Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
skafiskafsnjak

#10751 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Ozimician wrote: 07/09/2023 22:17
skafiskafsnjak wrote: 07/09/2023 22:15

Aj treba momku dati sansu. Mozda bas iznenadi :D
Pa ima nepotizma i u Njemackoj, naravno da ima. Ali u ovoj mjeri i ovako ofirno, sumnjam. Hahahahahaa. Sta mu kaze caca, ne zna on za to nista :lol:
Pisaj po sirotinji :lol:
Pa jel bolje da bude direktor Zatvora ili da se drogira, hajte molim vas. :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa naravno. Jedan mladi zivot sklonjen sa ulice :D

Edit:ja ne znam hocu li glasati na izborima.... ali ako glasao, sda ima moj glas. :lol:
Ozimician

#10752 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

skafiskafsnjak wrote: 07/09/2023 22:21
Ozimician wrote: 07/09/2023 22:17

Pa jel bolje da bude direktor Zatvora ili da se drogira, hajte molim vas. :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit:ja ne znam hocu li glasati na izborima.... ali ako glasao, sda ima moj glas. :lol:
Ja sam bio optimističan nakon ovih zadnjih izbora, do prije koji mjesec zapravo, ali ovo je haos.

Ma neću ni za SDA , ima još stranaka opozicije (doduše nije neki izbor), ali stvarno šta god da odabereš - pogriješit ćeš.
skafiskafsnjak

#10753 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Ozimician wrote: 07/09/2023 22:30
skafiskafsnjak wrote: 07/09/2023 22:21

Ja sam bio optimističan nakon ovih zadnjih izbora, do prije koji mjesec zapravo, ali ovo je haos.

Ma neću ni za SDA , ima još stranaka opozicije (doduše nije neki izbor), ali stvarno šta god da odabereš - pogriješit ćeš.
Prije da necu glasati al haj , mozda me prenese :D
Sta cu ja birati nekome dole gdje ja ne zivim :D
Ozimician

#10754 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

skafiskafsnjak wrote: 07/09/2023 22:37
Ozimician wrote: 07/09/2023 22:30

Znas da ja imam (i previse) optimizma. :D

Ej, jel dolazi u obzir kupovina stana Landsberg, Landshut, Memmingen, vidio sam tamo stanova sa OK cijenama, za 400K € se može kupiti nešto OK ?
skafiskafsnjak

#10755 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Ozimician wrote: 07/09/2023 22:43
skafiskafsnjak wrote: 07/09/2023 22:37

Znas da ja imam (i previse) optimizma. :D

Ej, jel dolazi u obzir kupovina stana Landsberg, Landshut, Memmingen, vidio sam tamo stanova sa OK cijenama, za 400K € se može kupiti nešto OK ?
Ma iskreno, trenutno sam skroz ohladio .... bar sad za sad.
Sad mi je prioritet malo se mozda jos obrazovati ..... pa cemo vidjeti dalje
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10756 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

EFD22 wrote: 07/09/2023 22:13 Kasniš Škafiii, prežvakano već na drugoj temi.

Sad će ti dežurna ekipa objasniti kako toga ima i u Njemačkoj, čak i više nego ovdje. Kako mi nemamo pojma i kako je u BiH savršeno. :bih:

Doduše SDA ekipa će reći kako treba ići obavezno, jerbo to oni nisu radili 30 godina, ma kakvi... :lol:
Pa ako AfD zadrzi ove brojke sa anketa i na izborima, Rusmir je kamilica kakve ce oni ustupke traziti.
ZoomZoomKiwi

#10757 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

_BataZiv_0809 wrote: 08/09/2023 08:08

Sad će ti dežurna ekipa objasniti kako toga ima i u Njemačkoj, čak i više nego ovdje. Kako mi nemamo pojma i kako je u BiH savršeno. :bih:

Doduše SDA ekipa će reći kako treba ići obavezno, jerbo to oni nisu radili 30 godina, ma kakvi... :lol:
Pa ako AfD zadrzi ove brojke sa anketa i na izborima, Rusmir je kamilica kakve ce oni ustupke traziti.
Ma jebo Njemačku iskreno. Jebo cijelu EU, sve go šupak.

