Znaci tebi je smrtna kazna za nelegalni prelaz granice razumna i odmjerena? Kim Jong Un i Staljin bi bili ponosni na tebe, iako mislim da Staljin nije bio bas toliko ekstreman kao ti.
AMERIKA
- konoplja
#7952 Re: AMERIKA
Ne. Ne znam na koji si ti nacin rasudjivao, pa zavrsio sa ovako bombasticnim zakljuckom da me to pitas. Bas si me pogresno razumio i okarakterizirao.
Ukazao sam na to da ti primjer nema smisla i da je poredjenje jabuka i krusaka.
- geralt
#7953 Re: AMERIKA
Dobro, dajem ti "benefit of doubt" da nisi bas tako mislio i da si pogresno shvacen. Na koji nacin se "rokanje na granici koga uprate bez pitanja" razlikuje od onog sto Sjeverna Koreja radi na svojoj granici, da li stvarno mislis da je to primjer koji treba slijediti, i zar se to ne svodi na smrtnu kaznu bez sudjenja?
-
Hakiz
#7954 Re: AMERIKA
God bless America?geralt wrote: ↑07/09/2023 19:44Znam da trolas, ali takvo razmisljanje dovodi do toga da sestogodisnjakinja bude izresetana jer joj je lopta otisla u pogresno dvoriste.
https://www.theguardian.com/us-news/202 ... tball-yard
https://www.cnn.com/2023/04/18/us/woman ... index.htmlA six-year-old girl and her parents were allegedly shot by a neighbor after a basketball that the child was playing with rolled into the attacker’s yard, according to authorities and local media reporting.
The shooting occurred on Wednesday in North Carolina when several young children were playing with a basketball which rolled into the yard of Robert Singletary, the news outlet WSOC-TV reported. Online court records show Singletary was arrested Thursday afternoon near Tampa. He is scheduled to appear in court on Friday.
It continued a recent spate of shootings across the US that are alleged to involve property owners who fired at young people who approached them either by mistake or for an innocent reason.
https://www.nbcnews.com/news/us-news/pa ... -rcna80420A 20-year-old woman was shot and killed Saturday after she and three others accidentally turned into the wrong driveway while looking for a friend’s house in rural upstate New York, authorities said.
The woman, identified as Kaylin Gillis, was a passenger in a vehicle when a man, 65-year-old Kevin Monahan, fired two shots from his front porch, Washington County Sheriff Jeffrey Murphy said in a news conference Monday.
https://www.nytimes.com/2023/04/18/us/r ... -city.htmlThe Texas cheerleader who was shot after a friend mistakenly got into the wrong car in a supermarket parking lot is now recovering in the intensive care unit, her father said in an interview Wednesday.
Btw, sve ove vijesti su se desile u istih sedam dana.Mr. Lester, who lives in a quiet neighborhood on the northern edge of Kansas City, is charged with shooting Ralph twice on Thursday night after the teenager stood on Mr. Lester’s front porch, having arrived at the wrong address to pick up his siblings.
A ovdje ljudi zazivaju three strike sistem i ostale ljepote iz Amerike koju si tako lijepo opisao
Doduše, Amerika nije rad i znoj, postoje Hollywood i Frenkie boy, Disneyland, baseball and rock'n'roll
- konoplja
#7955 Re: AMERIKA
Ne znam tacno kako funkcioniraju granice Sjeverne Koreje. Vjerujem da na granici sa Juznom Korejom nema prelaza civilima. To podrucje je pod strogim nadzorom vojske i mozda pokoji vojnik moze uspjesno dezertirati. Sto znaci da ostaju granice sa Rusijom i Kinom. Tu mislim da imaju patrole koje imaju naredjenje da pucaju u svakog koga vide da prelazi i dogovor sa Rusima i Kinezima da sve koje oni uhvate repatriraju.geralt wrote: ↑07/09/2023 20:59Dobro, dajem ti "benefit of doubt" da nisi bas tako mislio i da si pogresno shvacen. Na koji nacin se "rokanje na granici koga uprate bez pitanja" razlikuje od onog sto Sjeverna Koreja radi na svojoj granici, da li stvarno mislis da je to primjer koji treba slijediti, i zar se to ne svodi na smrtnu kaznu bez sudjenja?
Na taj nacin ne funkcionira granica Amerike i Meksika. Nema patrola koje rokaju bez pitanja i nema nekog posebnog dogovora kako da se postupa sa migrantima. Dakle, ne znam tacno sta ti je pitanje. Lijepo sam ti odgovorio da ne mislim da Amerikanci trebaju rokati bez pitanja i prije toga sam ti rekao da tvoji primjeri bi imali smisla jedino kad bi Amerikanci pucali, bez pitanja, na ljude koji ilegalno prelaze granicu. Ali posto to ne rade nije mi jasno na sta aludiras jer postaviti barijeru duz granice, kojoj je svrha da obeshrabri ilegalne migracije, nije isto kao upucati ljude koji dodju pred tvoj prostor.
