Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Laplace

#17151 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Laplace »

VladaFBiH wrote: 11/09/2023 10:22
Laplace wrote: 11/09/2023 09:40

Tako sam prije petnaestak godina kupio komad zemlje (za kuću) i uredno predao dokumentaciju u opštinu i u sud da se prevede. Opština je svoje uradila za šest mjeseci. U sudu nisu makli sa mjesta ni nakon tri godine, kad sam zemlju prodao nazad sinu čovjeka od koje sam je kupio. U sudu se pravdali time da imaju predmete od prije pet i više godina koji im još uvijek nisu riješeni. Zašto nisu riješeni? Na to nema odgovora. Jasno, kad god sam otišao nisam primijetio da su se nešto pretrgli od posla.
šta nije bilo uredu s papirima? Uknjižavanje se završi za max mjesec dana i opština nema ništa s tim osim poreza što opet završavaš u Poreskoj upravi.
Sve je bilo u redu sa papirima, samo su oni bili zatrpani starim predmetima (u prevodu: očekivali smo da im uletim mito od nekih 200 KM, što meni nije bilo ni na kraj pameti).

Porez sam platio, kao i sve takse. Ner sjećam se šta je tačno bilo u opštini, prenos vlasništva ili šta već a u sudu upis u katastar.
made_in_sarajevo

#17152 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by made_in_sarajevo »

nema se sta sutiti, ovoj iz avaza bi bilo pametnije da prati malo sta ljudi pricaju. steta ima godina izjavio na televiziji, sve sto se sporo gradi, rusenje kuca, zgrada jer problem sto covjek nece da proda po cijeni za koju vlada,komisija ko vec kaze. vlada kaze mi ti dajemo 300 000, kaze covjek vama ovo treba i ja hocu milion. eh onda to ode na sud, a na sud kad dodjes na red. bhtelecom mene tuzio 2014 godini, prije 2 mjeseca dobili poziv za sud. ja prvo 20min peglo ono tetu tamo i advokata telekoma da mi objasne koja tuzba, ko koga tuzi, kakva 2014 godina ba ne znam sta sam juce doruckovo, a ne 2014 godinu da pamtim. dakle to kad ode na sud tu vlada zavrsava svu pricu i ceka presudu suda. eh sad da vlada kaze rusi to, pa ces ti dobit cifru kad sud kaze koliku, onda bi bilo aaa vlada fasisti, cetnici nisu u ratu srusili, ali trojka jest u miru.

kmecali su i avaz i sda i svaki debil u ovom gradu sto se pruga radi. sad isti ti kmece sto su zavrsili prugu ikako kad nema tramvaja. debil je debil, zvao se on sda ili avaz ili hamo ili jozo.

zgrada na grbavici stoji daleko jos od sda, pa se pokusalo steti fakturisati sto to nije sruseno i zavrseno. hocemo demokratiju, pravnu drzavu, da nema lazi, korupcije, petljavine, ali bi isto tako diktaturu i rusi preko noci ko te jebe. kmecite sad za javni interes, da vama dodju pred kucu i kaze javni interes rusi se, pa ces dobiti pare oko bi im izvadili, strajkovali bi i zvali medije kako vas cetnici nisu otjerali, ali trojka hoce. manite se suplje price i citanja avaza
VladaFBiH

#17153 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by VladaFBiH »

made_in_sarajevo wrote: 11/09/2023 12:24 nema se sta sutiti, ovoj iz avaza bi bilo pametnije da prati malo sta ljudi pricaju. steta ima godina izjavio na televiziji, sve sto se sporo gradi, rusenje kuca, zgrada jer problem sto covjek nece da proda po cijeni za koju vlada,komisija ko vec kaze. vlada kaze mi ti dajemo 300 000, kaze covjek vama ovo treba i ja hocu milion. eh onda to ode na sud, a na sud kad dodjes na red. bhtelecom mene tuzio 2014 godini, prije 2 mjeseca dobili poziv za sud. ja prvo 20min peglo ono tetu tamo i advokata telekoma da mi objasne koja tuzba, ko koga tuzi, kakva 2014 godina ba ne znam sta sam juce doruckovo, a ne 2014 godinu da pamtim. dakle to kad ode na sud tu vlada zavrsava svu pricu i ceka presudu suda. eh sad da vlada kaze rusi to, pa ces ti dobit cifru kad sud kaze koliku, onda bi bilo aaa vlada fasisti, cetnici nisu u ratu srusili, ali trojka jest u miru.

