Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

sehohari wrote: 06/09/2023 23:41
Chmoljo wrote: 06/09/2023 22:16

Gdje je spomenut ikakav bot? Uopšte mu u konkretnom postu ništa rečeno nije oko toga, ali ti si to negdje pročitao i promptno spočitao.

Bitno je bilo šta reći i napisati, nema veze što je šuplja, laž ili iednostavno nešto što nije rečeno. Ali eto, niko ne brani. Ali sloboda je tu dvostrana. Ako ti smiješ imati svoj stav, isto to mogu i drugi kojima nisu jednaki tvojima. Ali to te ne čini ugroženim na bilo koji način.

Lik je spočitao nešto što je očigledna laž koju on dokazuje upravo svokim obitavanjem na forumu. Ali lakše je nakukavati i u tome izgovore tražiti. Životna refleksija, šta li.
Hahahahha
Bukvalno par minuta poslije tvog posta optužuju čovjeka da je "SDF bot". Majketi, ne glumi francusku sobaricu...
Halo ba, koji je tvoj problem? Je li shvataš da svako može imati svoje mišljenje, a ti si se uhvatio mog posta gdje si mi gurnuo riječi u usta koje nisam napisao.

I onda tražiš šta je ko DRUGI napisao i kao eto ga, to je isto ko da sam ja rekao.

Saberi se malo.
Point.

#4877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 06/09/2023 21:57 :lol: kad si sdfa simpatizer nista nema smisla, ako si obrazovan ratio kaze jedno, al opet srce vuce na drugu stranu. Ja te razumijem i saosjecam. Ma serm.kako da saosjecam sa covjekom koji zivi na zapadu a meni zeli feudalnu teokratsku nepotisticku diktaturu na frtalju zemlje?

P.s da si ko mali cito alan ford lako bi zajaho ovu beletristiku :mrgreen:
Pretpostavka je majka zajeba moj Sumire. Čuj čito, crto sam likove iz AF, samo da znaš kako u bobu znam nacrtati Bob Rocka i Njegovu Visost Broja Jedan. :oops:
Mishelinke

#4878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Mishelinke »

Prpa.ba wrote: 06/09/2023 21:35
palermo wrote: 06/09/2023 21:25 Pa.nisu svi vani koji se ne slazu sa politikom trojke
Mi smo SDFAaAAaa uhljebi, ili u mom slucaju, jos i fasisti. :mrgreen:

Trojanci za svakoga imaju spremnu diskvalifikaciju, osim za rusitelje ove drzave. :)
Ne za svakoga, samo za vas izdajnike i rušitelje iz SDFA.
kakotakonikako

#4879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

Delegat SBiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Džemal Smajić na današnjoj sjednici tražio je od ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića da odgovori šta preduzima kako bi se stabilizovala sigurnosna situacija u zemlji i zaustavili sve učestaliji napadi na povratnike u manjem bh. entitetu.
Šta poduzima Ministarstvo sigurnosti BiH kako bi se građani u cijeloj državi osjećali sigurnim - pitao je Smajić.
Vidljivo je da je ta sigurnost narušena. Sve su učestaliji napadi na povratnike u manjem bh. entitetu. Od Općih izbora u oktobru 2022. godine do danas, bilježimo nekoliko napada na povratnike i oni su sve učestaliji. Neposredno pred održavanje današnje sjednice napadnut je povratnik Nedžad Drinjak u opštini Višegrad. Prije nekoliko dana desila su se dva uzastopna napada na povratnike u selu Gornja Kamenica kod Zvornika, a prije nekoliko mjeseci imali smo težak fizički napad i pljačku dvoje starijih ljudi, Fadila i Ajše Memišević u Višegradu. U Srebrenici, gdje sam i sam bio na licu mjesta, pretučen je mladić Osman Mehanović.
Kako je Smajić dalje naveo javnost je svjedočila zatvaranju i premlaćivanju maloljetnika kojeg je zatvorila policija manjeg bh. entiteta, te dodao:

Dječak je doživio teški šok i traume. U isto vrijeme, za otvorene javne prijetnje Bošnjacima u Bjeljini nije odgovarao maloljetnik sprske nacionalnosti. Svi nabrojani koji su napadnuti su Bošnjaci.” Osim toga Smajić je istakao da je prije nekoliko dana, napadnut katolički svećenik Žarko Vujica u Kaknju koji je opljačkan. “Ono što posebno uznemirava jeste blokiranje saobraćaja na tzv. entitetskim linijama koje je organizovao Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH - naglasio je Smajić.
Đorđe Radanović je pozvao građane manjeg bh. entiteta na okupljanje koje organizuju kao podršku za Milorada Dodika i Miloša Lukića protiv kojih je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu. Smajić je na kraju tražio odgovore na pitanje ko je i zašto odobrio takve skupove kao onaj kod Jelaha u blizini Tešnja gdje su stanovnici Tešnja ostali pribrani i nisu nasjeli na provokacije.

:bih:
PM72

#4880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

Delegat za kojeg prije nisam čuo ,niti se javljao,konačno je zaradio dnevnicu.Ne platu nego dnevnicu.
Ministra Nešića,inače klošara iz Lukavice,će ovo potrest žestoko.
plavi_E

#4881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Chmoljo wrote: 06/09/2023 19:08
plavi_E wrote: 06/09/2023 17:57

Pa kad je tako mozes onda ti objasniti zbog cega se ne smiju kritikovati pogresni potezi trenutne vlasti? Tj. zbog cega ovaolika agresivnost kad neko kritikuje vlast. U vecini sisteme gdje je zabranjena kritika vlasti je zbog straha od gubitka vlasti. Jeli to slucaj i sa trenutnom vlascu?
Čime se drogiraš dvojnog ti državljanstva?

Ako se ljudi ne slažu sa tvojim postovima odmah se doživljava ko agresivnost. Pri tome mjesecima pišeš šta želiš i niko te u tome ne spriječava, a ovdje ispada kao da si progonjen.

Mani me te šuplje priče i laži kako to neko brani da nešto kritikuješ.
Nigdje ja nisam rekao da sam proganjan. Nikad se nisam zalio moderaciji ni na koga. Tako da ti je tvrdnja suplja prica i jeftin pokusaj izbjegavanja odgovora uz pokusaj humora.
plavi_E

#4882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Vecina jos ne konta posljedice predaje drzavne sigurnosti Dodiku i Covicu. Takodje vecina ne konta da itekako postoji povezanost izmedju preuzimanja drzavne sigurnosti i ovih ucestalih bapada na povratnike. S tim sto nisu vise pocinioci samo civili nego i policija manjeg entiteta. Predaju drzavne sigurnosti trenutno najvise osjecaju povratnici ali su naivni svi oni koji misle da ce ostati na povratnicima. Odgovor na kritiku trenutne vlasti za predaju drzavne sigurnosti je uvijek bio smajliji i optuzbe da je neko bot proisle vlasti.
STR69

#4883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by STR69 »

Image
plavi_E

#4884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

anelsol wrote: 04/09/2023 22:56
Haris.ba wrote: 04/09/2023 22:35 Firme namjenske industrije su u postupku preuzimanja. Pocetne pozicije su se vec zauzele.
Mozes li biti malo konkretniji? Koja firma je na meti?
@Haris.ba je izgleda dobro informisan.
Prodane dionice Pretisa iz Vogošće za 1,26 mil KM
agent_zero

#4885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by agent_zero »

Vidim sda botine na komentarima članaka u tubro modu :lol:
plavi_E

#4886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Za sutra najavljen novi protest "Granica postoji" zbog optužnice protiv Dodika i Lukića

