Ukrajina
- drug_profi
#183576 Re: Ukrajina
Navodno Neptun korišten, a ne SS/SCALP.
-
lajkujMe
#183577 Re: Ukrajina
Zemlja koja nema mornaricu potukla zemlju s velikom Mornaricom
Koji je ovo sad brod 7 ili 8 po redu?
Moskva
1 teretni vojni (Berdyansk)
2 Desantna broda
1 Podmornica
1 tegljac
2 do 4 patrolna camca
Jesam li sta zaboravio?
Aaa daa onaj Izvidnicki brod doduse on je malo ostecen
Koji je ovo sad brod 7 ili 8 po redu?
Moskva
1 teretni vojni (Berdyansk)
2 Desantna broda
1 Podmornica
1 tegljac
2 do 4 patrolna camca
Jesam li sta zaboravio?
Aaa daa onaj Izvidnicki brod doduse on je malo ostecen
- Dope_Man
#183579 Re: Ukrajina
Post je bio prijavljen, al haman su samo pobrisali bez banovanjadrug_profi wrote: ↑12/09/2023 23:39 Ako ga ko prijavi.
Ja sam u nekim stvarima rigorozan.
Crta se negdje povlaci.
Sa ove strane mozemo pricat, a sa druge strane samo se mozemo na nisanu drzat.
Inace je taj i na drugim temama vec davno pokazao ko je i kakvu hrpu smeca ima medju usima.
-
sajber87
#183580 Re: Ukrajina
Cuj nemaju dizela, moderni rusi, prelaze na struju garant
-
sumirprimus
#183581 Re: Ukrajina
ha ja moze otvoreno ovde cetnikovat i za agersore navijat, demokratija sta ces.Dope_Man wrote: ↑13/09/2023 08:58Post je bio prijavljen, al haman su samo pobrisali bez banovanjadrug_profi wrote: ↑12/09/2023 23:39 Ako ga ko prijavi.
Crta se negdje povlaci.
Sa ove strane mozemo pricat, a sa druge strane samo se mozemo na nisanu drzat.![]()
Inace je taj i na drugim temama vec davno pokazao ko je i kakvu hrpu smeca ima medju usima.
-
sumirprimus
-
sajber87
#183583 Re: Ukrajina
Nista posebno vlazno ćebence, wd 40 i idemo dalje
- drug_profi
#183584 Re: Ukrajina
Imamo u jednom postu informaciju da je Cesar Kurnikov oštećen, a u drugoj da je Minsk, od ovih Ropucha klase desantnih brodova.
Inače, to su solidno naoružani brodovi sa topovima, nisu samo trajekti.
Cesar je izvorno dio Crnomorske flote i nalazi se na donjem crtežu gdje sam ga prekrižio, a Minsk je dio Sjeverne flote i poslan je u Crno more pred samu invaziju, jer je očigledno bio plan desanta na Odesu, pa ga nema na ovoj grafici.
Ostavićemo ovako dok se ne utvrdi koji je od njih izbačen iz igre.

Cesar je izvorno dio Crnomorske flote i nalazi se na donjem crtežu gdje sam ga prekrižio, a Minsk je dio Sjeverne flote i poslan je u Crno more pred samu invaziju, jer je očigledno bio plan desanta na Odesu, pa ga nema na ovoj grafici.

- istra_hr
- SanskiBiser
#183586 Re: Ukrajina
drug_profi wrote: ↑13/09/2023 09:35 Imamo u jednom postu informaciju da je Cesar Kurnikov oštećen, a u drugoj da je Minsk, od ovih Ropucha klase desantnih brodova.
![]()

