BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ludzak
#301 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Da smo uspostavili igru protiv sile Litheštajna, me bi bio problem 2:1, ali ljudi nama parirali u tome je problem.
- Edin H.
#302 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Luksemburg je taraba takođe, međutim sa ovim selektorom i igračima koje selektira dobiti Portugal je mission impossible, premda će doći sa lijevim timom.dječak sa šibicama wrote: ↑09/09/2023 12:01 Dobice se i Island, oni su grohnuli ali grohnuli, ova generacija kurcu ne valja. Ali onda dolaze one prave utakmice, moras dobiti Luxemburg tamo, Portugal kod kuce i Slovacku, tu ce se rjesavati drugi putnik na EP.
Ako ne bude pobjeda na Islandu, onda ce se sve rijesiti i prije toga![]()
-
Hakiz
- Edin H.
#304 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Sinovi u timu su gori od Seadovog malog koji je nosio desetak lopti na more.
-
Hakiz
#305 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Kada je sinoć sin ušao u igru? Ako se ne varam, na kraju.
Šta je ekipa do tada radila?
Ja ne vidjeh skoro ni jedan dobar dribling, prolaženje protivničkog igrača i stvaranje sebi prostora, dobro nabacivanje, takvim potezima stvaranje šanse ili sebi ili nekom "saborcu".
A za to nije kriv selektor, trener, kriv je igrač koji ne zna.
Mi osim što nemamo dobar tim, šta se može staviti na dušu selektoru i "vlastima", ni igrači individualno nisu kvalitetni. A to je isključivo njihova krivica.
- Edin H.
#306 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Rekao sam sinovi, drugi je igrao.Hakiz wrote: ↑09/09/2023 13:50Kada je sinoć sin ušao u igru? Ako se ne varam, na kraju.
Ja ne vidjeh skoro ni jedan dobar dribling, prolaženje protivničkog igrača i stvaranje sebi prostora, dobro nabacivanje, takvim potezima stvaranje šanse ili sebi ili nekom "saborcu".
Mi osim što nemamo dobar tim, šta se može staviti na dušu selektoru i "vlastima", ni igrači individualno nisu kvalitetni. A to je isključivo njihova krivica.
Bez veze zauzimaju mjesto igračima koje je trebalo probati da se vidi forma, recimo Menalo….
- luckylaka
#307 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Ja Sam od onih koji gleda krajnji rezultat a to su u ovom slucaju 3 boda.Ok,Malo me nervira da supacka igra Ali nije Meho taj tip Koji moze motivisati igrace.Neka sledeca igra bude jos losija a da uzmemo tri boda Vise me nerviraju nasi koji prizeljkuju poraz,kojima od Sehica do Dzeke ne valja Niko,Koji ne gledaju utakmice a samo pucaju negativne komentare,komentator na BHt...Idemo dalje do eura ABD 
-
Hakiz
#308 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Igrao je i Sven Tino kada smo otišli u Brazil 
- Edin H.
-
PM72
#310 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Jedino se uzdat u Božju pomoć da odemo na Euro.Uzdat se u igrače i stručni štabluckylaka wrote: ↑09/09/2023 13:55 Ja Sam od onih koji gleda krajnji rezultat a to su u ovom slucaju 3 boda.Ok,Malo me nervira da supacka igra Ali nije Meho taj tip Koji moze motivisati igrace.Neka sledeca igra bude jos losija a da uzmemo tri boda Vise me nerviraju nasi koji prizeljkuju poraz,kojima od Sehica do Dzeke ne valja Niko,Koji ne gledaju utakmice a samo pucaju negativne komentare,komentator na BHt...Idemo dalje do eura ABD![]()
Kažu da su Hadžibegića zvali iz Konzuma da mu daju Pika karticu.
Kad je pitao što će mi,dobio je odgovor-jedino na njoj možeš skupiti bodove...
-
LSD
#311 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Cuj nije Meho taj tip koji moze motivisati igraceluckylaka wrote: ↑09/09/2023 13:55 Ja Sam od onih koji gleda krajnji rezultat a to su u ovom slucaju 3 boda.Ok,Malo me nervira da supacka igra Ali nije Meho taj tip Koji moze motivisati igrace.Neka sledeca igra bude jos losija a da uzmemo tri boda Vise me nerviraju nasi koji prizeljkuju poraz,kojima od Sehica do Dzeke ne valja Niko,Koji ne gledaju utakmice a samo pucaju negativne komentare,komentator na BHt...Idemo dalje do eura ABD![]()
Pa kakav je to trener koji ne zna motivisati svoju ekipu ? jbt, pricamo o motivaciji, o osnovnoj primarnoj stvari u fudbalu koja je preduslov za svaki rezultat.