Nazire se stvarni cilj ovih "narodnih" protesta. Ipak se radi o granici tj. razgranicenju. Sigurnosna stiuacija u BiH sve je gora i gora. Ali ako nista imamo napokon zakon o vinima.
breuer

#4887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by breuer »

plavi_E wrote: 07/09/2023 09:50 Za sutra najavljen novi protest "Granica postoji" zbog optužnice protiv Dodika i Lukića

Nazire se stvarni cilj ovih "narodnih" protesta. Ipak se radi o granici tj. razgranicenju. Sigurnosna stiuacija u BiH sve je gora i gora. Ali ako nista imamo napokon zakon o vinima.
ovo iskulirat', nek protestvuju, a granica svakako postoji, na Drini :)
plavi_E

#4888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Pa drugo nista i ne preostaje nego se poklopiti usima i sutati tj. iskulirati. I sam Konakovic je to uocio u slucaju ruskih diplomata:

“Uočavamo da ljudi koji su iz drugih zemalja protjerani u BiH, slobodno, bez ikakvih problema mogu doći, proći preko naših granica, i tu bi reakcije morale biti bolje“, rekao je Konaković.
agent_zero

#4889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by agent_zero »

plavi_E wrote: 07/09/2023 09:50 Za sutra najavljen novi protest "Granica postoji" zbog optužnice protiv Dodika i Lukića

Sha kae Ramo? :-)
plavi_E

#4890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Ramo ima helikopter nije njegovo da se oglasava. Konakovic je u svojoj izjavi rekao sve.

“Uočavamo da ljudi koji su iz drugih zemalja protjerani u BiH, slobodno, bez ikakvih problema mogu doći, proći preko naših granica, i tu bi reakcije morale biti bolje“, rekao je Konaković.

Prakticno je potvrdio da su drzavni sigurnosni aparat predali Dodiku i Covicu u ruke i da sad mogu samo "uocavati" sigurnosne probleme.
moimoi

#4891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

sehohari wrote: 06/09/2023 21:19
moimoi wrote: 06/09/2023 21:13
Interesantno je kako ste svi vani, a najbolje znate sta treba BiH… dok uzivate u svemu onome za sta se ljudi koji su u BiH bore, a vi mislite da trebamo ici nekim drugim putem.
To tzv “domoljublje” iz dijaspore mi nikada nece biti jasno. Skupljanje po nekakvim klubovima, slusanje ljudi koji su se obogatili na racun rata i koji dalje peru lovu .. tolika sljepoca i glupost da ne vidis da se BiH ne mice sa mjesta 30 god vec nazaduje, je mirikl. Razumijem samo ako TVOJI peru lovu preko BiH. E onda razumijem cemu protivljenje bilo kakve promjene.
Pa, ne znamo "šta je najbolje", ali valjda i mi vani imamo pravo ocijeniti rad političara u BiH.
Kritika i jeste u smislu da se slabo šta mijenja ili da se mijenja na gore.

Većina nas vidi u kojem jadnom smjeru se država kreće, mi smo lično prošli upoznali bh. sistem i njegove crne dubine više nego prosječni bh. građanin.

Imamo pravo gledati na stvari u BiH i dati neko svoje mišljenje o svemu, kome to ne paše, ne mora ni da sluša.
"Slušanje kriminalaca ratnih profitera" postoji u dovoljnoj mjeri i danas u BiH, a dijaspora je ipak samo refleksija društvenih odnosa u zemlji porijekla.
Kako se mijenja na gore?

Je li politicari u Njem komuniciraju i traze kompromis ili drzava stagnira jer niko ne zeli da popusti? A vamo se krade lopatama.

Hajde mi navedi sta je gore? Ko je razvio u sve svere drustva korupciju? Ko je razvio sistem ortackog kapitalizma? Trojka?
Ozimician

#4892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

moimoi wrote: 07/09/2023 10:50
sehohari wrote: 06/09/2023 21:19

Pa, ne znamo "šta je najbolje", ali valjda i mi vani imamo pravo ocijeniti rad političara u BiH.
Kritika i jeste u smislu da se slabo šta mijenja ili da se mijenja na gore.

