Procedure postojeMishelinke wrote: ↑16/09/2023 10:31 Ako je Trojka tajno sklopila tal sa vragom zarad opstanka nekih direktora na funkcijama (a po svemu sudeći vidimo da jeste), onda definitivno možemo reći da nisu ništa bolji od SDA, čak naprotiv.
Volio bih da Dini i Nerminu neko postavi pitanje zašto je KCUS i dalje u rukama SDFA, zašto je BH Telecom i dalje u rukama SDFA, zašto su sve ostale kompanije (izuzev EPBIH) i dalje u rukama SDFA? Zašto je SDFA podržala Irfana Čengića za načelnika Starog Grada? Jel to neka nova koalicija na pomolu?
Jel to ta promjena što su nam najavljivali?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- GandalfSivi
#6977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kako je Bakir prodavao drzavu…

- General War
#6978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
HelaS
#6979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I ne samo to, u ovom "prelaznom periodu", nakon isteka mandata Komisiji kojoj je predsjedavala Amra Hadžimuhamedović, prije ponovnog imenovanja, sada bez stranaca, Komisija je neko vrijeme obavljala svoje poslove bez mandata. Čini mi se da je u to vrjeme srušena sinagoga u Travniku i Čurčinica džamija u Livnu, iako se ne sjećam precizno.
- Athlon64
#6980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ako si štovatelj UZP-a - onda jeste.
A jedini extremisti i teroristi u BIH su oni koji dočekuju ratne zločince.
Last edited by Athlon64 on 16/09/2023 13:39, edited 1 time in total.
- Athlon64
#6981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
SDA ima svog kandidata u općini Stari Grad - gdje ti živiš ?Mishelinke wrote: ↑16/09/2023 10:31 Ako je Trojka tajno sklopila tal sa vragom zarad opstanka nekih direktora na funkcijama (a po svemu sudeći vidimo da jeste), onda definitivno možemo reći da nisu ništa bolji od SDA, čak naprotiv.
Volio bih da Dini i Nerminu neko postavi pitanje zašto je KCUS i dalje u rukama SDFA, zašto je BH Telecom i dalje u rukama SDFA, zašto su sve ostale kompanije (izuzev EPBIH) i dalje u rukama SDFA? Zašto je SDFA podržala Irfana Čengića za načelnika Starog Grada? Jel to neka nova koalicija na pomolu?
- omega369
#6982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kviz pitanje: Je li konakovic "iznad zakona" ili je klix po nalogu bolesnika iz sdfa opet objavio laznu informaciju o "povlascivanju bahreincima"?
I sta ono fadil prosle godine rece za koncesiju sarajevskog aerodroma? da treba naci koncesionara, je li tako?
I sta ono fadil prosle godine rece za koncesiju sarajevskog aerodroma? da treba naci koncesionara, je li tako?
-
seksi_ideje
#6983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ima SDA dva kandidataAthlon64 wrote: ↑16/09/2023 13:38SDA ima svog kandidata u općini Stari Grad - gdje ti živiš ?Mishelinke wrote: ↑16/09/2023 10:31 Ako je Trojka tajno sklopila tal sa vragom zarad opstanka nekih direktora na funkcijama (a po svemu sudeći vidimo da jeste), onda definitivno možemo reći da nisu ništa bolji od SDA, čak naprotiv.
- omega369
#6984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tako je. Spore su procedure vezane za smjene. Prvo se ide od Uprava i nadzornih odbora pa onda konkursi za nove direktore. A svi ce biti biti uskoro bivsi, pa i sebija. Ali, hajde ti to objasni nekome_BataZiv_0809 wrote: ↑16/09/2023 11:27Procedure postojeMishelinke wrote: ↑16/09/2023 10:31 Ako je Trojka tajno sklopila tal sa vragom zarad opstanka nekih direktora na funkcijama (a po svemu sudeći vidimo da jeste), onda definitivno možemo reći da nisu ništa bolji od SDA, čak naprotiv.
- Athlon64
#6985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ko su onda SDA kandidati, a ko kandidati Trojke ?
