Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Mishelinke wrote: 16/09/2023 10:31 Ako je Trojka tajno sklopila tal sa vragom zarad opstanka nekih direktora na funkcijama (a po svemu sudeći vidimo da jeste), onda definitivno možemo reći da nisu ništa bolji od SDA, čak naprotiv.

Volio bih da Dini i Nerminu neko postavi pitanje zašto je KCUS i dalje u rukama SDFA, zašto je BH Telecom i dalje u rukama SDFA, zašto su sve ostale kompanije (izuzev EPBIH) i dalje u rukama SDFA? Zašto je SDFA podržala Irfana Čengića za načelnika Starog Grada? Jel to neka nova koalicija na pomolu?

Jel to ta promjena što su nam najavljivali?
Procedure postoje
GandalfSivi

#6977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Kako je Bakir prodavao drzavu…

Image
General War

#6978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

Altsa wrote: 16/09/2023 00:00
ljubijankic wrote: 15/09/2023 22:56

Jes, jes, eno vec slave pobjedu.
Oni su vec politicke rahmetlije.
Jedino ako atomska duhne, a to bi bilo pozeljno ko sve dise ovdje
HelaS

#6979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

GandalfSivi wrote: 16/09/2023 11:37 Kako je Bakir prodavao drzavu…

Image
I ne samo to, u ovom "prelaznom periodu", nakon isteka mandata Komisiji kojoj je predsjedavala Amra Hadžimuhamedović, prije ponovnog imenovanja, sada bez stranaca, Komisija je neko vrijeme obavljala svoje poslove bez mandata. Čini mi se da je u to vrjeme srušena sinagoga u Travniku i Čurčinica džamija u Livnu, iako se ne sjećam precizno.
Athlon64

#6980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

JohnnyS wrote: 16/09/2023 09:06
plavi_E wrote: 16/09/2023 08:55

SDA ekstremizam je lazni ekstemizam i sluzio je za gusenje stvarnog estremizma kod Bosnjaka koji postoji u svim evropskim zemljama i narodima. I to je samo jedan od razloga zbog kojih SDA mora biti razbijena.
Ovakva DF je stranka stvarnog ekstremizma u Bošnjaka
Ako si štovatelj UZP-a - onda jeste.

A jedini extremisti i teroristi u BIH su oni koji dočekuju ratne zločince.
Last edited by Athlon64 on 16/09/2023 13:39, edited 1 time in total.
Athlon64

#6981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Mishelinke wrote: 16/09/2023 10:31 Ako je Trojka tajno sklopila tal sa vragom zarad opstanka nekih direktora na funkcijama (a po svemu sudeći vidimo da jeste), onda definitivno možemo reći da nisu ništa bolji od SDA, čak naprotiv.

Volio bih da Dini i Nerminu neko postavi pitanje zašto je KCUS i dalje u rukama SDFA, zašto je BH Telecom i dalje u rukama SDFA, zašto su sve ostale kompanije (izuzev EPBIH) i dalje u rukama SDFA? Zašto je SDFA podržala Irfana Čengića za načelnika Starog Grada? Jel to neka nova koalicija na pomolu?

SDA ima svog kandidata u općini Stari Grad - gdje ti živiš ?
omega369

#6982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by omega369 »

Kviz pitanje: Je li konakovic "iznad zakona" ili je klix po nalogu bolesnika iz sdfa opet objavio laznu informaciju o "povlascivanju bahreincima"?

I sta ono fadil prosle godine rece za koncesiju sarajevskog aerodroma? da treba naci koncesionara, je li tako? :gunjastajl:
seksi_ideje

#6983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by seksi_ideje »

Athlon64 wrote: 16/09/2023 13:38

Ima SDA dva kandidata
omega369

#6984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by omega369 »

_BataZiv_0809 wrote: 16/09/2023 11:27

Procedure postoje
Tako je. Spore su procedure vezane za smjene. Prvo se ide od Uprava i nadzornih odbora pa onda konkursi za nove direktore. A svi ce biti biti uskoro bivsi, pa i sebija. Ali, hajde ti to objasni nekome
Athlon64

#6985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

seksi_ideje wrote: 16/09/2023 14:16

Ima SDA dva kandidata
Ko su onda SDA kandidati, a ko kandidati Trojke ?

Ja koliko znam da svako ima svog kandidata.
mirza_15

#6986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirza_15 »

GandalfSivi wrote: 16/09/2023 11:37 Kako je Bakir prodavao drzavu…

Image
A onda još 2020. proglase komplet uže gradsko jezgro Starog grada i Centra zaštičenim područjem pa sa sada kada hoćeš bilo šta da zagrebeš lijevo i desno od tramvajske pruge i u onom dijelu između moraš pitati čika Dodika. Bakir i SDA isporučili bilo kakvo građenje, pa čak i postavljanje spomenika u gradu. Zamisli da već ne postoji spomenik ubijenoj djevi Sarajeva i da sada moraš od Dodika dobiti dozvolu da ga postaviš?! Kakvo ponižavanje od strane trezoraša kojeg nam žele predstaviti kao vrhunskog patriotu.
Porodice Foht

