Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
mayab

#12476 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mayab »

Slušao sam Šmita na Pressingu, mislim da će itekako nešto poduzeti protiv "pobunjenika" iz gtRSa ,
koliko vidim njega osobno sve to prilično "pogađa", nervira , ta sva priča i jedenje govana iz manjeg entiteta, prije svega od strane dodikove ekipe kriminalaca....ja sam uvijek optimista , i zaista smatram da se u PIC-u radi na dobrom rješenju za BiH..Hajd vidjet ćemo
hatemondays

#12477 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by hatemondays »

Athlon64 wrote: 15/09/2023 01:19
hatemondays wrote: 15/09/2023 01:16

Ok, mi moramo doci u tu poziciju da nas puskom tjeraju da nesto uradimo, zasad mlako ide.
Kako misliš ?
Mislim koje picke materine imamo ove mamlaze od politicara, koji kurac rade, moramo li puske opet uzimati. Zar je tesko biti tvrd I reci ovom coracom kurtonu , slusaj gnjido jel se moramo opet organizovati ili ces raditi svoj posao. A nasim politicarima nek dignu glas vise sta cekaju , u ovom vaktu politika mehke kite ocigledno ne sljaka. Izvinite na rijecniku ali morace se poceti i ovako.
sajber87

#12478 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sajber87 »

mirsek wrote: 14/09/2023 23:16
sajber87 wrote: 14/09/2023 22:00

Ukoliko trojka penzionise dodika a vjerovatno i covica, u vrijeme njihovog mandata donese se novi ustav sa svim presudama evropskog suda, donese se novi izborni zakon u kojem ce biti implementirane takodje sve presude evropskog i domaceg ustavnog suda, otpocne proces pregovora sa eu, da li ces priznati javno da si pogrijesio :mrgreen:
Ja bih prvi obecao i dao glas trojci barem 2 izborna ciklusa bjanko, ako se desi vecina ovog nabrojanog, ne mora sve..
Ako se ne desi barem pola od ovoga sto si naveo moj glas ide DF i SDA.
Posteno za trojku, ali samo mi reci sta ocekujes od sda df ekipe, sta ocekujes od ovoga nabrojanog da oni ispune :mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#12479 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sime_cipol »

Pa SDFA nije vlast, od njih ocekujemo da proganjaju ove na vlasti kao djavo postenu dusu
mirsek

#12480 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

sajber87 wrote: 15/09/2023 11:11
mirsek wrote: 14/09/2023 23:16
Ja bih prvi obecao i dao glas trojci barem 2 izborna ciklusa bjanko, ako se desi vecina ovog nabrojanog, ne mora sve..
Ako se ne desi barem pola od ovoga sto si naveo moj glas ide DF i SDA.
Posteno za trojku, ali samo mi reci sta ocekujes od sda df ekipe, sta ocekujes od ovoga nabrojanog da oni ispune :mrgreen:
Dvostruki cilj.
Prvo pokazao bih trojci da ne mogu lagati kako hoce u predizbornoj, biti popustljivi prema separatistima, i poslije svega toga da mogu proci nekaznjeno na izborima.
Drugo, da vidim koliko ce SDA i DF biti popustljivi u odnosu na trojku, da li oni mogu da zauzmu odlucniji stav kod ovakvih situacija i desavanja, ako ne mogu onda opet glasati kontra njih na narednim zborima. Glasacu tada za stranku penzionera ako treba ali za trojkase, SDA i DF necu.
Mi moramo biti svjesni da na svakim izborima imamo moc da svojim glasom kaznjavamo i nagradjujemo stranke i kandidate. Najgore je ne izlaziti nikako na izbore, izaci pa makar i za damira niksica glasao :D
sajber87

#12481 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sajber87 »

mirsek wrote: 15/09/2023 11:42
sajber87 wrote: 15/09/2023 11:11
Dvostruki cilj.
Prvo pokazao bih trojci da ne mogu lagati kako hoce u predizbornoj, biti popustljivi prema separatistima, i poslije svega toga da mogu proci nekaznjeno na izborima.
Drugo, da vidim koliko ce SDA i DF biti popustljivi u odnosu na trojku, da li oni mogu da zauzmu odlucniji stav kod ovakvih situacija i desavanja, ako ne mogu onda opet glasati kontra njih na narednim zborima. Glasacu tada za stranku penzionera ako treba ali za trojkase, SDA i DF necu.
Mi moramo biti svjesni da na svakim izborima imamo moc da svojim glasom kaznjavamo i nagradjujemo stranke i kandidate. Najgore je ne izlaziti nikako na izbore, izaci pa makar i za damira niksica glasao :D
Mozda za neke druge konvertore antisda glasaca u sda mandate kao hadzikadic efendic ogresevic daaaaa uuu oni su ono sto nam treba to preporucujes izmedju redova onima koji citaju tvoj post jelDe :lol: . Vidi treba da budes ono sto jesi i sto znas u svoja cetiri zida da jesi, zadrigli sda ovac koji se javno ili plasi jer nije popularno ili mu je taktika da nesmije ili nece da kaze da mu je sda sve, u politici naravno :mrgreen:
mirsek