Ja koliko znam da svako ima svog kandidata.
-
mirza_15
#6986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A onda još 2020. proglase komplet uže gradsko jezgro Starog grada i Centra zaštičenim područjem pa sa sada kada hoćeš bilo šta da zagrebeš lijevo i desno od tramvajske pruge i u onom dijelu između moraš pitati čika Dodika. Bakir i SDA isporučili bilo kakvo građenje, pa čak i postavljanje spomenika u gradu. Zamisli da već ne postoji spomenik ubijenoj djevi Sarajeva i da sada moraš od Dodika dobiti dozvolu da ga postaviš?! Kakvo ponižavanje od strane trezoraša kojeg nam žele predstaviti kao vrhunskog patriotu.
- Porodice Foht
#6987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kiparski model (Pederacija u EU a Sumska gdje hoce) s kontinuitetom drzave BiH u postojecem kapacitetu je po meni sve izvjesniji scenarij na koji ce se i EU kad tad okrenuti. Medjunarodna zajednica i dalje Tursku Republiku Sjeverni Kipar smatra sastavnim dijelom Republike Kipar pa nema razloga da takav pristup ne bude i u nasoj zemlji.
Cudi me da od Trojke niko nikad takvo sto nije spomenuo kao jedan od mogucih politickih rjesenja, jer postojece je ocigledno neodrzivo) a mozda je jedini nacin da cobanima iz Vojkovica, Pala, B.Luke, Bijeljine etc. dodje u glavu gdje ce ih odvesti srbovanje.
Cudi me da od Trojke niko nikad takvo sto nije spomenuo kao jedan od mogucih politickih rjesenja, jer postojece je ocigledno neodrzivo) a mozda je jedini nacin da cobanima iz Vojkovica, Pala, B.Luke, Bijeljine etc. dodje u glavu gdje ce ih odvesti srbovanje.
- Mishelinke
#6988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko- ... /230915134Athlon64 wrote: ↑16/09/2023 13:38SDA ima svog kandidata u općini Stari Grad - gdje ti živiš ?Mishelinke wrote: ↑16/09/2023 10:31 Ako je Trojka tajno sklopila tal sa vragom zarad opstanka nekih direktora na funkcijama (a po svemu sudeći vidimo da jeste), onda definitivno možemo reći da nisu ništa bolji od SDA, čak naprotiv.

Ako ovo nije otvorena podrška, pa ne znam šta je onda?
Last edited by Mishelinke on 16/09/2023 14:56, edited 1 time in total.
- Athlon64
#6989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
EU se svakako ne gadi takav model, postavlja se pitanje da li se gadi nama i našim političarima.Porodice Foht wrote: ↑16/09/2023 14:48 Kiparski model (Pederacija u EU a Sumska gdje hoce) s kontinuitetom drzave BiH u postojecem kapacitetu je po meni sve izvjesniji scenarij na koji ce se i EU kad tad okrenuti. Medjunarodna zajednica i dalje Tursku Republiku Sjeverni Kipar smatra sastavnim dijelom Republike Kipar pa nema razloga da takav pristup ne bude i u nasoj zemlji.
Također je zajeb da se radi u čobanima, kao i 91 god. kad su počele barikade.
- Athlon64
#6990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Gdje ti na slici vidiš SDA ?
SDA ima svog kandidata kojeg podržava NES.
Ovo što ti radiš je spinovanje u korist HNSa.
- Grean
#6991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Odavno govorim, ovo je ispit dosljednosti zapadnih prijatelja.Porodice Foht wrote: ↑16/09/2023 14:48 Kiparski model (Pederacija u EU a Sumska gdje hoce) s kontinuitetom drzave BiH u postojecem kapacitetu je po meni sve izvjesniji scenarij na koji ce se i EU kad tad okrenuti. Medjunarodna zajednica i dalje Tursku Republiku Sjeverni Kipar smatra sastavnim dijelom Republike Kipar pa nema razloga da takav pristup ne bude i u nasoj zemlji.
