Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
moimoi

#6276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

P.Starck wrote: 12/09/2023 18:01 Ljepša je tema sise za liječenje frustracije. :bih: Samo kažem
Ah sto si se si se :D
moimoi

#6277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

donnie_darko wrote: 12/09/2023 18:04
DonieBrasco wrote: 12/09/2023 17:52

Poklali bi se oni oko preostalih para i cega sve, samo da je njima.
Super danas neko napisa, mi smo IMT nacija. IMT=imal mene tu.
Da mogu hajrovat, za hdz bi glasali i za ovako botovali i borili se. Samo ko vise plati.
Ko biva nesto novo?
plavi_E

#6278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

seksi_ideje wrote: 12/09/2023 17:40
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 12/09/2023 17:29

Tvoj problem je sto na ovoj temi ima i vise nego dovoljno mojih postova u vezi SDA kriminala. I zato moras lagati. Ti i sam priznajes da ti najvise smeta sto kritikujem Trojku. Ako nisi do sada cuo moram ti reci da je Trojka vlast i ima mogucnosti da vuce dobre ili lose poteze. SDA je opozicija i njihovo laprdanje ne vrijedi pisljiva boba. Znam da to niti hoces a mozda i ne mozes shvatiti.
Ja odlicno razumijem, a najbolje razumijem poruku koja se zeli slati a to je: "neponovilo nam se Trojka vise". Mozes ti tako razgovarati sa nekom osobom koja se ne razumije odlicno u toj sferi, ali ne samnom. A prosjecni glasaca SDA ces ovdje rijetko naci. Pitam se samo zasto se trosi tolika energija da nam se SDA uz satelite ponovo vrati. Spas za drzavu nisu, niti znaju niti umiju, niti ce ikada. Dakle, ukoliko se jedna opcija vec haman tri decenije pokazala kao neodgovorna i kriminalna, zasto onda svaki korak nove vlasti kritikovati kao da su oni oduvijek bili na vlasti? Sta treba uciniti? Evo, napisi nesto konkretno.
Treba prestati uvlaciti se Dodiku i Covicu u supak kao sto je to SDA radila. Nista vise.
Tvoj problem je sto ti i tvoji "saborci" pokusavate svaku kritiku Trojke za lose poteze predstavljate kao zelju da se vrati SDA. Vi ste toliko ponavljali tu laz da ste izgleda i sami poceli vjerovati u to. Ti i takvi kao ti nikako da shvatite da jedino biraci na izborima i visoki predstavnik mogu odluciti ko ce biti vlast a ko opozicija. Vi nikako da shvatite da je uvijek onaj u centru paznje ko ima mogucnost da odlucuje o svima nama. Ja sam bezbroj puta ponovio da ce mo tek vidjeti posljedice predavanje drzavne sigurnosti u ruke Dodiku i Covicu. Saki put sam za to bio poljuvan epitetom da sam SDA bot. Da bi prije neki dan Konakovic isto to izjavio umotano u stilu "uvidjamo da nam ulazi ko kako hoce". Je li i Konakovic isto SDA bot?

Ali ako nista bar ste uvidjeli da vam ulazi.
axe22

#6279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

moimoi wrote: 12/09/2023 17:21
relativno84 wrote: 12/09/2023 17:09

Ako se pada na ovim sitnicama kako ocekivati od uhljupa bolje rezultate kad dodje vrijeme za teze odluke. Nisu posteno ni poceli a vec skripi na sve strane, prvo da popune pozicije i zadovolje licne potrebe, ostalo mora da ceka rebalans.
:thumbup: :bih:
Zar jucer nisu na tv-u rekli da su lovu preusmjerili na zastitare po skolama?? Cija je to ideja? Mislim, koji klinac ce zastitari po skolama?

Jel Ramina firma dobila posao?
Ako je ovo istina
seksi_ideje

#6280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by seksi_ideje »

