oni koji u ozbiljnijim situacijama budu tretirani kao izdajnici...
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
breuer
- Ozimician
#6078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ma ima ih sa raznih strana, evo redovna su ti trojica sa poskokadonnie_darko wrote: ↑12/09/2023 14:58 Ja sam uvjeren da po ovoj temi piskara pu kurac srbadije po zadatku. Ne ide mi u glavu da bosanci mogul biti ovako glupi kada im se o glavi radi. Znam za viceve o bosancima ali ovo prevazilazi viceve
Ovaj lasershow se predstavlja kao Bosnjak, a pise iz Zapadne Hercegovine npr.
itd. ima ih sa svih strana
...a ima i onih koje zovu "useful idiots" , koji nasjedaju na price ovakvih...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
većinom, nekih 90% da, ostalo otpada na sav ostali opozicijski politički šljam koji se vrti na sceni jednako dugo koliko i ovi kurtoni
porazno je da mi ne može pasti na pamet makar jedan pozitivan političar u zadnjih 30 godina
-
sumirprimus
#6080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ovde je jasno ko dan da nasi politicari pa za kog god da navlacite ne mogu nista.Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac okupio je u Istočnom Sarajevu predstavnike Republike Srpske iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine te Srbe iz državnih agencija, a u prvom redu na sastanku je bio i direktor SIPA-e Darko Ćulum.
Okupljanje Srba iz državnih institucija je bilo zatvoreno za javnost, a press konferenciji su mogli prisustvovati samo Srna, RTRS i Alternativna TV, dok su svi ostali mediji iz oba entiteta u BiH, vraćeni kući.
ako stranci ne presijeku jebga onda. jasno je kuda vodi ovaj brod.
-
sumirprimus
#6081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
i tu se slazem s tobom., rijetki su oni principijelni, zato nam i jeste tak kako jeste.
na tom fonu
druze kakav ba linc, pa nije ovo kurdistan, nit libija da se pozicionirate kak se pozicionirate, u stvari mi samoi od sebe pravimo palesitnizaciju drustva.Rusmir Isak: Bez obzira na linč, zatvor ću voditi čvrsto, pravedno i empatično
Last edited by sumirprimus on 12/09/2023 15:02, edited 1 time in total.
-
caros
#6082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Najlakše je laprdati o poskoku dok mi nismo u prilici da proslavimo Dan državnosti u Istočnom Sarajevu, a kamoli negdje dalje. Šta god da dušmani seru, u tome ima dosta istine, samo je teško sebi priznati da je tako.Ozimician wrote: ↑12/09/2023 14:59ma ima ih sa raznih strana, evo redovna su ti trojica sa poskokadonnie_darko wrote: ↑12/09/2023 14:58 Ja sam uvjeren da po ovoj temi piskara pu kurac srbadije po zadatku. Ne ide mi u glavu da bosanci mogul biti ovako glupi kada im se o glavi radi. Znam za viceve o bosancima ali ovo prevazilazi viceve
Ovaj lasershow se predstavlja kao Bosnjak, a pise iz Zapadne Hercegovine npr.
itd. ima ih sa svih strana
...a ima i onih koje zovu "useful idiots" , koji nasjedaju na price ovakvih...
Ponavljam, danas je zakucan posljednji ekser, sve ostalo je ubleha i laganje samih sebe.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
- Ozimician
#6084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa naravno da ima poluistine u tome, samo oni obrcu uzrok i posljedicu. Propaganda se tako i radi.caros wrote: ↑12/09/2023 15:02Najlakše je laprdati o poskoku dok mi nismo u prilici da proslavimo Dan državnosti u Istočnom Sarajevu, a kamoli negdje dalje. Šta god da dušmani seru, u tome ima dosta istine, samo je teško sebi priznati da je tako.
Ponavljam, danas je zakucan posljednji ekser, sve ostalo je ubleha i laganje samih sebe.
