Nikšić i Konaković iza vrata sve to fino podržali i aminovali, govoreći da je Dodik prava raja. Nismo zaboravili šta su javno izjavljivali prije par mjeseci.

Nikšić i Konaković iza vrata sve to fino podržali i aminovali, govoreći da je Dodik prava raja. Nismo zaboravili šta su javno izjavljivali prije par mjeseci.

Ova izjava je bezobrazna, vise je zazuljalo nego njegov neodlazak u Banjaluku ali nije mi se dalo komentarisati u moru ovih botovskih prepucavanja.sehohari wrote: ↑13/09/2023 22:59 Ova izjava kako "OHR mora postojati jer prijeti opasnost raspada BiH" je više namjenjena Bošnjacima nego Srbima.
SpoilerShowKao, u smislu, mi jesmo jadni, ali samo ovo malo jada vas drži dalje od nezavinosti RS-a.
Jedini motiv međunarodne zajednice je da u ovom trenutku ne dođe do prenaglog zatvaranja OHR-a, jer tek poslije donošenja zakona o imovini mogu krenuti u "redovno" zatvaranje, pa da mogu pustiti priču kako je misija bila uspješna.
Šmit je ovdje doveden kao zadnji VP. Do kraja ove ili početka sljedeće godine ide zatvaranje OHR-a, za ove ostale uslove tipa "osiguranje evropske budućnosti i sigurnosti BiH" imaju Dina na platnoj listi da ponavlja kao papagaj kako zemlja u fazi raspada nikad nije bliža EU, a Heleza da pusti koju šuplju o bh. vojnoj sili.
Sukob evropskih frakcija predstavnika Fataha i Hamasa.DonieBrasco wrote: ↑14/09/2023 20:55 Ta izjava je prijetnja bosnjacima "drzite jezik za zubima jer ako OHR ode ..." tako se odnose prema bosnjacima i BiH, a kada se otvoreno unistava drzava to im je ok, kamilica reakcije.
Vise nije pet do dvanaset, nego je jedan i pet, ovi iz trojke i mnogi takozvani pro-bih sute radi fotelja i para, tendera, a ne shvatju da to sve moze da nestane. Nikad im dosta iako mogu da biraju gdje ce ziviti u svijet kada ovdje izbije novi problem.
Ukoliko trojka penzionise dodika a vjerovatno i covica, u vrijeme njihovog mandata donese se novi ustav sa svim presudama evropskog suda, donese se novi izborni zakon u kojem ce biti implementirane takodje sve presude evropskog i domaceg ustavnog suda, otpocne proces pregovora sa eu, da li ces priznati javno da si pogrijesio
Pa pitam sta ako se to desi u naredne 3 godine, nisam rekao da ce biti nego sta ako bude da li ce priznati gresku
sajber87 wrote: ↑14/09/2023 22:00Ukoliko trojka penzionise dodika a vjerovatno i covica, u vrijeme njihovog mandata donese se novi ustav sa svim presudama evropskog suda, donese se novi izborni zakon u kojem ce biti implementirane takodje sve presude evropskog i domaceg ustavnog suda, otpocne proces pregovora sa eu, da li ces priznati javno da si pogrijesio![]()

Zar nije Arnautovic iz CIK-a rekao da je imao telefonski poziv ili razgovor kod US ambasadora prije objavljivljanja rezultata i Dodikove pobjede ? Zbog necega je US odgovarala pobjeda Dodika.
Ja bih prvi obecao i dao glas trojci barem 2 izborna ciklusa bjanko, ako se desi vecina ovog nabrojanog, ne mora sve..sajber87 wrote: ↑14/09/2023 22:00Ukoliko trojka penzionise dodika a vjerovatno i covica, u vrijeme njihovog mandata donese se novi ustav sa svim presudama evropskog suda, donese se novi izborni zakon u kojem ce biti implementirane takodje sve presude evropskog i domaceg ustavnog suda, otpocne proces pregovora sa eu, da li ces priznati javno da si pogrijesio![]()
Konacno Coro kaze ono sto misli. On kao predstavnik MZ nikad ne bi smio reci rijec RASPAD, zato sto su oni garancija ovoj drzavi koju su ovakvu kakva je nazalost napravili uz zavrtanje ruku svima. Da se ne lazemo on je posljedni predstavnik OHR ovdje, RS ce se dati za Kosovo da se privuce Srbija u EU. Od nas ce napraviti Kosovo i probati nekom mlitavom konfederacijom utrpati Hrvatskoj. Jebiga takva je situacija u svijetu nema nas na mapi, sami smo dosta krivi ali tanki smo mi. Dobra vijest je da se blizi kraj ovog postratnoj agoniji izgubismo dvije generacije ganjajuci rep kojeg nemamo. I da se ne zaboravi White Paper je bio samo pocetak a mi smo svoje odsvirali 27.jula 2022 kad nismo pokazali zube. Da se to desilo Kosovarima bio bi milion pred OHR ali nemamo mi taj cip u glavi. Mi jos balimo za Titom, Alijom, evo balimo za ovim novima a prostor na kome zivimo i kao da se nesto pitamo je sve manji.Grean wrote: ↑14/09/2023 20:49Ova izjava je bezobrazna, vise je zazuljalo nego njegov neodlazak u Banjaluku ali nije mi se dalo komentarisati u moru ovih botovskih prepucavanja.sehohari wrote: ↑13/09/2023 22:59 Ova izjava kako "OHR mora postojati jer prijeti opasnost raspada BiH" je više namjenjena Bošnjacima nego Srbima.
SpoilerShowKao, u smislu, mi jesmo jadni, ali samo ovo malo jada vas drži dalje od nezavinosti RS-a.
Jedini motiv međunarodne zajednice je da u ovom trenutku ne dođe do prenaglog zatvaranja OHR-a, jer tek poslije donošenja zakona o imovini mogu krenuti u "redovno" zatvaranje, pa da mogu pustiti priču kako je misija bila uspješna.
Šmit je ovdje doveden kao zadnji VP. Do kraja ove ili početka sljedeće godine ide zatvaranje OHR-a, za ove ostale uslove tipa "osiguranje evropske budućnosti i sigurnosti BiH" imaju Dina na platnoj listi da ponavlja kao papagaj kako zemlja u fazi raspada nikad nije bliža EU, a Heleza da pusti koju šuplju o bh. vojnoj sili.
Prije bi makar onaj Komsic znao odgovoriti na ovakve probne balone dusebriznika sa zapada, sad niko ni mukajet. Dodje levat i najavljuje ti raspad drzave i niko ne nadje za shodno da kaze nesto.
Usput, Kurti danas odjeba direktive i ZSO. Albanci nisu pudlice, kao ni Srbi na kraju krajeva. Samo mi te jebene kicme nemamo. Klimaci naguzeni svakom ko zatrazi.
Kako misliš ?hatemondays wrote: ↑15/09/2023 01:16Ok, mi moramo doci u tu poziciju da nas puskom tjeraju da nesto uradimo, zasad mlako ide.