- Gandalf
#183587 Re: Ukrajina
I ko zna koliko je još ovakvih na Zapadu, marionete diktatorskih režima koje rovare po Balkanu, Katalonji, Belgiji i gdje sve ne, kako bi stvorili nesigurnost, nezadovoljstvo, nepovjerenje na cijelom kontinentu, pa da ga tako razjedinjenog, rujanski osloboditelji i prosvjetitelji preuzmu.Bivša ministrica vanjskih poslova Austrije Karin Kneissl, poznata po javnom plesu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na svom vjenčanju 2018. godine, emigrira u Rusiju kako bi preuzela vođenje istraživačkog centra.
Kneissl je obavljala funkciju ministrice vanjskih poslova Austrije od 2017. do 2019. godine, ali se nakon toga suočila s kritikama zbog svojih proruskih stavova. Sada preuzima ulogu voditelja Gorki centra, koji je povezan s Univerzitetom u Sankt Peterburgu i fokusiran je na geopolitičke analize.
"Ja sam suosnivač Gorki centra i preuzimam vodstvo. S obzirom na obim posla i potrebnu predanost, odlučila sam preseliti se u Sankt Peterburg kako bih se posvetila ovom zadatku", izjavila je za TASS.
Kneissl je napomenula da je već dobila sve potrebne dokumente, uključujući radnu vizu, te da je "premjestila svoj život u stan u Sankt Peterburgu".
Izvješća sugeriraju da joj je Kremlj pružio podršku pri njezinom preseljenju u Rusiju, uključujući čak i transport njezinih osobnih stvari ruskim vojnim avionom, kako navodi ruski medij Insider.
Kneissl postaje jedna od bivših europskih političkih figura koja je u posljednjim godinama započela profesionalnu karijeru u Rusiji.
Godine 2021. prihvatila je poziciju u upravnom odboru ruskog naftnog diva Rosnjefta, no napustila ju je u svibnju prošle godine nakon dugotrajnih pritisaka uslijed ruske invazije na Ukrajinu.
Kneissl je već emigrirala iz Austrije u Francusku 2022. godine.
U intervjuu za RTL tada je istaknula da njezin odlazak nije bio dobrovoljan i da je "bila prisiljena napustiti" Austriju zbog "efektivne zabrane rada" i velikog neprijateljstva.
- agent_zero
#183588 Re: Ukrajina
Ne slažem se s tim.drug_profi wrote: ↑12/09/2023 21:39pa šta se ima oglašavati. Kao da se nešto neko od nas pita. 100% je rečeno da se ne poduzima ništa, ne izjavljuje ništa, ne doljeva ulje na vatru jer je to svrha ovih provokacija.
Dakle 100% su ovo provokacije. Milion posto.
A beskurca.
Neka ih, do sad su se uvijek ovako zalijetali pa lizali što su zasrali.
- agent_zero
#183589 Re: Ukrajina
Uskoro i u Bahmutu, nadajmo se!Crvene_brigade wrote: ↑12/09/2023 22:37 Malo da se vratimo na temu. Slava herojima Ukrajine
SpoilerShow
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#183590 Re: Ukrajina
Jos da je srokati kad pune kalibrima pa da bude opste narodno veselje
Interesi interesi i samo interesi
Interesi interesi i samo interesi
Poljska traži od EU da produži embargo na uvoz ukrajinskog žita
Evropska unija popustila, uskoro ukidaju sankcije za trojicu ruskih milijardera
- agent_zero
#183591 Re: Ukrajina
Herojima slava!sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 23:36Sunce ti zarko,SpoilerShow![]()
Jel banovan onaj cetnik za provociranje?
- agent_zero
#183592 Re: Ukrajina
Divno slušati ovo kmečanje!
- agent_zero
#183593 Re: Ukrajina
Ovdje je velika tolerancija prema štovateljima tzv. srpsko-ruskog sveta.Dope_Man wrote: ↑13/09/2023 08:58Post je bio prijavljen, al haman su samo pobrisali bez banovanjadrug_profi wrote: ↑12/09/2023 23:39 Ako ga ko prijavi.
Crta se negdje povlaci.
Sa ove strane mozemo pricat, a sa druge strane samo se mozemo na nisanu drzat.![]()
- agent_zero
#183594 Re: Ukrajina
I koje niko ne prati i koji nikog ne zanimaju dok već ne odlepršaju.Gandalf wrote: ↑13/09/2023 10:27I ko zna koliko je još ovakvih na Zapadu, marionete diktatorskih režima koje rovare po Balkanu, Katalonji, Belgiji i gdje sve ne, kako bi stvorili nesigurnost, nezadovoljstvo, nepovjerenje na cijelom kontinentu, pa da ga tako razjedinjenog, rujanski osloboditelji i prosvjetitelji preuzmu.Bivša ministrica vanjskih poslova Austrije Karin Kneissl, poznata po javnom plesu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na svom vjenčanju 2018. godine, emigrira u Rusiju kako bi preuzela vođenje istraživačkog centra.
Kneissl je obavljala funkciju ministrice vanjskih poslova Austrije od 2017. do 2019. godine, ali se nakon toga suočila s kritikama zbog svojih proruskih stavova. Sada preuzima ulogu voditelja Gorki centra, koji je povezan s Univerzitetom u Sankt Peterburgu i fokusiran je na geopolitičke analize.