#12482 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

sajber87 wrote: 15/09/2023 12:06
mirsek wrote: 15/09/2023 11:42
Dvostruki cilj.
Mozda za neke druge konvertore antisda glasaca u sda mandate kao hadzikadic efendic ogresevic daaaaa uuu oni su ono sto nam treba to preporucujes izmedju redova onima koji citaju tvoj post jelDe :lol: . Vidi treba da budes ono sto jesi i sto znas u svoja cetiri zida da jesi, zadrigli sda ovac koji se javno ili plasi jer nije popularno ili mu je taktika da nesmije ili nece da kaze da mu je sda sve, u politici naravno :mrgreen:
Nemam se ja sta tebi pravdati al imam sigurno vise aktivistickog rada u SDP-u nego vecina vas zadriglih branitelja trojkasa na forumu godina clastva u svojim strankama a i dvocifren broj izlazaka na izbore, sto lokalnih sto opstih.
Nek si ti zato vidovita dzemila i znas kakav sam ja u 4 zida, tugo..
sajber87

#12483 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sajber87 »

mirsek wrote: 15/09/2023 12:28

Nemam se ja sta tebi pravdati al imam sigurno vise aktivistickog rada u SDP-u nego vecina vas zadriglih branitelja trojkasa na forumu godina clastva u svojim strankama a i dvocifren broj izlazaka na izbore, sto lokalnih sto opstih.
Ja ne znam ja pretpostavljam kako politicki razmisljas u svoja 4 zida, nemoj imputirati nesto sto nisam rekao a ti bi volio da jesam. A jasno je da su vecina trenutnih sda forumasa bili aktivisti sdp a :mrgreen: , sve je to go razocaran trojkas pa bi zbog te razocaranosti u trojku u ovih nekoliko mjeseci vlasti vratile provjerene patriote (sda df sbih nes itd) koji su tako patriotski radile za ovaj napaceni narod :mrgreen: skoro 25 godina da covjeku suza krene
mirsek

#12484 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

sajber87 wrote: 15/09/2023 12:37
Ja ne znam ja pretpostavljam kako politicki razmisljas u svoja 4 zida, nemoj imputirati nesto sto nisam rekao a ti bi volio da jesam. A jasno je da su vecina trenutnih sda forumasa bili aktivisti sdp a :mrgreen: , sve je to go razocaran trojkas pa bi zbog te razocaranosti u trojku u ovih nekoliko mjeseci vlasti vratile provjerene patriote (sda df sbih nes itd) koji su tako patriotski radile za ovaj napaceni narod :mrgreen: skoro 25 godina da covjeku suza krene
Ali ja nisam SDA forumas, niti sam tek sad skontao da su svi u 5 deka sto se tice nepotizma, korupcije... Ja sam SDP otkacio jos prije par godina zbog toga, prije nego je uopste postojao NIP.
sajber87

#12485 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sajber87 »

mirsek wrote: 15/09/2023 15:02
sajber87 wrote: 15/09/2023 12:37
Ali ja nisam SDA forumas, niti sam tek sad skontao da su svi u 5 deka sto se tice nepotizma, korupcije... Ja sam SDP otkacio jos prije par godina zbog toga, prije nego je uopste postojao NIP.
Koliko sam shvatio ispravices me tebi je vazno samo da se ne glasa za trojku :mrgreen: , cak su ti najpozeljniji oni koji kao nisu sda ali bi svoje mandate isporucili sda u nakon izbora, tu mislim prije svega na sda podanike u vidu ogresevica, df , efendica , hadzikadiju(predsjednice izetbegovicu) itd :mrgreen:
Da uprostim svi mogu samo da nisu oni koji sigurno nece sa sda :mrgreen:
canvra888

#12486 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by canvra888 »

Da uprostim i ja, džaba krečite kad je i trojka i SDA pogubna za ovu državu.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#12487 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laserShow »

canvra888 wrote: 15/09/2023 15:10 Da uprostim i ja, džaba krečite kad je i trojka i SDA pogubna za ovu državu.
jer ima ovakvo stanovnistvo.

Da te nadopunim.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#12488 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

laserShow wrote: 15/09/2023 15:18
canvra888 wrote: 15/09/2023 15:10 Da uprostim i ja, džaba krečite kad je i trojka i SDA pogubna za ovu državu.
jer ima ovakvo stanovnistvo.

