BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ludzak

#301 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Ludzak »

Da smo uspostavili igru protiv sile Litheštajna, me bi bio problem 2:1, ali ljudi nama parirali u tome je problem.
Edin H.

#302 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote: 09/09/2023 12:01 Dobice se i Island, oni su grohnuli ali grohnuli, ova generacija kurcu ne valja. Ali onda dolaze one prave utakmice, moras dobiti Luxemburg tamo, Portugal kod kuce i Slovacku, tu ce se rjesavati drugi putnik na EP.

Ako ne bude pobjeda na Islandu, onda ce se sve rijesiti i prije toga :D
Luksemburg je taraba takođe, međutim sa ovim selektorom i igračima koje selektira dobiti Portugal je mission impossible, premda će doći sa lijevim timom.
Hakiz

#303 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Hakiz »

Ludzak wrote: 09/09/2023 12:56 Da smo uspostavili igru protiv sile Litheštajna, me bi bio problem 2:1, ali ljudi nama parirali u tome je problem.
Upravo.
Edin H.

#304 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Edin H. »

Sinovi u timu su gori od Seadovog malog koji je nosio desetak lopti na more.
Hakiz

#305 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Hakiz »

Edin H. wrote: 09/09/2023 13:33 Sinovi u timu su gori od Seadovog malog koji je nosio desetak lopti na more.
Kada je sinoć sin ušao u igru? Ako se ne varam, na kraju.

Šta je ekipa do tada radila?

Ja ne vidjeh skoro ni jedan dobar dribling, prolaženje protivničkog igrača i stvaranje sebi prostora, dobro nabacivanje, takvim potezima stvaranje šanse ili sebi ili nekom "saborcu".

A za to nije kriv selektor, trener, kriv je igrač koji ne zna.

Mi osim što nemamo dobar tim, šta se može staviti na dušu selektoru i "vlastima", ni igrači individualno nisu kvalitetni. A to je isključivo njihova krivica.
Edin H.

#306 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Edin H. »

Hakiz wrote: 09/09/2023 13:50
Edin H. wrote: 09/09/2023 13:33 Sinovi u timu su gori od Seadovog malog koji je nosio desetak lopti na more.

Ja ne vidjeh skoro ni jedan dobar dribling, prolaženje protivničkog igrača i stvaranje sebi prostora, dobro nabacivanje, takvim potezima stvaranje šanse ili sebi ili nekom "saborcu".

Mi osim što nemamo dobar tim, šta se može staviti na dušu selektoru i "vlastima", ni igrači individualno nisu kvalitetni. A to je isključivo njihova krivica.
Rekao sam sinovi, drugi je igrao.

Bez veze zauzimaju mjesto igračima koje je trebalo probati da se vidi forma, recimo Menalo….
luckylaka

#307 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by luckylaka »

Ja Sam od onih koji gleda krajnji rezultat a to su u ovom slucaju 3 boda.Ok,Malo me nervira da supacka igra Ali nije Meho taj tip Koji moze motivisati igrace.Neka sledeca igra bude jos losija a da uzmemo tri boda Vise me nerviraju nasi koji prizeljkuju poraz,kojima od Sehica do Dzeke ne valja Niko,Koji ne gledaju utakmice a samo pucaju negativne komentare,komentator na BHt...Idemo dalje do eura ABD :bih:
Hakiz

#308 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Hakiz »

Igrao je i Sven Tino kada smo otišli u Brazil :mrgreen:
Edin H.

#309 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Edin H. »

Hakiz wrote: 09/09/2023 13:56 Igrao je i Sven Tino kada smo otišli u Brazil :mrgreen:
:D

Tako da Zuka nije moga ona Svjetsko, a Pape pravio kompromis sa Džekom i Spahim pa pozvao Ibričića, kojeg ni u jednoj utakmici nije stavio u tim.

Po Kodrinoj logici trebao je Osim zvati Amara u Italiju.
PM72

#310 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by PM72 »

luckylaka wrote: 09/09/2023 13:55 Ja Sam od onih koji gleda krajnji rezultat a to su u ovom slucaju 3 boda.Ok,Malo me nervira da supacka igra Ali nije Meho taj tip Koji moze motivisati igrace.Neka sledeca igra bude jos losija a da uzmemo tri boda Vise me nerviraju nasi koji prizeljkuju poraz,kojima od Sehica do Dzeke ne valja Niko,Koji ne gledaju utakmice a samo pucaju negativne komentare,komentator na BHt...Idemo dalje do eura ABD :bih:
Jedino se uzdat u Božju pomoć da odemo na Euro.Uzdat se u igrače i stručni štab :lol:
Kažu da su Hadžibegića zvali iz Konzuma da mu daju Pika karticu.
Kad je pitao što će mi,dobio je odgovor-jedino na njoj možeš skupiti bodove...
LSD