Nije džaba bio BREXIT, nema to veze s referendumom, najjača kolonijalna sila zna šta radi :mrgreen:
Ozimician

#10758 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

Na drustvenim mrezama postoji lik koji uporedjuje cijene nekretnina u Kanadi sa cijenama dvoraca u Evropi. I po toj njegovoj usporedbi, za cijenu kuce u Kanadi mozes kupiti dvorac negdje u Evropi.

Nisam znao da je u Kanadi stanje sa nekretninama gore nego u u EU. Bukvalno kuca negdje na periferiji, losija od prosjecne BH kuce se prodaje za 1,5 mil. $
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#10759 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2023 09:31 Provedite vi jednu radnu sedmicu na šalteru sa ovim bahatim, bezobraznim, nepismenim, neokupanim, nezaposlenim narodom, pa cu vas vidjet.
Al kad tek radis na salteru u nekoj javnoj ustanovi, to je novi nivo brate. Pored svega sto si ti naveo, dodaj jos i da Stoka smatra da ima pravo i da ti prijeti i pljuje i psuje, jer pobogu, oni tebe placaju a ti si uhljeb. Nece da ti kaze "dobar dan/jutro" jer ti si uhljeb i ne zasluzujes.
U banci je kamilica naspram ovog vjeruj
Dope_Man

#10760 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Dope_Man »

Sve te usporedbe su obicno cherry picking pa ce naci dvorac koji treba ulaganje koje je nekoliko puta prodajna cijena, i trenutnom vlasniku (cesto drzava) samo stvara troskove pa prodaju da se rijese troska, a onda ti vezu ruke i noge kad hoces nesto raditi sa tim i u stvarnosti ti treba mnogo vise novca. Eto nasao sam ja u Hrvatskoj oglase prije par sedmica sa dvoricma od 400-500 000 eura. Dakle mnogi stanovi po Zagrebu su debelo skuplji, da ne idemo dalje.

Kanada jeste fokusirana na par gradova, sve ostalo prazno.. ako hoces u grad skupo je, bar po onom sto sam vidio prateci neke njihove po youtube koji prodaju pa idu u divljinu pravit vikendice.
Ozimician

#10761 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

Dope_Man wrote: 08/09/2023 08:32 Sve te usporedbe su obicno cherry picking pa ce naci dvorac koji treba ulaganje koje je nekoliko puta prodajna cijena, i trenutnom vlasniku (cesto drzava) samo stvara troskove pa prodaju da se rijese troska, a onda ti vezu ruke i noge kad hoces nesto raditi sa tim i u stvarnosti ti treba mnogo vise novca. Eto nasao sam ja u Hrvatskoj oglase prije par sedmica sa dvoricma od 400-500 000 eura. Dakle mnogi stanovi po Zagrebu su debelo skuplji, da ne idemo dalje.

Kanada jeste fokusirana na par gradova, sve ostalo prazno.. ako hoces u grad skupo je, bar po onom sto sam vidio prateci neke njihove po youtube koji prodaju pa idu u divljinu pravit vikendice.
Pa vjerujem da jesu cherry picking - mora se napraviti senzacija.

Pa u Kanadi ako nisi u velikom gradu - bolje ostati onda u BiH, koja je to divljina i depresija, po 100 km nigdje zive duse.
dr_Evil

#10762 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dr_Evil »

Evo jedna odlicna za sve forumase ove teme :D

https://bljesak.info/kolumna/kolumne/ok ... ika/431404
konoplja

#10763 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konoplja »

Ozimician wrote: 08/09/2023 08:13 Na drustvenim mrezama postoji lik koji uporedjuje cijene nekretnina u Kanadi sa cijenama dvoraca u Evropi. I po toj njegovoj usporedbi, za cijenu kuce u Kanadi mozes kupiti dvorac negdje u Evropi.