Last edited by konoplja on 07/09/2023 21:23, edited 1 time in total.
- geralt
#7956 Re: AMERIKA
OK, izvinjavam ti se, pogresno sam protumacio tvoje "imalo bi smisla".konoplja wrote: ↑07/09/2023 21:21Ne znam tacno kako funkcioniraju granice Sjeverne Koreje. Vjerujem da na granici sa Juznom Korejom nema prelaza civilima. To podrucje je pod strogim nadzorom vojske i mozda pokoji vojnik moze uspjesno dezertirati. Sto znaci da ostaju granice sa Rusijom i Kinom. Tu mislim da imaju patrole koje imaju naredjenje da pucaju u svakog koga vide da prelazi i dogovor sa Rusima i Kinezima da sve koje oni uhvate repatriraju.geralt wrote: ↑07/09/2023 20:59
Dobro, dajem ti "benefit of doubt" da nisi bas tako mislio i da si pogresno shvacen. Na koji nacin se "rokanje na granici koga uprate bez pitanja" razlikuje od onog sto Sjeverna Koreja radi na svojoj granici, da li stvarno mislis da je to primjer koji treba slijediti, i zar se to ne svodi na smrtnu kaznu bez sudjenja?
Na taj nacin ne funkcionira granica Amerike i Meksika. Nema patrola koje rokaju bez pitanja i nema nekog posebnog dogovora kako da se postupa sa migrantima. Dakle, ne znam tacno sta ti je pitanje. Lijepo sam ti odgovorio da ne mislim da Amerikanci trebaju rokati bez pitanja i prije toga sam ti rekao da tvoji primjeri bi imali smisla jedino kad bi Amerikanci pucali, bez pitanja, na ljude koji ilegalno prelaze granicu. Ali posto to ne rade nije mi jasno na sta aludiras jer postaviti barijeru duz granice kojoj je svrha da obeshrabri ilegalne migracije nije isto kao upucati ljude koji dodju pred tvoj prostor.
-
zposao
#7957 Re: AMERIKA
Vijest je kad poremećena budala u Americi izrešeta nekoga na svom travnjaku, a nije vijest kada policija blokira evakuaciju ljudi na Hawaima tako da u požarima izgine preko 1000 ljudi.
To je nezanimljiva tema... kazu nestalo preko 600 djece.
To je nezanimljiva tema... kazu nestalo preko 600 djece.
- jeza u ledja
#7958 Re: AMERIKA
Obrni, okreni, zavrni, potegni...kako god okrenes, problem ilegalne imigracije je jako tesko rijesiti.
Kombinacija zakona o imigraciji, obraznje proceseuiranja azilanata, barijere na granici, programi sa drugim zemljama, itd.... Jedna stvar nece magicno rijesiti situaciju.
Ja bih ubrzao taj proces za azilante. Ili dobijas zeleno svjetlo, ili noga-trans. U roku par mjeseci. Ja ne kontam zasto je za to potrebno dugo vremena. Vjerovatno za ovo postoje komplikovani pravni odgovori...
Sto se tice generalno dopustanja velikog broja imigranata, sto se mene tice bujrum, ali sve do odredjene granice. Samo je pitanje gdje ta granica treba biti.
Malo ko ce klapnuti preko pola svijeta, da bi se sunjao preko meksicke granice, a da nije mlad i sposoban da radi.
Kombinacija zakona o imigraciji, obraznje proceseuiranja azilanata, barijere na granici, programi sa drugim zemljama, itd.... Jedna stvar nece magicno rijesiti situaciju.
Ja bih ubrzao taj proces za azilante. Ili dobijas zeleno svjetlo, ili noga-trans. U roku par mjeseci. Ja ne kontam zasto je za to potrebno dugo vremena. Vjerovatno za ovo postoje komplikovani pravni odgovori...
Sto se tice generalno dopustanja velikog broja imigranata, sto se mene tice bujrum, ali sve do odredjene granice. Samo je pitanje gdje ta granica treba biti.
Malo ko ce klapnuti preko pola svijeta, da bi se sunjao preko meksicke granice, a da nije mlad i sposoban da radi.
- jeza u ledja
#7959 Re: AMERIKA
Kako mislis nije vijest? Svaki dan se o tome prica.
- Haris.ba
#7960 Re: AMERIKA
Ja koliko sam shvatio o azilu na kraju odlucuju federalni suci - a njih i nema bas puno.jeza u ledja wrote: ↑07/09/2023 21:52 Obrni, okreni, zavrni, potegni...kako god okrenes, problem ilegalne imigracije je jako tesko rijesiti.
