Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑15/09/2023 21:25
Mislim da te oni ne zovu u klub, nego ti zatrazis prijem, pa oni odlucuju da li su saglasni da ti svojom vojskom garantuju suverenitet u zamjenu za tvoju pomoć ako njima kad zatreba.
A MAP i program reformi te treba učiniti kompatibilnim tim sistemima i misljenje o tvojoj kompatibilnosti se daje prilikom tog zahtjeva.
Teoretski mi sad možemo tražiti prijem u NATO, i teoretski mogu nas i primiti ako niko ne kaže da je protiv.
Ako sam ja dobro shvatio sve.
Ja sam shvatio da Hrvatska ili Mađarska mogu blokirati put BiH u NATO i da će to raditi kao što Mađarska i Turska rade sa Švedskom.
Dok se ne ispune "muzičke" želje.
Mađari će biti problem ako ostane Orbanova partija.
Može se pojaviti i novi problem. Neka od sadasnjih clanica moze postati izrazito desnicarska i antiNATO.
To sve ne znamo. Ali kao sto je CG, Albanija, Makedonija upala jer je babo rekao tako, tako ćemo i mi. Ako su slovenci spustili nos i glasali za Hrvatsku u sred konflikta oko granice u moru, onda znas ko je vlasnik saveza.
MAP je nivo na kojem stices pravo da udjes u NATO ako ispunis sve sto NATO bude trazio od tebe kroz Program Reformi. Kada to sve ispunis NATO kaze super evo pozivnica da udjes u nas klub.
A taj Program Reformi se usvaja na gosinjem nivou?
Pa ako kazes da ces odraditi 10 stvari a ti odradis 5 logicno je da onda moras ovih 5 pomjeriti u iducu godinu.
I mislim da se i zove godisnji plan reformi. Uglavnom citava poenta price o nato je kad srbi odluce da udjemo tad cemo i uci.
Ja sam shvatio da Hrvatska ili Mađarska mogu blokirati put BiH u NATO i da će to raditi kao što Mađarska i Turska rade sa Švedskom.
Dok se ne ispune "muzičke" želje.
Može se pojaviti i novi problem. Neka od sadasnjih clanica moze postati izrazito desnicarska i antiNATO.
To sve ne znamo. Ali kao sto je CG, Albanija, Makedonija upala jer je babo rekao tako, tako ćemo i mi. Ako su slovenci spustili nos i glasali za Hrvatsku u sred konflikta oko granice u moru, onda znas ko je vlasnik saveza.
Da svakako.
Savez ima praktičnog vlasnika i kada pogledam vlasničku politiku prema Hrvatskoj i BiH prije 10 godina i danas vidim neke razlike.
Da svakako.
Savez ima praktičnog vlasnika i kada pogledam vlasničku politiku prema Hrvatskoj i BiH prije 10 godina i danas vidim neke razlike.
Valjda što se od Hrvatske ima konkretne koristi.
Mislim da je i u povelji definisano da se zahtjev za prijem podnosi Pentagonu.
Point. wrote: ↑15/09/2023 20:55
Ti ćeš me učiti o realnosti
Koliko me sjećanje služi, Z je naglasio da je to njegovo lično mišljenje a ne stav stranke i dok veće ribe od njega u stranci to ne kažu javnu, ostaje samo ovaj spin.
Jedini čelnici stranaka koji su javno rekli da žele veći ruski uticaj u BiH su Dragan Čović, predsjednik HDZ i Milorad Dodik, predsjednik SNSD. Šta oni imaju zajedničko? Go figure.
pa gdje ce ti veca riba od bakira koji je izjavio da mu je potreban arapski svijet tj. istok u borbi protiv dekandetnog zapada i Amerike
Jedno je nesposobni arapski svijet a drugo kineski i ruski koji pokušavate ovdje lažno nametnuti. Bakir igra na sentiment religije, to su izjave desperatnog čovjeka. Danas čitam intervju Murfija, kaže Dodik nije car a Bakir nije sultan, pa smjenite zajedno sa hacendijašom Draganom ih p vam materina kad imate tu moć, dosta priče i prazne retorike.
