Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Grean

#5551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Grean »

Osmi Socrates wrote: 09/09/2023 18:26 Nikad to oružje ne bi došlo u ruke Armije BiH da Amerikanci nisu dali zeleno svjetlo.
Ne bi, ali opet ga nisu poslali ni Britanci, ni Madjari, ni Nijemci, ni Holandjani, poslali su ga Iran i Pakistan sa kojima bi neko da nas zavadi i najradje bi da nemamo nikakve relacije, samo vize.

Eh sad tu ima prvo onaj dio koji se svodi na zdravu pamet i interes, zasto ces to uraditi kad ti sutra opet taj isti moze zatrebati jer sam prilicno siguran da ti ni sutra Madjarska, Njemacka, Holandija nece pomoci, bar ne u oruzju zatreba li.

Onda ide onaj moralni, kako mozes okrenuti ledja nekom ko ti je valjao kad je bilo najteze i kad ti je vecina nazovi danasnjih prijatelja okrenula ledja a dobar dio njih se i nadao da ces nestati sa lica zemlje.

Niko ne kaze da trebamo teziti da budemo poput tih zemalja ali zasto bi bio nekakav uslov da se od njih distanciramo, bar Bosnjaci, najbrojniji narod u BiH?
Athlon64

#5552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Osmi Socrates wrote: 09/09/2023 19:00
Athlon64 wrote: 09/09/2023 18:51

Tačno je da Bakir ne valja, ali ako nisi sposoban uraditi mnogo jednostavnije stvari, onda ne prebacuješ drugima šta su napravili u mnogo težim okolnostima. Jesil ti tad bio u BiH ili si već bio ispalio vani? Koliko dugo si tamo? Možda se družiš sa Srbima, jbg, utiče i to.
Ni sa kim se ja ne družim iz balkanskih regiona. Niko nije automatski moj. Seljana, brt, uglavnom. E jesi me baš naš'o sa kanadskim Srbima. Oni su još i najgora dijasporska seljana. :lol:

Moj otac je od prvog do posljednjeg dana bio borac Armije BiH. Zapalili su iz BiH poslije rata, jer je bilo jasno da će doći do brojanja krvnih zrnaca na svim stranama, kao što i ti pokazuješ ovim ispitivanjem. A mi izmiješani kao malo ko.

And that's about it. Sve neki građani, jbt, a odmah počnu o krvnim zrncima. :lol:
Pa vidim da slabo poznaješ situaciju na terenu, pa zato pitam, ne bi bilo prvi put.

Brojanje krvnih zrnaca je počelo daleko daleko prije rata, djed mi je čak pričao sredinom 50-tih god. kad je služio JNA da su ga pitali za nacionalnu opredjeljenost, tako da - nije to ništa novo, a da ne pričam u ratu koliko su se krvna zrnca brojala; vjerujem da si imao sreću pa si živio na područjuj pod kontrolom Armije BiH.
Athlon64

#5553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Grean wrote: 09/09/2023 19:02
Osmi Socrates wrote: 09/09/2023 18:26 Nikad to oružje ne bi došlo u ruke Armije BiH da Amerikanci nisu dali zeleno svjetlo.
Ne bi, ali opet ga nisu poslali ni Britanci, ni Madjari, ni Nijemci, ni Holandjani, poslali su ga Iran i Pakistan sa kojima bi neko da nas zavadi i najradje bi da nemamo nikakve relacije, samo vize.

Eh sad tu ima prvo onaj dio koji se svodi na zdravu pamet i interes, zasto ces to uraditi kad ti sutra opet taj isti moze zatrebati jer sam prilicno siguran da ti ni sutra Madjarska, Njemacka, Holandija nece pomoci, bar ne u oruzju zatreba li.

Onda ide onaj moralni, kako mozes okrenuti ledja nekom ko ti je valjao kad je bilo najteze i kad ti je vecina nazovi danasnjih prijatelja okrenula ledja a dobar dio njih se i nadao da ces nestati sa lica zemlje.

Niko ne kaze da trebamo teziti da budemo poput tih zemalja ali zasto bi bio nekakav uslov da se od njih distanciramo, bar Bosnjaci, najbrojniji narod u BiH?