Malo ko ce klapnuti preko pola svijeta, da bi se sunjao preko meksicke granice, a da nije mlad i sposoban da radi.![]()
A, naravno da se moze rijesiti granica. Zidom. Izrael je to dokazao.
-
smijesni_ste
#7961 Re: AMERIKA
Užas...baš ovih dana gledam ispočetka 'Lude sedamdesete'
https://www.yahoo.com/entertainment/dan ... 38995.html
https://www.yahoo.com/entertainment/dan ... 38995.html
-
Hakiz
#7962 Re: AMERIKA
Pa, sačekati 40 godina. Zidovi toliko trajuHaris.ba wrote: ↑07/09/2023 21:56Ja koliko sam shvatio o azilu na kraju odlucuju federalni suci - a njih i nema bas puno.jeza u ledja wrote: ↑07/09/2023 21:52 Obrni, okreni, zavrni, potegni...kako god okrenes, problem ilegalne imigracije je jako tesko rijesiti.
Malo ko ce klapnuti preko pola svijeta, da bi se sunjao preko meksicke granice, a da nije mlad i sposoban da radi.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7963 Re: AMERIKA
Jesmo li mi krscanofobi i katolikofobi sto ne damo meksikancima i ostalim latinosima u USA
Bili smo islamofobi 2015 za vrijeme onog talasa sto se valasao kad je sirija imala 2 milijarde zitelja
Bili smo islamofobi 2015 za vrijeme onog talasa sto se valasao kad je sirija imala 2 milijarde zitelja
-
zposao
#7964 Re: AMERIKA
"Klimatske promjene" i to...?
Priča li se zašto je onaj fanatik zavrnuo vodu da se nema čime gasiti požar?
Priča li se zašto "najnapredniji sustav upozoravanja na svijetu" nije radio taj dan?
Priča li se zašto je policija postavila barikade i blokirala ljudima evakuaciju iz vatrene stihije?
Priča li se gdje su tijela 800 djece?
Slabo se nešto priča..
Ja ne živim u Americi pa svejedno vidim s vremena na vrijeme šta je tema. A najsmrtonosniji požar koji je amerika doživila uopće nije zastupljen koliko bi bilo normalno.
Pa sada je na Hawaima izgubilo živote trećina 9/11 ljudi ako se ne varam. I to se usput spominje kao "eto vidite dokaz o klimatskim promjenama". Razmjeri tragedije su enormni. A priča se samo o materijalnoj obnovi i donacijama.
Je li iko dobio otkaz?
Gradonačelnik?
Šef policije?
Onaj idiot što je blokirao dotok pitke vode?
Smijurija. Više se priča o glupavim UFO.
- jeza u ledja
#7965 Re: AMERIKA
Jest, pretpostavljam zato neki dan dvije grupe Eritrejaca napravise haos u centru Tel Aviva.Haris.ba wrote: ↑07/09/2023 21:56Ja koliko sam shvatio o azilu na kraju odlucuju federalni suci - a njih i nema bas puno.jeza u ledja wrote: ↑07/09/2023 21:52 Obrni, okreni, zavrni, potegni...kako god okrenes, problem ilegalne imigracije je jako tesko rijesiti.
Granica izmedju Izraela i Egipta je duga 150 milja.
Granica izmedju SAD i Meksika je duga 2000 milja.
Uostalom, zar se trebamo porediti sa ovom fasistickom drzavom?
- Haris.ba
#7966 Re: AMERIKA
Izrael nema problem imigracije. Iz ugla Amerike je to jedina istinska demokratija na Bliskom Istoku, i strateski prijatelj.jeza u ledja wrote: ↑07/09/2023 22:09
Jest, pretpostavljam zato neki dan dvije grupe Eritrejaca napravise haos u centru Tel Aviva.![]()
Uostalom, zar se trebamo porediti sa ovom fasistickom drzavom?![]()
Hoces recimda fasistickoj drzavi Amerikanci daju godisnje ogromne grantove i imaju nakvecu mogucu vojnu i obavjestajnu saradnju?
Usporedjujuci velicinu Amerike i Izraela i jacinu ekonomije, Amerika moze zlatnu ogradu napraviti da zeli.
- jeza u ledja
#7967 Re: AMERIKA
Lupas.zposao wrote: ↑07/09/2023 22:06"Klimatske promjene" i to...?
Priča li se zašto je onaj fanatik zavrnuo vodu da se nema čime gasiti požar?
Priča li se zašto "najnapredniji sustav upozoravanja na svijetu" nije radio taj dan?
Priča li se zašto je policija postavila barikade i blokirala ljudima evakuaciju iz vatrene stihije?
Priča li se gdje su tijela 800 djece?
Slabo se nešto priča..
Ja ne živim u Americi pa svejedno vidim s vremena na vrijeme šta je tema. A najsmrtonosniji požar koji je amerika doživila uopće nije zastupljen koliko bi bilo normalno.
