ne radi ni na telemach mrezi...mislim na eon za total
Telemach BH
Moderator: Benq
-
bogata_sirotinja
#19052 Re: Telemach BH
Ljudi dragi, instalirajte stariju verziju eon app 8.1.1 i radiće sve kako treba. Očito je neki bug na najnovijoj verziji mobilne app 8.1.2.
-
f0rest1946
#19053 Re: Telemach BH
Razmisljam se preci na Telemach, ima li neka akcija za nove korisnike?
I ako predjem kako uzeti Arene
-
kakaljin
#19054 Re: Telemach BH
Imas trenutnu akciju 6 mjeseci 1 KM, a arene uzmes preko arena cloud aplikacije.f0rest1946 wrote: ↑11/09/2023 18:11 Razmisljam se preci na Telemach, ima li neka akcija za nove korisnike?
- Kal El
#19055 Re: Telemach BH
Je li još kome na Ilidži (Lužani) užasan internet? Treći put zvao i kaže otvorit će nalog ali eto kao da čekam do sutra i da provjerimo jer se kao trenutno radi na nekoj lokaciji na Ilidži. Onda im opet javiti i poslat će tehničara.
7 dana ovoga, svaki put "modem nije konfigurisan", ali opet kroz malo vremena ne možeš korisiti internet kako treba.

7 dana ovoga, svaki put "modem nije konfigurisan", ali opet kroz malo vremena ne možeš korisiti internet kako treba.
- chakany
#19056 Re: Telemach BH
Federalna TV preko D3 Cam Modula ide u SD formatu.
Edit: Ponovo je u HD.
Edit: Ponovo je u HD.
-
dragonz
#19057 Re: Telemach BH
Za preseljenje priključka idite odmah na prodajno mjesto/salon i tamo dogovorite jer ako pošaljete mail sa upitom dobit ćete odgovor tek nakon 6 dana jer sam poslao mail u četvrtak a odgovor dobio u utorak.
Ja sam otišao na prodajno mjesto u BBI/ARIA centar u petak i dogovorio preseljenje sa ljubaznim djevojkama i već u subotu monter došao i završio čitav posao a staru opremu vratio u ponedjeljak radi različitog područja ranijih kupljenih kabl.operatera.
Ja sam otišao na prodajno mjesto u BBI/ARIA centar u petak i dogovorio preseljenje sa ljubaznim djevojkama i već u subotu monter došao i završio čitav posao a staru opremu vratio u ponedjeljak radi različitog područja ranijih kupljenih kabl.operatera.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#19058 Re: Telemach BH
Pozdrav svima.
Ima li negdje vidljiv cjenovnik, za ovu akciju sa laptopima ?
Ima li negdje vidljiv cjenovnik, za ovu akciju sa laptopima ?
- crnivrag
#19059 Re: Telemach BH
Cjenovnik nema, možeš kao novi korisnik odabrati laptop na rate na 24 mjeseca ili akciju 1 KM prvih 8 mjeseci: https://telemach.ba/eon-web-akcija-septembar-2023/
Uslovi laptop: https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... _paket.pdf
Uslovi po marku: https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... po_1KM.pdf
- crnivrag
#19060 Re: Telemach BH
TV kanali koji se emituju u HD rezoluciji, a u Telemach ponudi su u SD, a moglo bi se doći do HD verzija jer ih imaju drugi operateri su (27 kanala):
Spoiler
Show
Hayat Plus HD
RTV TK HD
NTV IC Kakanj HD
Alternativna TV HD
Alfa TV HD
Hema TV HD
Kanal 6 HD
HIT TV HD
RTV 7 Tuzla HD
TV Lukavac HD
Maria Vision Međugorje HD
Z1 HD
Laudato TV HD
Pink Family HD
Pink Action HD
Sport Klub Fight HD
E! Entertainment HD
Hayatovci HD
Cartoonito HD
Hayat Music HD
Hayat Folk HD
Izvorna TV HD
Elita Live 1 HD
Elita Live 2 HD
Elita Live 3 HD
Elita Live 4 HD
Private TV HD
RTV TK HD
NTV IC Kakanj HD
Alternativna TV HD
Alfa TV HD
Hema TV HD
Kanal 6 HD
HIT TV HD
RTV 7 Tuzla HD
TV Lukavac HD
Z1 HD
Laudato TV HD
Pink Family HD
Pink Action HD
Sport Klub Fight HD
E! Entertainment HD
Hayatovci HD
Cartoonito HD
Hayat Music HD
Hayat Folk HD
Izvorna TV HD
Elita Live 1 HD
Elita Live 2 HD
Elita Live 3 HD
Elita Live 4 HD
Private TV HD
- joyjoy
#19061 Re: Telemach BH
Zamjenjen je EON box sa novijim , jer je koaksijalni kabal zaribao i nemože se zamjeniti (i zabetoniran u fasadi) , bez koaksijalnog kabla samo ethernet (wi fi nisam ni probao) vezom. Primjetio sam da Eurosport nema orginalnih komentatora (samo naši) to je jedini nedostatak po meni ako zanemarim da HBO 1 i 2 nemaju više Dolby već samo stereo. Da li slučajno ima neka "kvaka" da se Eurosport naštima na engleske komentatore ?
