OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
- dječak sa šibicama
#4826 Re: OLX.BA - sve o tome
Neko nekako ne znam kako, moze uci ili logovati se na tvoj profil, to sam licno dozivio prije nekog vremena.
Covjek se logirao na moj nalog i slao okolo ljudima ponude/pokusaj prevare, nisu mi suspendovali nalog samo promijenili sifru. Nakon toga vise nije ulazio.
Covjek se logirao na moj nalog i slao okolo ljudima ponude/pokusaj prevare, nisu mi suspendovali nalog samo promijenili sifru. Nakon toga vise nije ulazio.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
-
muki_muky
#4828 Re: OLX.BA - sve o tome
Ista situacija, licno gledao nove poruke kad uradim refresh a jos namazani pa ugase push i email notifikacijedječak sa šibicama wrote: ↑06/09/2023 17:46 Neko nekako ne znam kako, moze uci ili logovati se na tvoj profil, to sam licno dozivio prije nekog vremena.
- dječak sa šibicama
#4829 Re: OLX.BA - sve o tome
E pa da, i mail sam mijenjao tj ljudi iz olx za mene
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4830 Re: OLX.BA - sve o tome

lapsus lingve i kalamija
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#4831 Re: OLX.BA - sve o tome
Prodao auto i sad tražim drugo novije. Skoro svako treće u oglasu "facelift" ili "redizajn" i cijena 10 - 25% veća od očekivane.
Valjda misle kad to napišu u oglasu da je auto odmah skuplje.
Još jedan idiotluke je auto je 2015 godište, a model 2016. Kad to vidim oglas i ne otvaram. Jednostavno neka vrsta gađenja.
Valjda misle kad to napišu u oglasu da je auto odmah skuplje.
Još jedan idiotluke je auto je 2015 godište, a model 2016. Kad to vidim oglas i ne otvaram. Jednostavno neka vrsta gađenja.
- laserShow
#4832 Re: OLX.BA - sve o tome
otvorit ces, jer nema auta. Znaci drug me molio da mu prodam, jer sam se ja premisljao da li da kupim, obisao 10tak auta, smeca.
- Snake Eyes
#4833 Re: OLX.BA - sve o tome
Stiže naružba (OLX brza dostava) bez ikakvog prethodnog kontakta.
Profil kupca otvoren isti dan kada je i napravljena narudžba, broj telefona sakriven.
Šta uraditi?
Profil kupca otvoren isti dan kada je i napravljena narudžba, broj telefona sakriven.
Šta uraditi?
- arman1
#4834 Re: OLX.BA - sve o tome
Iz prve ruke, od čovjeka koji u D radi u auto-kući , Njemačkih auta više skoro da i nema, a ono što nam dolazi su krševi s Bugarskog, Rumunskog i Mađarskog tržišta, otkupljeni od D auto-kuća i plasirani na balkan. Auta su loše održavana, a turci i rusi koji sad u D haraju u ovoj branši uz pomoć kineskih trikova i tehnologije podvaljuju kako stignu.
Ovo što sad dolazi lafo iz Švicarske je isto muljaža, daj Bože da su kroz Švicu i na šlepi prošli, a ne da su voženi po njoj.
-
tap3ah75
#4835 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa ništa ... prihvatiSnake Eyes wrote: ↑11/09/2023 20:18 Stiže naružba (OLX brza dostava) bez ikakvog prethodnog kontakta.
Šta uraditi?
Čovjek tražio nešto ... našao na olx i registrovao sa
-
zippoo87
#4836 Re: OLX.BA - sve o tome
Nemas sta izgubiti...prihvati,posalji a ako ne preuzme,vratiti ce ti se za par dana.Snake Eyes wrote: ↑11/09/2023 20:18 Stiže naružba (OLX brza dostava) bez ikakvog prethodnog kontakta.
Šta uraditi?
- xPaco1337
#4837 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa kurir uzima pare ha ja...Nema para, nema artikletap3ah75 wrote: ↑12/09/2023 07:45Pa ništa ... prihvatiSnake Eyes wrote: ↑11/09/2023 20:18 Stiže naružba (OLX brza dostava) bez ikakvog prethodnog kontakta.
Šta uraditi?