Da te nadopunim.
Političari su samo ogledalo naroda kojeg predstavljaju jbg.
mirsek

#12489 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

sajber87 wrote: 15/09/2023 15:07
mirsek wrote: 15/09/2023 15:02
Koliko sam shvatio ispravices me tebi je vazno samo da se ne glasa za trojku :mrgreen: , cak su ti najpozeljniji oni koji kao nisu sda ali bi svoje mandate isporucili sda u nakon izbora, tu mislim prije svega na sda podanike u vidu ogresevica, df , efendica , hadzikadiju(predsjednice izetbegovicu) itd :mrgreen:
Ne, nije tako. Ja sam apsolutno za trojku da su radili onako kako su pricali u predizbornoj kampanji. Al posto su skoro sve slagali ja bih da ih se kazni, kao i SDA ili bilo koju drugu stranku, nebitno.
sumirprimus

#12490 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sumirprimus »

ovo je onaj lik sa tolikim aktivistickim iskustvom u politici/stranakama, a nije znao za pricu i zastave sat vremena od sarajeva/ hint ljiljani i sahare na ulazu u mostar potoci gdje vec :lol: :lol: :lol:
kad lazes ,moras naucit bolje lagat. jesi sdfa. i to ono iransko hard core krilo :lol:
detroit-mercy

#12491 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote: 15/09/2023 15:23
sajber87 wrote: 15/09/2023 15:07
Ne, nije tako. Ja sam apsolutno za trojku da su radili onako kako su pricali u predizbornoj kampanji. Al posto su skoro sve slagali ja bih da ih se kazni, kao i SDA ili bilo koju drugu stranku, nebitno.
Vratit SAD/Bookir opet u nadi da su se popravili :mrgreen:
sumirprimus

#12492 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sumirprimus »

svi ovi sda botovi su jaje jajetu, nisam sda, ali TROJKA mora! bla bla bla ako ne onda ode glas za sda. :lol:

ko god je crveni glasac, ili kako kaze orban lazni liberal, i licno ,koliko god da se razocara u sdp ns i slicne, nema boga, NEMA BOGA¨! da bi ikad i u bilo kakvim uvjetima dao glas sda. zasve ostalo tu je df :chmoljava:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#12493 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laserShow »

detroit-mercy wrote: 15/09/2023 15:33 Vratit SAD/Bookir opet u nadi da su se popravili
Zamisli ti tog ponizenja vratiti sda. I sam kazem da je bolje glasati za nekoga drugog, ali ako nastave ovako, tacno im treba samar zalijepiti podrskom bokiru i njegovom kompanjerima. Pa neka se igraju :)
Grean

#12494 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Grean »

sumirprimus wrote: 15/09/2023 15:33 svi ovi sda botovi su jaje jajetu, nisam sda, ali TROJKA mora! bla bla bla ako ne onda ode glas za sda. :lol:

ko god je crveni glasac, ili kako kaze orban lazni liberal, i licno ,koliko god da se razocara u sdp ns i slicne, nema boga, NEMA BOGA¨! da bi ikad i u bilo kakvim uvjetima dao glas sda. zasve ostalo tu je df :chmoljava:
Ima Zeljko Komsic, nije SDA jedina koja moze uzeti te glasove.

Ja mislim da ce on najvise profitirati ovim, raja koja su glasala protiv SDA a ne jer neku stranku posebno cijene nece nikad glasati za SDA, tu onda ide neki treci izbor.

Znam, sad ce biti Komsic je jestjednako SDA, bla,bla, bla ali tako je.

Metar je takve raje koja su glasala protiv a ne za i onda ako im se ucini da je ovo novo slicno sranje samo koje je otislo u drugu krajnost ili upakovano u drugo pakovanje mijenjat ce najvjerovatnije za Komsine, posto oni imaju auru boraca za BiH (:D jao mi se sad) a nisu izvikani kao lopovi.
Ozimician

#12495 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ozimician »

Grean wrote: 15/09/2023 15:58
sumirprimus wrote: 15/09/2023 15:33 svi ovi sda botovi su jaje jajetu, nisam sda, ali TROJKA mora! bla bla bla ako ne onda ode glas za sda. :lol:

Ja mislim da ce on najvise profitirati ovim, raja koja su glasala protiv SDA a ne jer neku stranku posebno cijene nece nikad glasati za SDA, tu onda ide neki treci izbor.