Probam sliku postavit!!!!
ovako je bilo sa starim EON (nije se pokvario nego je koaksijalni kabal ne zamjenjiv)

Probam sliku postavit!!!!
ovako je bilo sa starim EON (nije se pokvario nego je koaksijalni kabal ne zamjenjiv)

Last edited by joyjoy on 13/09/2023 15:04, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#19062 Re: Telemach BH
Trebalo bi to uskoro biti uradjeno jer se ima sada prostora od ukinutih analognih kanala, a da se komplet analogija ukine onda bi prodisala mreze telemacha i moglo bi sta god hoces i dizanje brzina interneta i svi kanali koji se emituju u HD-u da budu u HD-u. I jos ubaciti nove kanale koje nema u ponudi a imaju prava emitovanja u BiH.crnivrag wrote: ↑12/09/2023 23:32 TV kanali koji se emituju u HD rezoluciji, a u Telemach ponudi su u SD, a moglo bi se doći do HD verzija jer ih imaju drugi operateri su (27 kanala):
SpoilerShowHayat Plus HD
RTV TK HD
NTV IC Kakanj HD
Alternativna TV HD
Alfa TV HD
Hema TV HD
Kanal 6 HD
HIT TV HD
RTV 7 Tuzla HD
TV Lukavac HD
Z1 HD
Laudato TV HD
Pink Family HD
Pink Action HD
Sport Klub Fight HD
E! Entertainment HD
Hayatovci HD
Cartoonito HD
Hayat Music HD
Hayat Folk HD
Izvorna TV HD
Elita Live 1 HD
Elita Live 2 HD
Elita Live 3 HD
Elita Live 4 HD
Private TV HD
- chakany
#19063 Re: Telemach BH
Kod nas na D3 je još gora situacija. Mi neke kanale imamo u SD, dok se isti ti kanali putem EON-a emituju u HD formatu 
-
hitman777
#19064 Re: Telemach BH
EON aplikacija je katastrofalna, bezbroj puta slika zaštopa, pa se ton vrati par sekundi unazad, onda opet sve zajedno (sinhronizovano) progura nakon tih par sekundi. Ovo cesto rezultira i nesinhronizaciijom pa kad gledate neki sadrzaj ton kasni za slikom.
TV podrzan na Telemach stranici, brzina interneta 250 Mbps u paketu, YT, Netflix sve radi bez problema na 4K rezoluciji.
Mora se malo poraditi na ovoj aplikaciji definitivno, jer ovako je neupotrebljiva.
TV podrzan na Telemach stranici, brzina interneta 250 Mbps u paketu, YT, Netflix sve radi bez problema na 4K rezoluciji.
Mora se malo poraditi na ovoj aplikaciji definitivno, jer ovako je neupotrebljiva.
-
DON_eARL
#19065 Re: Telemach BH
Hisense TV kod mene, fercera sve bez problema. Napiši koji je model TV-a, a probaj kroz postavke aplikacije prebacivanjem na ABR da vidiš stanje.hitman777 wrote: ↑13/09/2023 10:21 EON aplikacija je katastrofalna, bezbroj puta slika zaštopa, pa se ton vrati par sekundi unazad, onda opet sve zajedno (sinhronizovano) progura nakon tih par sekundi. Ovo cesto rezultira i nesinhronizaciijom pa kad gledate neki sadrzaj ton kasni za slikom.
-
hitman777
#19066 Re: Telemach BH
Philips smart TV, u postavkama EON aktivan je ABR. Nije ovo do konekcije, prije će biti aplikativni problem. Mozda neko sa philips TV da iznese svoje dojmove.DON_eARL wrote: ↑13/09/2023 10:27Hisense TV kod mene, fercera sve bez problema. Napiši koji je model TV-a, a probaj kroz postavke aplikacije prebacivanjem na ABR da vidiš stanje.hitman777 wrote: ↑13/09/2023 10:21 EON aplikacija je katastrofalna, bezbroj puta slika zaštopa, pa se ton vrati par sekundi unazad, onda opet sve zajedno (sinhronizovano) progura nakon tih par sekundi. Ovo cesto rezultira i nesinhronizaciijom pa kad gledate neki sadrzaj ton kasni za slikom.