kmecali su i avaz i sda i svaki debil u ovom gradu sto se pruga radi. sad isti ti kmece sto su zavrsili prugu ikako kad nema tramvaja. debil je debil, zvao se on sda ili avaz ili hamo ili jozo.

zgrada na grbavici stoji daleko jos od sda, pa se pokusalo steti fakturisati sto to nije sruseno i zavrseno. hocemo demokratiju, pravnu drzavu, da nema lazi, korupcije, petljavine, ali bi isto tako diktaturu i rusi preko noci ko te jebe. kmecite sad za javni interes, da vama dodju pred kucu i kaze javni interes rusi se, pa ces dobiti pare oko bi im izvadili, strajkovali bi i zvali medije kako vas cetnici nisu otjerali, ali trojka hoce. manite se suplje price i citanja avaza
Na Južnoj za 5 godina vlasti trojke nije stavljen niti kamen, nije ni na Sjevernoj, nije ni na XII, nije ni na I a ni na nultoj, nastavi niz... 5 godina pojeli skakavci - da nije pruge ne bi se ništa ni radilo.

Nešto malo se počelo raditi raskrsnici na XIII ali to nije XIII već samo spoj s njom...
kakaljin

#17154 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

VladaFBiH wrote: 11/09/2023 12:28
made_in_sarajevo wrote: 11/09/2023 12:24 nema se sta sutiti, ovoj iz avaza bi bilo pametnije da prati malo sta ljudi pricaju. steta ima godina izjavio na televiziji, sve sto se sporo gradi, rusenje kuca, zgrada jer problem sto covjek nece da proda po cijeni za koju vlada,komisija ko vec kaze. vlada kaze mi ti dajemo 300 000, kaze covjek vama ovo treba i ja hocu milion. eh onda to ode na sud, a na sud kad dodjes na red. bhtelecom mene tuzio 2014 godini, prije 2 mjeseca dobili poziv za sud. ja prvo 20min peglo ono tetu tamo i advokata telekoma da mi objasne koja tuzba, ko koga tuzi, kakva 2014 godina ba ne znam sta sam juce doruckovo, a ne 2014 godinu da pamtim. dakle to kad ode na sud tu vlada zavrsava svu pricu i ceka presudu suda. eh sad da vlada kaze rusi to, pa ces ti dobit cifru kad sud kaze koliku, onda bi bilo aaa vlada fasisti, cetnici nisu u ratu srusili, ali trojka jest u miru.

Na Južnoj za 5 godina vlasti trojke nije stavljen niti kamen, nije ni na Sjevernoj, nije ni na XII, nije ni na I a ni na nultoj, nastavi niz... 5 godina pojeli skakavci - da nije pruge ne bi se ništa ni radilo.

Nešto malo se počelo raditi raskrsnici na XIII ali to nije XIII već samo spoj s njom...
Ali bar se radilo od 95-2018, i sada je stagnacija. Bas se nista ne gradi. Svi mi vidimo da se nista sada ne gradi i da nam je prije cijeli grad napredovao i izgradjivao se stalno
VladaFBiH

#17155 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by VladaFBiH »

kakaljin wrote: 11/09/2023 12:42
VladaFBiH wrote: 11/09/2023 12:28

Ali bar se radilo od 95-2018, i sada je stagnacija. Bas se nista ne gradi. Svi mi vidimo da se nista sada ne gradi i da nam je prije cijeli grad napredovao i izgradjivao se stalno
ovi su trebali biti promjena upravo tog nerada ali na žalost nisu - više ne mogu reći to je bila prethodna vlast jer su oni sada bili prethodna vlast...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17156 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Moze se uci u posjed i prije toga. Ali ocigledno nesto drugo zulja. EBRD hoce ciste papire ili sta vec.
made_in_sarajevo