plavi_E wrote: 12/09/2023 18:13
seksi_ideje wrote: 12/09/2023 17:40
Spoiler
Show

Ja odlicno razumijem, a najbolje razumijem poruku koja se zeli slati a to je: "neponovilo nam se Trojka vise". Mozes ti tako razgovarati sa nekom osobom koja se ne razumije odlicno u toj sferi, ali ne samnom. A prosjecni glasaca SDA ces ovdje rijetko naci. Pitam se samo zasto se trosi tolika energija da nam se SDA uz satelite ponovo vrati. Spas za drzavu nisu, niti znaju niti umiju, niti ce ikada. Dakle, ukoliko se jedna opcija vec haman tri decenije pokazala kao neodgovorna i kriminalna, zasto onda svaki korak nove vlasti kritikovati kao da su oni oduvijek bili na vlasti? Sta treba uciniti? Evo, napisi nesto konkretno.
Treba prestati uvlaciti se Dodiku i Covicu u supak kao sto je to SDA radila. Nista vise.
Tvoj problem je sto ti i tvoji "saborci" pokusavate svaku kritiku Trojke za lose poteze predstavljate kao zelju da se vrati SDA. Vi ste toliko ponavljali tu laz da ste izgleda i sami poceli vjerovati u to. Ti i takvi kao ti nikako da shvatite da jedino biraci na izborima i visoki predstavnik mogu odluciti ko ce biti vlast a ko opozicija. Vi nikako da shvatite da je uvijek onaj u centru paznje ko ima mogucnost da odlucuje o svima nama. Ja sam bezbroj puta ponovio da ce mo tek vidjeti posljedice predavanje drzavne sigurnosti u ruke Dodiku i Covicu. Saki put sam za to bio poljuvan epitetom da sam SDA bot. Da bi prije neki dan Konakovic isto to izjavio umotano u stilu "uvidjamo da nam ulazi ko kako hoce". Je li i Konakovic isto SDA bot?

Ali ako nista bar ste uvidjeli da vam ulazi.
I EVO, opet "vi", "Trojka", "Konakovic"...
mishic

#6281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mishic »

Stranačka ostrašćenost i međusobna mržnja nadmašila je sve društvene i pojedinačne psihološke bolešćure. I isto kao nacionalizam što jedan hrani i potpiruje drugog tako je i u tim međustranačkim idiotlucima. Svaka stran(k)a sebe ukiva u zvijezde, kiti se epitetima, glumi i ulaguje potencijalnim metama svoje propagande a u suštini sve su to interesno-mafijaška udruženja koja trguju i prodaju najviše društvene i etičke vrijednosti za primitivni i goli lični materijalni interes bez truna humanosti, empatije i patriotizma.

Primitivizam kojim je premrežen međustranački obračun nadmašuje svaku vrstu vrhunske perverzije do mjere da zdrav razum teško podnosi i letimičan uvid u te gadosti pa normalnom čovjeku, građaninu, koji se nije utopio u tu kaljužu dodatnih podjela i trvenja se smuči. Izbjeći sve to i pobjeći od toga postalo je skoro nemoguće jer svi mediji i svi oblici komunikacije sve su zatrovaniji time.

I povrh svega više se nikome i ne dozvoljava reći da je van toga jer po principu ako nisi s nama onda si protiv nas i po automatizmu si sve ono što se protivničkoj strani pripisuje i prišiva. Tako je značajan broj pojedinaca istovremeno bot, pristalica, promotor i mrski član svih mogućih stranaka koje postoje pa čak i onih za koje on i ne zna da postoje. A nakotilo ih se bezbroj pa ti njihovi međusobni obračuni dobivaju sve novije i novije verzije.

I uprkos svima i svemu, iako je zaraženima to teško prihvatiti (shvatiti pogotovu), morate se pomiriti sa činjenicom da postoje i oni kojima su sve političke stranke u 5 dkg, prema svakoj su krtični i racionalni i dobro i zlo dijele po sadržaju a ne stranačkoj obojenosti. Odvajaju patriotizam, ljudskost, empatiju, solidarnost i pristojnost kao svoj zavičaj i ne upuštaju se i ne približavaju toj kaljuži koja ih zgražava.
mirza_15

#6282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirza_15 »

omega369 wrote: 12/09/2023 17:24
sumirprimus wrote: 12/09/2023 16:33 Al ono servilni kao bake i sda su dosad bili ono jebitacno energicni i dinamicni i opasni usput :lol:
:lol: :lol:
A brate, to zeljkan jednom podigne prst a bake samo pokaze lendinu sliku i dodik odmah odustane od otcjepljenja.

Ja uzivam citajuci vapaje sendvic brigada kako u svemu pokusavaju naci put ka foteljama. A tek ih je krenulo mesti, tek sad ce bh telecom, pa posta, pa elektroprivreda...njih jedino rat spasava. Kazu gube drzavu :lol: :lol:
Ukinu li Bake naziv RS? Sjećate se kada zaprijeti Dodiku kako mora da se popravi ili će podnijeti apelaciju. Valjda se Dodik popravio pa ga Bake poštedio :mrgreen:
anelsol

#6283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by anelsol »

Ozimician wrote: 12/09/2023 17:24
sumirprimus wrote: 12/09/2023 17:18
Zato ste vi gore, jer je nemoguce sa sdfa lopovima i sjecikesama postici bilo kakav kompromis.
Želim ti sve najbolje iskreno, da budeš sretan i zdrav u životu
Ako ti je želja da i ti odeš negdje drugo da živiš i ne budeš toliko frustriran, želim da ti se i ta želja ispuni.