Nisam znao da je u Kanadi stanje sa nekretninama gore nego u u EU. Bukvalno kuca negdje na periferiji, losija od prosjecne BH kuce se prodaje za 1,5 mil. $
Image
Bodkin

#10764 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bodkin »

Ozimician wrote: 08/09/2023 08:13 Na drustvenim mrezama postoji lik koji uporedjuje cijene nekretnina u Kanadi sa cijenama dvoraca u Evropi. I po toj njegovoj usporedbi, za cijenu kuce u Kanadi mozes kupiti dvorac negdje u Evropi.

Vankuver bio drugi najsluplji grad u sjevernoj americi godinama.
I rentanje postalo nepriustivo.
Sve te wokeness i ultra liberalne vlade su go kurac i donijece to da cemo svi za kineze raditi
Ozimician

#10765 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

dr_Evil wrote: 08/09/2023 08:38 Evo jedna odlicna za sve forumase ove teme :D

https://bljesak.info/kolumna/kolumne/ok ... ika/431404
U Bljeskovom stilu, mada ima istine, ono svi kukaju na sistem, ali vise je to zato jer se oni nisu uspjeli (dovoljno) ogrebati neki sistem, a komsijin mali jeste.
Mogu samo zamisliti koliko bi postotaka više naš mali obespravljeni čovjek dao sutra u anketi u kojoj umjesto aerodroma stoji elektroprivreda. Ili vodovodi. Isti onaj koji je do jučer bio odlučan da sve ovo treba privatizirati i dati u ruke onima kod kojih se zna red, rad i disciplina. I onda zaključim kako živim u društvu masovne iluzije. Opće prevare i lažnog predstavljanja. Hebi me, ali mi ne uđi filozofija. Mnogi koji ti kukaju zapravo su na neki način vezani uz neko javno poduzeće, ili im već netko tamo radi, možda i nekoliko njima bliskih ljudi, ili gaje nadu kako će i oni jednom zasjesti tamo. Jer imaju vezu, znaju čovjeka, rođak im se upravo penje u hijerarhiji, bit će... Ili vam pričaju o društvu vrijednosti i poštenja, prikrivajući poriv da i oni malo ništa ne rade, a primaju pare. Ili im se, jednostavno, ne riskira ova neopisiva lakoća postojanja u kojoj vazda možeš biti žrtva, pa cvike na glavu, kavu preda se.
To me podsjeca na ove silne "nezavisne" analiticare, koji su nakon smjene vlasti zasjeli na funkcije i odjednom nije vise nista u ovoj drzavi tako lose kao sto je bilo (preko noci).
Vidi pod Faruk Hadzic i inflacija. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10766 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 08/09/2023 08:24
_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2023 09:31 Provedite vi jednu radnu sedmicu na šalteru sa ovim bahatim, bezobraznim, nepismenim, neokupanim, nezaposlenim narodom, pa cu vas vidjet.
Al kad tek radis na salteru u nekoj javnoj ustanovi, to je novi nivo brate. Pored svega sto si ti naveo, dodaj jos i da Stoka smatra da ima pravo i da ti prijeti i pljuje i psuje, jer pobogu, oni tebe placaju a ti si uhljeb. Nece da ti kaze "dobar dan/jutro" jer ti si uhljeb i ne zasluzujes.
U banci je kamilica naspram ovog vjeruj
Ma to je haos. Ja tim ljudima nista ne zamjeram.
Ozimician

#10767 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

https://www.klix.ba/biznis/privreda/mmf ... /230908019

Ovo su takodjer zanimljive stvari koga makroekonomija zanima.

Inace je cijeli tekst prepun bullshita i everyday floskula.
skafiskafsnjak

#10768 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

_BataZiv_0809 wrote: 08/09/2023 08:08

Ako .....
Pricas o necemu apstraktnom dok su u BiH Ramo i ekipa stvarnost.

