Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- oldtajmer
#6126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
mora se priznati da srbi fantasticno rade sve kako bi svakome ko je jos imalo normalan u ovoj zemlji (ako ima takvih) ogadili ovakvo stanje, a i jeste nam vise svima pun kurac, te da na kraju svi kazu ma gonite se u pm, otcjepljujte se, radite sta god hocete samo da vas vise ne gledam i ne slusam, svakako ce vecina mladje raje otici odavde kad im se ukaze prilika jer je sve vise besmisleno toliko da sam ubjedjen da nikad vise nece biti bolje
-
sumirprimus
#6127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
oni su samo ono dodatak na vrhu, da se zabiberi, ogadili su mi ovi moji prije njih ,sve.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
- Ozimician
#6129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Klinac bi sprzili 10 mlrd. da ovi nemaju volje za ratovanjem; cekalo se da se vidi hoce li pasti Kijev, pa je tek onda krenulo przenje milijardi (koje ce Ukrajina naravno sve vratiti nekad). Leasing.
A ne prze jer ih vole, nego jer bi sutradan imali Rusiju do Berlina.
Rusija ako namigne da se na Balkanu otvori jos jedan front, otvorit ce se, iako to ovdje nikome ne odgovara, a najmanje susjedima s jedne i druge strane. Tako da od prijetnji ratom nema nista, njima je cilj da se proBiH strana ubijedi da nema za sto da se bori, da je 49% svakako njihovo i da sve zavrse u miru. Dodik sve sto misli, on i kaze javno, samo ga treba bolje slusati.
-
breuer
#6130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
iz Čikaga tvoji?sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 15:41 oni su samo ono dodatak na vrhu, da se zabiberi, ogadili su mi ovi moji prije njih ,sve.
-
moimoi
-
breuer
- Ozimician
-
moimoi
#6134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dragi moj, rat se ne planira za par mjeseci.. vec godinamaOzimician wrote: ↑12/09/2023 15:41Klinac bi sprzili 10 mlrd. da ovi nemaju volje za ratovanjem; cekalo se da se vidi hoce li pasti Kijev, pa je tek onda krenulo przenje milijardi (koje ce Ukrajina naravno sve vratiti nekad). Leasing.
Rusija ako namigne da se na Balkanu otvori jos jedan front, otvorit ce se, iako to ovdje nikome ne odgovara, a najmanje susjedima s jedne i druge strane. Tako da od prijetnji ratom nema nista, njima je cilj da se proBiH strana ubijedi da nema za sto da se bori, da je 49% svakako njihovo i da sve zavrse u miru. Dodik sve sto misli, on i kaze javno, samo ga treba bolje slusati.
-
sumirprimus
#6135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
moji iz bih. ovi stose prodaju pod bh patriote., kakav ba cikago ne budali liče, pomijeslao ti se sve hamanbreuer wrote: ↑12/09/2023 15:41iz Čikaga tvoji?sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 15:41 oni su samo ono dodatak na vrhu, da se zabiberi, ogadili su mi ovi moji prije njih ,sve.
- Ozimician
#6136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa iskreno 2018. god. su novinari govorili o tome, kraj 2019. i pocetak 2020 je bio zestok skoro kao i ovo danas, onda je to korona odlozila, a 2022. god. je BiH od rata spasila jaka odbrana Ukrajine i jaka pomoc za Zapada Ukrajini, vec tad je bilo sve spremno. Tako da se ne sprema to od danas, no worry.moimoi wrote: ↑12/09/2023 15:44Dragi moj, rat se ne planira za par mjeseci.. vec godinamaOzimician wrote: ↑12/09/2023 15:41
Klinac bi sprzili 10 mlrd. da ovi nemaju volje za ratovanjem; cekalo se da se vidi hoce li pasti Kijev, pa je tek onda krenulo przenje milijardi (koje ce Ukrajina naravno sve vratiti nekad). Leasing.
Rusija ako namigne da se na Balkanu otvori jos jedan front, otvorit ce se, iako to ovdje nikome ne odgovara, a najmanje susjedima s jedne i druge strane. Tako da od prijetnji ratom nema nista, njima je cilj da se proBiH strana ubijedi da nema za sto da se bori, da je 49% svakako njihovo i da sve zavrse u miru. Dodik sve sto misli, on i kaze javno, samo ga treba bolje slusati.![]()
Ako Rusija bude morala igrati na sve ili nista, nece se libiti da otvori jos jedan sukob preko svojih kmetova.
Last edited by Ozimician on 12/09/2023 15:46, edited 1 time in total.
-
breuer
#6137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
znaš ti dobro koji...sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 15:45moji iz bih. ovi stose prodaju pod bh patriote., kakav ba cikago ne budali liče, pomijeslao ti se sve haman![]()
ne kontaš ti kontekst tih stihova
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#6138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Danas treba svakome biti jasno - građanin Šmit nije nikakav visoki predstavnik za BiH, već obični pro-hrvatski gubernator Federacije.