Postoji primjer Kipra i to je jedini put da rjese srpsko divljanje u BiH ali ja nisam optimista poput tebe.
A nasi politicari trebaju to ponavljati kako papagaji a ne kao Dino sad sto ide sa zalopojkama sto ce RS biti izostavljen iz nekih projekata. Po pitanju ovog ni prethodnici se nisu bolje ponasali, cak sta vise, nikad im nije palo na pamet da pomenu taj primjer.
- Athlon64
#6992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja smatram da Bošnjaci ne trebaju pristati na kiparski scenario.Grean wrote: ↑16/09/2023 14:57Odavno govorim, ovo je ispit dosljednosti zapadnih prijatelja.Porodice Foht wrote: ↑16/09/2023 14:48 Kiparski model (Pederacija u EU a Sumska gdje hoce) s kontinuitetom drzave BiH u postojecem kapacitetu je po meni sve izvjesniji scenarij na koji ce se i EU kad tad okrenuti. Medjunarodna zajednica i dalje Tursku Republiku Sjeverni Kipar smatra sastavnim dijelom Republike Kipar pa nema razloga da takav pristup ne bude i u nasoj zemlji.
Postoji primjer Kipra i to je jedini put da rjese srpsko divljanje u BiH ali ja nisam optimista poput tebe.
A nasi politicari trebaju to ponavljati kako papagaji a ne kao Din sad sto ide sa talopojkama sto ce RS biti izostavljen iz nekih projekata. Po pitanju ovog ni prethodnici se nisu bolje ponasali.
Kipar stoji podjeljen žestoko već 50 god. i pod okupacijom - dakle izgubili su pola države, a ne vidim da sjevernom kipru bilo šta fali (bio sam jednom na ljetovanju) sve dobijaju iz Turske, kao što bi RS dobijala iz Srbije.
- Peacean
#6993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Neće se RS hljeba najesti od pomoći iz Srbije, u najboljem slučaju bi jedva preživljavali.
- Grean
#6994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To je neuporedivo. Srbija nije Turska a Sjeverni Kipar nije RS. Komplet ekonomija oba entiteta je vezana za EU.Athlon64 wrote: ↑16/09/2023 14:59Ja smatram da Bošnjaci ne trebaju pristati na kiparski scenario.SpoilerShowGrean wrote: ↑16/09/2023 14:57
Odavno govorim, ovo je ispit dosljednosti zapadnih prijatelja.
A nasi politicari trebaju to ponavljati kako papagaji a ne kao Din sad sto ide sa talopojkama sto ce RS biti izostavljen iz nekih projekata. Po pitanju ovog ni prethodnici se nisu bolje ponasali.
Kipar stoji podjeljen žestoko već 50 god. i pod okupacijom - dakle izgubili su pola države, a ne vidim da sjevernom kipru bilo šta fali (bio sam jednom na ljetovanju) sve dobijaju iz Turske, kao što bi RS dobijala iz Srbije.
Uz to Bosnjaci u slucaju frke mogu dobiti samo gora rjesenja od ovoga, zato moli Boga da EU ima obraza i dosljednosti.
I jos, da je Turcima tako dobro ne bi oni glasali za mirovni prijedlog Kofi Anana i htjeli da se ujedine sa juznim Kiprom uz uslov da imaju svoj entitet. I ujedinili bi se da Grci nisu imali maksimalisticke ciljeve i glasali protiv ugovora o dva entiteta.
Last edited by Grean on 16/09/2023 15:10, edited 3 times in total.
- Athlon64
#6995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zašto to misliš ?Grean wrote: ↑16/09/2023 15:03To je neuporedivo. Srbija nije Turska a Sjeverni Kipar nije RS. Komplet ekonomija oba entiteta je vezana za EU.Athlon64 wrote: ↑16/09/2023 14:59Ja smatram da Bošnjaci ne trebaju pristati na kiparski scenario.SpoilerShow
Uz to Bosnjaci u slucaju frke mogu dobiti samo gora rjesenja od ovoga, zato moli Boga da EU ima obraza i dosljednosti.
