Ukrajina

sumirprimus

#183551 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Cuje se i pucnjava?
Last edited by sumirprimus on 12/09/2023 23:27, edited 1 time in total.
zrakomlat

#183552 Re: Ukrajina

Post by zrakomlat »

drug_profi wrote: 12/09/2023 23:09
japin_mutapi wrote: 12/09/2023 23:04 znaci, daju indiji naftu dzaba
kakvi strucnjaci

Pa ne znam, mogu uvesti kurkume za 40 milijardi... štajaznam...
:lol:
sumirprimus

#183553 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Image
Sunce ti zarko, :-)
Jel banovan onaj cetnik za provociranje?
drug_profi

#183554 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ako ga ko prijavi.
Ja sam u nekim stvarima rigorozan.
Crta se negdje povlaci.
Sa ove strane mozemo pricat, a sa druge strane samo se mozemo na nisanu drzat.
drug_profi

#183555 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Istočni front, Ukrajinsko djelovanje po rašistima.
Ubija volju za ratovanje.

hatemondays

#183556 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

drug_profi wrote: 12/09/2023 14:49
Honda Rajvosa wrote: 12/09/2023 14:48

Procitaj jutrosnji clanak o kolindii. I izjavu putina da su im hrvatska i slovenija utekli ali za bosni cg i srboju nece dozvoliti da udju u nato i eu
I zato je ovo i naš rat.
Ovaj rat je vrlo vazan za nas . Ni ostatak svijeta nije ravnodusan sta ce se na kraju desiti, puno je igraca u igri. Arapi, Rusi i Kinezi zajedno sa Teheranom su digli glavu. Ovo nedavno dizanje cijena nafte nije nista drugo nego ratni cin protiv americke politike. Drzanje Zapada u stanju visoke inflacije (koliko me istorija ucila) vodi sigurno do puno veceg vojnog sukoba od ovog trenutno. Ovo je rat ne za teritorije ovo je rat ko ce vladati tehnologijom a to je dosad bilo eksluzivno u americkim rukama. U medjuvremenu se ukljucuje SK koja bi mogla posluziti kao okidac tog veceg belaja, debelog ionako boli racku za njegov narod. Iran ce izgledata dobiti malo vise nuklearne pomoci od Rusije i SK i tako Izraelu odvlaciti paznju od sukoba sa USA. Rat je poceo, strane su se pa haman vec izabrale, vrijeme je za novi svjetski poredak. Kina ce napasti Tajvan ako se rat u Ukrajini ne zavrsi ubrzo a onda ide dernek u kojem ce svaki lokalni kabadahija traziti svoj dio kolaca na ovoj usranoj planeti.
Cinjenica je da je USA napravila najvecu gresku skakanjem po Iraku I Afganistanu umjesto da je vecim zmijama odsjekla glave a nije. Potrosili su se ogromni resursi, pocela su se postavljati pitanja o moralu takvih vojnih intervencija a u isto vrijeme bogata elita je nahranila ove sirotinjske drzave otvarajauce fabrike sa jeftinom radnom snagom u istim. Cinjenica je da su se fabrike u Americi zatvarale ai isti ti otpusteni radnici su slani u zemlje Zaliva da bukvalo zarade sebi hljeb. Amerika je izgubila kredibilitet svuda i na kraju kad se raja ne boji glavnog jalijasa u mahali onda se skupe njih 10 i jalijas konacno dobije po pljuci.
TheProfessional