- P.Starck
#6085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pun k. mi je defetizma bilo čijeg. Šta Dodik? Prijeti visokom predstavniku? Odoše četnici u šumu iz parlamenta? Pa nek idu.
Neće nas taj visoki predstavnik spašavati od četnika iz šume. A ja već dugo nisam čuo da četnici prijete onima koji ustvari i stoje nasuprot njih.
A do sudnjeg dana mogu pričati o nemogućoj BiH sastavljenoj od dvije balege i onda se svaku noć u njoj zanoćiti.
Ima i druga opcija a to je da prestanu samo da laju i da stvarno nekog ujedu, a onda se zna. Rat.
Samo takav rat ne bi izgledao kao onaj 90-ih a to dobro i četnici znaju.
A zakoni? A zakoni se poštuju! Optužnica je prihvaćena i idemo dalje. Svaki policajac i svaki građanin BiH ima obavezu i mandat da čuva ustavno-pravni poredak! Ako neće policajaci iz Banja Luke, ako do toga dođe, uhapasiti će ga policajac iz Doboja. Istočnog. U Banja Luci.
Neće nas taj visoki predstavnik spašavati od četnika iz šume. A ja već dugo nisam čuo da četnici prijete onima koji ustvari i stoje nasuprot njih.
A do sudnjeg dana mogu pričati o nemogućoj BiH sastavljenoj od dvije balege i onda se svaku noć u njoj zanoćiti.
Ima i druga opcija a to je da prestanu samo da laju i da stvarno nekog ujedu, a onda se zna. Rat.
A zakoni? A zakoni se poštuju! Optužnica je prihvaćena i idemo dalje. Svaki policajac i svaki građanin BiH ima obavezu i mandat da čuva ustavno-pravni poredak! Ako neće policajaci iz Banja Luke, ako do toga dođe, uhapasiti će ga policajac iz Doboja. Istočnog. U Banja Luci.
- Ozimician
#6086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znam da se tebi ne gadi HDZ, on te i zaposlio tu gdje radis trenutno.
Samo da ti dam hint - imate i vi krtica u svojim redovima.
Last edited by Ozimician on 12/09/2023 15:06, edited 1 time in total.
-
breuer
#6087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
volim dobro dizajniran postP.Starck wrote: ↑12/09/2023 15:03 Pun k. mi je defetizma bilo čijeg. Šta Dodik? Prijeti visokom predstavniku? Odoše četnici u šumu iz parlamenta? Pa nek idu.
A zakoni? A zakoni se poštuju! Optužnica je prihvaćena i idemo dalje. Svaki policajac i svaki građanin BiH ima obavezu i mandat da čuva ustavno-pravni poredak! Ako neće policajaci iz Banja Luke, ako do toga dođe, uhapasiti će ga policajac iz Doboja. Istočnog. U Banja Luci.![]()
- donnie_darko
#6088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bravo! A zadatak svakog patriote Bosne i Hercegovine je ne nasjedati na takvu propagandu i ne padati pred istinom. Ne znam koliko to moze biti tesko.Ozimician wrote: ↑12/09/2023 15:03Pa naravno da ima poluistine u tome, samo oni obrcu uzrok i posljedicu. Propaganda se tako i radi.caros wrote: ↑12/09/2023 15:02
Najlakše je laprdati o poskoku dok mi nismo u prilici da proslavimo Dan državnosti u Istočnom Sarajevu, a kamoli negdje dalje. Šta god da dušmani seru, u tome ima dosta istine, samo je teško sebi priznati da je tako.
Ako oni zovu bosanski jezik "bosnjackim jezikom" mi i cijeli svijet znamo istinu, zasto slusati govna koja prosipaju?? Aman ljudi trznite se malo, stavljaju vam glavu na kladu za klanje a vi se ni ne trudite da dignete tu glavu.
-
HD_2015
#6089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Trenutno je u BiH politički haos i tome je najviše zaslužan Dodik.
