Ti pratis ovaj ovu temu i nikad nisi vidio sta sam ja pisao o SDA. Zasto lazes?seksi_ideje wrote: ↑12/09/2023 17:11Kakvo laganje? Zasto moram?
Ja jednostavno pratim forum. Vidim kada se ko javlja, kada ko pise o bilo kome. Ti se pojavis kada treba pljuvati po Trojci kao da su oni ovdje mogli nesto zaustaviti. A kad se pljuje po SDA, nidje tebe ni na vidiku.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
plavi_E
#6251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
sumirprimus
#6252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
U stvarnom zivotu ja ne znam nikog u svom okruzenju da otvoreno glasa za sda tolika je sramota spomenut da glasas za sda . Bolje pljuni covjeka nego mu reci da je sda.Alfonso97 wrote: ↑12/09/2023 17:03Ovaj forum je leglo trojkinih clanova i glasaca, godine opozicije su ih smjestile ovdje na forum da razglabaju o svemu i svacemu iz razloga sto u stvarnom svijetu njihovo misljenje nikoga ne zanimaplavi_E wrote: ↑12/09/2023 16:50
Niko od ovih jadnika trojkasa ne moze na ovoj temi naci post da bilo ko brani SDA i njihov kriminal. Ali ih to ne sprijecava da svakog ko ne misli kao oni popljuju optuzbama da je SDA bot. Ne samo forumase nego i novinare i politicare i domace i strane. Oni pokusavaju da stvore neki imaginarni svijet gdje imasju samo oni i SDA i niko drugi vise. I zato poturaju pricu da su sve stranke osim Trojkasa ustvari SDA. Znaju i oni da puse sa tom pricom ali nemaju sta drugo ponuditi.
-
sumirprimus
#6253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zato ste vi gore, jer je nemoguce sa sdfa lopovima i sjecikesama postici bilo kakav kompromis.Ozimician wrote: ↑12/09/2023 17:12 Nemojte bezveze ponovo temu navoditi na SDFA vs. Trojka prepucavanje.
Ja inače skoro nikad nisam na ovim političkim temama, više me zanima društvo i ekonomija, ali danas je ovo prešlo svaku mjeru.
Također vjerujem da mjesta za defetizam nema, također vjerujem da ProBIH strana itekako ima Plan B - što bi rekao Zukan.
Sad je vrijeme da stranke ne budu opozicija jedna drugoj, sad imamo samo poziciju i opoziciju Državi BiH.![]()
-
plavi_E
#6254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa nije valjda da su bas zaboravili uplatiti za Krajinu. Koja slucajnost.relativno84 wrote: ↑12/09/2023 17:09SpoilerShow
Ako se pada na ovim sitnicama kako ocekivati od uhljupa bolje rezultate kad dodje vrijeme za teze odluke. Nisu posteno ni poceli a vec skripi na sve strane, prvo da popune pozicije i zadovolje licne potrebe, ostalo mora da ceka rebalans.
![]()
-
noviforumas
#6255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tu je legenda. Sajber <3
sajber87 wrote: ↑12/09/2023 13:46 Ovo dozvoljava dejton i preko 20 godina katastrofalne sda politike kojom su nas razorili. E sad pitanje neka svako sebi postavi, vecina ce nas se sloziti da je dejton ludacka kosulja i kao sto sam govorio ovakav sistem je neodrziv, koji je jedini nacin da se srusi. Postoje dva nacina, prvi je dogovor nacionalistickih elita koje zive na sukobima koji se nece desiti jer vrana vrani oci ne vadi, drugi je kontrolisani "haos", e za njega je najbolja opcija da je na probosanskoj strani prozapadna opcija(trojka) a na strani rs a cista proruska bez rukavica(dodik). Opozicija rs a je proruska ali umivena jer ne smiju sad ono sto svi zele. Zato naprijed trojka naprijed mile i god bless america.
-
moimoi
#6256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zar jucer nisu na tv-u rekli da su lovu preusmjerili na zastitare po skolama?? Cija je to ideja? Mislim, koji klinac ce zastitari po skolama?relativno84 wrote: ↑12/09/2023 17:09
Ako se pada na ovim sitnicama kako ocekivati od uhljupa bolje rezultate kad dodje vrijeme za teze odluke. Nisu posteno ni poceli a vec skripi na sve strane, prvo da popune pozicije i zadovolje licne potrebe, ostalo mora da ceka rebalans.