#183557 Re: Ukrajina

Post by TheProfessional »

hatemondays wrote: 13/09/2023 00:12
drug_profi wrote: 12/09/2023 14:49

I zato je ovo i naš rat.
Ovaj rat je vrlo vazan za nas . Ni ostatak svijeta nije ravnodusan sta ce se na kraju desiti, puno je igraca u igri. Arapi, Rusi i Kinezi zajedno sa Teheranom su digli glavu. Ovo nedavno dizanje cijena nafte nije nista drugo nego ratni cin protiv americke politike. Drzanje Zapada u stanju visoke inflacije (koliko me istorija ucila) vodi sigurno do puno veceg vojnog sukoba od ovog trenutno. Ovo je rat ne za teritorije ovo je rat ko ce vladati tehnologijom a to je dosad bilo eksluzivno u americkim rukama. U medjuvremenu se ukljucuje SK koja bi mogla posluziti kao okidac tog veceg belaja, debelog ionako boli racku za njegov narod. Iran ce izgledata dobiti malo vise nuklearne pomoci od Rusije i SK i tako Izraelu odvlaciti paznju od sukoba sa USA. Rat je poceo, strane su se pa haman vec izabrale, vrijeme je za novi svjetski poredak. Kina ce napasti Tajvan ako se rat u Ukrajini ne zavrsi ubrzo a onda ide dernek u kojem ce svaki lokalni kabadahija traziti svoj dio kolaca na ovoj usranoj planeti.
Cinjenica je da je USA napravila najvecu gresku skakanjem po Iraku I Afganistanu umjesto da je vecim zmijama odsjekla glave a nije. Potrosili su se ogromni resursi, pocela su se postavljati pitanja o moralu takvih vojnih intervencija a u isto vrijeme bogata elita je nahranila ove sirotinjske drzave otvarajauce fabrike sa jeftinom radnom snagom u istim. Cinjenica je da su se fabrike u Americi zatvarale ai isti ti otpusteni radnici su slani u zemlje Zaliva da bukvalo zarade sebi hljeb. Amerika je izgubila kredibilitet svuda i na kraju kad se raja ne boji glavnog jalijasa u mahali onda se skupe njih 10 i jalijas konacno dobije po pljuci.
Ne znam gdje ali sjetih se da sam negdje procitao nesto u fazonu “Amerika je prokockala unipolarni svijet po vrletima Afganistana”
drug_profi

#183558 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

E bravo.
Amerika je morala srediti stvari u "svojoj avliji". A tu se Balkan podrazumjevao. Znaci brzo i efikasno.
Danas se tek vidi koliko je obaranje Aprilskog paketa doprinjelo prodoru Rusije na Balkan.
Tada je Amerika trebala rjesiti ovdje sa zavrtanjem ruku, a Haris je imao cime da se ucijeni vjerujte mi. Ako ja znam, znaju i oni. Srbi su bili na konopcima i uradili bi sta im se kaze.

Sa takvom svjetskom silom, koja neprikosnoveno upravlja i stiti svoj interesni teritorij, i arapska Afrika bi bila asimilirana, pa i Kavkaz i srednja Azija. jer je to kredibilna sila koja drzi do svojih principa i riječi.

Danas niko ne vjeruje EU, slabo o vjeruje Americi, a NATO je tek pomalo stekao kredibilitet i to im ga ja upravo ova situacija dala.
Da se desila neka Ukrajina bez muda i NATO bi se raspao.
drug_profi

#183559 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ovo prenosim kao temu za kulturološku, i raspravu o demokratiji.

Njemačka neće izručivati tražene pojedince koji izbjegavaju mobilizaciju.
Prigovor savjesti je zajamčen u Njemačkoj i EU.

I mislim da to i Ukrajina mora prihvatiti, ma koliko u ovoj situaciji to izgledalo nepravedno.
Ukrajina ako hoće u EU i Zapadni svijet, mora prihvatiti i pravo pojedinca da ne želi da ubija, niti da se stavi u situaciju da bude ubijen.

Ukrajina također može raznim rješenjima takve pojedince diskriminsati za neke benefite koje će poslijeratno društvo ponuditi. To je njeno pravo.

Ja također ne bih želio saborca koji je prisiljen da tu bude.

drug_profi

#183560 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

🇺🇦 Domaći kompleks elektroničkog ratovanja Bukovel-AD učinkovito potiskuje ruske bespilotne letjelice.

