Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- nivla
#6176 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
generalno slabo gdje to vise valja pa uzmem telecu jetru, bubrege, raznjice, sniclu, ramstek, biftek
sro se cevapa tice mogu ih svakakvih pojesti ali jeo sam i ikar i haringe iz 1943. pa ih to ne cini kvalitetnim
sro se cevapa tice mogu ih svakakvih pojesti ali jeo sam i ikar i haringe iz 1943. pa ih to ne cini kvalitetnim
- Plavo-bijeli
#6177 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
E čuj u Kingu mu dobri
jednom probao i nikad više. Ruzan i čudan okus.
Ostalo...mislim da se nigdje ne isplati više dati za porciju 10km.
U Besku povremeno je ok pojesti jednom u pola godine kad se pozeli i to je to.
Ostalo smo samo mi ludi pa dajemo takve cifre za takvo smeće. Mi ludi, a oni bezobrazni. Posljednji put u Mrkvi narucio bajat somun. Poslije toga narucio u 'fake' Brajloviću fuj iskreno bili, da sam se pitao hoće li mi pozliti poslije.
U Hodzicu posljednji put jeo prije pola godine, prazan bio. Cevapi, ne znam jel nostalgija al sjećam se prije 20 godina kakvi su bili kad doslovno ne znas sta ces od razlicitih okusa. Helem na kraju solidan bio, nista sad posebno da me mami da opet dođem.
Napr u Nostra Cucini imaš za 10km maslenicu da se ubiješ, tijesto se topi, piletina fantastična, sir i sve, čista desetka. Bolje 10x od tih ćevapa. Imaš i sendvič sa teletinom 8km, sendvič za biftekom 10km. Sastojci sir mozarella itd sve ubija
Ovi sa cevapima se digli, malo luka nabaci, meso vrlo upitnog kvaliteta, somun kako kad i kako gdje i cener jaro... a jaro placa i placa...
Ostalo...mislim da se nigdje ne isplati više dati za porciju 10km.
U Besku povremeno je ok pojesti jednom u pola godine kad se pozeli i to je to.
Ostalo smo samo mi ludi pa dajemo takve cifre za takvo smeće. Mi ludi, a oni bezobrazni. Posljednji put u Mrkvi narucio bajat somun. Poslije toga narucio u 'fake' Brajloviću fuj iskreno bili, da sam se pitao hoće li mi pozliti poslije.
U Hodzicu posljednji put jeo prije pola godine, prazan bio. Cevapi, ne znam jel nostalgija al sjećam se prije 20 godina kakvi su bili kad doslovno ne znas sta ces od razlicitih okusa. Helem na kraju solidan bio, nista sad posebno da me mami da opet dođem.
Napr u Nostra Cucini imaš za 10km maslenicu da se ubiješ, tijesto se topi, piletina fantastična, sir i sve, čista desetka. Bolje 10x od tih ćevapa. Imaš i sendvič sa teletinom 8km, sendvič za biftekom 10km. Sastojci sir mozarella itd sve ubija
Ovi sa cevapima se digli, malo luka nabaci, meso vrlo upitnog kvaliteta, somun kako kad i kako gdje i cener jaro... a jaro placa i placa...
- BHF_Manijak
#6178 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
E cuj pricamo o cevapima i neko gastronomski nivo spominje, dajte ba ljudi uozbiljite se.
Sve je to smece, samo zavisi kako ga ko upakuje i sta ciji zeludac moze podnijeti.
Cijena je odavno bezobrazluk cisti i sto Plavi napisa, jedino kad ti je "ah" jednom u par mjeseci da se "pocastis" i to je to. Da vrijedi davati svako malo cener - apsolutno ne. Kvalitet ide nadole, a cijena raste li raste. Odes s porodicom, ne mozes ispod 40-50 maraka proci.
Volim jos u Kastel otic, s merakom, Ferhatovic, Besko i to je to.
Pljeska je nekad odlicna bila u Mrkvi, ali nisam ni to jeo ima godina sigurno.
