U Bljeskovom stilu, mada ima istine, ono svi kukaju na sistem, ali vise je to zato jer se oni nisu uspjeli (dovoljno) ogrebati neki sistem, a komsijin mali jeste.
Mogu samo zamisliti koliko bi postotaka više naš mali obespravljeni čovjek dao sutra u anketi u kojoj umjesto aerodroma stoji elektroprivreda. Ili vodovodi. Isti onaj koji je do jučer bio odlučan da sve ovo treba privatizirati i dati u ruke onima kod kojih se zna red, rad i disciplina. I onda zaključim kako živim u društvu masovne iluzije. Opće prevare i lažnog predstavljanja. Hebi me, ali mi ne uđi filozofija. Mnogi koji ti kukaju zapravo su na neki način vezani uz neko javno poduzeće, ili im već netko tamo radi, možda i nekoliko njima bliskih ljudi, ili gaje nadu kako će i oni jednom zasjesti tamo. Jer imaju vezu, znaju čovjeka, rođak im se upravo penje u hijerarhiji, bit će... Ili vam pričaju o društvu vrijednosti i poštenja, prikrivajući poriv da i oni malo ništa ne rade, a primaju pare. Ili im se, jednostavno, ne riskira ova neopisiva lakoća postojanja u kojoj vazda možeš biti žrtva, pa cvike na glavu, kavu preda se.
To me podsjeca na ove silne "nezavisne" analiticare, koji su nakon smjene vlasti zasjeli na funkcije i odjednom nije vise nista u ovoj drzavi tako lose kao sto je bilo (preko noci).
Vidi pod Faruk Hadzic i inflacija.