SmokingMan wrote: ↑15/09/2023 13:40
Dope_Man wrote: ↑15/09/2023 12:14
2006.. kod mene grficka podrzava shadere 1.4, a Oblivion trazi 2.0.. za plakati. A onda otkrijem Oldblivion.. uzivao, hebo grafiku
Industrija igara se baš razvija relativističkim brzinama
Mogli su ubaciti poseban custom settings van igre, gdje bi mogao prije pokretanja podesiti postavke koje su u skladu sa "preferncama" PC.a
A dobro, ne mogu ih ni kriviti jer tad je vec Pixel Shader 2.0 bio velika furka, i ljudi su napravili igru da ima odredjen izgled cak i na low.. ne zele se peglati previse sa necim sto je realno jako zaostao hardware u tom trenutku. A i sigurno ne bi zeljeli da bez modova imas igru koja je izgledala tako kako je izgledao Oblivio kada koristis Oldblivion mod
OT:
Update za Starfield:
- Jako pozitivno iznenadjenje (koje nekako nisam primjetio ni u hrpi videa koje sam pogledao prije nego sam zaigrao) je da ima sistem penjanja na ivice.. smijesno zvuci, al s obzirom da je to prvi put u ovim Bethesdinim igrama, i koliko zapravo olaksava preskakanje raznih ograda - odlicna stvar.
- Kolicina slobode da se izadje izvan "ulica" u gradovima, pentranje po krovovima, pa i iskociti izvan grada i otici dalje.
- Negativno: Looting sistem. Kad naviknes da sve likove mozes skinuti do gaca, totalno cudno djeluje ovaj sistem gdje ne uzimas odijelo direktno sa likova, i da, osim oruzja koje drze, nista drugo nije zagarantovano da ce i imati u svom inventaru.
- Sve sto sam do sad vidio, a da je generisani sadrzaj, je mrtvo. OK, bude "napustena laboratorija" sa piratima ili kakvim zivotinjama koje hodaju okolo da imas sta pucati, al volio bih naici na laboratoriju koja eto nije napustena. Cak i da nema imenovanih likova, samo eto da izgleda kao da neko zivi i radi tu, umjesto hrpe leseva likova u laboratorijskim odijelima.