#6987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Porodice Foht »

Kiparski model (Pederacija u EU a Sumska gdje hoce) s kontinuitetom drzave BiH u postojecem kapacitetu je po meni sve izvjesniji scenarij na koji ce se i EU kad tad okrenuti. Medjunarodna zajednica i dalje Tursku Republiku Sjeverni Kipar smatra sastavnim dijelom Republike Kipar pa nema razloga da takav pristup ne bude i u nasoj zemlji.
Cudi me da od Trojke niko nikad takvo sto nije spomenuo kao jedan od mogucih politickih rjesenja, jer postojece je ocigledno neodrzivo) a mozda je jedini nacin da cobanima iz Vojkovica, Pala, B.Luke, Bijeljine etc. dodje u glavu gdje ce ih odvesti srbovanje.
Mishelinke

#6988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Mishelinke »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko- ... /230915134

Image

Ako ovo nije otvorena podrška, pa ne znam šta je onda?
Last edited by Mishelinke on 16/09/2023 14:56, edited 1 time in total.
Athlon64

#6989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Porodice Foht wrote: 16/09/2023 14:48 Kiparski model (Pederacija u EU a Sumska gdje hoce) s kontinuitetom drzave BiH u postojecem kapacitetu je po meni sve izvjesniji scenarij na koji ce se i EU kad tad okrenuti. Medjunarodna zajednica i dalje Tursku Republiku Sjeverni Kipar smatra sastavnim dijelom Republike Kipar pa nema razloga da takav pristup ne bude i u nasoj zemlji.
Cudi me da od Trojke niko nikad takvo sto nije spomenuo kao jedan od mogucih politickih rjesenja, jer postojece je ocigledno neodrzivo) a mozda je jedini nacin da cobanima iz Vojkovica, Pala, B.Luke, Bijeljine etc. dodje u glavu gdje ce ih odvesti srbovanje.
EU se svakako ne gadi takav model, postavlja se pitanje da li se gadi nama i našim političarima.

Također je zajeb da se radi u čobanima, kao i 91 god. kad su počele barikade.
Athlon64

#6990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Mishelinke wrote: 16/09/2023 14:56

Ako ovo nije otvorena podrška, pa ne znam gdje ti živiš?
Gdje ti na slici vidiš SDA ?

SDA ima svog kandidata kojeg podržava NES.

Ovo što ti radiš je spinovanje u korist HNSa.
Grean

#6991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Grean »

Porodice Foht wrote: 16/09/2023 14:48 Kiparski model (Pederacija u EU a Sumska gdje hoce) s kontinuitetom drzave BiH u postojecem kapacitetu je po meni sve izvjesniji scenarij na koji ce se i EU kad tad okrenuti. Medjunarodna zajednica i dalje Tursku Republiku Sjeverni Kipar smatra sastavnim dijelom Republike Kipar pa nema razloga da takav pristup ne bude i u nasoj zemlji.
Odavno govorim, ovo je ispit dosljednosti zapadnih prijatelja.

Postoji primjer Kipra i to je jedini put da rjese srpsko divljanje u BiH ali ja nisam optimista poput tebe.

A nasi politicari trebaju to ponavljati kako papagaji a ne kao Dino sad sto ide sa zalopojkama sto ce RS biti izostavljen iz nekih projekata. Po pitanju ovog ni prethodnici se nisu bolje ponasali, cak sta vise, nikad im nije palo na pamet da pomenu taj primjer.
Athlon64

#6992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Grean wrote: 16/09/2023 14:57

Postoji primjer Kipra i to je jedini put da rjese srpsko divljanje u BiH ali ja nisam optimista poput tebe.

A nasi politicari trebaju to ponavljati kako papagaji a ne kao Din sad sto ide sa talopojkama sto ce RS biti izostavljen iz nekih projekata. Po pitanju ovog ni prethodnici se nisu bolje ponasali.
Ja smatram da Bošnjaci ne trebaju pristati na kiparski scenario.

Kipar stoji podjeljen žestoko već 50 god. i pod okupacijom - dakle izgubili su pola države, a ne vidim da sjevernom kipru bilo šta fali (bio sam jednom na ljetovanju) sve dobijaju iz Turske, kao što bi RS dobijala iz Srbije.
Peacean

#6993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Peacean »

Neće se RS hljeba najesti od pomoći iz Srbije, u najboljem slučaju bi jedva preživljavali.
Grean

#6994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Grean »

Athlon64 wrote: 16/09/2023 14:59
Spoiler
Show
Grean wrote: 16/09/2023 14:57

A nasi politicari trebaju to ponavljati kako papagaji a ne kao Din sad sto ide sa talopojkama sto ce RS biti izostavljen iz nekih projekata. Po pitanju ovog ni prethodnici se nisu bolje ponasali.

Kipar stoji podjeljen žestoko već 50 god. i pod okupacijom - dakle izgubili su pola države, a ne vidim da sjevernom kipru bilo šta fali (bio sam jednom na ljetovanju) sve dobijaju iz Turske, kao što bi RS dobijala iz Srbije.
To je neuporedivo. Srbija nije Turska a Sjeverni Kipar nije RS. Komplet ekonomija oba entiteta je vezana za EU.