Pa sada je na Hawaima izgubilo živote trećina 9/11 ljudi ako se ne varam. I to se usput spominje kao "eto vidite dokaz o klimatskim promjenama". Razmjeri tragedije su enormni. A priča se samo o materijalnoj obnovi i donacijama.
Je li iko dobio otkaz?
Gradonačelnik?
Šef policije?
Onaj idiot što je blokirao dotok pitke vode?
Smijurija. Više se priča o glupavim UFO.
Prica se upravo o tome kako su vlasti katastrofalno organizovale gasenje pozara, evakuaciju, kako je gradonacelnik bio negdje na drugom ostrvu i uopste nije znao sta se desava, kako je zavrnuta pipa u hidrantima, kako elektro distributer nije zarvnuo struju na vrijeme, itd itd.
"Slabo se prica"? Gdje se slabo prica?
Veze nemas sta se desava u Americi, ali eto ti znas o cemu se prica. Kazu na Twitteru jel?
- jeza u ledja
#7968 Re: AMERIKA
Otvori fino mapu, pa pogledaj na sta lici granica izmedju Amerike i Meksika. Rijeke, planine, pustare. Negdje zive ljudi na granici, negdje postoje gradovi, negdje ljudi uzgajaju nesto, negdje su planincuge.Haris.ba wrote: ↑07/09/2023 22:12Izrael nema problem imigracije. Iz ugla Amerike je to jedina istinska demokratija na Bliskom Istoku, i strateski prijatelj.jeza u ledja wrote: ↑07/09/2023 22:09
Jest, pretpostavljam zato neki dan dvije grupe Eritrejaca napravise haos u centru Tel Aviva.![]()
Uostalom, zar se trebamo porediti sa ovom fasistickom drzavom?![]()
Hoces recimda fasistickoj drzavi Amerikanci daju godisnje ogromne grantove i imaju nakvecu mogucu vojnu i obavjestajnu saradnju?
Usporedjujuci velicinu Amerike i Izraela i jacinu ekonomije, Amerika moze zlatnu ogradu napraviti da zeli.
Na Sinaju je manje vise ravna pustinja i samo zive beduini. Izrael prakticno moze pucati po bilo kom ko se pojavi na granici - i niko se nece pocesati, jer to je za njih normalno.
Dobro jutro Kolumbo.
Kada kazem fasisticka drzava - mislim na njihovu trenutnu vlast, ne na Izrael kao Izrael, mada se i o tome itekako moze raspravljati i raspravljalo se na drugim temama.
Iz ugla Amerike Izrael sve vise lici na jednu od bliskoistocnih diktatura.
I Izrael nikako nije ni blizu jedina fasiticka drzava ili diktatura kojoj je Amerika davala milijarde dolara.
-
zikamu
#7969 Re: AMERIKA
Izuzetno lako rjesiv problem, bez ograda, plutajicih bova i slicnoh stvari... U moj vakat su nas ucili da vojnik na drzavnoj granici da prvo upozorenje :"Stoj !", pa ako onaj ne staje ide drugo upozorenje: "Stoj, pucacu !". Ako onaj i dalje ignorise: pucaj!
Ilegalan prelazak granice. Ko ima muda, bujrum!
Zna se postupak ; apliciraj s drugr strane za azilanyski status i cekaj. I nije samo kod nas tako bilo...
Ilegalan prelazak granice. Ko ima muda, bujrum!
Zna se postupak ; apliciraj s drugr strane za azilanyski status i cekaj. I nije samo kod nas tako bilo...
-
Osmi Socrates
#7970 Re: AMERIKA
Ti tek očigledno ne znaš o čemu pričaš.
-
zikamu
#7971 Re: AMERIKA
Pricam o bespotrebnom problemu ilegalnog prelasks granice emigranata.
-
Osmi Socrates
#7972 Re: AMERIKA
Pa to tako funkcionira u tvom mozgu. Naravno nemaš uopšte nikakvu predstavu o meksičko-amerićkoj granici.
- jeza u ledja
#7973 Re: AMERIKA
Stoj!! Pucaću!!
Ta, ta, puc puc.
Ta, ta, puc puc.
-
zikamu
#7974 Re: AMERIKA
Vidim zato ljepote u drzavi poslije 5-6 mil. Ilegalaca...
, a bice ih jos.
-
zikamu
#7975 Re: AMERIKA
Pa onda oni sto stavljaju bove u Rio Grande isto nemaju predstavu o meksicko-americkoj granici.Osmi Socrates wrote: ↑07/09/2023 22:40 Pa to tako funkcionira u tvom mozgu. Naravno nemaš uopšte nikakvu predstavu o meksičko-amerićkoj granici.
Ma jebo mene, idi ti to njima tamo pojasni kad vec znas...