![]()
![]()
-
seksi_ideje
#6257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne lazem. Ja dobro razumijem i imam oci u glavi a doduse i dobro pamtim. Ti si vjecna konstanta pucanja na Trojku. Postoje na tzv pro BiH strani dvije strane. Na jednoj je SDA uz DF, SBiH i NES a na drugoj je Trojka. Dakle, postoji opcija A ili B. Nema nista izmedju. Da bi ulozio samo pola energije da kritikujes SDA, mozda se to ne bi zaboravilo tako lako, zar ne? A uz to si vrlo uporan pisati o svim ostalima da su botovi a eto, ti si nekako zabrinut ko Valentin. Ne seriplavi_E wrote: ↑12/09/2023 17:14Ti pratis ovaj ovu temu i nikad nisi vidio sta sam ja pisao o SDA. Zasto lazes?seksi_ideje wrote: ↑12/09/2023 17:11
Kakvo laganje? Zasto moram?
Ja jednostavno pratim forum. Vidim kada se ko javlja, kada ko pise o bilo kome. Ti se pojavis kada treba pljuvati po Trojci kao da su oni ovdje mogli nesto zaustaviti. A kad se pljuje po SDA, nidje tebe ni na vidiku.
- Ozimician
#6258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Želim ti sve najbolje iskreno, da budeš sretan i zdrav u životusumirprimus wrote: ↑12/09/2023 17:18Zato ste vi gore, jer je nemoguce sa sdfa lopovima i sjecikesama postici bilo kakav kompromis.Ozimician wrote: ↑12/09/2023 17:12 Nemojte bezveze ponovo temu navoditi na SDFA vs. Trojka prepucavanje.
Ja inače skoro nikad nisam na ovim političkim temama, više me zanima društvo i ekonomija, ali danas je ovo prešlo svaku mjeru.
Također vjerujem da mjesta za defetizam nema, također vjerujem da ProBIH strana itekako ima Plan B - što bi rekao Zukan.
Sad je vrijeme da stranke ne budu opozicija jedna drugoj, sad imamo samo poziciju i opoziciju Državi BiH.![]()
Ako ti je želja da i ti odeš negdje drugo da živiš i ne budeš toliko frustriran, želim da ti se i ta želja ispuni.
Također ja bih mogao iz svake stranke na sceni izvuci pokojeg politicara kojima bih mogao vjerovati u slučaju problema, posebno one koji su svoj angažman već dokazali. I iz SDA i NIP i SDP I DF.
Tako da vjerujem da snage ima za jedan zajednički front. Ko god od političara u ovom momentu uputi poziv za takvo nešto, podržavam ga u tome, bez obzira iz koje stranke dolazio.
- omega369
#6259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 16:33 Al ono servilni kao bake i sda su dosad bili ono jebitacno energicni i dinamicni i opasni usput![]()
A brate, to zeljkan jednom podigne prst a bake samo pokaze lendinu sliku i dodik odmah odustane od otcjepljenja.
Ja uzivam citajuci vapaje sendvic brigada kako u svemu pokusavaju naci put ka foteljama. A tek ih je krenulo mesti, tek sad ce bh telecom, pa posta, pa elektroprivreda...njih jedino rat spasava. Kazu gube drzavu
-
sajber87
#6260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sda botovi imaju novu taktiku, a to je da pljunu i po sda , po trojci obavezno i po zadatku, ali nikad po sda satelitima(sbih df nes hadzikadic itd) koji(po njihovoj masti)trebaju da vrate sda i isporuce im svoje mandate koji bi bili dobijeni i na antisda retorici, procitani su naravno. Ali sustina price je da opsti izbori nikad vise nece biti odrzani po dejtonskom ustavu i izbornom zakonu( gdje kleptonacionalisti zaokruzuju i ponistavaju listice kako im volja), jer ce mile bosanac da ocepi entitetcinuseksi_ideje wrote: ↑12/09/2023 17:11Kakvo laganje? Zasto moram?
-
plavi_E
#6261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tvoj problem je sto na ovoj temi ima i vise nego dovoljno mojih postova u vezi SDA kriminala. I zato moras lagati. Ti i sam priznajes da ti najvise smeta sto kritikujem Trojku. Ako nisi do sada cuo moram ti reci da je Trojka vlast i ima mogucnosti da vuce dobre ili lose poteze. SDA je opozicija i njihovo laprdanje ne vrijedi pisljiva boba. Znam da to niti hoces a mozda i ne mozes shvatiti.seksi_ideje wrote: ↑12/09/2023 17:22Ne lazem. Ja dobro razumijem i imam oci u glavi a doduse i dobro pamtim. Ti si vjecna konstanta pucanja na Trojku. Postoje na tzv pro BiH strani dvije strane. Na jednoj je SDA uz DF, SBiH i NES a na drugoj je Trojka. Dakle, postoji opcija A ili B. Nema nista izmedju. Da bi ulozio samo pola energije da kritikujes SDA, mozda se to ne bi zaboravilo tako lako, zar ne? A uz to si vrlo uporan pisati o svim ostalima da su botovi a eto, ti si nekako zabrinut ko Valentin. Ne seri
-
moimoi
#6262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znas li ono iz Nadrealista “nije to radioaktivno, to je malo radioaktivno”… E tako nije ni ona sda, ona je “malo” sda.seksi_ideje wrote: ↑12/09/2023 17:22Ne lazem. Ja dobro razumijem i imam oci u glavi a doduse i dobro pamtim. Ti si vjecna konstanta pucanja na Trojku. Postoje na tzv pro BiH strani dvije strane. Na jednoj je SDA uz DF, SBiH i NES a na drugoj je Trojka. Dakle, postoji opcija A ili B. Nema nista izmedju. Da bi ulozio samo pola energije da kritikujes SDA, mozda se to ne bi zaboravilo tako lako, zar ne? A uz to si vrlo uporan pisati o svim ostalima da su botovi a eto, ti si nekako zabrinut ko Valentin. Ne seri
Mene samo kod placenih botova nervira sto nikada nisu i stanju priznati dobre stvari opozicije. Pa tako bivaju popljuvane rodilje, trole,…etc.