#17157 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

_BataZiv_0809 wrote: 11/09/2023 12:48

Moze se uci u posjed i prije toga. Ali ocigledno nesto drugo zulja. EBRD hoce ciste papire ili sta vec.
oni hoce da je sve cisto i ako se kaze da se nekom placa 200 000 ima da bude toliko ni marke vise ili manje. pa jednostavno su se ljudi previse puta opekli sa nama i sad dok nije sve cisto i jasno definisana cijena, rokovi nece ni da rade ni da isplate pare. jednostavno dosli ljudi pameti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17158 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Truba »

nije dobro
čitava stranica i rasprava bez ustaša i hdz prođe
BadBoy

#17159 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Al što ne daju Tibri da napravi novu zgradu pored. Specificirat da prekopiraju sadašnju zgradu sa rasporedom stanova i spratnostima tako da svaki postojeći stanar dobije identičan stan ali nov. Dati im da naprave još jedan sprata i podzemnu garažu onako da imaju za slobodne prodaje, da ima i njih tu. Pa to bi bila pomama, zamislite nova zgrada na Grbavici, pa kvadrat bi bio minimalno 6000 KM. Tibra bi zgradu napravila za 3 mjeseca. I onda dođi i serbez ruši ovu staru zgradu, ko se nije preselio do tad, jebat ga.
Haris.ba

#17160 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

BadBoy wrote: 11/09/2023 13:40 Al što ne daju Tibri da napravi novu zgradu pored. Specificirat da prekopiraju sadašnju zgradu sa rasporedom stanova i spratnostima tako da svaki postojeći stanar dobije identičan stan ali nov. Dati im da naprave još jedan sprata i podzemnu garažu onako da imaju za slobodne prodaje, da ima i njih tu. Pa to bi bila pomama, zamislite nova zgrada na Grbavici, pa kvadrat bi bio minimalno 6000 KM. Tibra bi zgradu napravila za 3 mjeseca. I onda dođi i serbez ruši ovu staru zgradu, ko se nije preselio do tad, jebat ga.
A sto bi to radili? Zar nije lakse srusiti i isplatiti ljude.

Srusi zgradu i napravi 2 trake. I bez parcele kod trolejbuske stanice rijesices guzvu jer mozes staviti traku za lijevo i traku za desno posebnu.

Narod svakako ne da nikakvu izgradnju nigdje - sto bi bezveze trpali zgradu na zelenu povrsinu. :D

Da su srusili zgradu prije 10 godina i isplatili ljude trznisnu cijenu - koliko bi se ustedilo? Ovako neka samo nastave steliti posao za novumzgradu, otice kvadrat na 10 milja.
tramvajtrojka

#17161 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by tramvajtrojka »

BadBoy wrote: 11/09/2023 13:40 Al što ne daju Tibri da napravi novu zgradu pored. Specificirat da prekopiraju sadašnju zgradu sa rasporedom stanova i spratnostima tako da svaki postojeći stanar dobije identičan stan ali nov. Dati im da naprave još jedan sprata i podzemnu garažu onako da imaju za slobodne prodaje, da ima i njih tu. Pa to bi bila pomama, zamislite nova zgrada na Grbavici, pa kvadrat bi bio minimalno 6000 KM. Tibra bi zgradu napravila za 3 mjeseca. I onda dođi i serbez ruši ovu staru zgradu, ko se nije preselio do tad, jebat ga.
pa ponovno bi se nasao neki inat lik koji ne bi ni na to pristao samo da tjera inat, il bi se naletilo na stan da se ne zna ko je vlasnik te nekretnine :lol: :lol: , a tek sto bi se digla kuka i motika jer se unistava zelenilo :cry:

znas nas boje nas :run:
made_in_sarajevo

#17162 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Davno su govorili da se na grbavici pravi nova zgrada identicna ali bosnjo je skonto da je to prevara i odbio. Bolje star i los stan, nego nov na 10m udaljenoj lokaciji od trenutne. Bosnjo je cudo
Haris.ba