- JohnnyS
#312 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Motivacija je zapravo za reprezentaciju najvažnija, ta nije da u tih par dana mogu posložiti taktiku i uigrati akcije. Man management je tu najvažniji
-
LSD
#313 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Reci za nekoga "dobar je trener, ali nije neki motivator" je totalna besmislica koja se cesto vrti i ponavlja kao floskula, jer se radi o najosnovnijoj stvari u kolektivnim sportovima.
To ti je otprilike isto kao da kazem "dobar je vozac, al ne zna upaliti auto"
- Point.
#314 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Kakav bolan Menalo, taraba igračEdin H. wrote: ↑09/09/2023 13:54Rekao sam sinovi, drugi je igrao.Hakiz wrote: ↑09/09/2023 13:50
Kada je sinoć sin ušao u igru? Ako se ne varam, na kraju.
Bez veze zauzimaju mjesto igračima koje je trebalo probati da se vidi forma, recimo Menalo….
- Edin H.
- luckylaka
#316 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Druze meni je Meho vrlo draga osoba Ali brate nije on za selektora nikako.Daj boze da grijesem suvise je on fin da bi se snasao u ovoj bari krokodila.Naravno I sa takvim Mehom ja Sam siguran u drugu poziciji na kraju jer realno imamo igracki Kadar za to mjestoLSD wrote: ↑09/09/2023 14:35Cuj nije Meho taj tip koji moze motivisati igraceluckylaka wrote: ↑09/09/2023 13:55 Ja Sam od onih koji gleda krajnji rezultat a to su u ovom slucaju 3 boda.Ok,Malo me nervira da supacka igra Ali nije Meho taj tip Koji moze motivisati igrace.Neka sledeca igra bude jos losija a da uzmemo tri boda Vise me nerviraju nasi koji prizeljkuju poraz,kojima od Sehica do Dzeke ne valja Niko,Koji ne gledaju utakmice a samo pucaju negativne komentare,komentator na BHt...Idemo dalje do eura ABD![]()
![]()
Pa kakav je to trener koji ne zna motivisati svoju ekipu ? jbt, pricamo o motivaciji, o osnovnoj primarnoj stvari u fudbalu koja je preduslov za svaki rezultat.
-
LSD
#317 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Jel me zajebavas
Meho vrlo draga osoba ? to bi kao trebalo nesto znaciti u vezi ove teme,jel... pa naprimjer- drag je i meni Mulalic Edis, mislim da je dobar i posten kao covjek, al ga nikad ne bi zelio vidjeti na mjestu selektora
On je suvise fin ?
- Edin H.
#318 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Čuj fin, zove i ubacuje u igru Nalićevog i svog sina kojima tu očigledno nije mjesto.LSD wrote: ↑09/09/2023 16:57![]()
![]()
Jel me zajebavas![]()
Meho vrlo draga osoba ? to bi kao trebalo nesto znaciti u vezi ove teme,jel... pa naprimjer- drag je i meni Mulalic Edis, mislim da je dobar i posten kao covjek, al ga nikad ne bi zelio vidjeti na mjestu selektorakontas sta zelim reci.
On je suvise fin ?pa koji qrc je onda prihvatio da bude u toj bari krokodila ? fin sam i ja, pa izbjegavam bagru kad je vidim....a Mehaga pravo sa njima u njihovu jazbinu, a mogao je odbiti njihov poziv....pusti tu pricu o finoci
![]()
Kolika se frka digla oko Svena, to samo pokazuje koliko je opalo interesovanje,
Još priča besmislice tipa odlično da smo jedva pobijedili jednu od najgorih reprezentacija u Evropi.
Upravo je obrnuto, na ovakvim utakmicama se diže moral, kohezija i sigurnost ekipe, te uigravaju kombinacije i selektuje najbolji tim.
