geralt wrote: ↑11/09/2023 13:25Zna li im se IQ?sumirprimus wrote: ↑11/09/2023 12:05 MAKS 23
@Maks_NAFO_FELLA
·
2h
"In the near future, the Russian Federation will begin mobilization, from 400,000 to 700,000 people will be called up", - General Staff of the Armed Forces of Ukraine
evo info
Ukrajina
- agent_zero
#183426 Re: Ukrajina
- agent_zero
#183427 Re: Ukrajina
Nemaš šta tu uzeti i držati, hrpa ruševina.seksi_ideje wrote: ↑11/09/2023 13:32 Kakvi su izgledi da ukrajinska vojska moze uzeti aerodrom u Donezku?
Bitnije bi bilo vratiti Pisky i kompletne Opytne.
-
Honda Rajvosa
#183428 Re: Ukrajina
Evo guslar...hvlala dovidjento i guslar na krstarici
Dana 25. kolovoza u ruskoj predsjedničkoj administraciji održan je sastanak o sljedećoj fazi informacijskog rata u ukrajinskom i svjetskom medijskom prostoru. Događaju su nazočili prvi zamjenik šefa Putinove administracije Sergej Kirijenko, "tehnolozi" Kremlja i predstavnici medijskih resursa uključenih u operacije u informacijskoj sferi. Tema sastanka bila je odobravanje konkretnih narativa koji bi trebali diskreditirati Ukrajinu i utjecati na njezine partnere u svijetu. Ruska će se propaganda u bliskoj budućnosti usredotočiti na korištenje sljedećih tema i narativa:
- "Masovna mobilizacija": svi Ukrajinci bez iznimke bit će podvrgnuti mobilizaciji, bez obzira na spol, dob, zdravstveno stanje; Mobilizacija će se odnositi i na maloljetnike.
- “Nevjerica ukrajinskih partnera u mogućnost pobjede”
- “Dogovori” o “miru u zamjenu za teritorije”
- Politički dogovori (izmišljanje materijala o "tajnom dogovoru" kijevskog gradonačelnika Vitalija Klička s predstavnicima Republikanske stranke SAD-a da ga podrže na nadolazećim predsjedničkim izborima).
- "Ukrajinska protuofenziva nije uspješna": povećanje broja ukopa ukrajinskih vojnika na primjeru groblja velikih gradova; nedostatak uspjeha na fronti s velikim gubicima, repliciranje teme smrti lokalnih branitelja u svakoj regiji Ukrajine
- Ukrajinske vlasti "predaju" Kupjansk
- Traženje krivaca za "neuspjehe" radi diskreditiranja ukrajinskih vojnih čelnika i dužnosnika.
- „Totalna korupcija“: država se ne bori protiv korupcije – proračun se krade, nabava se ne provodi; nedostatak kazne za korumpirane službenike.
Dana 25. kolovoza u ruskoj predsjedničkoj administraciji održan je sastanak o sljedećoj fazi informacijskog rata u ukrajinskom i svjetskom medijskom prostoru. Događaju su nazočili prvi zamjenik šefa Putinove administracije Sergej Kirijenko, "tehnolozi" Kremlja i predstavnici medijskih resursa uključenih u operacije u informacijskoj sferi. Tema sastanka bila je odobravanje konkretnih narativa koji bi trebali diskreditirati Ukrajinu i utjecati na njezine partnere u svijetu. Ruska će se propaganda u bliskoj budućnosti usredotočiti na korištenje sljedećih tema i narativa:
- "Masovna mobilizacija": svi Ukrajinci bez iznimke bit će podvrgnuti mobilizaciji, bez obzira na spol, dob, zdravstveno stanje; Mobilizacija će se odnositi i na maloljetnike.
- Politički dogovori (izmišljanje materijala o "tajnom dogovoru" kijevskog gradonačelnika Vitalija Klička s predstavnicima Republikanske stranke SAD-a da ga podrže na nadolazećim predsjedničkim izborima).
- "Ukrajinska protuofenziva nije uspješna": povećanje broja ukopa ukrajinskih vojnika na primjeru groblja velikih gradova; nedostatak uspjeha na fronti s velikim gubicima, repliciranje teme smrti lokalnih branitelja u svakoj regiji Ukrajine
- Traženje krivaca za "neuspjehe" radi diskreditiranja ukrajinskih vojnih čelnika i dužnosnika.
- „Totalna korupcija“: država se ne bori protiv korupcije – proračun se krade, nabava se ne provodi; nedostatak kazne za korumpirane službenike.
Last edited by Honda Rajvosa on 12/09/2023 10:03, edited 1 time in total.