Također ja bih mogao iz svake stranke na sceni izvuci pokojeg politicara kojima bih mogao vjerovati u slučaju problema, posebno one koji su svoj angažman već dokazali. I iz SDA i NIP i SDP I DF.

Tako da vjerujem da snage ima za jedan zajednički front. Ko god od političara u ovom momentu uputi poziv za takvo nešto, podržavam ga u tome, bez obzira iz koje stranke dolazio.
Rekao je davno Meša: Zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno
Ricken

#6284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ricken »

mirza_15 wrote: 12/09/2023 18:47
omega369 wrote: 12/09/2023 17:24
A brate, to zeljkan jednom podigne prst a bake samo pokaze lendinu sliku i dodik odmah odustane od otcjepljenja.

Ja uzivam citajuci vapaje sendvic brigada kako u svemu pokusavaju naci put ka foteljama. A tek ih je krenulo mesti, tek sad ce bh telecom, pa posta, pa elektroprivreda...njih jedino rat spasava. Kazu gube drzavu :lol: :lol:
Ukinu li Bake naziv RS? Sjećate se kada zaprijeti Dodiku kako mora da se popravi ili će podnijeti apelaciju. Valjda se Dodik popravio pa ga Bake poštedio :mrgreen:
Ili su mu objasnili da je naziv entiteta ustavna kategorija?
donnie_darko

#6285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by donnie_darko »

mishic wrote: 12/09/2023 18:34 Stranačka ostrašćenost i međusobna mržnja nadmašila je sve društvene i pojedinačne psihološke bolešćure. I isto kao nacionalizam što jedan hrani i potpiruje drugog tako je i u tim međustranačkim idiotlucima. Svaka stran(k)a sebe ukiva u zvijezde, kiti se epitetima, glumi i ulaguje potencijalnim metama svoje propagande a u suštini sve su to interesno-mafijaška udruženja koja trguju i prodaju najviše društvene i etičke vrijednosti za primitivni i goli lični materijalni interes bez truna humanosti, empatije i patriotizma.

Primitivizam kojim je premrežen međustranački obračun nadmašuje svaku vrstu vrhunske perverzije do mjere da zdrav razum teško podnosi i letimičan uvid u te gadosti pa normalnom čovjeku, građaninu, koji se nije utopio u tu kaljužu dodatnih podjela i trvenja se smuči. Izbjeći sve to i pobjeći od toga postalo je skoro nemoguće jer svi mediji i svi oblici komunikacije sve su zatrovaniji time.

I povrh svega više se nikome i ne dozvoljava reći da je van toga jer po principu ako nisi s nama onda si protiv nas i po automatizmu si sve ono što se protivničkoj strani pripisuje i prišiva. Tako je značajan broj pojedinaca istovremeno bot, pristalica, promotor i mrski član svih mogućih stranaka koje postoje pa čak i onih za koje on i ne zna da postoje. A nakotilo ih se bezbroj pa ti njihovi međusobni obračuni dobivaju sve novije i novije verzije.

I uprkos svima i svemu, iako je zaraženima to teško prihvatiti (shvatiti pogotovu), morate se pomiriti sa činjenicom da postoje i oni kojima su sve političke stranke u 5 dkg, prema svakoj su krtični i racionalni i dobro i zlo dijele po sadržaju a ne stranačkoj obojenosti. Odvajaju patriotizam, ljudskost, empatiju, solidarnost i pristojnost kao svoj zavičaj i ne upuštaju se i ne približavaju toj kaljuži koja ih zgražava.
Hvala ti !
512MB

#6286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

Još ništa od trojke? :lol:
oldtajmer

#6287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by oldtajmer »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-z ... /230912137

a gdje je nase jedinstvo :-?
mislim da bi kod nas sad bilo 100 puta vise ratnih profitera nego devedesetih
laik1981

#6288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laik1981 »

Samo SDA i co. botovi mogu da ne mrze SDA.
relativno84

#6289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

512MB wrote: 12/09/2023 18:56 Još ništa od trojke? :lol:
Image

Nema vremena za pricu.
Ja_Ja

#6290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ja_Ja »

oldtajmer wrote: 12/09/2023 19:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-z ... /230912137

a gdje je nase jedinstvo :-?
mislim da bi kod nas sad bilo 100 puta vise ratnih profitera nego devedesetih
Nije ovo jedinostvo. Ovo je potpuna kontrola opozicije u RS-u. Mora se odati pocast Dodiku za kontrolu opozicije. Sam izazove krizu i jos je usput iskoristi da iskontrolise bilo kakav rast opozicije.
anelsol

#6291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by anelsol »

Ovo danas što je Šmit uradio je nešto najbolje što nam se moglo dogoditi. Mislim da su danas, i oni koji nisu željeli to da prihvate, konačno shvatili stvarno stanje stvari da smo prepušteni sami sebi. Nikakva međunarodna intervencija se neće desiti u BiH. Niko neće reagovati na Dodikove ludorije i pokušaj secesije, ni OHR, ni EUFOR ni NATO.
talijan97

#6292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by talijan97 »

relativno84 wrote: 12/09/2023 19:26
512MB wrote: 12/09/2023 18:56 Još ništa od trojke? :lol:
Image

Nema vremena za pricu.