Last edited by Point. on 16/09/2023 11:29, edited 1 time in total.
Koliko me sjećanje služi, Z je naglasio da je to njegovo lično mišljenje a ne stav stranke i dok veće ribe od njega u stranci to ne kažu javnu, ostaje samo ovaj spin.
A sta je Bakir neki dan rekao? Da poziva islamske zemlje da pomognu da se uticaj Zapada u BiH smanji.
Kad ces se pomiriti sa realnosti da je SDA od pocetka kukavicije jaje podmetnuto Bosnjacima?
Ko je izglasao na VM da se prekine NATO put?
Zaha je samo izletio ono sto se priča na sastancima u toj jazbini u M.Spahe.
Jedno je nesposobni arapski svijet a drugo kineski i ruski. To su različiti svjetovi, a ni jedan nije potreban BiH. EU ili ništa.
A sta je Bakir neki dan rekao? Da poziva islamske zemlje da pomognu da se uticaj Zapada u BiH smanji.
Kad ces se pomiriti sa realnosti da je SDA od pocetka kukavicije jaje podmetnuto Bosnjacima?
Ko je izglasao na VM da se prekine NATO put?
Zaha je samo izletio ono sto se priča na sastancima u toj jazbini u M.Spahe.
Zahiragic je u predsjednistvu stranke i ne govori on nista u licno ime. To je prica za naivne. Radi se o probnom balonu.
"Ja nisam ni razjedinjen ni podijeljen, ja sam tamo gdje sam bi od 1992. do 1995. Ako se traži od mene da razgovaram s onima koji su prešli linije i traže od mene da se pomjerim, ja ne mogu... Nikog ne mrzim, nikog ne doživljavam kao neprijatelja, ali šta tražite od nas? Dokle da savijamo leđa? Zašto ne smijemo da kažemo da smo spremni ponovo učiniti isto? Neću da razgovaram ni sa kim ko je prešao crvenu liniju. Poštujem silu koja je na njihovoj strani, ali ne dozvoljavam da misle da sam glupi Bosanac, pa šta košta da košta".
_BataZiv_0809 wrote: ↑16/09/2023 15:14
Uh jest zarumenio. Vidi se da je posteno stecena vikendica blizu i da su zalihe rakije bogate
Kaze komsic ne dozvoljavam da misle da sam glupi bosanac, a sve radi da ispadne glupi bosanac, ali kako mu bude curio posljednji predsjednicki mandat bice sve vise kvazi rodoljublja za sirotinju ne bi li njihove glasove koje nece dati bakiru pretocio u mandate koje ce pokloniti istom. Misli komsic sa su bosanci glupi pa da ne shvataju njegovu igru, eto sta komsic zaista misli o nasem narodu
Dijasporac, pa što ne dođe na Vlašić da i ti podigneš zastavu Ostavljaš nas same tttctcccc Tako bi ti i da zarati, jarcaš nas i seruckaš sa sigurne udaljenosti, a kad treba muda pokazati - crkle baterije
Dijasporac, pa što ne dođe na Vlašić da i ti podigneš zastavu Ostavljaš nas same tttctcccc Tako bi ti i da zarati, jarcaš nas i seruckaš sa sigurne udaljenosti, a kad treba muda pokazati - crkle baterije
Ako si za komsica efendica ogresevica onda si za sda a na drugoj strani su ti sdp nip ns biraj da li si za sda ili protiv sda
Da, ali ja govorim o predstavnicima iz reda hrvatskog naroda.
Na srecu na sljedecim izborima vise neces imati tu sda hdz dilemu imaces novi izborni zakon, tako da sto se muljalo muljalo se i sto se bildalo hdz bildalo se