Sve priče kako je međunarodna zajednica nekakav zaštitnik BiH i da je zato treba slijepo pratiti današnjim činom i kod zadnjih budala padaju u vodu. Istina jeste da u ovoj zemlji već više od 10 godina međunarodna zajednica nije nikakav faktor. Ti lažni predstavnici nemaju nikakvu snagu niti bilo kakvu silu kojom bi pravdali prava koja u BiH polažu. Prava istina je da jedina stvar koja daje legitimitet međunarodnoj zajednici slijepo praćenje probosanske političke ciganije, koja raznoraznim spletkama želi da održi svoju ličnu imovinsku korist podilaženju porti 21. stoljeća.
Surova istina je da ovu državu i u ovom sadašnjem obliku ne drži ni kulturno-umjetničko društvo "Eufor" sa svojih 1000 članova, niti zapadni interesi, niti OHR, već samo srpska volja. Iz nekog razloga je Beograd odlučio da je bolje da RS pljačka Sarajevo nego da njima bude na grbači, i to je jedina stvar koja ovu državu dijeli od raspada.
Probosanski politički faktor od zapadne moći apsolutno nema ništa u smislu ostvarenja svog političkog cilja gradnje jake bosanskohercegovačke države. Sa jedne strane se hrvatskoj separatističkoj moći podilazi jer je matica i sama dio tog istog zapada, dok sa druge strane zapad nema nikakvu snagu da podrži bilo kakve aspiracije slabljenja srpskog separatizma.
U takvoj situaciji, potpuno je razumljivo da će svi zakoni donijeti od tog faktora biti na strani separatizma, jer se jednoj strani po samoj prirodi stvari želi pomoći, dok se drugoj ne može ni pisnuti.
Naravno da će "OHR" donijeti zakon o imovini koji će isključivo biti volji srpske politike. Ne zato što žele, ne zato što je to dio neke agende, već prije svega zato što bi bilo kakvo drugo rješenje značilo upotrebu sile. A taj zapad danas u RS-u nema ni dovoljno snage da im se u kafani ispuni neka muzička želja, a kamoli da provode neka zakonska rješenja.
U takvoj konstelaciji, jasno je da je samo strana koju možeš kupiti za kikiriki vazda na gubitku.
Sve priče kako je međunarodna zajednica nekakav zaštitnik BiH i da je zato treba slijepo pratiti današnjim činom i kod zadnjih budala padaju u vodu. Istina jeste da u ovoj zemlji već više od 10 godina međunarodna zajednica nije nikakav faktor. Ti lažni predstavnici nemaju nikakvu snagu niti bilo kakvu silu kojom bi pravdali prava koja u BiH polažu. Prava istina je da jedina stvar koja daje legitimitet međunarodnoj zajednici slijepo praćenje probosanske političke ciganije, koja raznoraznim spletkama želi da održi svoju ličnu imovinsku korist podilaženju porti 21. stoljeća.
Surova istina je da ovu državu i u ovom sadašnjem obliku ne drži ni kulturno-umjetničko društvo "Eufor" sa svojih 1000 članova, niti zapadni interesi, niti OHR, već samo srpska volja. Iz nekog razloga je Beograd odlučio da je bolje da RS pljačka Sarajevo nego da njima bude na grbači, i to je jedina stvar koja ovu državu dijeli od raspada.
Probosanski politički faktor od zapadne moći apsolutno nema ništa u smislu ostvarenja svog političkog cilja gradnje jake bosanskohercegovačke države. Sa jedne strane se hrvatskoj separatističkoj moći podilazi jer je matica i sama dio tog istog zapada, dok sa druge strane zapad nema nikakvu snagu da podrži bilo kakve aspiracije slabljenja srpskog separatizma.
U takvoj situaciji, potpuno je razumljivo da će svi zakoni donijeti od tog faktora biti na strani separatizma, jer se jednoj strani po samoj prirodi stvari želi pomoći, dok se drugoj ne može ni pisnuti.
Naravno da će "OHR" donijeti zakon o imovini koji će isključivo biti volji srpske politike. Ne zato što žele, ne zato što je to dio neke agende, već prije svega zato što bi bilo kakvo drugo rješenje značilo upotrebu sile. A taj zapad danas u RS-u nema ni dovoljno snage da im se u kafani ispuni neka muzička želja, a kamoli da provode neka zakonska rješenja.
U takvoj konstelaciji, jasno je da je samo strana koju možeš kupiti za kikiriki vazda na gubitku.
Last edited by PreWiBa on 12/09/2023 15:49, edited 2 times in total.