- Ironmen
#183429 Re: Ukrajina
Hoces reci da ukrajinci brzo napreduju u proljetnoj ofanzivi ?? Ne znam koji vam je problem priznati da je ukrajinska ofanziva proljetno - ljetna propala jer imamo jos 10 dana ljeta, sve sto su osvojili oko Rabotine i Bakmuta u kvadraturi su skoro izgubili oko Kupjanska, i ovaj rat lagano prelazi u rovovoski rat a ako si ista citao u skoli iz istorije trebo si nesto i nauciti. Meni to govori da im fali ljudstva jer se babini sinovi brckaju po Jadranu i sire ako je tebi to problem vidjeti to je tvoj problem i uzivaj u tome i nastavi da trolas na temi sa Sumirom.Honda Rajvosa wrote: ↑12/09/2023 09:48Nadji onaj post od prije par sedmica gdje kazu da ce prica biti o mobilizaciji, zatim o ukrajinskom sporom napredovqnju itdsumirprimus wrote: ↑12/09/2023 09:45 https://x.com/francis_scarr/status/1606 ... 65632?s=20
da se podsjetimo zimeske propagande zabrinutih,i propssti dekadentnog zapada koji ce se smrzavat i nece imat sta jest
![]()
![]()
![]()
Ukrajina ima ogromnih problema sa mobilizacijom isto kao i Rusija na silu odvode ljude po ulicma isto kao i Rusija sto radi, to sto ima cenzura na ovom forumu radi Sumira i ostalih Suzukija na temi pa se takvi video materijali ne mogu objaviti na ovoj temi to nije moj problem i ja zbog te cenzure nisam rusofil mislim mozete me tako zvati vas problem.
Pisao sam odma na pocetku da Leo 1 tenkovi ne mogu donijeti neke velike promjene na frontu jer je to tehnika stara 40-50 godina tesko je odrzavati i fale dijelovi kao i otezana logistika to nije rusofolija nego obicna realnost, zapadne zemlje prazne skladista preko ledja Ukrajine i mlade tudjim k... koprivu. Slicno se desava i sa F16 koje nece dobiti ove godine nego sledece itd itd sva pomoc se bazira na kasikicu samo da bi se pravila pat pozicija, slicno je i sa sabotazom Muska.
Zapad je licemjeran i gleda samo svoju guzicu od pocetka rata, a i vi svi ste licemjerni jer vidite to a pravite se da ne vidite.
- Ironmen
#183430 Re: Ukrajina
Ako nisi sazrio dovoljno za forumsku raspravu bez vrijedjanja stavi me na FOE i dovidjena, ako imas argumente iznesi ih lijepo bez vrijedjanja ponasate se isto kao djeca i nenormalno trolate na temi.Honda Rajvosa wrote: ↑12/09/2023 09:52Poslijepodne cu se zaroviti u postove pa ces vidjeti o cemu pricam. Ako moze neko od raje da me preduhitri pa d aovaj guslar shvati o cemu pricam
- mirota
#183431 Re: Ukrajina
Ironmen wrote: ↑12/09/2023 10:01Hoces reci da ukrajinci brzo napreduju u proljetnoj ofanzivi ?? Ne znam koji vam je problem priznati da je ukrajinska ofanziva proljetno - ljetna propala jer imamo jos 10 dana ljeta, sve sto su osvojili oko Rabotine i Bakmuta u kvadraturi su skoro izgubili oko Kupjanska, i ovaj rat lagano prelazi u rovovoski rat a ako si ista citao u skoli iz istorije trebo si nesto i nauciti. Meni to govori da im fali ljudstva jer se babini sinovi brckaju po Jadranu i sire ako je tebi to problem vidjeti to je tvoj problem i uzivaj u tome i nastavi da trolas na temi sa Sumirom.Honda Rajvosa wrote: ↑12/09/2023 09:48
Nadji onaj post od prije par sedmica gdje kazu da ce prica biti o mobilizaciji, zatim o ukrajinskom sporom napredovqnju itd
Ukrajina ima ogromnih problema sa mobilizacijom isto kao i Rusija na silu odvode ljude po ulicma isto kao i Rusija sto radi, to sto ima cenzura na ovom forumu radi Sumira i ostalih Suzukija na temi pa se takvi video materijali ne mogu objaviti na ovoj temi to nije moj problem i ja zbog te cenzure nisam rusofil mislim mozete me tako zvati vas problem.
Pisao sam odma na pocetku da Leo 1 tenkovi ne mogu donijeti neke velike promjene na frontu jer je to tehnika stara 40-50 godina tesko je odrzavati i fale dijelovi kao i otezana logistika to nije rusofolija nego obicna realnost, zapadne zemlje prazne skladista preko ledja Ukrajine i mlade tudjim k... koprivu. Slicno se desava i sa F16 koje nece dobiti ove godine nego sledece itd itd sva pomoc se bazira na kasikicu samo da bi se pravila pat pozicija, slicno je i sa sabotazom Muska.