Jel smatraš da se Bošnjaci ne trebaju boriti za svoje?
I da će nam međunarodna zajednica opet svezati ruke ?
Ja iskreno ne vidim razliku između nezavisne RS i Kiparskog scenarija.
Upravo zato što Srbija nije Turska, tj. EU se Srbija manje gadi od Turske.
- Mishelinke
#6996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja ovdje vidim trećeg čovjeka SDFA kako šeta sa Irfanom.Athlon64 wrote: ↑16/09/2023 14:57Gdje ti na slici vidiš SDA ?
SDA ima svog kandidata kojeg podržava NES.
Ovo što ti radiš je spinovanje u korist HNSa.
I u naslovu članka fino piše da je DF podržao irfana Čengića, a samo budala vjeruje da DF nije dio SDFA, odnosno njeno radikalno krilo (jedno od tri krila unutar te stranke).
- Athlon64
#6997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa ako si štovatelj UZP-a onda je iz tvoje perspektive tako.Mishelinke wrote: ↑16/09/2023 15:11Ja ovdje vidim trećeg čovjeka SDFA kako šeta sa Irfanom.
I u naslovu članka fino piše da je DF podržao irfana Čengića, a samo budala vjeruje da DF nije dio SDFA, odnosno njeno radikalno krilo (jedno od tri krila unutar te stranke).
Ako si za građansku BiH, onda je upravo suprotno.
Koga onda podržava Trojka, ko je njen kandidat - isto tako SDFA ?
- Mishelinke
#6998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prvi rečenicu ne razumijem jer pričam na bosanskom, pa molim te prevedi.Athlon64 wrote: ↑16/09/2023 15:13Pa ako si štovatelj UZP-a onda je iz tvoje perspektive tako.Mishelinke wrote: ↑16/09/2023 15:11
Ja ovdje vidim trećeg čovjeka SDFA kako šeta sa Irfanom.
Ako si za građansku BiH, onda je upravo suprotno.
Koga onda podržava Trojka, ko je njen kandidat - isto tako SDFA ?![]()
![]()
![]()
Drugo, građansku BiH je sahranio Alija u dogovoru sa Dobricom i Arafatom još u Ankari 1993. godine.
Treće, to mi je i misterija, zato sam i postavio ono prvo pitanje. Ako ovo znači pakt sa vragom i tajni dil, onda ne da nisu su isti kao SDFA, već naprotiv.
Ko želi dobro ovoj državi, nikakve razgovore ne smije voditi sa SDFA, a ne još da ima njihovu podršku.
Ako Trojka drži do riječi, Irfan je davno trebao da leti iz SDP-a.
- Athlon64
#6999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Razumiješ ti jako dobro sve što ja pričam.Mishelinke wrote: ↑16/09/2023 15:20 Prvi rečenicu ne razumijem jer pričam na bosanskom, pa molim te prevedi.
Drugo, građansku BiH je sahranio Alija u dogovoru sa Dobricom i Arafatom još u Ankari 1993. godine.
Treće, to mi je i misterija, zato sam i postavio ono prvo pitanje. Ako ovo znači pakt sa vragom i tajni dil, onda ne da nisu su isti kao SDFA, već naprotiv.
Ko želi dobro ovoj državi, nikakve razgovore ne smije voditi sa SDFA, a ne još da ima njihovu podršku.
Ako Trojka drži do riječi, Irfan je davno trebao da leti iz SDP-a.
Irfanu se ne gadi podrška DF-a, ne gadi ni SDP-u - inače ga ne bi kandidovali.
Zajednički front se gadi jedino NiPu, NS-u, Kukiću i Isacima, čisto iz razloga što u tom slučaju oni ne bi bili potrebni takvoj koaliciji.
Pa moraju da šute i trpe dok ih svi drugi trpaju.
- ZoomZoomKiwi
#7000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znači sad može ova zastava?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-najv ... /230916049
Može li onda i trobojka i šahovnica? Pitam za jarane.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-najv ... /230916049
Može li onda i trobojka i šahovnica? Pitam za jarane.