☝️ Sustav Bukovel AD sposoban je otkriti neprijateljske bespilotne letjelice, poput Orlana-10, na udaljenosti do 40 km, koristeći pasivnu tehnologiju za nalaženje smjera, a potom ih "ometali" 15-20 km od njihovih položaja.

▫️Bukovel oprema se lako montira na karoseriju kamioneta, gdje se nalazi kontrolna stanica i modul za detekciju dronova, a postavljanje traje samo dvije minute
hatemondays

#183561 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

drug_profi wrote: 13/09/2023 00:43 E bravo.
Amerika je morala srediti stvari u "svojoj avliji". A tu se Balkan podrazumjevao. Znaci brzo i efikasno.
Danas se tek vidi koliko je obaranje Aprilskog paketa doprinjelo prodoru Rusije na Balkan.
Tada je Amerika trebala rjesiti ovdje sa zavrtanjem ruku, a Haris je imao cime da se ucijeni vjerujte mi. Ako ja znam, znaju i oni. Srbi su bili na konopcima i uradili bi sta im se kaze.

Sa takvom svjetskom silom, koja neprikosnoveno upravlja i stiti svoj interesni teritorij, i arapska Afrika bi bila asimilirana, pa i Kavkaz i srednja Azija. jer je to kredibilna sila koja drzi do svojih principa i riječi.

Danas niko ne vjeruje EU, slabo o vjeruje Americi, a NATO je tek pomalo stekao kredibilitet i to im ga ja upravo ova situacija dala.
Da se desila neka Ukrajina bez muda i NATO bi se raspao.
Gadafi i Sadam su bili jako losi primjeri diktatorima koji su asikovali sa Zapadom. Poslije guranja pistolja u supak i vjesanja kao u 16. vijeku svi tzv. lideri ti novih demokratija (aka diktatori) su skontali zavrsicemo ovako jednog dana kad nas vise ne trebaju. Putin se mijenja , Kina dovodi Xi-a da bude dozivotni, isti kuronja iz Saudije se okrece protiv onih koji su ih napravili. Afrika je izgubljena , Azija se jos drzi pomocu klokana i Japana (ostali iz Azije su kurave koji ce se okrenuti Kini cim vide da nema para od Amera). Evropa u banani, bez jake Njemacke nema jaka Evrope. Jake Njemacke nema bze jeftine radne snage i jeftinih energenata (vidi pod nafta jos jako skupa). Kao sto si rekao Amerika je prokockala ogromnu sansu skakanjem po " Nisickim Visoravnima". Ali zato 7 najvecih kompanija u USA drzi vise od 50% njihovog kapitala. Nikad vise super milijardera nije bilo Bezosa, Muska i ostalih cije enormno bogatstvo upravo pocinje te 2011 kad se Muameru gurao pistolj u pakas a razdragana masa slavila (Libijci jos uvijek slave rokajuci jedni druge, zasluzeno). Juzna Amerika isto izgubljena usput im guraju migrante u orkestriranoj akciji. Usput se desio Brexit , koji je to zajeb bio e o tome ce se pisati hiljade knjiga. Imperija umrla sa Brexitom a americka dobro naceta skakanjem po vukojebinama i ganjanjem kozojeba. Nas prostor je samo oligon za njihove juniore politicare i obavjestajce da se nauce svom zanatu, da se ne lazemo boli ih neka stvar za nama sifra Crna Gora (kako dodje u krilo tako ce i otici).
sumirprimus

#183562 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Sevastopolj nesto su pogodili
Last edited by sumirprimus on 13/09/2023 06:26, edited 1 time in total.
sumirprimus

#183563 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#183564 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Uh dpbar bub
sumirprimus

#183565 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#183566 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe

#183567 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Kruze glasine da je Kilo podmornica zaplatila

Big news ako je istina
sumirprimus

#183568 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

https://x.com/TallbarFIN/status/1701825 ... 03743?s=20

Tomi 🇫🇮🇺🇦 🔜🔄 TallbarFIN2
@TallbarFIN
·
58m
First confirmed ships that were destroyed in last nights strikes are Kilo-class submarine & Ropucha-class landing ship, both were on the dry dock.