Metar je takve raje koja su glasala protiv a ne za i onda ako im se ucini da je ovo novo slicno sranje samo koje je otislo u drugu krajnost ili upakovano u drugo pakovanje mijenjat ce najvjerovatnije za Komsine, posto oni imaju auru boraca za BiH (:D jao mi se sad) a nisu izvikani kao lopovi.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

To je tako, mene ovdje pitaju SDA ili Trojka, pa ima ostatak od nekadasnje osmorke valjda. Naci ce se treca opcija.

Kod nas narod nikad ne glasa za nekog, nego protiv nekog.

Cak mislim da bi SDA uklanjanjem Bakira nevjerovatno profitirala, jer je mnogo ljudi glasalo protiv bracnog para, a ne protiv SDA. Pokazuju to i rezultati zadnjih izbora, a iduci bi mogli biti jos vidljiviji. Bakir svakako za predsjednistvo pored Denisa nema sanse.
mirsek

#12496 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

sumirprimus wrote: 15/09/2023 15:31
ovo je onaj lik sa tolikim aktivistickim iskustvom u politici/stranakama, a nije znao za pricu i zastave sat vremena od sarajeva/ hint ljiljani i sahare na ulazu u mostar potoci gdje vec :lol: :lol: :lol:
kad lazes ,moras naucit bolje lagat. jesi sdfa. i to ono iransko hard core krilo :lol:
Opet se brlja pije na portirnici ?
Ja sam pricao o nekim novim momentima vezanja zastava pored standardnih a portir laze li laze.. I kakve veze ima znanje o zastavama sa tim u kojoj sam stranci, mozes li objasniti tu logicnu povezanost ili ti je opet bio spontani kratak spoj u pijanoj glavi ?
mirsek

#12497 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

Ozimician wrote: 15/09/2023 16:01
Grean wrote: 15/09/2023 15:58

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

To je tako, mene ovdje pitaju SDA ili Trojka, pa ima ostatak od nekadasnje osmorke valjda. Naci ce se treca opcija.

Kod nas narod nikad ne glasa za nekog, nego protiv nekog.

Cak mislim da bi SDA uklanjanjem Bakira nevjerovatno profitirala, jer je mnogo ljudi glasalo protiv bracnog para, a ne protiv SDA. Pokazuju to i rezultati zadnjih izbora, a iduci bi mogli biti jos vidljiviji. Bakir svakako za predsjednistvo pored Denisa nema sanse.
Tako je, vecinom je glasanje protiv nekoga jer smo politicki pasivni i inat ganjamo pa nas je lakse animirati protiv nekoga koji nam je dopizdio.
Athlon64

#12498 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Athlon64 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/istaknu ... /230916048

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Davor Bunoza objavio je na svom Twitter nalogu da uživa u Davis cup teniskom meču koji se igra u Mostaru između Njemačke i naše zemlje.

Teniske mečeve prati uz svoje kolegice iz HDZ-a Sanjom Vlaisavljević i Andrijanom Katić. Tu je i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, ali i visoki predstavnik BiH Christian Schmidt.

"Uz Bosnu i Hercegovinu s ministricama Katić i Vlaisavljević. Tu je i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić i visoki predstavnik Christian Schmidt", napisao je Bunoza.
sajber87

#12499 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sajber87 »

laserShow wrote: 15/09/2023 15:36
detroit-mercy wrote: 15/09/2023 15:33 Vratit SAD/Bookir opet u nadi da su se popravili
Zamisli ti tog ponizenja vratiti sda. I sam kazem da je bolje glasati za nekoga drugog, ali ako nastave ovako, tacno im treba samar zalijepiti podrskom bokiru i njegovom kompanjerima. Pa neka se igraju :)
Ko da glas sda df sbih nes hadzikadija(predsjednice izetbegovicu) samar nije lupio trojci nego je zvizno samarcinu na kvadrat bosnjacima i bosni , pa bujrum izbor je lagan ili trojka(sdp nip ns) ili bakir sa satelitima(df sbih nes itd)
JohnnyS

#12500 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by JohnnyS »

Athlon64 wrote: 16/09/2023 14:20 https://www.klix.ba/vijesti/bih/istaknu ... /230916048

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Davor Bunoza objavio je na svom Twitter nalogu da uživa u Davis cup teniskom meču koji se igra u Mostaru između Njemačke i naše zemlje.

Teniske mečeve prati uz svoje kolegice iz HDZ-a Sanjom Vlaisavljević i Andrijanom Katić. Tu je i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, ali i visoki predstavnik BiH Christian Schmidt.

"Uz Bosnu i Hercegovinu s ministricama Katić i Vlaisavljević. Tu je i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić i visoki predstavnik Christian Schmidt", napisao je Bunoza.

Šteta što nitko iz vodstva drugih stranaka u vlasti nije došao podržati naše tenisače
Locked