Danas su jedni i drugi skoro isti.
To je njima njihova borba dala.
Znači, ko jači, tlači.jeza u ledja wrote: ↑08/09/2023 18:56 Gledam nesto Vijetnam GDP per capita, 1985 bio $235. Iran, iste godine, bio $3800.
Danas su jedni i drugi skoro isti.![]()
To je njima njihova borba dala.![]()
Treba otici dok su jos jeftini. Samo daleko u pm...jeza u ledja wrote: ↑08/09/2023 18:56 Gledam nesto Vijetnam GDP per capita, 1985 bio $235. Iran, iste godine, bio $3800.
Ja se sve nakanjujem, nikako da odem.GandalfSivi wrote: ↑08/09/2023 19:03Treba otici dok su jos jeftini. Samo daleko u pm...jeza u ledja wrote: ↑08/09/2023 18:56 Gledam nesto Vijetnam GDP per capita, 1985 bio $235. Iran, iste godine, bio $3800.
Kako mislis “zivi na taj nacin”?konoplja wrote: ↑08/09/2023 18:50Mr. Literallyjeza u ledja wrote: ↑08/09/2023 18:38
Osjetljiv tako sto sam napisao da pises besmislice? Ja bih prije tvoje spominjanje crnaca u kontekstu price o geopolitici opisao kao osjetljivost.
Tako je, crnci nazivaju Ameriku zlim demonom i na tome zasnivaju ekonomiju i politiku.
Prvo sam pomislio da govoris o Indijancima…jer bi to jos mozda i imalo smisla.![]()
Recinica koju sam ti boldirao se moze svesti na "oprosti za mracnu proslost i prestani se toliko obazirati na nju, nego se fokusiraj na buducnost".
Posljenih par godina nam je pokazalo da dobar broj crnaca ne zivi na taj nacin. A one koji zagovaraju, ovu gore spomenutu, pozitivnu viziju, poput Dr. Thomas Sowella, Dr. Glenn Lourya, Dr. John McWorthera, nazivaju izdajnicima i Uncle Tomovima.
Mislim da sam bio jasan dovoljno i da si shvatio ali evo pojasnit cu. Tako da zive u proslosti, opsjednuti njome i koriste je kao izgovor i opravdanje sebi zasto im zivot nije dobar koliko su zamislili i zasto ne mogu napredovati, negativna psiha i mentalitet.jeza u ledja wrote: ↑08/09/2023 19:14Kako mislis “zivi na taj nacin”?konoplja wrote: ↑08/09/2023 18:50
Mr. Literally![]()
Recinica koju sam ti boldirao se moze svesti na "oprosti za mracnu proslost i prestani se toliko obazirati na nju, nego se fokusiraj na buducnost".
Posljenih par godina nam je pokazalo da dobar broj crnaca ne zivi na taj nacin. A one koji zagovaraju, ovu gore spomenutu, pozitivnu viziju, poput Dr. Thomas Sowella, Dr. Glenn Lourya, Dr. John McWorthera, nazivaju izdajnicima i Uncle Tomovima.
Ovo sto opisujes su fiks ideje FOX News watchera o njihovoj viziji crnaca i borbe za jednakopravnost.
Mislim da su se crnci orjentirali na buducnost u Americi jos od 1865-e. Nazalost, ideologija, a i moc porazenih, nisu nikada kako treba iskorjenjeni. Sljedbenici takve ideologije su jedini u ovoj prici koji se fokusiraju, ili su mentalno, u proslosti.
Evo ga od prekljucer

Nista to, ja pravio sam prije nekoliko dana banh mi.
Shvatam ja sta ti zelis reci, ali ono sto ja govorim je da su takvi stereotipi o crnackoj populaciji daleko od realnosti. Naravno da takvi postoje, no ni na koji nacin ne predstavljajukonoplja wrote: ↑08/09/2023 19:28Mislim da sam bio jasan dovoljno i da si shvatio ali evo pojasnit cu. Tako da zive u proslosti, opsjednuti njome i koriste je kao izgovor i opravdanje sebi zasto im zivot nije dobar koliko su zamislili i zasto ne mogu napredovati, negativna psiha i mentalitet.jeza u ledja wrote: ↑08/09/2023 19:14
Kako mislis “zivi na taj nacin”?
Ovo sto opisujes su fiks ideje FOX News watchera o njihovoj viziji crnaca i borbe za jednakopravnost.
Mislim da su se crnci orjentirali na buducnost u Americi jos od 1865-e. Nazalost, ideologija, a i moc porazenih, nisu nikada kako treba iskorjenjeni. Sljedbenici takve ideologije su jedini u ovoj prici koji se fokusiraju, ili su mentalno, u proslosti.
Bezveze ti je ta opaska za FOX. Pravo neposten nacin da me okarakterises, a ja ti lijepo napisao imena trojice repektabilnih intelektualaca sa Ivy league fakulteta.
Kao da ja tebe nazovem CNN 24/7 i Buzzfeed uzivateljem. Daj navedi neka postena imena ili priznaj da si u 2020. procitao White Fragility od Robin DiAngelo i How to be an Antiracist od Ibram X. Kendija.
Nista to, ja bio ozenjen Vijetnamkom
Pazi da ti ova sad ne ubaci spagete u taj pho.
Hoće to Amerika.Osmi Socrates wrote: ↑08/09/2023 21:09 Nadam se da ne treba objašnjavati Hladni Rat. Doduše, nikad ne znaš na kakvu ćeš ljudsku mraku naletjeti na ovim prostorima.
Ali, hajde da čujemo od ovih alternativnih istoričara zašto je Amerika slala vojsku u Vijetnam.
A valjali su komunisti 1941 - 1945?Osmi Socrates wrote: ↑08/09/2023 19:09 Da mi ispravimo istorijsko gluparanje na ovoj temi, u Vijetnamu je bio građanski rat i Amerika se priključila anti-komunističkoj strani.
A istorija nam je isto pokazala da su na anti-komunističkoj strani trebali biti svi normalni ljudi.
I hajde, dobro, izgubila strana na kojoj je bila Amerika.
Komunistička strana u vijetnamskom ratu je pobila tri puta više civila nego antikomunistička strana, uključujući Amerikance. Razlog zašto za zločine antikomunističke strane znate je zato što Amerika ima građansko društvo. Razlog zašto za zločine komunističke strane ne znate je zato što komunizam ne poznaje pojam građanskog društva koje poziva na odgovornost one koji odlučuju.