Zapad je licemjeran i gleda samo svoju guzicu od pocetka rata, a i vi svi ste licemjerni jer vidite to a pravite se da ne vidite.
osvojili Ukrajinci zemlje kao zemlja u saksiji...
- agent_zero
#183432 Re: Ukrajina
Vidiš mu na faci da samo isijava iskonsko zlo!sumirprimus wrote: ↑11/09/2023 21:22Ovaj ruski cetnik sto je roknut u donjecku, u finom drustvu nema govora.SpoilerShow
Rusič, ruski nacisti, ,asadovi saveznici da ne zabovravim pecnut![]()
- madner
#183433 Re: Ukrajina
Musk smeta demokratima jer su izgubili monopol nad socijalnim medijima nakon preuzimanja twittera. Tuzba protiv spaceX i ovo prozivanje sto svoj civilni sistem nije iskoristen su pokusaj da prije izbora izbace istog iz igre.
Ujedno i clanci zasto je Biden toliko nepopularan kao priprema za drugog kandidata.
Trump naravno najvise odgovara demokratima jer njega mogu pobjediti.
Ujedno i clanci zasto je Biden toliko nepopularan kao priprema za drugog kandidata.
Trump naravno najvise odgovara demokratima jer njega mogu pobjediti.
- Dope_Man
#183434 Re: Ukrajina
A sto se nakotilo korova na temi... mora biti da ce kakav veliki "gest dobre volje" uskoro.
-
Honda Rajvosa
#183435 Re: Ukrajina
Eto ti gore argumenti pa citajIronmen wrote: ↑12/09/2023 10:03Ako nisi sazrio dovoljno za forumsku raspravu bez vrijedjanja stavi me na FOE i dovidjena, ako imas argumente iznesi ih lijepo bez vrijedjanja ponasate se isto kao djeca i nenormalno trolate na temi.Honda Rajvosa wrote: ↑12/09/2023 09:52
Poslijepodne cu se zaroviti u postove pa ces vidjeti o cemu pricam. Ako moze neko od raje da me preduhitri pa d aovaj guslar shvati o cemu pricam
-
sumirprimus
#183436 Re: Ukrajina
od 2015 , vidjeno je 7 odjednom armata. kasnije 4. i to je to. sa 7 na 4 do zadnje vijesti iz septembra d su povuceni iz ukrajine sa fronta gdje su poslani na provcjenu da se vidi sta mogu. dakle nidje ih.Ironmen wrote: ↑12/09/2023 09:51Od T14 Armate imaju 9 komada 2 sluze za parade ponosa a jedan u kvaru jos od 2017 kad ga je traktor slepao, ovi ostali vjerovatno nisu nikada usli u sluzbu jer sigurno da fali svega od cipova do ostalog.DaysleepeR wrote: ↑12/09/2023 09:33 Ja se samo bojim da se rusi ne naljute pa ne pošalju one najspremnije u Armatama.
- Ironmen
#183437 Re: Ukrajina
Za guslar po 3 put ide prijava za vrijedjanje, jer moras se nekako nauciti lijepom ponasanju.Honda Rajvosa wrote: ↑12/09/2023 09:59 Evo guslar...hvlala dovidjento i guslar na krstarici
1 "Masovna mobilizacija"
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15292925
2 “Nevjerica ukrajinskih partnera u mogućnost pobjede”
https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... raofanzivu
3 Dogovori” o “miru u zamjenu za teritorije”
https://www.dw.com/hr/rat-u-ukrajini-mi ... a-63667150
4 Ukrajinska protuofenziva nije uspješna":
https://www.geopolitika.news/vijesti/cn ... edak-spor/
5 Totalna korupcija“:
https://balkans.aljazeera.net/teme/2022 ... u-ukrajini
Eto sad kreni napadati redom urednike i novinare jutarnjer i vecerernjeg lista kao i Aljazeeru guslare i teroriste a i mozes pisati mail i DW sigurno su i tamo prikriveni podrzavaoci Putina jer im fali za plin kao i CNN novinarima koji rade za Trumpa i na strani su zla, pa pisi njima da su guslari.
- Peacean
-
sumirprimus
#183439 Re: Ukrajina
Ukrajinci ne osvajaju ,to je trecerimaska i dusanovska mantra. Ukrajinci mpgu samo kao i bosanci oslobadjati svoju zemlju.