Zmaj nakon ocajne, ali doslovno ocajne plate, iz principa vise nikad nisam htio, a ni kvalitet im nije vala aman. Osim velicine cevapa, ukus je onako. Ali kakvo su samo "smece" natrpali u platu od 50 maraka, mene bi bilo stid ono nekom iznijeti. Nekakva "izmrvljena" piletina, tacnije komadici neki, onda iznutrica nekakvih, ma uzas.
Sve je to smece, samo zavisi kako ga ko upakuje i sta ciji zeludac moze podnijeti.
Cijena je odavno bezobrazluk cisti i sto Plavi napisa, jedino kad ti je "ah" jednom u par mjeseci da se "pocastis" i to je to. Da vrijedi davati svako malo cener - apsolutno ne. Kvalitet ide nadole, a cijena raste li raste. Odes s porodicom, ne mozes ispod 40-50 maraka proci.
Volim jos u Kastel otic, s merakom, Ferhatovic, Besko i to je to.
Pljeska je nekad odlicna bila u Mrkvi, ali nisam ni to jeo ima godina sigurno.
Zmaj nakon ocajne, ali doslovno ocajne plate, iz principa vise nikad nisam htio, a ni kvalitet im nije vala aman. Osim velicine cevapa, ukus je onako. Ali kakvo su samo "smece" natrpali u platu od 50 maraka, mene bi bilo stid ono nekom iznijeti. Nekakva "izmrvljena" piletina, tacnije komadici neki, onda iznutrica nekakvih, ma uzas.
- problemnatravunu
#6179 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nakon dugo dugo vremena pojedem iz Želje 2, šta ja znam , meni bili dobri, ukusni, malo somun posuh, ali ukus mi definitivno bi OK
- Peacean
#6180 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ćevapi su uvijek bili fast food, ne znam zašto se sad očekuje da budu kao da su iz luksuznog restorana.
-
made_in_sarajevo
#6181 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Djulic u rajlovcu najbolji, najjaci gurmanski smek
. Ali bez zajebancije cesto u djulicu za dorucak uzmemo i vazda su dobri. Hamburger i pljeska isto. Daleko bolji po meni od zmaja npr iz kojeg ispadaju ljudi
- Plavo-bijeli
#6182 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja sam znao narucivati u Saray ascinici u Mostaru 2013. kad sam zivio dole godinu dana, ma to je neopisivo. 3.5 km bila petica, mala pljeska isto(poslije su povecali na 5km, 3,4godine poslije).
Helem mogao si narucit i tu malu pljesku, dobijes fantastican somun, pomfrit jedan od najboljih u zivotu sto sam jeo, kupus salatu.
Donesu ti na vrata na skuteru, VRELO. 3.5km, na vrata, sa pomfritom i okusom da fakat uzivas.
(sad sam provjerio, sad im je 8km velika, 9 sa pomfritom)
2013. ok, opet kao da pričamo o poslije ratnom periodu
, ali se sjećam iste godine da sam naručivao od Zmaja koji je bio udaljen od mene 10min hoda, narudzbu za 15km i oni mi rekli da im je mala narudzba za dostave, ali kao hajde... na kraju ih cekao sat i po i donijeli mi mlako meso...
Jos sta sam primjetio posljednji put u Zmaju, a isao jer Besko nije radio, nesto se ponasaju kao da su oni izmislili cevape i kao da nude nesto vanzemaljsko, nekakva doza 'ufuranosti' i prepotentnosti. Mozda mi se ucinilo, ali hajde.
I jes- nisam odavno bio, ali pljeska u Mrkvi na carsiji je znala ubijati. Jos uz to domaci jogurt u časi i fakat uzivas.
Helem mogao si narucit i tu malu pljesku, dobijes fantastican somun, pomfrit jedan od najboljih u zivotu sto sam jeo, kupus salatu.
Donesu ti na vrata na skuteru, VRELO. 3.5km, na vrata, sa pomfritom i okusom da fakat uzivas.