Većina nas vidi u kojem jadnom smjeru se država kreće, mi smo lično prošli upoznali bh. sistem i njegove crne dubine više nego prosječni bh. građanin.

Imamo pravo gledati na stvari u BiH i dati neko svoje mišljenje o svemu, kome to ne paše, ne mora ni da sluša.
"Slušanje kriminalaca ratnih profitera" postoji u dovoljnoj mjeri i danas u BiH, a dijaspora je ipak samo refleksija društvenih odnosa u zemlji porijekla.
Kako se mijenja na gore?

Je li politicari u Njem komuniciraju i traze kompromis ili drzava stagnira jer niko ne zeli da popusti? A vamo se krade lopatama.

Hajde mi navedi sta je gore? Ko je razvio u sve svere drustva korupciju? Ko je razvio sistem ortackog kapitalizma? Trojka?
Sta znaci kompromis? Ovaj trazi sve sto hoce i kaze: ili tako ili nema drzave? Kad je to ijedan politicar u Njemackoj uradio? Da tako nesto izjavi uhapsili bi ga sutradan za pokusaj drzavnog udara.
plavi_E

#4893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Ne samo da samo oni znaju sta je najbolje za BiH nego izgleda znaju sta je najbolje i za Njemacku. :-)
agent_zero

#4894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by agent_zero »

plavi_E wrote: 07/09/2023 10:40 Ramo ima helikopter nije njegovo da se oglasava. Konakovic je u svojoj izjavi rekao sve.

Prakticno je potvrdio da su drzavni sigurnosni aparat predali Dodiku i Covicu u ruke i da sad mogu samo "uocavati" sigurnosne probleme.
Porazna činjenica.

I tako će biti dokle god se Dodik i dodici pokušavaju silom održati na infuziji.

Mi trebamo imati svoju vojsku i naoružavat se kao da će sutra rat.
moimoi

#4895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Ozimician wrote: 07/09/2023 10:59
moimoi wrote: 07/09/2023 10:50
Kako se mijenja na gore?

Sta znaci kompromis? Ovaj trazi sve sto hoce i kaze: ili tako ili nema drzave? Kad je to ijedan politicar u Njemackoj uradio? Da tako nesto izjavi uhapsili bi ga sutradan za pokusaj drzavnog udara.
Ne moze dodik odluciti ima li drzave. Pusti se suplje. Sta su mu to dali a sto ga ne sljeduje? Za njegove izjave i krsenje Zakona je sudstvo odgovorno, a ne politicke stranke. Gdje su tacno i sta uradili sto nisu trebali?
oldtajmer

#4896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by oldtajmer »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/rusmir- ... /230907010

:lol: dok se narod pojede ziv ovi samo jebu i ne vade :lol:
dek

#4897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dek »

Bravo za Trojku, sve vam yebem, o kako ćete na izborima popušit jedva čekam bagro lopovska
DaysleepeR

#4898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Najveću moć imaju male stranke koje donose prevagu...

Sjetimo se Eseda Radeljaša, e ovo je Radeljaš na steroidima
512MB

#4899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

oldtajmer wrote: 07/09/2023 11:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/rusmir- ... /230907010

:lol: dok se narod pojede ziv ovi samo jebu i ne vade :lol:
Nemojte SDA botovi da uzalud napadate vlast :bih:
PM72

#4900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

dek wrote: 07/09/2023 11:33 Bravo za Trojku, sve vam yebem, o kako ćete na izborima popušit jedva čekam bagro lopovska
Babo ministar,jedan sin poslanik a drugi direktor najvećeg zatvora...koliko ono ima djece? Još nekoliko...naće im se mjesto :lol:
Ovo ni SDA nije mogla.
Bravo trojka,bravo Nermine.
Locked