Nije ista situacija. Ovdje SDA ima Fadila u fotelji i kupuje papke da ne bi slucajno bila neka vecina koja bi mogla zaigrati sa HDZ-om.
Doticni je otkinuo solidan komad Kasumovicevih glasova i isporucio ih SDA.
kakabanja213 wrote: ↑09/09/2023 12:50
Jos mi nije jasno, Isakov glas je cijena koja se placa za jezicak na vagi odnosno, za tanku vecinu u parlamentu. Medjutim veci jezicak na vagi se je mogao dobito, sa konotnom vecinom i kakvim takvim prividom demokratije se je mogao dobiti sa Rumenim, Ogresevicem i Kompanojom medjutim veci dio te cijene je morao platiti HDZ i Smit, odnosno da ona odluka o potpisima podpredsjenika bude trajna a ne privremena. Bar sam ja tako shvatio. Ovako cijeli trosak oko Rame ce biti isporucen Trojci na sljedecim izborima.
Moglo je da su Rumeni i Ogresevic ostali pri dogovoru. Ali odlucili su odigrati na sve ili nista i dobili su nista.
A da se ne zaboravi, jer botovi, avdo avdic i hayat cine sve da se to zaboravi:
Da nije bilo Smita, Lendo ne bi ni mogao blokirat.
Dakle Smit dao paliju u oktobru 2022 Smit je oduzeo u aprilu 2023. Posteno jebiga.
Dakle nametanje i suspenzija ustava nije pocela krajem aprila 2023 kako ezdea botcine nemilosrdno spinuju.
Ne, ne, ona je pocela 6 mjeseci ranije i omogucila im Hodzine papke i kinder jaja.