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

i da dodam - nisam još vidio da neko u RS insistira da se uvode vize za Rusiju, jer će nas to približiti EU; niti se boje sankcija te iste EU.

Dakle Rusiji koja je trenutno otvoreni agresor u Evropi. A nama zabranjuju neki fucking Bahrain.
Hakiz

#5554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Je li posljedica političkog dešavanja u BiH to da nema tema o zemljotresu u Maroku, dok je za Tursku forum gorio?

Ili je to samo pitanje našeg, forumaškog, sistema vrijednosti?

Viši i niži narodi?
Osmi Socrates

#5555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

E has tu ima prvo onaj dio koji se svodi na zdravu pamet i interes, zasto ces to uraditi kad ti sutra opet taj isti moze zatrebati jer sam prilicno siguran da ti ni sutra Madjarska, Njemacka, Holandija nece pomoci, bar ne u oruzju, zatreba li.

Pa tebi je valjda jasno da nikakvo oružje ne bi moglo opet doći u BiH bez zelenog svjetla Amerikanaca, pa da ga šalje ne znam ko.

Nisam govorio ni o distanciranju. Ali, jedna je stvar imati odnos, a drugo je kad iranski ministar lupeta o Americi usred Sarajeva, a Bisera se iza njega smješka. Ili kad se ovaj idiot obraća islamskim zemljama na ovaj način.
General War

#5556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:01
General War wrote: 09/09/2023 18:59
..i eto, sta je onda Dodik problem ili Covic...to znamo i ti i ja...a i stranci sto je najbitnije.
Pa oni su veći problem, jer su separatisti, oni rade aktivno, oni su i postavili Dinu skupa sa VP.

Ja koliko god nevolio NiP (otpad od SDA) - smatram da Dino nije separatista, nego samo potkapacitirani "useful idiot".
Trebas razumit razliku verbalno od faktualnog, u ovom slucaju Konakovic je fakticki separatista, to dodiku jos nije palo na pamet osim sto blebece, i parkira kamione (po tebi) uz cestu a ne na cestu
Athlon64

#5557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

General War wrote: 09/09/2023 19:07
Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:01

Pa oni su veći problem, jer su separatisti, oni rade aktivno, oni su i postavili Dinu skupa sa VP.

Ja koliko god nevolio NiP (otpad od SDA) - smatram da Dino nije separatista, nego samo potkapacitirani "useful idiot".
Trebas razumit razliku verbalno od faktualnog, u ovom slucaju Konakovic je fakticki separatista, to dodiku jos nije palo na pamet osim sto blebece, i parkira kamione (po tebi) uz cestu a ne na cestu
Radi to Dodik godinama, samo šuti o tome, ovaj je potkapacitiran. Granica na Drini u praksi i ne postoji.
Hakiz

#5558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:04

i da dodam - nisam još vidio da neko u RS insistira da se uvode vize za Rusiju, jer će nas to približiti EU; niti se boje sankcija te iste EU.

Dakle Rusiji koja je trenutno otvoreni agresor u Evropi. A nama zabranjuju neki fucking Bahrain.
Hajde Bahrein, ali traže i uvođenje viza za Tursku. Kako će Bošnjak podnijeti da ga tjeraju da vizu uvede majci domovini, duhovnoj ako ne fizičkoj?
Athlon64

#5559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Osmi Socrates wrote: 09/09/2023 19:06

E has tu ima prvo onaj dio koji se svodi na zdravu pamet i interes, zasto ces to uraditi kad ti sutra opet taj isti moze zatrebati jer sam prilicno siguran da ti ni sutra Madjarska, Njemacka, Holandija nece pomoci, bar ne u oruzju, zatreba li.

Pa tebi je valjda jasno da nikakvo oružje ne bi moglo opet doći u BiH bez zelenog svjetla Amerikanaca, pa da ga šalje ne znam ko.

