Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ilica Zagreb - Sarajevo 4h....tamo nekad haj nek bude 2003....nov pasat 1.9 tdi (Crveno I) 130ks....leti mbraleeee...diplomatske table i vozi misko....vise sam vozio lijevom nego desnom....
mali_balon wrote: ↑16/09/2023 10:27
Ilica Zagreb - Sarajevo 4h....tamo nekad haj nek bude 2003....nov pasat 1.9 tdi (Crveno I) 130ks....leti mbraleeee...diplomatske table i vozi misko....vise sam vozio lijevom nego desnom....
1996.
Sad ne mozes od Sarajeva do Doboja za to vrijeme iako imas AC do Zenice.
Sat i po???
To je da vozis konstantno cijelom dionicom cca 130+ km/h
Ma da, svakako.
Ima nas i koji se sjecamo kakva je cesta bila dok nije postojao auto put.
Bio je nekad jedan na forumu koji je dionicu sarajevo-tuzla prevaljivao ispod sat.
Dobri stari mirzet, čak je nudio i neke pare da se ljudi uvjere u taj rekord ali niko nije smio
mali_balon wrote: ↑16/09/2023 10:27
Ne vjeruju ovi mladi
Ma tad nije bilo upola auta ko sad....i ako je bilo bili vecinom krsevi g2, opel suza i tako to ..a ti proletis sa masinom...
Sat i po???
To je da vozis konstantno cijelom dionicom cca 130+ km/h
Ma da, svakako.
Ima nas i koji se sjecamo kakva je cesta bila dok nije postojao auto put.
Bio je nekad jedan na forumu koji je dionicu sarajevo-tuzla prevaljivao ispod sat.
Dobri stari mirzet, čak je nudio i neke pare da se ljudi uvjere u taj rekord ali niko nije smio
Jest lovu je nudio tj opkladu
Mada eto pošteno jbg,, svi pričali ne može ne znam što niko nije prihvatio opkladu
drug_profi wrote: ↑15/09/2023 21:21
Ima tih indukcijskih petlji po gradu puno za brojila prometa. Logično je da ta informacija treba na tom pravcu, ali je mislim isto tako moguce iskorisitit tu instalaciju za postavljanje kamere.
Nek me ispravi ko zna bolje.
Tako da je moguće na 20 mjesta u gradu da samo osvane kamera jedan dan.
Na skenderiji ima i radar i ta indukcijska petlja za brojilo prometa i odvojene su jedna od druge jedno 20ak metara
artur morgan wrote: ↑16/09/2023 11:35
Sl. Brod - Zagreb, najbolji put za procepit sve u autu sto se zacepi na nasim titinim sporim cestama...doduse i taj put je titin
Nikad vise musica zaljepljenih nije bilo na autu, strasno kako je auto izgledalo...
Hladno se islo 220 autoputem bratstva i jednistva jbte sad 150 i vec me nervoza fata pa usporim na 110...doduse velika je stvar bila sto je bilo tudje gorivo .....
Isli ja i stariji kolega zajedno sa dva auta u Zg ja sipo u Sa Pun u Zg opet napunio i na rezervi doso u Sa...a on sa jednim rezervoarom sve preso
Dajte ba ljudi ne fantazirajte. Odvesti dionicu od 220 kilometara koja nije auto put za sat i 45 minuta je naucna fantastika. Znaci to je voznja od 140-ak km/h bez dizanja noge sa papucice gasa cijelu dionicu. Ta dionica je tada bila magistralni put. Nove generacije se ne sjecaju tog puta prije, pa se njima moze servirati ta prica. Imam ja dobrih kilometara po tom putu tako da znam koliko se moglo tuda voziti.
Znaci bas, bas "mirzetovska".
zdruzdjo wrote: ↑16/09/2023 17:56
Dajte ba ljudi ne fantazirajte. Odvesti dionicu od 220 kilometara koja nije auto put za sat i 45 minuta je naucna fantastika. Znaci to je voznja od 140-ak km/h bez dizanja noge sa papucice gasa cijelu dionicu. Ta dionica je tada bila magistralni put. Nove generacije se ne sjecaju tog puta prije, pa se njima moze servirati ta prica. Imam ja dobrih kilometara po tom putu tako da znam koliko se moglo tuda voziti.
Najbrže u životu što sam odvezao tim putem je bilo 2012 godine 2 sata i 15 minuta , Modriča - naplatne Jošanica.
zdruzdjo wrote: ↑16/09/2023 17:56