- agent_zero
- Ironmen
#183441 Re: Ukrajina
Jednostavno ne vjerujem da ti tenkovi postoje i ne vjerujem u njihove specifikacije kao ni u ruske avione 5 generacije koji ne mogu da lete od sovjetskih BUK-ova iz 70 godina.sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 10:15od 2015 , vidjeno je 7 odjednom armata. kasnije 4. i to je to. sa 7 na 4 do zadnje vijesti iz septembra d su povuceni iz ukrajine sa fronta gdje su poslani na provcjenu da se vidi sta mogu. dakle nidje ih.
-
sumirprimus
#183442 Re: Ukrajina
Drugo razlika izmedju Ukra i orka, je ta sto ukri brane svoju zemlju i poglasili su ratno stanje samim tim i opstu mobilizaciju, za razliku od orka koji se jos furaju na specijalnu vojnu operaciju, prlikom koje su izgubili skoro kompletnu kontraki vojsku. i tu staje svaka prica o mobilizaciji.
- Ironmen
#183443 Re: Ukrajina
Bravo veliki doprinos na temi imas agentu 000 bravo majstore svaka castagent_zero wrote: ↑12/09/2023 10:17Guslari jedan ispod drugog pišu postove.
Čim vide da jedan nešto napiše, odmah se iz prikrajka kače i drugi.
- agent_zero
#183444 Re: Ukrajina
Zašto misliš da sam uopšte na tebe mislio?Ironmen wrote: ↑12/09/2023 10:20Bravo veliki doprinos na temi imas agentu 000 bravo majstore svaka castagent_zero wrote: ↑12/09/2023 10:17
Guslari jedan ispod drugog pišu postove.
Čim vide da jedan nešto napiše, odmah se iz prikrajka kače i drugi.![]()
![]()
- DaysleepeR
#183445 Re: Ukrajina
Armate su pomenute u zajebanciji.
- Ironmen
#183446 Re: Ukrajina
Ali sta je onda problem priznati da od pocetka godine Ukrajina radi masovniju mobilizaciju na ulicama, stanovima i slicno jer se mora odbraniti zemlja od ruske agresije i zasto je neko rusofili kao kaze da se radi mobilizacija ????sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 10:19 Drugo razlika izmedju Ukra i orka, je ta sto ukri brane svoju zemlju i poglasili su ratno stanje samim tim i opstu mobilizaciju, za razliku od orka koji se jos furaju na specijalnu vojnu operaciju, prlikom koje su izgubili skoro kompletnu kontraki vojsku. i tu staje svaka prica o mobilizaciji.
Pa pogledajte koliki je front usporedite to sa nasim ratom i koliko je ABIH imala vojnika na kraju rata Ukrajina treba da ima 20x vise, drzava se nece odbraniti sa Jadrana ne vidim sta je tu problem u toj kritici i zasto se odma neko naziva rusofilom evo pisite ovom novinaru na njegovm email da je rusofil i da laze i da trecorimas.
-
sumirprimus
#183447 Re: Ukrajina
Treće ovako kravaV frontovski rat PARDON KRVAVA AGRESIJA,sa ovim intenzitetom nesmiljeno traje vec godinu i po sto evropa ne pamti od ww2. Kolicina gubitaka na obje strane je sokirajuca, i tu se mora odati priznanje Ukrima, nisu se savili ni popustili pod pritiskm, nego i dalje šamaraju ruske cetnike i dusmane svakodnevno, proljevaju im krv i svojim tijelima brane zemlju od najezde ruskih poganih nacista. ALAL vjera i kapa dole ,majstori, ako oni kazu da oslobadjanje zemlje ide tesko ali ide, ko smo mi da u to sumnjamo. Mi mozemo samo navijat i komentirat. ja odbijam da dam bilo kakvo priznanje orcima, za bilo sta, za mene su ravni Nuli, samo mogu topit se ili odjebt iz ukrajine, objektivnije sredine nema.
Slava Ukrajini, herojima slava, pokazali ste kako se bori za svoju zemlju, nema se vama sta prigovorit, sa titaniumskim moodima, i da vas ova kataklizma sto prije popusti i zavrsi na vas dobitak.
Slava Ukrajini, herojima slava, pokazali ste kako se bori za svoju zemlju, nema se vama sta prigovorit, sa titaniumskim moodima, i da vas ova kataklizma sto prije popusti i zavrsi na vas dobitak.
- agent_zero
- DaysleepeR
#183449 Re: Ukrajina
Čovječe, od riječi do riječi naslovi kakve viđamo po portalima.Honda Rajvosa wrote: ↑12/09/2023 09:59 Evo guslar...hvlala dovidjento i guslar na krstarici
Premoćna im je kontraobavještajna, premoćna.
- madner
#183450 Re: Ukrajina
Ma da, sve je kontraobavjestajna
Nije nikad objektivan problem.
Nije nikad objektivan problem.