Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑04/09/2023 12:51
Ozimician wrote: ↑04/09/2023 12:13
Beograd je najbolji primjer sta se desi od solidnog aerodroma kad dodje pod koncesiju, a radio je Beograd jako dobro i prije koncesije...
Sad ko god moze, zaobilazi ga, ovog ljeta su presli svaku mjeru, vjerujem da si u toku.
bio sam par puta ove godine
cuo sam da radnici imaju dosta male plate
a generalno haoticno je na samom aerodromu meni kao putniku bilo, sad ne znam do cega je, bila je i ona rekonstrukcija dijela aerodroma u toku pa je i to doprinjelo mom generalnom utisku
Pa nista, desila se koncesija.
Nema vise "stranackog zaposljavanja na aerodromu", naravno da nema, jer niko nece raditi u takvim uslovima za takvu platu.
Gledao sam neke oglase za radna mjesta, otprilike radnica na check-in salteru ima nekih 720KM platu, ovi radnici na utovaru kofera 500-600KM.
Stalno otvoreni oglasi, niko nece da radi za te pare, ovi koji vec rade, idu po bolovanjima, ostali koji ostanu rade po principu "ne mozes me malo platiti koliko ja mogu malo raditi" , pa se pocesto desi da se na direktnom letu ne ukrca nijedan kofer na avion. Radnici max nadrndani, neljubazni, ne smijes nikoga ni za sta pitati.
Eto, posljedice koncesije.