General War

#6293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

anelsol wrote: 12/09/2023 19:28 Ovo danas što je Šmit uradio je nešto najbolje što nam se moglo dogoditi. Mislim da su danas, i oni koji nisu željeli to da prihvate, konačno shvatili stvarno stanje stvari da smo prepušteni sami sebi. Nikakva međunarodna intervencija se neće desiti u BiH. Niko neće reagovati na Dodikove ludorije i pokušaj secesije, ni OHR, ni EUFOR ni NATO.
...a nema nista ni od nas, tako da je krug zatvoren, da se i tu ne lazemo
L u c i f e r

#6294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by L u c i f e r »

mishic wrote: 12/09/2023 18:34 Stranačka ostrašćenost i međusobna mržnja nadmašila je sve društvene i pojedinačne psihološke bolešćure. I isto kao nacionalizam što jedan hrani i potpiruje drugog tako je i u tim međustranačkim idiotlucima. Svaka stran(k)a sebe ukiva u zvijezde, kiti se epitetima, glumi i ulaguje potencijalnim metama svoje propagande a u suštini sve su to interesno-mafijaška udruženja koja trguju i prodaju najviše društvene i etičke vrijednosti za primitivni i goli lični materijalni interes bez truna humanosti, empatije i patriotizma.

:thumbup:
seksi_ideje

#6295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by seksi_ideje »

Schmidt ne dodje u RS, niko osim Durakovica se nije htio odazvati. Sutra u RS stize propagandista iz Rusije, clanovi iz drzavni institucija koji dolaze iz RS-a ce biti povuceni. Prvi covjek SIPA-e sjedi u prvom redu. Povlacenje srpski poslanika iz Doma Naroda ili oba doma, nisam sve procitao.

I svi sute. Amerika, Velika Britanija, EU, Trojka, HDZ, pa eto i sama SDA i Mr Udaram Po Prstima Komsic.

Nekako mi je ovo totalno nerealno.
DonieBrasco

#6297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Ne smiju se oglasiti jer su drage pare, tenderi i fotelje, ali i kazne od stranca.

Ja vam garanutejm da sutra naprave sastanak sve pro-bih strancke da im stranci sve yebavli, jer ko nama daje pravo da se zastitimo i branimo, to smiju samo srbi i hrvati u BiH.
General War

#6298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

Nadati se da ce stranac reagovati na koalicione partnere " probosanskog bloka" na skoro svim nivoima drzave je jedino nerealno ocekivanje
sajber87

#6299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

seksi_ideje wrote: 12/09/2023 20:12 Schmidt ne dodje u RS, niko osim Durakovica se nije htio odazvati. Sutra u RS stize propagandista iz Rusije, clanovi iz drzavni institucija koji dolaze iz RS-a ce biti povuceni. Prvi covjek SIPA-e sjedi u prvom redu. Povlacenje srpski poslanika iz Doma Naroda ili oba doma, nisam sve procitao.

I svi sute. Amerika, Velika Britanija, EU, Trojka, HDZ, pa eto i sama SDA i Mr Udaram Po Prstima Komsic.

Tiha voda brijeg roni, cekaj da se sve zavrsi , ozbiljne drzave ne vode "seljacke" politike ciji je tata jaci i verbalnog lupanja po prstima. Ovakvo ustavno stanje je neodrzivo, ovakvom dejtonu se blizi kraj
General War

#6300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

sajber87 wrote: 12/09/2023 20:19
seksi_ideje wrote: 12/09/2023 20:12 Schmidt ne dodje u RS, niko osim Durakovica se nije htio odazvati. Sutra u RS stize propagandista iz Rusije, clanovi iz drzavni institucija koji dolaze iz RS-a ce biti povuceni. Prvi covjek SIPA-e sjedi u prvom redu. Povlacenje srpski poslanika iz Doma Naroda ili oba doma, nisam sve procitao.

Tiha voda brijeg roni, cekaj da se sve zavrsi , ozbiljne drzave ne vode "seljacke" politike ciji je tata jaci i verbalnog lupanja po prstima. Ovakvo ustavno stanje je neodrzivo, ovakvom dejtonu se blizi kraj
:lol:
Vrlo spor kraj...jedno 20 godina unazad
Locked