Aha, i ja malo letim u project cars

Moderator: Benq
Aha, i ja malo letim u project cars

ja od Project Cars imam PTSP...dva joypada slomio na njemu...zavrne me u stomaku kad vidim screenshote
Zna bit frustrirajuce i ja sam par puta poso monitor iscupat i bacit kroz prozor al sam odustoSanskiBiser wrote: ↑07/09/2023 11:41ja od Project Cars imam PTSP...dva joypada slomio na njemu...zavrne me u stomaku kad vidim screenshote![]()
Nekoliko razloga. Kao prvo, DLSS3 skida dosta tereta sa procesora, a ja i ne igram bas puno AAA igre, Starfield je izuzetak jer nema DLSS3 pa mi zato melje procesor. Igre kao Pathfinder, BG3, i slicno uopce ne traze jak CPU. A drugo, planirao sam uraditi upgrade odmah nakon kupovine 4070, ali stalno odgadjam jer mozes vidit iz mojih postova da uglavnom vrtim stare igre. Ali cim malo padne cijena Ryzen 7 5800x3d, uzecu ga. To je najbolji moguci upgrade na AM4 platformi.Tito_i_Partija wrote: ↑07/09/2023 15:51 Fero, otkud to da ti rokaš RTX 4070 a ovamo imaš Ryzen 3000 CPU?![]()
Koju si im'o Radeon karticu prije ove?ferratilis wrote: ↑07/09/2023 16:09Nekoliko razloga. Kao prvo, DLSS3 skida dosta tereta sa procesora, a ja i ne igram bas puno AAA igre, Starfield je izuzetak jer nema DLSS3 pa mi zato melje procesor. Igre kao Pathfinder, BG3, i slicno uopce ne traze jak CPU. A drugo, planirao sam uraditi upgrade odmah nakon kupovine 4070, ali stalno odgadjam jer mozes vidit iz mojih postova da uglavnom vrtim stare igre. Ali cim malo padne cijena Ryzen 7 5800x3d, uzecu ga. To je najbolji moguci upgrade na AM4 platformi.Tito_i_Partija wrote: ↑07/09/2023 15:51 Fero, otkud to da ti rokaš RTX 4070 a ovamo imaš Ryzen 3000 CPU?![]()
Iskreno, najveci razlog sto sam kupio 4070 je sto mi je prethodna Radeon kartica zadavala ogromne glavobolje. Zbog losih drivera, stalno sam imao restarte i slicne probleme. Za cetiri mjeseca sa nvidijom, nijedan jedini crash. Skupo, ali vrijedi.
RX 5700 XT. Prva generacija je bila jako nestabilna, iako su vremenom sredili neke probleme i dalje igre kao Forza Horizon ne rade kako treba na toj kartici. Na sikiraj se, ta koju si ti kupio je daleko, daleko bolja.
Znaš me, jesam se malo zabrin'o.ferratilis wrote: ↑07/09/2023 16:18RX 5700 XT. Prva generacija je bila jako nestabilna, iako su vremenom sredili neke probleme i dalje igre kao Forza Horizon ne rade kako treba na toj kartici. Na sikiraj se, ta koju si ti kupio je daleko, daleko bolja.![]()
Ne brini se, RDNA2 serija je vrh kad je u pitanju stabilnost. Ja sam nasjeo na relativno nisku cijenu RDNA1 serije, ali kao i uvijek, early adopteri fasuju. Zato sad imam 4070, koja radi kao doksa. Jos ASUS TUF model, najtisi od svih.Tito_i_Partija wrote: ↑07/09/2023 16:29Znaš me, jesam se malo zabrin'o.ferratilis wrote: ↑07/09/2023 16:18
RX 5700 XT. Prva generacija je bila jako nestabilna, iako su vremenom sredili neke probleme i dalje igre kao Forza Horizon ne rade kako treba na toj kartici. Na sikiraj se, ta koju si ti kupio je daleko, daleko bolja.![]()
![]()
Ja sam uzeo RX 6800XT od XFX-a, jer sam čit'o da je jako dobra, i da bez problema parira i da je u nekim stvarima čak i bolja od 7800XT koja je tek izašla. Vidi se doduše i po cijeni, 6800XT je (barem ovde u Kanadi) skuplja od ove nove.
CPU: Ryzen 7600Xferratilis wrote: ↑07/09/2023 16:32Ne brini se, RDNA2 serija je vrh kad je u pitanju stabilnost. Ja sam nasjeo na relativno nisku cijenu RDNA1 serije, ali kao i uvijek, early adopteri fasuju. Zato sad imam 4070, koja radi kao doksa. Jos ASUS TUF model, najtisi od svih.Tito_i_Partija wrote: ↑07/09/2023 16:29
Znaš me, jesam se malo zabrin'o.![]()
Ja sam uzeo RX 6800XT od XFX-a, jer sam čit'o da je jako dobra, i da bez problema parira i da je u nekim stvarima čak i bolja od 7800XT koja je tek izašla. Vidi se doduše i po cijeni, 6800XT je (barem ovde u Kanadi) skuplja od ove nove.
Koji si CPU uzeo?
Tito_i_Partija wrote: ↑06/09/2023 22:08 I ja sam se prvo sjetio Čmolje čim sam čuo da ima basebuilding u igri. Znači njemu će igra bit' bolja nego nama svima.![]()