#311 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by LSD »

luckylaka wrote: 09/09/2023 13:55 Ja Sam od onih koji gleda krajnji rezultat a to su u ovom slucaju 3 boda.Ok,Malo me nervira da supacka igra Ali nije Meho taj tip Koji moze motivisati igrace.Neka sledeca igra bude jos losija a da uzmemo tri boda Vise me nerviraju nasi koji prizeljkuju poraz,kojima od Sehica do Dzeke ne valja Niko,Koji ne gledaju utakmice a samo pucaju negativne komentare,komentator na BHt...Idemo dalje do eura ABD :bih:
Cuj nije Meho taj tip koji moze motivisati igrace :-)
Pa kakav je to trener koji ne zna motivisati svoju ekipu ? jbt, pricamo o motivaciji, o osnovnoj primarnoj stvari u fudbalu koja je preduslov za svaki rezultat.
JohnnyS

#312 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by JohnnyS »

Motivacija je zapravo za reprezentaciju najvažnija, ta nije da u tih par dana mogu posložiti taktiku i uigrati akcije. Man management je tu najvažniji
LSD

#313 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by LSD »

JohnnyS wrote: 09/09/2023 14:53 Motivacija je zapravo za reprezentaciju najvažnija, ta nije da u tih par dana mogu posložiti taktiku i uigrati akcije. Man management je tu najvažniji
Reci za nekoga "dobar je trener, ali nije neki motivator" je totalna besmislica koja se cesto vrti i ponavlja kao floskula, jer se radi o najosnovnijoj stvari u kolektivnim sportovima.
To ti je otprilike isto kao da kazem "dobar je vozac, al ne zna upaliti auto" :-)
Point.

#314 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Point. »

Edin H. wrote: 09/09/2023 13:54
Hakiz wrote: 09/09/2023 13:50

Rekao sam sinovi, drugi je igrao.

Bez veze zauzimaju mjesto igračima koje je trebalo probati da se vidi forma, recimo Menalo….
Kakav bolan Menalo, taraba igrač
Edin H.

#315 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Edin H. »

Point. wrote: 09/09/2023 15:17 Kakav bolan Menalo, taraba igrač
Ne znam što ga ne gotiviš, svaki put kada ga je Petev ubacio pojačao je dinamiku, postigao ili bio opasan po gol protivnika.
luckylaka

#316 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by luckylaka »

LSD wrote: 09/09/2023 14:35
Pa kakav je to trener koji ne zna motivisati svoju ekipu ? jbt, pricamo o motivaciji, o osnovnoj primarnoj stvari u fudbalu koja je preduslov za svaki rezultat.
Druze meni je Meho vrlo draga osoba Ali brate nije on za selektora nikako.Daj boze da grijesem suvise je on fin da bi se snasao u ovoj bari krokodila.Naravno I sa takvim Mehom ja Sam siguran u drugu poziciji na kraju jer realno imamo igracki Kadar za to mjesto
LSD

#317 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by LSD »

luckylaka wrote: 09/09/2023 16:47
LSD wrote: 09/09/2023 14:35

Druze meni je Meho vrlo draga osoba Ali brate nije on za selektora nikako.Daj boze da grijesem suvise je on fin da bi se snasao u ovoj bari krokodila.Naravno I sa takvim Mehom ja Sam siguran u drugu poziciji na kraju jer realno imamo igracki Kadar za to mjesto
:lol: :lol:

Jel me zajebavas :-)

Meho vrlo draga osoba ? to bi kao trebalo nesto znaciti u vezi ove teme,jel... pa naprimjer- drag je i meni Mulalic Edis, mislim da je dobar i posten kao covjek, al ga nikad ne bi zelio vidjeti na mjestu selektora ;-) kontas sta zelim reci.

On je suvise fin ? :lol: pa koji qrc je onda prihvatio da bude u toj bari krokodila ? fin sam i ja, pa izbjegavam bagru kad je vidim....a Mehaga pravo sa njima u njihovu jazbinu, a mogao je odbiti njihov poziv....pusti tu pricu o finoci ;-)
Edin H.

#318 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Edin H. »

LSD wrote: 09/09/2023 16:57
luckylaka wrote: 09/09/2023 16:47

Meho vrlo draga osoba ? to bi kao trebalo nesto znaciti u vezi ove teme,jel... pa naprimjer- drag je i meni Mulalic Edis, mislim da je dobar i posten kao covjek, al ga nikad ne bi zelio vidjeti na mjestu selektora ;-) kontas sta zelim reci.