Pa majkamu stara, je li vama jasno da svako normalan vidi to kao + a da negativnim komentarima samo svoju stranku ukopavate
-
sajber87
#6263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A jesi li ikad cuo za neke marifetluke nekog iz sbih df nes ili slicnih sda satelitskih strancica, mislim da je forumas ljubijankic iz krajine, mogao bi nesto da kaze kakvih su 25 godina vlasti u krajini sda nes ekipe, sta je pozitivno krajina dobila od njih a sta negativno, pa recimo dvadesetak godina vlasti sda u tuzlanskom kantonu sta je uradjeno za to vrijeme ima li kakvih marifetluka evo sumirprimus moze da kaze on je cini mi se iz tuzle, ako ima neko iz srednje bosne da kaze rezultate 25 godina sda hdz ekipe. Mislim da bi bilo zanimljivo da nam se saopste rezultati patriJotaplavi_E wrote: ↑12/09/2023 17:29Tvoj problem je sto na ovoj temi ima i vise nego dovoljno mojih postova u vezi SDA kriminala. I zato moras lagati. Ti i sam priznajes da ti najvise smeta sto kritikujem Trojku. Ako nisi do sada cuo moram ti reci da je Trojka vlast i ima mogucnosti da vuce dobre ili lose poteze. SDA je opozicija i njihovo laprdanje ne vrijedi pisljiva boba. Znam da to niti hoces a mozda i ne mozes shvatiti.seksi_ideje wrote: ↑12/09/2023 17:22
Ne lazem. Ja dobro razumijem i imam oci u glavi a doduse i dobro pamtim. Ti si vjecna konstanta pucanja na Trojku. Postoje na tzv pro BiH strani dvije strane. Na jednoj je SDA uz DF, SBiH i NES a na drugoj je Trojka. Dakle, postoji opcija A ili B. Nema nista izmedju. Da bi ulozio samo pola energije da kritikujes SDA, mozda se to ne bi zaboravilo tako lako, zar ne? A uz to si vrlo uporan pisati o svim ostalima da su botovi a eto, ti si nekako zabrinut ko Valentin. Ne seri
-
sajber87
#6264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To je skola propagande koju koriste rusi vucic orban itd, nikad nehvali nista od neprijatelja, oni svoje politicke protivnike duboko u sebi smatraju neprijateljima iako javno to nece priznatimoimoi wrote: ↑12/09/2023 17:35Znas li ono iz Nadrealista “nije to radioaktivno, to je malo radioaktivno”… E tako nije ni ona sda, ona je “malo” sda.seksi_ideje wrote: ↑12/09/2023 17:22
Ne lazem. Ja dobro razumijem i imam oci u glavi a doduse i dobro pamtim. Ti si vjecna konstanta pucanja na Trojku. Postoje na tzv pro BiH strani dvije strane. Na jednoj je SDA uz DF, SBiH i NES a na drugoj je Trojka. Dakle, postoji opcija A ili B. Nema nista izmedju. Da bi ulozio samo pola energije da kritikujes SDA, mozda se to ne bi zaboravilo tako lako, zar ne? A uz to si vrlo uporan pisati o svim ostalima da su botovi a eto, ti si nekako zabrinut ko Valentin. Ne seri
Mene samo kod placenih botova nervira sto nikada nisu i stanju priznati dobre stvari opozicije. Pa tako bivaju popljuvane rodilje, trole,…etc.