Uz to Bosnjaci u slucaju frke mogu dobiti samo gora rjesenja od ovoga, zato moli Boga da EU ima obraza i dosljednosti.

I jos, da je Turcima tako dobro ne bi oni glasali za mirovni prijedlog Kofi Anana i htjeli da se ujedine sa juznim Kiprom uz uslov da imaju svoj entitet. I ujedinili bi se da Grci nisu imali maksimalisticke ciljeve i glasali protiv ugovora o dva entiteta.
Last edited by Grean on 16/09/2023 15:10, edited 3 times in total.
Athlon64

#6995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Grean wrote: 16/09/2023 15:03
Athlon64 wrote: 16/09/2023 14:59
Spoiler
Show

To je neuporedivo. Srbija nije Turska a Sjeverni Kipar nije RS. Komplet ekonomija oba entiteta je vezana za EU.

Uz to Bosnjaci u slucaju frke mogu dobiti samo gora rjesenja od ovoga, zato moli Boga da EU ima obraza i dosljednosti.
Zašto to misliš ?

Jel smatraš da se Bošnjaci ne trebaju boriti za svoje?
I da će nam međunarodna zajednica opet svezati ruke ?

Ja iskreno ne vidim razliku između nezavisne RS i Kiparskog scenarija.

Upravo zato što Srbija nije Turska, tj. EU se Srbija manje gadi od Turske.
Mishelinke

#6996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Mishelinke »

Athlon64 wrote: 16/09/2023 14:57
Mishelinke wrote: 16/09/2023 14:56
Ako ovo nije otvorena podrška, pa ne znam gdje ti živiš?

Ja ovdje vidim trećeg čovjeka SDFA kako šeta sa Irfanom.

I u naslovu članka fino piše da je DF podržao irfana Čengića, a samo budala vjeruje da DF nije dio SDFA, odnosno njeno radikalno krilo (jedno od tri krila unutar te stranke).
Athlon64

#6997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Mishelinke wrote: 16/09/2023 15:11
Athlon64 wrote: 16/09/2023 14:57

I u naslovu članka fino piše da je DF podržao irfana Čengića, a samo budala vjeruje da DF nije dio SDFA, odnosno njeno radikalno krilo (jedno od tri krila unutar te stranke).
Pa ako si štovatelj UZP-a onda je iz tvoje perspektive tako.

Ako si za građansku BiH, onda je upravo suprotno.

Koga onda podržava Trojka, ko je njen kandidat - isto tako SDFA ? :lol: :lol: :lol:
Mishelinke

#6998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Mishelinke »

Athlon64 wrote: 16/09/2023 15:13
Mishelinke wrote: 16/09/2023 15:11

Pa ako si štovatelj UZP-a onda je iz tvoje perspektive tako.

Ako si za građansku BiH, onda je upravo suprotno.

Koga onda podržava Trojka, ko je njen kandidat - isto tako SDFA ? :lol: :lol: :lol:
Prvi rečenicu ne razumijem jer pričam na bosanskom, pa molim te prevedi.

Drugo, građansku BiH je sahranio Alija u dogovoru sa Dobricom i Arafatom još u Ankari 1993. godine.

Treće, to mi je i misterija, zato sam i postavio ono prvo pitanje. Ako ovo znači pakt sa vragom i tajni dil, onda ne da nisu su isti kao SDFA, već naprotiv.

Ko želi dobro ovoj državi, nikakve razgovore ne smije voditi sa SDFA, a ne još da ima njihovu podršku.

Ako Trojka drži do riječi, Irfan je davno trebao da leti iz SDP-a.
Athlon64

#6999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Mishelinke wrote: 16/09/2023 15:20 Prvi rečenicu ne razumijem jer pričam na bosanskom, pa molim te prevedi.

Drugo, građansku BiH je sahranio Alija u dogovoru sa Dobricom i Arafatom još u Ankari 1993. godine.

Treće, to mi je i misterija, zato sam i postavio ono prvo pitanje. Ako ovo znači pakt sa vragom i tajni dil, onda ne da nisu su isti kao SDFA, već naprotiv.

Ko želi dobro ovoj državi, nikakve razgovore ne smije voditi sa SDFA, a ne još da ima njihovu podršku.

Ako Trojka drži do riječi, Irfan je davno trebao da leti iz SDP-a.
Razumiješ ti jako dobro sve što ja pričam.

Irfanu se ne gadi podrška DF-a, ne gadi ni SDP-u - inače ga ne bi kandidovali.

Zajednički front se gadi jedino NiPu, NS-u, Kukiću i Isacima, čisto iz razloga što u tom slučaju oni ne bi bili potrebni takvoj koaliciji.

Pa moraju da šute i trpe dok ih svi drugi trpaju.
ZoomZoomKiwi

#7000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ZoomZoomKiwi »

Znači sad može ova zastava?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-najv ... /230916049

Može li onda i trobojka i šahovnica? Pitam za jarane.
Locked