Sve je bilo u redu sa papirima, samo su oni bili zatrpani starim predmetima (u prevodu: očekivali smo da im uletim mito od nekih 200 KM, što meni nije bilo ni na kraj pameti).VladaFBiH wrote: ↑11/09/2023 10:22šta nije bilo uredu s papirima? Uknjižavanje se završi za max mjesec dana i opština nema ništa s tim osim poreza što opet završavaš u Poreskoj upravi.Laplace wrote: ↑11/09/2023 09:40
Tako sam prije petnaestak godina kupio komad zemlje (za kuću) i uredno predao dokumentaciju u opštinu i u sud da se prevede. Opština je svoje uradila za šest mjeseci. U sudu nisu makli sa mjesta ni nakon tri godine, kad sam zemlju prodao nazad sinu čovjeka od koje sam je kupio. U sudu se pravdali time da imaju predmete od prije pet i više godina koji im još uvijek nisu riješeni. Zašto nisu riješeni? Na to nema odgovora. Jasno, kad god sam otišao nisam primijetio da su se nešto pretrgli od posla.
Porez sam platio, kao i sve takse. Ner sjećam se šta je tačno bilo u opštini, prenos vlasništva ili šta već a u sudu upis u katastar.