Nisam govorio ni o distanciranju. Ali, jedna je stvar imati odnos, a drugo je kad iranski ministar lupeta o Americi usred Sarajeva, a Bisera se iza njega smješka. Ili kad se ovaj idiot obraća islamskim zemljama na ovaj način.
Pa jbg ako ćeš takvom logikom, mogla je USA na nas baciti i atomsku bombu.

Tvoja logika zvuči ovako:

Otac kaže sinu- ja sam te odhranio !!!
Sin mu odgovara - šipak bi ti mene odhranio da mama nije pustila da jedem. :D
Athlon64

#5560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Hakiz wrote: 09/09/2023 19:08
Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:04

Hajde Bahrein, ali traže i uvođenje viza za Tursku. Kako će Bošnjak podnijeti da ga tjeraju da vizu uvede majci domovini, duhovnoj ako ne fizičkoj?
Ne znam zašto to traže Turskoj, zar Turska nije zemlja kandidat EU ?
escobar__

#5561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by escobar__ »

Na forumu tipična situacija: u takozvanoj pooštre retoriku i krenu s aktivnijim separatizmom, đeneral i ekipa salonaca se bavi Alijom, SDA, Daytonom...

Vazda ista priča.
General War

#5562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:07
General War wrote: 09/09/2023 19:07

Radi to Dodik godinama, samo šuti o tome, ovaj je potkapacitiran. Granica na Drini u praksi i ne postoji.
Bosnjaci su dio te koalicije od dejtona i daju legitimitet..to treba njih pitat ako je tako zasto je tako...
Athlon64

#5563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

General War wrote: 09/09/2023 19:11
Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:07

Bosnjaci su dio te koalicije od dejtona i daju legitimitet..to treba njih pitat ako je tako zasto je tako...
Nisu od Daytona -nego od 2006. god.

Uglavnom skontao sam šta želiš reći- Bošnjaci su za sve krivi i samo njih EU treba da kazni, ostali rade tako jer su ih Bošnjaci nagovorili.
General War

#5564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

escobar__ wrote: 09/09/2023 19:11 Na forumu tipična situacija: u takozvanoj pooštre retoriku i krenu s aktivnijim separatizmom, đeneral i ekipa salonaca se bavi Alijom, SDA, Daytonom...

Vazda ista priča.
:lol:
Takoe, ne daju zelembacima mira da brane drzavu, a bas ih krenulo :D
Osmi Socrates

#5565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Nije to nikakva logika nego zdrav razum.

Ako puštaš iranskom ministru da kenja o Americi usred Sarajeva, svakako ne može proći bez nekih posljedica. Kad je američki ministar (ili bilo ko drugi) kenjao u Sarajevu o Iranu?
Hakiz

#5566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:10
Hakiz wrote: 09/09/2023 19:08

https://n1info.ba/vijesti/konakovic-o-z ... oj-necemo/

Kaže MVP, nećemo.

Nećemo šta, u EU?
Athlon64

#5567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Osmi Socrates wrote: 09/09/2023 19:13 Nije to nikakva logika nego zdrav razum.

Ako puštaš iranskom ministru da kenja o Americi usred Sarajeva, svakako ne može proći bez nekih posljedica. Kad je američki ministar (ili bilo ko drugi) kenjao u Sarajevu o Iranu?
Pa OK, šta je radio Lavrov malo ranije ?

Ne vidim da je to prošlo s nekim posljedicama. Čak su ovdje na forumu pisali: Kako se Šefik i Željko usuđuju da se ne sastanu s njim - i to od istih ljudi koji kritikuju Biseru i Iran.
Athlon64

#5568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Hakiz wrote: 09/09/2023 19:13
Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:10

Kaže MVP, nećemo.

Nećemo šta, u EU?
Pa naravno da nećemo, zato je svaka priča o EU šuplja, osnovni uslov je presuda ESLJP, ako vize svima budu posljednji uslov za prijem - neka ide i to, ali treba prvo raditi na osnovnim principima i zakonima.
General War

#5569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:11
General War wrote: 09/09/2023 19:11

Uglavnom skontao sam šta želiš reći- Bošnjaci su za sve krivi i samo njih EU treba da kazni, ostali rade tako jer su ih Bošnjaci nagovorili.
Ne, bosnjaci su vazda ugrozeni, sta god da je, iako podastrem tipican dokaz, nekako se opet zakljuci da bosnjaci nisu nogdje, nista nisu uradili, niti ih iko ista pita.
Hakiz

#5570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:15
Hakiz wrote: 09/09/2023 19:13

Kaže MVP, nećemo.