Čovjek tražio nešto ... našao na olx i registrovao sa
- laserShow
#4838 Re: OLX.BA - sve o tome
Imas vise opcija. Ako ti ne utice na vrijeme, poslati i ako ti se vrati paket, nemas troskova. Druga opcija je da mu posaljes poruku i trazis broj telefona pa da provjeris detalje. Treca opcija je kada dodje postar, da pozoves na broj koji ce biti naveden kod postara na adresnici.Snake Eyes wrote: ↑11/09/2023 20:18 Stiže naružba (OLX brza dostava) bez ikakvog prethodnog kontakta.
Šta uraditi?
Zadnja opcija je da otkazes narudzbu, sto ne preporucujem, jer sam imao vise ovakvih narudzbi, gdje kupac naurci bez da ni posalje bilo kakvu poruku.
Ako sam opisao artikal, stavio cijenu ispod koje ne idem, sta mi ima vise pisati, osim samo naruciti?
-
Isaiah4110
#4839 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa to su najbolje transakcije bez smaranja i tipkanja, klik na odobri i gotovo! Ljepota!
- Dope_Man
- arman1
#4841 Re: OLX.BA - sve o tome
Da ali kod nas ove pretrge(preprodavci - šverceri) koriste psihološki momenat da je auto mlađi za godinu.
Ja kad sam prodavao stavio sam podatke iz oficijelnih dokumenata i ponudio da se pregleda u servisu po želji kupca. Ako znam šta prodajem nemam potrebu za tim jeftinim trikovima.
- ferratilis
#4842 Re: OLX.BA - sve o tome
Prvi put prodajem preko integrisane dostave. Zanima me, sta je moja obaveza sto se tice paketa? Artikal je vec u originalnom pakovanju, da li je to dovoljno? Podatke kupca vec ima OLX, pretpostavljam da to ne treba nigdje pisati?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4843 Re: OLX.BA - sve o tome
Stavi u karton ili najlon i napisi broj narudzbe cisto ako im se izmijesaju ili ako se odlijepi onaj papir sto zalijepe
- ferratilis
#4844 Re: OLX.BA - sve o tome
Jucer odobrio kupovinu, jos cekam da kurir dodje po paket. Pravi express, nema sta. 
-
syd2o2
#4845 Re: OLX.BA - sve o tome
Ima li nacina da se ostave dojmovi?
Prodao sam artikal preko olx dostave. Kupac mi je nekako ostavio dojam. Vidim na artiklu ima dojmovi, i vidim pozitivan dojam. Ali ne vidim kako da ja kao prodavac ostavim njemu dojam?
Prodao sam artikal preko olx dostave. Kupac mi je nekako ostavio dojam. Vidim na artiklu ima dojmovi, i vidim pozitivan dojam. Ali ne vidim kako da ja kao prodavac ostavim njemu dojam?
-
zippoo87
#4846 Re: OLX.BA - sve o tome
Ne mozes vise kao prodavac ostavljati dojam,samo kao kupac
- ferratilis
#4847 Re: OLX.BA - sve o tome
Ne znam koliko se uopce isplati OLX dostava, evo kod mene je dva dana trebalo da samo preuzmu paket, i to lokalni postar ljencuga, a ne BH Post Express kurir kao sto pise na stranici. Mislim da to nije ni odvojena usluga, ili im fali kurira. Usluga nije nista bolja nego kad su koristili A2B. Ubuduce cu iskljuciti tu opciju i ponuditi samo Euro express, iako je skuplje.
-
muki_muky
#4848 Re: OLX.BA - sve o tome
Mozes otic sam predat paket, preskocis skroz to cekanje.ferratilis wrote: ↑15/09/2023 18:52 Ne znam koliko se uopce isplati OLX dostava, evo kod mene je dva dana trebalo da samo preuzmu paket, i to lokalni postar ljencuga, a ne BH Post Express kurir kao sto pise na stranici. Mislim da to nije ni odvojena usluga, ili im fali kurira. Usluga nije nista bolja nego kad su koristili A2B. Ubuduce cu iskljuciti tu opciju i ponuditi samo Euro express, iako je skuplje.