"Ja sam suosnivač Gorki centra i preuzimam vodstvo. S obzirom na obim posla i potrebnu predanost, odlučila sam preseliti se u Sankt Peterburg kako bih se posvetila ovom zadatku", izjavila je za TASS.
Kneissl je napomenula da je već dobila sve potrebne dokumente, uključujući radnu vizu, te da je "premjestila svoj život u stan u Sankt Peterburgu".
Izvješća sugeriraju da joj je Kremlj pružio podršku pri njezinom preseljenju u Rusiju, uključujući čak i transport njezinih osobnih stvari ruskim vojnim avionom, kako navodi ruski medij Insider.
Kneissl postaje jedna od bivših europskih političkih figura koja je u posljednjim godinama započela profesionalnu karijeru u Rusiji.
Godine 2021. prihvatila je poziciju u upravnom odboru ruskog naftnog diva Rosnjefta, no napustila ju je u svibnju prošle godine nakon dugotrajnih pritisaka uslijed ruske invazije na Ukrajinu.
Kneissl je već emigrirala iz Austrije u Francusku 2022. godine.
U intervjuu za RTL tada je istaknula da njezin odlazak nije bio dobrovoljan i da je "bila prisiljena napustiti" Austriju zbog "efektivne zabrane rada" i velikog neprijateljstva.
-
jarobot
#183595 Re: Ukrajina
Kod nas su ratni profitreri pozadncu , logističari uvlakači u pakaš i raznorazni štapski pacovi i podrumaši postali " ugkedni " biznismeni i političari , malo je u tim krugovima dijaspore . Dijaspora je uglavnom popravljala porušene kuće i stanove i jela ćevape kad dođu na odmor.Ironmen wrote: ↑13/09/2023 08:25To su sve buduci ratni profiteri i ugledni biznismeni za nekih 10 godina, isto kao kod nas, duznost svakog odraslog muskarca je da brani svoju zemlju od agresije.drug_profi wrote: ↑13/09/2023 00:51 Ovo prenosim kao temu za kulturološku, i raspravu o demokratiji.
Njemačka neće izručivati tražene pojedince koji izbjegavaju mobilizaciju.
Prigovor savjesti je zajamčen u Njemačkoj i EU.
I mislim da to i Ukrajina mora prihvatiti, ma koliko u ovoj situaciji to izgledalo nepravedno.
Ukrajina ako hoće u EU i Zapadni svijet, mora prihvatiti i pravo pojedinca da ne želi da ubija, niti da se stavi u situaciju da bude ubijen.
Ukrajina također može raznim rješenjima takve pojedince diskriminsati za neke benefite koje će poslijeratno društvo ponuditi. To je njeno pravo.
Ja također ne bih želio saborca koji je prisiljen da tu bude.
-
sumirprimus
#183596 Re: Ukrajina
Jimmy Rushton
@JimmySecUK
Head of the Ukrainian Air Force, Mykola Oleshchuk, congratulates his pilots for their "excellent combat work" - seemingly confirming Russian reports that British/French Storm Shadow/SCALP EG air launched cruise missiles were used in the Ukrainian attack on Sevastopol.
Dakle pilotima c estita, moglo bi bit nek stormiranje, ili mozda cak taurusiranje??
-
sumirprimus
#183597 Re: Ukrajina
heh sta nam ovo govori, lagali su regrute opet, i da im gori pod nogama ,dok ih salju prije vremena na liniju, hronicni nedostatak ljudstva.
-
Dimu1927
#183598 Re: Ukrajina
Ovo vjerovatno pise neki od zabrinutih sa ove teme i njima slicni, zato smrt agresoru slava ukrajini azovu herojima i svima koji tamane ove ruske zohare svakodnevnogooUser1690958190
prije 14 minuta
SPIN VIJESTI KAO I ZA SVE!! Ovaj vojnik je streljan od svoje vojske! DAleko od crte...na podrucju koji su kontrolisali Ukri PRIJE GODINU DANA!! Plus ovaj je video nađen kod Ukri vojnika nakog pogiblej!! I prvi su ga Rusi objavilI!!!
Nema njima pomoci zato samo u kost nikakve empatije
- agent_zero
#183599 Re: Ukrajina
Klik treba trajno banovati sve ove goseratore, svaki ip im trajno banovati na dnevnoj bazi.Dimu1927 wrote: ↑13/09/2023 11:17Ovo vjerovatno pise neki od zabrinutih sa ove teme i njima slicni, zato smrt agresoru slava ukrajini azovu herojima i svima koji tamane ove ruske zohare svakodnevnogooUser1690958190
prije 14 minuta
SPIN VIJESTI KAO I ZA SVE!! Ovaj vojnik je streljan od svoje vojske! DAleko od crte...na podrucju koji su kontrolisali Ukri PRIJE GODINU DANA!! Plus ovaj je video nađen kod Ukri vojnika nakog pogiblej!! I prvi su ga Rusi objavilI!!!
Nema njima pomoci zato samo u kost nikakve empatije
-
sumirprimus
#183600 Re: Ukrajina
Voices of the Army 

@SmartUACat
·
39m
LLS Minsk is damaged beyond repairs = destroyed (pic. 2 & 3, to the left). 40 sailors WIA.
Sub "is not so severely" damaged (pic. 3, to the right)

@SmartUACat
·
39m
LLS Minsk is damaged beyond repairs = destroyed (pic. 2 & 3, to the left). 40 sailors WIA.
Sub "is not so severely" damaged (pic. 3, to the right)