Nećemo šta, u EU?
Pa naravno da nećemo, zato je svaka priča o EU šuplja, osnovni uslov je presuda ESLJP, ako vize svima budu posljednji uslov za prijem - neka ide i to, ali treba prvo raditi na osnovnim principima i zakonima.
Negdje piše da vize, njihovo neuvođenje, mogu već u novembru napraviti problem.
Athlon64

#5571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

General War wrote: 09/09/2023 19:15
Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:11

Ne, bosnjaci su vazda ugrozeni, sta god da je, iako podastrem tipican dokaz, nekako se opet zakljuci da bosnjaci nisu nogdje, nista nisu uradili, niti ih iko ista pita.
Pa znaš kako, Dodik može svakodnevno da udara na ustavni poredak zemlje, da za dan napravi 2 prekrajna i 3 krivična djela i da prođe bez posljedica.

Bošnjak napravi jednu grešku (hajmo čak reći iz dobre namjere) i odmah treba kazniti Bošnjake.

Sit sam ja te priče.

Izvini, koliko god mi Dino bio mrzak, ne može mi biti mrži od Dodika i Čovića, niti gori za ovu državu.
tramvajtrojka

#5572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Athlon64 wrote: 09/09/2023 18:56
General War wrote: 09/09/2023 18:54

Provozaj se tuzlom nocu tokom vikenda, naletices barem na dva "ljevka", sta si se ba prepo.
Vozao sam se, kakav je to lijevak na ulazu u RS sa kamionima punim pijeska parkiranim s obje strane poprijeko (spremni za blokadu) - jel i to ima u Tuzli vikendom ?

I da, zbog prirode posla stalno sam na toj dionici i do sad nikad nije izgledalo ovako ozbiljno.

Jesul tako i '91 govorili da su to "rutinske kontrole", da se narod ne prepada, koliko se sjećam da jesu.
četnici silaze niz vraca tuzlanski kanton edisn :lol: :lol: , jarane kako vam se vise da hajcate ljude samo sto se nije zaratilo u zadnjih šest godina je na forumu bilo brat bratu dvadesetak tema evo rata i sve corak ispale, i pored tih tema jedno je konstantna da jedni te isti forumaši to prizivaju pa se usute jedno dva tri mjeseca pa jovo nanovo :zzzz: :zzzz:
Osmi Socrates

#5573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Kao što su trebali davno protjerati ruskog ambasadora u Sarajevu, tako su trebali uputiti i diplomatski protest Iranu zbog anti-američke priče u Sarajevu.

Al' tako je kad nemaš nikakav stav, kao Bisera i slični.

Bakira su trebali na sud zbog organiziranja političkog mitinga jedne turske stranke.
Athlon64

#5574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Hakiz wrote: 09/09/2023 19:16
Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:15

Negdje piše da vize, njihovo neuvođenje, mogu već u novembru napraviti problem.
Iskreno bih volio da se to desi, onda znamo i jasan stav EU prema BiH.

+ to bi bila prva sankcija EU koja bi i Srbe obuhvatila. (zbog toga sam skeptičan da će se to desiti)
General War

#5575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by General War »

Athlon64 wrote: 09/09/2023 19:18
General War wrote: 09/09/2023 19:15
Pa znaš kako, Dodik može svakodnevno da udara na ustavni poredak zemlje, da za dan napravi 2 prekrajna i 3 krivična djela i da prođe bez posljedica.

Bošnjak napravi jednu grešku (hajmo čak reći iz dobre namjere) i odmah treba kazniti Bošnjake.

Sit sam ja te priče.

Izvini, koliko god mi Dino bio mrzak, ne može mi biti mrži od Dodika i Čovića, niti gori za ovu državu.
Kao Bosnjaka te razumijem, samo tako razmislja i Srbin za Dodika ili Covica...pa bujrum.
Locked