrača koje je Chelsea doveo vjerovatno ce za 3-4 godine igrati u najboljem slučaju u West Hamu, eventualno neki gornji dio njemacke tabele 5-10. mjesta. Disasi, Badiashile, Jackson, Maatsen, Ugochokwe, Gallagher, Mudryk... Gusto pokazuje neki potencijal, Enzo nije loš, al ga uguši očekivanjem da on nešto kreira. Caicedo se mozda i trzne, a Laviu tek treba vidjeti. Da su npr. Maddisona doveli umjesto jednog od ovih 5 istih zadnjih veznih, bili bi duplo opasniji. Ova ekipa danas im je tu negdje sa Bournemouthom ako iskljucis Sterlinga i Enza (koji ni u Stupčanici ne bi mogao desetku igrat). Lloyd Kelly je svemirski brod za Disasija, spori tromi medvjed. Sranje ce nastati kad skontaju da ih treba prodati, a svima ugovori na 8 godina sa top platama. Chelsea čeka sudbina Uniteda u narednim sezonama. I to ako bude, nek se udaraju nogom u guzicu.
-
LSD
#54121 Re: English Premier League
Ima Chelsea dosta dobrih igraca.
Enzo, Sterling, Colwill, Chilwel, James, Caicedo, Nkunku, Palmer, Jackson, Sanchez dobar golman doveden iz Brightona itd...ima tu dobrih igraca, ne mozemo reci da je to losa ekipa....daleko od toga.
Al sve to je dovedeno na brzinu, samo nakupuj igrace, daj ih treneru i ocekuj se da ce se oni uigrati za mjesec, dva
jasta ce. To ni na igrici ne moze.
Ako daju vremena Pocheu, mozda poslozi i napravi ekipu za narednu sezonu.
Enzo, Sterling, Colwill, Chilwel, James, Caicedo, Nkunku, Palmer, Jackson, Sanchez dobar golman doveden iz Brightona itd...ima tu dobrih igraca, ne mozemo reci da je to losa ekipa....daleko od toga.
Al sve to je dovedeno na brzinu, samo nakupuj igrace, daj ih treneru i ocekuj se da ce se oni uigrati za mjesec, dva
Ako daju vremena Pocheu, mozda poslozi i napravi ekipu za narednu sezonu.
-
Osmi Socrates
#54122 Re: English Premier League
Ne vidim ja da i najbolje uigrana ta ekipa može i blizu Citiju, Arsenalu i Liverpoolu, recimo.
U najboljem slučaju, mogu izboriti LP sljedeće sezone, i to da ostali konkurenti za četvrto mjesto svi podbace.
Sa ovim ulaganjima, njihova očekivanja bi trebala biti osvajanje Premier Lige i Lige Prvaka. U roku odmah.
U najboljem slučaju, mogu izboriti LP sljedeće sezone, i to da ostali konkurenti za četvrto mjesto svi podbace.
Sa ovim ulaganjima, njihova očekivanja bi trebala biti osvajanje Premier Lige i Lige Prvaka. U roku odmah.
Last edited by Osmi Socrates on 17/09/2023 20:35, edited 1 time in total.
-
Osmi Socrates
#54123 Re: English Premier League
Ova utakmica je bila ružnija čak i od Chelsijeve.
- AmiĐa_Idriz
#54124 Re: English Premier League
Ja i nisam neki fan Pochettina ali njemu nešto prigovarati po pitanju trenutno situacije u Chelseau mi i nije nešto objektivno. Mislim da je povrh svega što ste naveli, po pitanju nagomilavanja igrača i tu se apsolutno slažem ali treba isto tako smatram da im bolno nedostaje iskustva u ekipi. Izuzev Thiaga Silve, fali generalnog iskustva. PL iskustva im fali i sa njim. Law je baš pred pauzu nekad objavio tekst gdje kaže da im je ovog ljeta dobna granica za pojačanja 25 godina, pa samim tim recimo Maddison koji im je ponuđen nije razmatran, jer ima 26 godina. E upravo profil igrača poput Maddisona im nedostaje, što poziciono što brojem PL utakmica u nogama.
Boehly je toliko zaluđen Brightonom da želi i od Chelsea napraviti Brighton. Ne ide, Chelsea je Chelsea. Neshvatljivo šta su ljudi uradili od ekipe koja je "neki dan" bila šampion Europe. U kakvim god okolnostima.
Boehly je toliko zaluđen Brightonom da želi i od Chelsea napraviti Brighton. Ne ide, Chelsea je Chelsea. Neshvatljivo šta su ljudi uradili od ekipe koja je "neki dan" bila šampion Europe. U kakvim god okolnostima.
-
Zoooka
#54125 Re: English Premier League
Arsenal prvi favorit za titulu.