- dulekrele
#19067 Re: Telemach BH
Kod mene se cesto desava da imam samo ton ekran zacrnjen tj. nema slike. Moram sve zivo da poiskljucujem i resetujem da bi se slika vratila. U zadnje vrijeme se desava maltene svakodneno. Slazem se da je EON najobicnije sranje. Sto bi se reklo izvana gladac a iznutra jadac.hitman777 wrote: ↑13/09/2023 10:21 EON aplikacija je katastrofalna, bezbroj puta slika zaštopa, pa se ton vrati par sekundi unazad, onda opet sve zajedno (sinhronizovano) progura nakon tih par sekundi. Ovo cesto rezultira i nesinhronizaciijom pa kad gledate neki sadrzaj ton kasni za slikom.
- typeOnegative
#19068 Re: Telemach BH
Ne bih se složio ,prije da je do uređaja koje koristite jer eon smart app je najbolje maltene što imaju od usluga ... aplikacija radi odlično od prvog dana bez ikakvih problema ( prvo bila aktivirana na LG UH85 i sad na LG C1 , nikad stucnula )
-
hitman777
#19069 Re: Telemach BH
Ne pisati gluposti, Smart TV serija 2022, podržan zvanično na stranici Telemacha. Šta to treba koristiti ili bacati grah da vidiš koji će od brendova raditi kako treba.typeOnegative wrote: ↑13/09/2023 13:11 Ne bih se složio ,prije da je do uređaja koje koristite jer eon smart app je najbolje maltene što imaju od usluga ... aplikacija radi odlično od prvog dana bez ikakvih problema ( prvo bila aktivirana na LG UH85 i sad na LG C1 , nikad stucnula )
- dulekrele
#19070 Re: Telemach BH
Ne znamn do cega je i zaboli me jer redovno placam sve usluge, a ne funkcionise kako treba.typeOnegative wrote: ↑13/09/2023 13:11 Ne bih se složio ,prije da je do uređaja koje koristite jer eon smart app je najbolje maltene što imaju od usluga ... aplikacija radi odlično od prvog dana bez ikakvih problema ( prvo bila aktivirana na LG UH85 i sad na LG C1 , nikad stucnula )
-
laik1981
#19071 Re: Telemach BH
Tebi je neupotrebljiva internet konekcija. I mene je to zezalo dok nisam rijesio.hitman777 wrote: ↑13/09/2023 10:21 EON aplikacija je katastrofalna, bezbroj puta slika zaštopa, pa se ton vrati par sekundi unazad, onda opet sve zajedno (sinhronizovano) progura nakon tih par sekundi. Ovo cesto rezultira i nesinhronizaciijom pa kad gledate neki sadrzaj ton kasni za slikom.
Za pocetak, da li ti je tv povezan na net mreznim kablom ili preko wifi-a?
-
hitman777
#19072 Re: Telemach BH
Uradio raskid ugovora?laik1981 wrote: ↑13/09/2023 13:25Tebi je neupotrebljiva internet konekcija. I mene je to zezalo dok nisam rijesio.hitman777 wrote: ↑13/09/2023 10:21 EON aplikacija je katastrofalna, bezbroj puta slika zaštopa, pa se ton vrati par sekundi unazad, onda opet sve zajedno (sinhronizovano) progura nakon tih par sekundi. Ovo cesto rezultira i nesinhronizaciijom pa kad gledate neki sadrzaj ton kasni za slikom.
-
laik1981
#19073 Re: Telemach BH
Kupio bolji router. Nakon toga presao na veci paket u okviru kojeg sam od telemacha dobio router uz koji eon radi perfektno i pored toga sto je uredjaj na net povezan preko wifi-a i zvanicno nije podrzan.
-
hitman777
#19074 Re: Telemach BH
Kod mene je novi EON modem, kao što rekoh Netflix radi bez problema na 4K i čak ako se dobro sjećam dva kanala u 4K na EON aplikaciji rade bez problema.
- typeOnegative
#19075 Re: Telemach BH
Kako rekoh , aplikacija radi odlično kod mene i kod mnogih drugih, kao i kod ljudi na ovom forumu između ostalog, što znaci da je problem do tvog uređaja ili nešto na tvojoj adresi. jesi ih zvao, uopće pokušao riješiti problem nekako prije pljucanja po forumu?
btw, glupost je pljucat po nečemu i prikazivat nešto kao zdravo za gotovo jer TEBI ne radi
@dule jbga smart app je bonus usluga , nije na njima da se brinu o uređajima na kojim ce ih korisnici koristiti.
btw, glupost je pljucat po nečemu i prikazivat nešto kao zdravo za gotovo jer TEBI ne radi
@dule jbga smart app je bonus usluga , nije na njima da se brinu o uređajima na kojim ce ih korisnici koristiti.