Zanimljivo je da je pravljenje haosa upravo američka taktika - da zamaskiraju ono što rade i što će se dogoditi. Slično rade i na Bliskom istoku.
Neko je rekao: "Ako nije jasno šta se događa, posmatraj tokove novca". E sad, kakvi su "tokovi novca u BiH" i kako to interpretirati, ne znam.
Neki dan rekli
Zanimljivo je da je pravljenje haosa upravo američka taktika - da zamaskiraju ono što rade i što će se dogoditi. Slično rade i na Bliskom istoku.
Neko je rekao: "Ako nije jasno šta se događa, posmatraj tokove novca". E sad, kakvi su "tokovi novca u BiH" i kako to interpretirati, ne znam.
Neki dan rekli
Možda je "tok novca" u ovom slučaju državna imovina. Vidjećemo.-Schmidt i Dodik su tobože u sukobu. Iza scene je imovina. Suspenzijom Ustava na 24 sata, Schmidt je pokazao da BiH gleda kao “afričku koloniju”.
Priprema javnost da se državna imovina prebaci na entitete, kantone. Vlasništvo imovine je pitanje biti ili ne biti za budućnost države, poručio je Đonlagić.
Slično je nedavno upozorio profesor Zlatko Hadžidedić.
“Dodik i Schmidt prave predstavu za javnost! Iza zavjese je sve drugačije! Imaju koordinaciju! Sve je međusobno povezano! Tako su nas uveli u rat ‘92.! Schmidt je došao sa namjerama da stvori treći entitet i razvali državne institucije”.
-
caros
#6090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Osim što je to apsoutno irelevantna stvar.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 15:08Bravo! A zadatak svakog patriote Bosne i Hercegovine je ne nasjedati na takvu propagandu i ne padati pred istinom. Ne znam koliko to moze biti tesko.
Ako oni zovu bosanski jezik "bosnjackim jezikom" mi i cijeli svijet znamo istinu, zasto slusati govna koja prosipaju?? Aman ljudi trznite se malo, stavljaju vam glavu na kladu za klanje a vi se ni ne trudite da dignete tu glavu.
Relevantna stvar jeste da 49% teritorije nikada nećemo dobiti nazad, narod koji tu živi nikada neće prihvatiti Bosnu i Hercegovinu kao svoju državu, nikada neće raditi na tome da nam svima bude bolje, a danas su pokazali da su uveliko država u državi i da im niko ne može ništa. Šta god da se mašta da se radi iza kulisa i da ćemo kao dobiti nešto, ili da će nam kao biti bolje je ubleha.
-
DonieBrasco
-
breuer
#6092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
šta znaš, možda dođe vakat da svi koji ne vole državu BiH i rade na podrivanju njenog integriteta budu morali paliti traktore...možda, kažem možda...caros wrote: ↑12/09/2023 15:11Osim što je to apsoutno irelevantna stvar.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 15:08
Bravo! A zadatak svakog patriote Bosne i Hercegovine je ne nasjedati na takvu propagandu i ne padati pred istinom. Ne znam koliko to moze biti tesko.
Relevantna stvar jeste da 49% teritorije nikada nećemo dobiti nazad, narod koji tu živi nikada neće prihvatiti Bosnu i Hercegovinu kao svoju državu, nikada neće raditi na tome da nam svima bude bolje, a danas su pokazali da su uveliko država u državi i da im niko ne može ništa.
- donnie_darko
#6093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To ti i takvi kao ti mislite. Pogledaj u pasos ili licnu kartu koju imas, procitaj BOSNA I HERCEGOVINA I placi. A kad pokusate da to BOSNA I HERCEGOVINA pretvorite u nesto drugo idete preko drine, s noge na nogu! Zapamti.caros wrote: ↑12/09/2023 15:11Osim što je to apsoutno irelevantna stvar.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 15:08
Bravo! A zadatak svakog patriote Bosne i Hercegovine je ne nasjedati na takvu propagandu i ne padati pred istinom. Ne znam koliko to moze biti tesko.