Slažem se.
Ako će šta pomoći za Starfield, izbacili su mod koji mijenja FSR2 sa DLSS3 i DLSS-G:ferratilis wrote: ↑07/09/2023 16:09Nekoliko razloga. Kao prvo, DLSS3 skida dosta tereta sa procesora, a ja i ne igram bas puno AAA igre, Starfield je izuzetak jer nema DLSS3 pa mi zato melje procesor. Igre kao Pathfinder, BG3, i slicno uopce ne traze jak CPU. A drugo, planirao sam uraditi upgrade odmah nakon kupovine 4070, ali stalno odgadjam jer mozes vidit iz mojih postova da uglavnom vrtim stare igre. Ali cim malo padne cijena Ryzen 7 5800x3d, uzecu ga. To je najbolji moguci upgrade na AM4 platformi.Tito_i_Partija wrote: ↑07/09/2023 15:51 Fero, otkud to da ti rokaš RTX 4070 a ovamo imaš Ryzen 3000 CPU?![]()
Iskreno, najveci razlog sto sam kupio 4070 je sto mi je prethodna Radeon kartica zadavala ogromne glavobolje. Zbog losih drivera, stalno sam imao restarte i slicne probleme. Za cetiri mjeseca sa nvidijom, nijedan jedini crash. Skupo, ali vrijedi.

E jbg, eto zbog tebe moradoh još na kraju i monitor uzet'.ferratilis wrote: ↑07/09/2023 16:51 Vjeruj, imat 1080p monitor sa takvom konfiguracijom je kao kad kupis Ferrari da ides u Bingo u kupovinu. Uzmi 1440p monitor, upgrade ce biti nevjerovatan. Jos jedan razlog sto sam ostao na R5 3600 je sto sam uradio upgrade na 1440p monitor, manji pritisak na CPU.
To je to, sad koristis puni potencijal builda. 1440p je sweet spot, i bice jos godinama. 4k je vec previse.Tito_i_Partija wrote: ↑08/09/2023 16:20E jbg, eto zbog tebe moradoh još na kraju i monitor uzet'.ferratilis wrote: ↑07/09/2023 16:51 Vjeruj, imat 1080p monitor sa takvom konfiguracijom je kao kad kupis Ferrari da ides u Bingo u kupovinu. Uzmi 1440p monitor, upgrade ce biti nevjerovatan. Jos jedan razlog sto sam ostao na R5 3600 je sto sam uradio upgrade na 1440p monitor, manji pritisak na CPU.![]()
Uzeo sam ovaj, vidim hvale ga na Redditu uzduž i poprijeko, a i na sniženju je. Tri stoje me izašlo.![]()
https://www.dell.com/en-ca/shop/dell-27 ... ccessories
Haj eto kad je bal, nek je maskenbal.![]()
Nisam još sve završio. Stigli su mi fanovi i kablo neki dan, tako da ću danas da ih instaliram. A monitor tek u ponedeljak dolazi. Al' javim ti utiske kad sve bude na svom mjestu.ferratilis wrote: ↑08/09/2023 16:58To je to, sad koristis puni potencijal builda. 1440p je sweet spot, i bice jos godinama. 4k je vec previse.Tito_i_Partija wrote: ↑08/09/2023 16:20
E jbg, eto zbog tebe moradoh još na kraju i monitor uzet'.![]()
Uzeo sam ovaj, vidim hvale ga na Redditu uzduž i poprijeko, a i na sniženju je. Tri stoje me izašlo.![]()
https://www.dell.com/en-ca/shop/dell-27 ... ccessories
Haj eto kad je bal, nek je maskenbal.![]()
Ogroman upgrade, jelde? Pogotovo se vidi u CRPG-ima ili igrama fokusiranim na interfejs, sve je preglednije. I dosta je manje aliasinga.![]()
Bezvremenski klasik