Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
prvi ja serem protiv tih okupljanja savjetovanja prezentacija govora nagovora... prvom meni je to smiješno i prvi ja ne bih otišao
u srednjoj i na faksu sam uvijek pljuvao po tim sranjima
a to je normala u americi
ne treba meni psiholog meni treba 450 000 maraka da odjebem sve i završim kuće i stanove pa da meni dolaze da mene vuku za rukav za savjet i pomoć otkud pare
nije godišnji, nego raniji otpust iz zatvora zbog dobrog ponašanja. jesi ikada pogledao ijedan film ili seriju jeboga ti?
Ja sam govorio isključivo o puštanju na godišnji. Inače, ne gledam filmove ili serije.
Pa sta gledas?:D
Meni ovaj inace ne djeluje kao neko ko bi se pokajao tj. Nije balavac u pitanju.Za ocekivati je da ce nakon odsluzene kazne uraditi nesto slicno.
Najmanja kazna bi trebala biti 40god. Pa da izadje kao starac.
Naslovnica wrote: ↑15/09/2023 11:10
Ja sam govorio isključivo o puštanju na godišnji. Inače, ne gledam filmove ili serije.
Pa sta gledas?:D
Meni ovaj inace ne djeluje kao neko ko bi se pokajao tj. Nije balavac u pitanju.Za ocekivati je da ce nakon odsluzene kazne uraditi nesto slicno.
Najmanja kazna bi trebala biti 40god. Pa da izadje kao starac.
Dokumentarce sa ratnom tematikom wwi i wwii, te muzičke kanale
Mislim da ih putaju radi ustede love, a ne radi neke resocializacije i sl.
Isto kao i bolesnike iz Jagomira. Svaki vikend oni su vani. Osim onih najtezih.
laserShow wrote: ↑15/09/2023 11:54
Sta fali dopustima? Jesu li u zakonu predvidjeni? Jesu! Sta hocete onda? Za sistem i drzavu se treba izboriti.
Ovako neka koristi svako svoja prava.
Hoćemo da se promijeni zakon i da se ukine dopust, primarno za presuđene ubice, silovatelje, ratne zločince, pedofile.
I da se uvede dozivotna robija. 25 godina za svirepo ubistvo dva covjeka je mizerija. Ovakvi monstrumi nikad svjetlo dana ne treba da ugledaju. 25 godina od te dozivotne treba da u samici provedu.
Sta fali dopustima? Jesu li u zakonu predvidjeni? Jesu! Sta hocete onda? Za sistem i drzavu se treba izboriti.
Tačno tako.. Ali je ljudski očekivati da naš zakon ne podrazumjeva godišnje odmore za ubice, pedofile i ostalu bagru.. Puste ih malo na godišnji pa navrate kod porodice ubijenog ili svjedoka u procesu.. Šta ima, kako ste, ja sam na slobodi za pola godine, družićemo se malo više.. Što vam je porasla curica, fino, fino..
Pošten čovjek očekuje da su predvidjeli i eliminisali te manjkavosti iz zakona.. Znamo kako to promjeniti, prvo treba da padne više mrtvih glava i da neko napravi pokolj pa da se promjeni zakon..
Jesu predvidjeni ali se moraju i za to neki uslovi ispuniti i procijeniti rizik. Nije to merhametova javna kuhinja. Ako lika koji je prije dvostrukog ubistva imao 30tak krivicnih djela, pustis tako da landara bez nadzora i procjene onda vrlo lako takav profil moze naletiti na tebe pa da onda seres po forumu kako nema ovdje pravne drzave i kako policija ne valja.
Nema nista neobjektivno u tome da neko nikad ne izadje iz zatvora zbog onoga sto je ucinio.
Jesu predvidjeni ali se moraju i za to neki uslovi ispuniti i procijeniti rizik. Nije to merhametova javna kuhinja. Ako lika koji je prije dvostrukog ubistva imao 30tak krivicnih djela, pustis tako da landara bez nadzora i procjene onda vrlo lako takav profil moze naletiti na tebe pa da onda seres po forumu kako nema ovdje pravne drzave i kako policija ne valja.
Nema nista neobjektivno u tome da neko nikad ne izadje iz zatvora zbog onoga sto je ucinio.
Bio sam ironican, jer nakon ovog slucaja ce se ponoviti opet dopusti, a niko nece odgovarati, npr da preuzme kaznu onoga ko utekne x2.
Nije to samo kod nas. Pa vidiš da svi ratni zločinci nakon 2/3 odsluzene kazne budu pušteni kući. Bez izuzetka.
Halo,ratni zločinac, a ne neki Macan.
Davno su mene pravnici naučili: pravo i pravda nemaju veze jedno s drugim.