Pa majkamu stara, je li vama jasno da svako normalan vidi to kao + a da negativnim komentarima samo svoju stranku ukopavate
-
seksi_ideje
#6265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja odlicno razumijem, a najbolje razumijem poruku koja se zeli slati a to je: "neponovilo nam se Trojka vise". Mozes ti tako razgovarati sa nekom osobom koja se ne razumije odlicno u toj sferi, ali ne samnom. A prosjecni glasaca SDA ces ovdje rijetko naci. Pitam se samo zasto se trosi tolika energija da nam se SDA uz satelite ponovo vrati. Spas za drzavu nisu, niti znaju niti umiju, niti ce ikada. Dakle, ukoliko se jedna opcija vec haman tri decenije pokazala kao neodgovorna i kriminalna, zasto onda svaki korak nove vlasti kritikovati kao da su oni oduvijek bili na vlasti? Sta treba uciniti? Evo, napisi nesto konkretno.plavi_E wrote: ↑12/09/2023 17:29Tvoj problem je sto na ovoj temi ima i vise nego dovoljno mojih postova u vezi SDA kriminala. I zato moras lagati. Ti i sam priznajes da ti najvise smeta sto kritikujem Trojku. Ako nisi do sada cuo moram ti reci da je Trojka vlast i ima mogucnosti da vuce dobre ili lose poteze. SDA je opozicija i njihovo laprdanje ne vrijedi pisljiva boba. Znam da to niti hoces a mozda i ne mozes shvatiti.seksi_ideje wrote: ↑12/09/2023 17:22
- donnie_darko
#6266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dodik i svabo de facto razmontirali DMS, svakodnevni napadi na drzavu, vrijedjanje i povrjedjivanje povratnika - na temi rasprave botarija iz sda i trojke... Bravo bagro, dabogda vam u kuci bio raskol i svadjali se dan-noc kao da ste sda/trojkaska banda.

-
laik1981
#6267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Treba trojka naci nacin da nekako uvedu SDA i DF u vlast. U jedinstvu je spas. Drzava iznad svega.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 17:43 Dodik i svabo de facto razmontirali DMS, svakodnevni napadi na drzavu, vrijedjanje i povrjedjivanje povratnika - na temi rasprave botarija iz sda i trojke... Bravo bagro, dabogda vam u kuci bio raskol i svadjali se dan-noc kao da ste sda/trojkaska banda.
![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#6268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mislim da bi Trojka trebala prepustiti vlast SDA, da vide kako se krcmi... ovaj, brani domovina. 
-
DonieBrasco
#6269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije dobro u svakom slucaju.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#6270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Čitam komentare i pitam se od kada je laktaški džukela dio trojke???
- donnie_darko
#6271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma druze, sutra da zarati mislim da bi najzesce bilo opet na liniji marijin dvor/grbavica izmedju trojkasa i sdaovaca... kakav smo mi gadan narod malo je reci, i sve sto nam se desava apsolutno zasluzujemo.
Iskreni patriota danas moze samo da sredi papire i ode iz ove zemlje. Ovo je sve postalo tako fuj da mi se vise gade ovi "pro bih" izdajnici negoli cetnici.
-
seksi_ideje
#6272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja jednostavno ne volim kad od mene neko zeli praviti budalu. Od pocetka devedesti se to radi i nije im uspjelo. Uvijek cujem, citam iste paradigme. Dosta je vise. Kao da mi ne mozemo opstati ukoliko SDA ne vlada suvereno nad nama a dobro se vidi da se ipak moze.moimoi wrote: ↑12/09/2023 17:35Znas li ono iz Nadrealista “nije to radioaktivno, to je malo radioaktivno”… E tako nije ni ona sda, ona je “malo” sda.seksi_ideje wrote: ↑12/09/2023 17:22
Samo me zbunjuje da je Schmidt sebi dopustio ovu blamazu.
Last edited by seksi_ideje on 12/09/2023 17:54, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#6273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Poklali bi se oni oko preostalih para i cega sve, samo da je njima.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 17:49Ma druze, sutra da zarati mislim da bi najzesce bilo opet na liniji marijin dvor/grbavica izmedju trojkasa i sdaovaca... kakav smo mi gadan narod malo je reci, i sve sto nam se desava apsolutno zasluzujemo.
Iskreni patriota danas moze samo da sredi papire i ode iz ove zemlje. Ovo je sve postalo tako fuj da mi se vise gade ovi "pro bih" izdajnici negoli cetnici.
- P.Starck
#6274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ljepša je tema sise za liječenje frustracije.
Samo kažem
- donnie_darko
#6275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Super danas neko napisa, mi smo IMT nacija. IMT=imal mene tu.DonieBrasco wrote: ↑12/09/2023 17:52Poklali bi se oni oko preostalih para i cega sve, samo da je njima.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 17:49
Ma druze, sutra da zarati mislim da bi najzesce bilo opet na liniji marijin dvor/grbavica izmedju trojkasa i sdaovaca... kakav smo mi gadan narod malo je reci, i sve sto nam se desava apsolutno zasluzujemo.
Da mogu hajrovat, za hdz bi glasali i za ovako botovali i borili se. Samo ko vise plati.