Neki dan citam, predlazu da ae zabrani afd kao stranka, zbog nedemokratskih stavova :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10769 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

skafiskafsnjak wrote: 08/09/2023 09:54
Ako .....

Neki dan citam, predlazu da ae zabrani afd kao stranka, zbog nedemokratskih stavova :D
Koliko je apstraktno to ce izbori pokazati. Mozes ti AfD zabranit (demokratija nema dalje :D ), mozes ti i Ramu zabranit, ali to nije problem.

Problem je broj ljudi koji glasaju za ideju AfD/Rame, a ljude ne mozes zabranit. Pokusao je jedan brko kancelar zemlje iz koje pises, ali nije mu uspjelo.

Nesto mi govori da je procenat stanovnistva Njemacke koje glasa za AfD daleko veci nego procenat stanovnista BiH koji glasa za Ramu.

Sretno druze, i ne zaboravi nikad da se kolo srece okrece.
Fossil

#10770 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Fossil »

Prica je uvijek ista. Sto je veca sirotinja jace nezadovoljstvo, veca mrznja i strah = nacionalisti jacaju. U Njem je liberalno- debilna vlast oslabila kupovnu moc njemaca i to je rezultat.
Afd je bio do nedavno bila taboo tema u njem, u svakodnevnici se cuje sve cesce otvoreno: stare partije ne valjaju ( aludirajuci na AFD kao rijesenje iako se to ne govori rado…).
Slicno je i na balkanu sirotinju lakse manipulisati mrznjom i nacionalizmom. Realni rezultati nisu bitni kao populisticka prica.
skafiskafsnjak

#10771 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

_BataZiv_0809 wrote: 08/09/2023 10:35
skafiskafsnjak wrote: 08/09/2023 09:54
Ako .....

Koliko je apstraktno to ce izbori pokazati. Mozes ti AfD zabranit (demokratija nema dalje :D ), mozes ti i Ramu zabranit, ali to nije problem.

Problem je broj ljudi koji glasaju za ideju AfD/Rame, a ljude ne mozes zabranit. Pokusao je jedan brko kancelar zemlje iz koje pises, ali nije mu uspjelo.

Nesto mi govori da je procenat stanovnistva Njemacke koje glasa za AfD daleko veci nego procenat stanovnista BiH koji glasa za Ramu.

Pa trenutno je apstraktno, poslije izbora ce se vidjeti. Rast procenata afd-a je vise posljedica slabe politike sadasnjih nego sto je to politika afd-a. Isto kao sto ce u nas pun k ljudi glasati opet za SDA zbog politike ovih sadasnjih.

Pa Mislis da su ljudi glasali za Ramu? Nisu nisu ....

Jah okrece se kolo srece, pola Evrope ce bjezat na Balkan da radi :bih: :thumbup:
Ozimician

#10772 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

skafiskafsnjak wrote: 08/09/2023 10:57
_BataZiv_0809 wrote: 08/09/2023 10:35

Pa trenutno je apstraktno, poslije izbora ce se vidjeti. Rast procenata afd-a je vise posljedica slabe politike sadasnjih nego sto je to politika afd-a. Isto kao sto ce u nas pun k ljudi glasati opet za SDA zbog politike ovih sadasnjih.

Jah okrece se kolo srece, pola Evrope ce bjezat na Balkan da radi :bih: :thumbup:
Ramo je dobio ca. 2000 glasova. Mizerno.
skafiskafsnjak

#10773 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Ozimician wrote: 08/09/2023 11:18

O tome pricam.... nije njega narod izabrao
Ozimician

#10774 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

skafiskafsnjak wrote: 08/09/2023 11:24
Ozimician wrote: 08/09/2023 11:18

O tome pricam.... nije njega narod izabrao
Pa to svi znaju, izabrale su ga stranke koje ipak jeste narod izabrao. Zato se njima Ramo i fakturise.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10775 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

Nece hvala bogu. A ti budi obazriv kad se rugas sunarodnjacima :bih:
Post Reply