- luckylaka
#319 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Jbga ne citate,nego izvlaciti iz konteksta Ono sto vama pase.Jednostavnije.Meho je ljudina Al nije za selektora.Guranje Nalica I Milicevica je ocito prodavanje,Keno je odigrao par minuta I nije za spomena.Valjda ce biti pametniji u ponedeljakEdin H. wrote: ↑09/09/2023 17:19Čuj fin, zove i ubacuje u igru Nalićevog i svog sina kojima tu očigledno nije mjesto.LSD wrote: ↑09/09/2023 16:57
![]()
![]()
Jel me zajebavas![]()
Meho vrlo draga osoba ? to bi kao trebalo nesto znaciti u vezi ove teme,jel... pa naprimjer- drag je i meni Mulalic Edis, mislim da je dobar i posten kao covjek, al ga nikad ne bi zelio vidjeti na mjestu selektorakontas sta zelim reci.
On je suvise fin ?pa koji qrc je onda prihvatio da bude u toj bari krokodila ? fin sam i ja, pa izbjegavam bagru kad je vidim....a Mehaga pravo sa njima u njihovu jazbinu, a mogao je odbiti njihov poziv....pusti tu pricu o finoci
![]()
Još priča besmislice tipa odlično da smo jedva pobijedili jednu od najgorih reprezentacija u Evropi.
Upravo je obrnuto, na ovakvim utakmicama se diže moral, kohezija i sigurnost ekipe, te uigravaju kombinacije i selektuje najbolji tim.
Last edited by luckylaka on 09/09/2023 18:14, edited 1 time in total.
- luckylaka
#320 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Edin H. wrote: ↑09/09/2023 17:19Čuj fin, zove i ubacuje u igru Nalićevog i svog sina kojima tu očigledno nije mjesto.LSD wrote: ↑09/09/2023 16:57
![]()
![]()
Jel me zajebavas![]()
![]()
[/quote
- Point.
#321 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Iznenađen sam tvom neprijateljstvu prema Kodri. Po tvojoj priči ispada da ih je Kodro prvi zvao u reprezentaciju a ne da je jedan debitovao 2021 a Kenan 2017 godine.Edin H. wrote: ↑09/09/2023 17:19Čuj fin, zove i ubacuje u igru Nalićevog i svog sina kojima tu očigledno nije mjesto.LSD wrote: ↑09/09/2023 16:57
![]()
![]()
Jel me zajebavas![]()
![]()
- Laplace
#322 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Čekaj, pričamo li mi o profesionalnim fudbalerima ili o tinejdžerima u školi fudbala?p206 wrote: ↑09/09/2023 10:58poslušaj Nemanju Matića u emisiji kod Marija Stanića... lik kaže lakše mu bilo igrati u Engleskoj nego ovdje... tamo za klizeći ustaju na noge i bodre dobar potez, ovdje dok ne uradiš nešto a la Messi nisi dovoljno dobar, kaže kad su ga par puta tako podržali dobiješ snagu za još više
naši igrači su u situaciji da su ko malo dijete sada... ako ga kudiš i previše si strog nikad neće ispuniti potencijal... treba davati podršku i usmjeravati... idealno uz sistem a ne improvizaciju
znaju i oni da su loši vidi se to kroz izjave, ne treba ih još ukopavati
- Laplace
#323 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Da. Da ponovim što sam i tad otprilike pisao: nikome mi nismo parirali, Portugalci su igrali koliko im treba, nas su puštali koliko su htjeli i sve vrijeme su kontrolisali igru i rezultat. Nije tu bilo prostora ni za kakva iznenađenja.
- luckylaka
#324 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
- Laplace
#325 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Bojim se da je to skoro pa ista situacija kao kad je reprezentaciju preuzeo Baždarević: igra nije čemu, ali bar skupljamo bodove. Kao svojevrstan déjà-vu. Logično je očekivati da ono što isto počne isto i završi.luckylaka wrote: ↑09/09/2023 13:55 Ja Sam od onih koji gleda krajnji rezultat a to su u ovom slucaju 3 boda.Ok,Malo me nervira da supacka igra Ali nije Meho taj tip Koji moze motivisati igrace.Neka sledeca igra bude jos losija a da uzmemo tri boda Vise me nerviraju nasi koji prizeljkuju poraz,kojima od Sehica do Dzeke ne valja Niko,Koji ne gledaju utakmice a samo pucaju negativne komentare,komentator na BHt...Idemo dalje do eura ABD![]()