Relevantna stvar jeste da 49% teritorije nikada nećemo dobiti nazad, narod koji tu živi nikada neće prihvatiti Bosnu i Hercegovinu kao svoju državu, nikada neće raditi na tome da nam svima bude bolje, a danas su pokazali da su uveliko država u državi i da im niko ne može ništa.
- Ozimician
#6094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije nimalo irelevantna stvar. Znaju to oni jako dobro. U psihologiji ratovanja - Sun Tzu navodi da je jedina stvar bolja od predaje protivnika - ubjediti ga da nema (ne vrijedi) za sto da se bori.caros wrote: ↑12/09/2023 15:11Osim što je to apsoutno irelevantna stvar.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 15:08
Propaganda ide u tom smijeru.
P.S. Jesi li mozda primjetio na komentarima za Ukrajinu kako se pise (prorusi) - e moji Ukrajinci, Amerikanci preko vas ratuju s Rusijom, borite se za kepeca Zelenskog i slicno, obrati paznju na Klixu.
Otprilike ti isti ljudi pisu komentare i na drugim temama, dakle sve ide u tom cilju kako se ne vrijedi boriti, jer se boris za "korumpiranog politicara".
Usput presucuju cinjenicu da je Rusija izvrsila agresiju na drugu zemlju, otela joj komad teritorije, izvrsila etnicko ciscenje i da ruski politicari nisu nista manje korumpirani od ukrajinskih.
Last edited by Ozimician on 12/09/2023 15:18, edited 2 times in total.
-
HD_2015
#6095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Eh, sada. Ko zna šta će biti.caros wrote: ↑12/09/2023 15:11Osim što je to apsoutno irelevantna stvar.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 15:08
Relevantna stvar jeste da 49% teritorije nikada nećemo dobiti nazad, narod koji tu živi nikada neće prihvatiti Bosnu i Hercegovinu kao svoju državu, nikada neće raditi na tome da nam svima bude bolje, a danas su pokazali da su uveliko država u državi i da im niko ne može ništa. Šta god da se mašta da se radi iza kulisa i da ćemo kao dobiti nešto, ili da će nam kao biti bolje je ubleha.
-
PM72
#6096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja sile... 
Mislim na Darka
Mislim na Darka
-
caros
#6097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ti si glup. Izvini, ali tako je.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 15:13To ti i takvi kao ti mislite. Pogledaj u pasos ili licnu kartu koju imas, procitaj BOSNA I HERCEGOVINA I placi. A kad pokusate da to BOSNA I HERCEGOVINA pretvorite u nesto drugo idete preko drine, s noge na nogu! Zapamti.caros wrote: ↑12/09/2023 15:11
Osim što je to apsoutno irelevantna stvar.
Relevantna stvar jeste da 49% teritorije nikada nećemo dobiti nazad, narod koji tu živi nikada neće prihvatiti Bosnu i Hercegovinu kao svoju državu, nikada neće raditi na tome da nam svima bude bolje, a danas su pokazali da su uveliko država u državi i da im niko ne može ništa.![]()
![]()
Da, u mom jedinom pasošu piše BiH, u njihovim duplim piše Srbija i Hrvatska.
@breuer
To i jeste jedino rješenje, samo sumnjam da postoji 1% nas spremnih na to. I puna mi je kapa što izbjegavamo da pišemo da je to jedino rješenje. Kompromisi, politička trgovina i sve ostalo su nas i doveli do ovoga, provjereno ništa od toga ne radi niti će raditi.
- Hajvan
#6098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
to je jedino rijesenje
inace, nestanak
inace, nestanak
-
breuer
#6099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
bit strpljiv ko i oni i imati dugoročne planove, a sa izdajnicima i profiterima ovaj put jasnije...
-
sumirprimus
#6100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
haman mislis na mene, jok ja ba pricam bosanski da me citav svet razume, pa jesam li bsanac po nacionalnosti il nisam?