- P.Starck
#6139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne boje se seoske varalice s četničkim rekvizitima seoskih varalica sa fesićem ili srpom i čekićem, čak mislim da bi četnička selekcija dobro umlatila tzv. probosansku. I ne mislim figurativno. Ali kao i 90-ih neće nas odbraniti seoske varalice niti će nas pobijediti. Barem milion i po je razloga. Njih se i boje! Oni će ih i natjerati da provode zakon. Ako dotle dođe.
-
sumirprimus
#6140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kontam sam ne slusam bmk.. cetnika..breuer wrote: ↑12/09/2023 15:46znaš ti dobro koji...sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 15:45
moji iz bih. ovi stose prodaju pod bh patriote., kakav ba cikago ne budali liče, pomijeslao ti se sve haman![]()
ne kontaš ti kontekst tih stihova![]()
- Ozimician
#6141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kakva je to prica, valjda znamo da nikakvih seoskih varalica nije bilo ni 92 god, da je agresiju pokrenula najveca tadasnja krema grada Sarajeva.P.Starck wrote: ↑12/09/2023 15:46 Ne boje se seoske varalice s četničkim rekvizitima seoskih varalica sa fesićem ili srpom i čekićem, čak mislim da bi četnička selekcija dobro umlatila tzv. probosansku. I ne mislim figurativno. Ali kao i 90-ih neće nas odbraniti seoske varalice niti će nas pobijediti. Barem milion i po je razloga. Njih se i boje! Oni će ih i natjerati da provode zakon. Ako dotle dođe.
-
breuer
#6142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
al prdiš na njihov mlin...
-
moimoi
#6143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
OKleN im pare da se jebu za prcvarnicu neku? Be realOzimician wrote: ↑12/09/2023 15:45Pa iskreno 2018. god. su novinari govorili o tome, 2022. god. je BiH od rata spasila jaka odbrana Ukrajine i jaka pomoc za Zapada Ukrajini, vec tad je bilo sve spremno.
Ako Rusija bude morala igrati na sve ili nista, nece se libiti da otvori jos jedan sukob preko svojih kmetova.
-
sumirprimus
#6144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
eee svasta
motam kblove
- Ozimician
#6145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Odlicno napisan post, svaka cast na analizi.sehohari wrote: ↑12/09/2023 15:46 Danas treba svakome biti jasno - građanin Šmit nije nikakav visoki predstavnik za BiH, već obični pro-hrvatski gubernator Federacije.
- oldtajmer
#6146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
a na sta smo mi spremni"Obavili smo konsultacije sa pripadnicima Oružnih snaga BIH, spremni su mnogi od njih da na poziv odmah se povuku u RS", rekao je Dodik.
da mu kaze neko probaj pa cemo vam jebat mater odma ili probaj a mi bum cemo da se naljutimo i izgalamimo na vas
- omega369
#6147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I sta bi ti sad mudrac?! Da trojka slusa one koji su nas sve u crno zavili od dejtona na ovamo?! Ili da slusa strastvene lizace njihovih straznjica buduci da su ih uhljebili negdje pa im se moraju oduziti?!zigson wrote: ↑12/09/2023 14:15Ne znam je li to amnestira trojku? Ili im je citava politika bazirana na sda je uradila to i to mozemo i mi.sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 14:14
sreca pa im sda nije potpisala dejton jos 95, iposrucila ne samo drzavne pozicije nego buducu poziciju drzave...![]()
sve sa ljutim ranama srebrenicom i zepom.a tek prijedorom i visegradom, focom ,rogaticom... ako sta sta zaboravio dodajte...
Treba relaksirati samo nek ne puca elham
E evo vam
samo vi vjerujte mulazahi i hajatu, daleko cete dogurati
- Ozimician
#6148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa da si ucila skolu, bilo bi ti jasno da su svi ratovi pokretani onda kad je zafalilo para, a ne kad se zivjelo u izobilju.moimoi wrote: ↑12/09/2023 15:48OKleN im pare da se jebu za prcvarnicu neku? Be realOzimician wrote: ↑12/09/2023 15:45
Pa iskreno 2018. god. su novinari govorili o tome, 2022. god. je BiH od rata spasila jaka odbrana Ukrajine i jaka pomoc za Zapada Ukrajini, vec tad je bilo sve spremno.
Rat je prilika za pljacku.
- omega369
#6149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Evo ne znam sta da ti kazem. Je li hare naostrio cakiju, da ne granamo bez veze??oldtajmer wrote: ↑12/09/2023 15:50a na sta smo mi spremni"Obavili smo konsultacije sa pripadnicima Oružnih snaga BIH, spremni su mnogi od njih da na poziv odmah se povuku u RS", rekao je Dodik.
da mu kaze neko probaj pa cemo vam jebat mater odma ili probaj a mi bum cemo da se naljutimo i izgalamimo na vas
- Ozimician
#6150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
@anelsol @archi ima li kakvih insajderskih informacija, da li je ko otisao na bolovanje, godisnji odmor, onako neplanirano ?