On je suvise fin ? :lol: pa koji qrc je onda prihvatio da bude u toj bari krokodila ? fin sam i ja, pa izbjegavam bagru kad je vidim....a Mehaga pravo sa njima u njihovu jazbinu, a mogao je odbiti njihov poziv....pusti tu pricu o finoci ;-)
Čuj fin, zove i ubacuje u igru Nalićevog i svog sina kojima tu očigledno nije mjesto.
Kolika se frka digla oko Svena, to samo pokazuje koliko je opalo interesovanje,

Još priča besmislice tipa odlično da smo jedva pobijedili jednu od najgorih reprezentacija u Evropi.
Upravo je obrnuto, na ovakvim utakmicama se diže moral, kohezija i sigurnost ekipe, te uigravaju kombinacije i selektuje najbolji tim.
luckylaka

#319 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by luckylaka »

Edin H. wrote: 09/09/2023 17:19

Čuj fin, zove i ubacuje u igru Nalićevog i svog sina kojima tu očigledno nije mjesto.

Još priča besmislice tipa odlično da smo jedva pobijedili jednu od najgorih reprezentacija u Evropi.
Upravo je obrnuto, na ovakvim utakmicama se diže moral, kohezija i sigurnost ekipe, te uigravaju kombinacije i selektuje najbolji tim.
Jbga ne citate,nego izvlaciti iz konteksta Ono sto vama pase.Jednostavnije.Meho je ljudina Al nije za selektora.Guranje Nalica I Milicevica je ocito prodavanje,Keno je odigrao par minuta I nije za spomena.Valjda ce biti pametniji u ponedeljak
Last edited by luckylaka on 09/09/2023 18:14, edited 1 time in total.
luckylaka

#320 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by luckylaka »

[/quote
Point.

#321 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Point. »

Iznenađen sam tvom neprijateljstvu prema Kodri. Po tvojoj priči ispada da ih je Kodro prvi zvao u reprezentaciju a ne da je jedan debitovao 2021 a Kenan 2017 godine.
Laplace

#322 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Laplace »

p206 wrote: 09/09/2023 10:58
RJ57 wrote: 09/09/2023 10:48

nisi baš u pravu

generalno su svuda navijači podložni sinusoidi uspjeh/neuspjeh. a englezi su nekad bili takvi kako pišeš, više nisu. posebno ne kada je u pitanju reprezentacija
poslušaj Nemanju Matića u emisiji kod Marija Stanića... lik kaže lakše mu bilo igrati u Engleskoj nego ovdje... tamo za klizeći ustaju na noge i bodre dobar potez, ovdje dok ne uradiš nešto a la Messi nisi dovoljno dobar, kaže kad su ga par puta tako podržali dobiješ snagu za još više
naši igrači su u situaciji da su ko malo dijete sada... ako ga kudiš i previše si strog nikad neće ispuniti potencijal... treba davati podršku i usmjeravati... idealno uz sistem a ne improvizaciju
znaju i oni da su loši vidi se to kroz izjave, ne treba ih još ukopavati
Čekaj, pričamo li mi o profesionalnim fudbalerima ili o tinejdžerima u školi fudbala?
Laplace

#323 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Laplace »

Ludzak wrote: 09/09/2023 11:06 Čuj solidno parirali Portugalu hahahaha... ljudi nas rutinski dobili. A mogli su nam 4 gola uvaliti, a mi gotovo šuta nismo imali.
Da. Da ponovim što sam i tad otprilike pisao: nikome mi nismo parirali, Portugalci su igrali koliko im treba, nas su puštali koliko su htjeli i sve vrijeme su kontrolisali igru i rezultat. Nije tu bilo prostora ni za kakva iznenađenja.
luckylaka

#324 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by luckylaka »

Laplace wrote: 09/09/2023 21:40
Ludzak wrote: 09/09/2023 11:06 Čuj solidno parirali Portugalu hahahaha... ljudi nas rutinski dobili. A mogli su nam 4 gola uvaliti, a mi gotovo šuta nismo imali.
Da. Da ponovim što sam i tad otprilike pisao: nikome mi nismo parirali, Portugalci su igrali koliko im treba, nas su puštali koliko su htjeli i sve vrijeme su kontrolisali igru i rezultat. Nije tu bilo prostora ni za kakva iznenađenja.
Taman smo mi juce tako igrali
Laplace

#325 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Laplace »

Bojim se da je to skoro pa ista situacija kao kad je reprezentaciju preuzeo Baždarević: igra nije čemu, ali bar skupljamo bodove. Kao svojevrstan déjà-vu. Logično je očekivati da ono što isto počne isto i završi.
Post Reply