-
Isaiah4110
#4849 Re: OLX.BA - sve o tome
Nedavno sam zaratio s njima, znaci posiljka 10g bukvalno, nisam bio kuci i sad gospoda ceka da se pojavim u toj posti i preuzmem posiljku, posti koja mi je udaljena 30min, 3 dna ni poziva ni posiljke, pisao mail, rekao da je placeno 8 KM da mi se isporuci a ne da ja hodam po to, svako ziv zove po 2-3 puta i par dana pokusavaju isporuciti, xexpres, euro, a2b, cak se i kuriri vracaju radi jedne osobe u naselje, desavalo mi se, ali samo debilni bh expres radi po svom...poslali su mi naredni dan, momci koji obilaze naselje su super, ali organizacija nula...dobio sam i odgovor na mail, kao oni jednom zovu i to je to...znaci ne daj Boze udari te auto ili si u bolnici ne mozes se javiti, neces vise dobiti ni poziv, ako sam ne odes po posiljku vratice je posiljaocu...desavali su mi se cirkusi i kad sam slao nesto...
- Quaresma
#4850 Re: OLX.BA - sve o tome
to ti je bh posta in a nutshell.
pricao sam kako je meni lik isto tako ostavio papiric u sanducicu a nije me zvao. a bukvalno kad sam izlazio iz zgrade, 5 min prije mene on bio. zovem postu i morali me preusmjeravati da ja dodjem do tog lika. dadnu mi njegov broj i pitam ga sto me nije zvao, kaze zvao sam te 10 puta nisi se niti jednom javio, reko nisi ni jednom zvao i rekao sam mu da mi mora dostaviti paket na vrata jer placam to.
I dodje on za nekih 1 sat, vidno nadr*an. Opet me ubjedjuje da me je zvao i pokazuje mi telefon, kad tamo pogrijesio mi zadnji broj telefona. Namjerno ili nenamjerno, ne znam.
Inace oni su teski uhljebi, isti taj lik nazalost razgoni robu po mom naselju, jednom prilikom ne mogu da se sjetim sta je bilo, mislim da je bio problem u novcanici. Fino ga pitam gdje ima dalje dostavljati, ako moze da svrati za 30min da ja odem do bankomata i podignem novu novacinu, iako mu je bilo usput nije frajer htio. Na kraju da ja ne moram iz vojnickog gore na zeljeznicku ici, ja sam njega ganjao da preuzmem paket.
a ista stvar, nikad oni ne bi nazvali 10-15 minuta prije, pa da upitaju, jeste li u stanu/kuci, evo stizemo tad i tad. jok, samo te nazove i kaze evo mene ispred.
sto se ostalog tice, brzine dostave, nisam imao problema. u zadnje vrijeme mozda dvije narudzbe da su malo kasnile sa preuzimanjem od prodavaca otkako je krenuo redizajn OLX.a
pricao sam kako je meni lik isto tako ostavio papiric u sanducicu a nije me zvao. a bukvalno kad sam izlazio iz zgrade, 5 min prije mene on bio. zovem postu i morali me preusmjeravati da ja dodjem do tog lika. dadnu mi njegov broj i pitam ga sto me nije zvao, kaze zvao sam te 10 puta nisi se niti jednom javio, reko nisi ni jednom zvao i rekao sam mu da mi mora dostaviti paket na vrata jer placam to.
I dodje on za nekih 1 sat, vidno nadr*an. Opet me ubjedjuje da me je zvao i pokazuje mi telefon, kad tamo pogrijesio mi zadnji broj telefona. Namjerno ili nenamjerno, ne znam.
Inace oni su teski uhljebi, isti taj lik nazalost razgoni robu po mom naselju, jednom prilikom ne mogu da se sjetim sta je bilo, mislim da je bio problem u novcanici. Fino ga pitam gdje ima dalje dostavljati, ako moze da svrati za 30min da ja odem do bankomata i podignem novu novacinu, iako mu je bilo usput nije frajer htio. Na kraju da ja ne moram iz vojnickog gore na zeljeznicku ici, ja sam njega ganjao da preuzmem paket.
a ista stvar, nikad oni ne bi nazvali 10-15 minuta prije, pa da upitaju, jeste li u stanu/kuci, evo stizemo tad i tad. jok, samo te nazove i kaze evo mene ispred.
sto se ostalog tice, brzine dostave, nisam imao problema. u zadnje vrijeme mozda dvije narudzbe da su malo kasnile sa preuzimanjem od prodavaca otkako je krenuo redizajn OLX.a