Huge, unsustainable losses for the Black Sea Fleet 💪🇺🇦🔥

https://twitter.com/GirkinGirkin/
IgorGirkin
@GirkinGirkin
Sevastopol forum confirm Kilo-class submarine destroyed

op op

Mark Krutov
@kromark
The strike on Sevastopol Shipyard can be confirmed through the
@NASAEarthData
Global Fire Map, which detected fires at 1 AM GMT. And no, there was no nuclear retaliation from Russia.
sumirprimus

#183569 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Michael A. Horowitz
@michaelh992
NEW: Putin suggests #Russia will help #NorthKorea build satellites.

President Putin and Kim Jong-Un visited the Vostochny Cosmodrome. When asked by reporters if Russia would help Kim build satellites, Putin replied: "That's why we came here. The leader of the DPRK shows great interest in rocket engineering, they are also trying to develop space."

Putin was also asked whether the two would discuss weapons supply - Putin said the two would discuss "all issues" and that "there is time".

pa ovo postaje pravi pejn in di es za zapad, moraju putlera kotarisat inace ce im sa ovim diktatorima oko svijeta nabacit problema s naoruzanjem i opremom. kim jong un s satelitima i raketama :lol: :-)
sumirprimus

#183570 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

https://x.com/Gerashchenko_en/status/17 ... 70347?s=20
Anton Gerashchenko
@Gerashchenko_en
Putin and Kim Jong Un met at the Vostochnyi space center.

Kim will be shown the process of assembling the Angara rocket, he and Putin will inspect the launch complex for the Angara and the launch complex for the Soyuz-2 launch vehicle under construction, and then hold negotiations - media.
sumirprimus

#183571 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Image
?
Lew Anno Suport #Ukraine 24/2-22
@anno1540
·
12m
❗️❗️The large amphibious assault ship "Cesar Kunikov" was seriously damaged in Sevastopol!

It is also reported that a submarine was nearby.

We are waiting for confirmation of information.
Ironmen

#183572 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

drug_profi wrote: 13/09/2023 00:51 Ovo prenosim kao temu za kulturološku, i raspravu o demokratiji.

Njemačka neće izručivati tražene pojedince koji izbjegavaju mobilizaciju.
Prigovor savjesti je zajamčen u Njemačkoj i EU.

I mislim da to i Ukrajina mora prihvatiti, ma koliko u ovoj situaciji to izgledalo nepravedno.
Ukrajina ako hoće u EU i Zapadni svijet, mora prihvatiti i pravo pojedinca da ne želi da ubija, niti da se stavi u situaciju da bude ubijen.

Ukrajina također može raznim rješenjima takve pojedince diskriminsati za neke benefite koje će poslijeratno društvo ponuditi. To je njeno pravo.

Ja također ne bih želio saborca koji je prisiljen da tu bude.

To su sve buduci ratni profiteri i ugledni biznismeni za nekih 10 godina, isto kao kod nas, duznost svakog odraslog muskarca je da brani svoju zemlju od agresije.
sumirprimus

#183573 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Sarah Ashton-Cirillo (Ukrainian TDF Media)
@SarahAshtonLV
·
1h
Breaking 🚨🚨🚨🚨

Armed Forces of Ukraine are decimating the the Russian invaders in the direction of Melitopol and forcing the enemy to retreat in multiple areas.

mogli bi ocekivat neke pozivitne vijesti sa ovog pravca onda uskoro?
sumirprimus

#183574 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

pricas bezveze, ja znam vise ratnih profitera i biznismena u ratu poniklih, a nisu mrdnuli odavde.
sumirprimus

#183575 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

NOELREPORTS 🇪🇺 🇺🇦
@NOELreports
·
1m
Russian media report that during the attack on Sevastopol bay, two vessels were damaged: The Rostov-on-Don (B-237) submarine and Ropucha-class landing ship "Minsk".

Furthermore two people died and 26 were wounded.
Image
Image
Image
Post Reply