#17163 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

made_in_sarajevo wrote: 11/09/2023 17:11 Davno su govorili da se na grbavici pravi nova zgrada identicna ali bosnjo je skonto da je to prevara i odbio. Bolje star i los stan, nego nov na 10m udaljenoj lokaciji od trenutne. Bosnjo je cudo
Naravno da je prevara. Siljio se posao jednoj firmi za izgradnju.
BadBoy

#17164 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Haris.ba wrote: 11/09/2023 17:14
made_in_sarajevo wrote: 11/09/2023 17:11 Davno su govorili da se na grbavici pravi nova zgrada identicna ali bosnjo je skonto da je to prevara i odbio. Bolje star i los stan, nego nov na 10m udaljenoj lokaciji od trenutne. Bosnjo je cudo
A šta je tu prevarno? Koruptivno, da ali prevarno ne nužno.
kakaljin

#17165 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

BadBoy wrote: 11/09/2023 18:52
Haris.ba wrote: 11/09/2023 17:14

Pa izgleda da je prevara dobiti nov stan u novoj zgradi na skoro istoj lokaciji
Haris.ba

#17166 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

kakaljin wrote: 11/09/2023 18:59
BadBoy wrote: 11/09/2023 18:52

Pa izgleda da je prevara dobiti nov stan u novoj zgradi na skoro istoj lokaciji
Prevara je gradjana Sarajeva koji se maltretiraju neizgradnjom ceste i guzvama, a obecaje se izgradnja.

Prevara je da navlacenjem na nemoguce rjesenje izgradnje nove zgrade da narasla je cijena otkupa stana, znaci direkna steta u budzetu.

Prevara je i vlasnika stanova zgrade koji nit mogu prodati, nit renovirati.

Zamislimo, gluho bilo, da je prije deset godina zapocet otkup stanova. Sad bi imali srusenu zgradu
Pauza

#17167 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Pauza »

Na tunelu Kobilja glava ne vidim da ima radova već duži period? ...ili možda samo se ne vide mašine i osoblje jer su u tunelu? :skoljka:
insaneinthebrain

#17168 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by insaneinthebrain »

bushe, zadali se. kopaju po mraku :zzzz:
drug_profi

#17169 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by drug_profi »

Pauza wrote: 12/09/2023 10:28 Na tunelu Kobilja glava ne vidim da ima radova već duži period? ...ili možda samo se ne vide mašine i osoblje jer su u tunelu? :skoljka:
Ujutro kad prolazim povremeno naletim na kamione 3 ili 4 osovince koji u Barama skreću prema Šipu. Možda se nešto i radi.
mayab

#17170 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

eee drug, tako bi to bilo u nekom idealnom svijetu ,ali u ovom korumpiranom šupku zvanom naša država tu ima još parametara koji se moraju idealno poklopiti :run:
last mohicans

#17171 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by last mohicans »

Mevludine, jebem li ti selo koje te izbaci i onoga Rumenka koji ti je dozvolio da raskopaš i ostaviš onako. Krateri nakon kiše, vozis 2km/h. Šta se čeka uopće, vodovod?
drug_profi

#17172 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by drug_profi »

last mohicans wrote: 15/09/2023 22:22 Mevludine, jebem li ti selo koje te izbaci i onoga Rumenka koji ti je dozvolio da raskopaš i ostaviš onako. Krateri nakon kiše, vozis 2km/h. Šta se čeka uopće, vodovod?
Jebalo majku nije bilo u stanju 3-4 kamiona šljunka nasut samo da se zaravna dok ne odradi vodovod svoje, da se može brže prolaziti.
Haris.ba

#17173 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Ko je nadzor dole kod Grasa. Njegova je krivica. Nije izvodjaca.
last mohicans

#17174 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by last mohicans »

Nije seljobera trebalo pustiti u prostor dok vodovod ne dođe ili barem bude spreman. Jedu i oni govna decenijama, usporavaju sve moguće projekte. Ono sto je urađeno se za par dana moglo uraditi, a ne onako,skoro poja ljeta da stoji raskopano. Nakon svake kiše, a sad će je biti sve više,izgleda uzasno. Jebeni KT je u pitanju.
__Phoenix__

#17175 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by __Phoenix__ »

Kad će raditi od aerodroma prema stupu pa ono je dno dna
Post Reply