(sad sam provjerio, sad im je 8km velika, 9 sa pomfritom)
2013. ok, opet kao da pričamo o poslije ratnom periodu
Jos sta sam primjetio posljednji put u Zmaju, a isao jer Besko nije radio, nesto se ponasaju kao da su oni izmislili cevape i kao da nude nesto vanzemaljsko, nekakva doza 'ufuranosti' i prepotentnosti. Mozda mi se ucinilo, ali hajde.
I jes- nisam odavno bio, ali pljeska u Mrkvi na carsiji je znala ubijati. Jos uz to domaci jogurt u časi i fakat uzivas.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#6183 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Sa cevap je postao turisticki cevap ili ti junk food.
Bascarsijske cevepcije su unistile prepoznatljiv brend, koji su naslijedili i to im nikada ne treba halaliti.
Ostale su nam pite, burek, buredzici, burekcici, peksimeti, ustipci.
Bascarsijske cevepcije su unistile prepoznatljiv brend, koji su naslijedili i to im nikada ne treba halaliti.
Ostale su nam pite, burek, buredzici, burekcici, peksimeti, ustipci.
- oldtajmer
#6184 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
na zalost sustina svega,sad se turistima prodaje taj neki ukupni dozivljaj,odu na cevape,pa na kolac,pa bosanska kafa,carsija,sebilj,golubovi itd. a kvalitet manje bitan
mislim da bi cevabdzije po carsiji bez problema mogli tokom sezone drzati cevape i 10 eura a da im ne trpi posao
-
breuer
#6185 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ma samo pače
nek se stranjski levati dave u mljevenicima
-
sumirprimus
#6186 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
cuj stranjski levati, vecinom ti sjede ljudi izbosne iz unutrasnjosti idrugih gradova, navucen svom tom pricom o sa cevapu. .doduse generalno i ne znamo za bolje. do pite. i pačeta.
-
breuer
#6187 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
takoe, stranjski levatisumirprimus wrote: ↑06/09/2023 12:31 cuj stranjski levati, vecinom ti sjede ljudi izbosne iz unutrasnjosti idrugih gradova, navucen svom tom pricom o sa cevapu. .doduse generalno i ne znamo za bolje. do pite. i pačeta.
pače je sami vrh prehrane, mljac...
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#6188 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
vrhunac poslovoanja. Zajebi jednom stranca, ko ga jebe ionako ode, necu ga vise nikada vidjeti.
- nepass1
#6189 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja bio u travniku i pojedem cevape na onom mjestu gdje dobijes cigaru uz kafu. Cevap ko cevap bez somuna je bolji nego i jedan u sarajevu sto se moze trenutno pojesti. Eto napisah i ja, ne mogu da vjerujem
Eh ono blato od somuna je vec druga prica.
Eh ono blato od somuna je vec druga prica.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6190 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Besko....kakav Travnik i quratz. 
-
noviclan
#6191 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jbg rajlovac je rajlovac a zmaj tu na izvolt'emade_in_sarajevo wrote: ↑06/09/2023 11:09 Djulic u rajlovcu najbolji, najjaci gurmanski smek. Ali bez zajebancije cesto u djulicu za dorucak uzmemo i vazda su dobri. Hamburger i pljeska isto. Daleko bolji po meni od zmaja npr iz kojeg ispadaju ljudi
-
propojeilijas
#6192 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
zalim ljude koji cesto jedu cevape, pljeskavice,pite i slicno bolan kupite mesa malo povrca i napravite kuhano jelo na kasiku a cevapi su da se pocastis jednom u 2 mjeseca
-
PM72
-
Naslovnica
#6194 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
A ti 2 mjeseca jedeš na kašiku?propojeilijas wrote: ↑06/09/2023 19:13 zalim ljude koji cesto jedu cevape, pljeskavice,pite i slicno bolan kupite mesa malo povrca i napravite kuhano jelo na kasiku a cevapi su da se pocastis jednom u 2 mjeseca
- Digla_da_kreci
#6195 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Hajd dobro je znati, kad budem isla trazit cu bez poljeva i bas me zanima hoce li prekrsiti obicaj.
- sefket_ramadani
#6196 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jucer kod beska, kombinacija, bolje sudzukice nego cevapi.
-
breuer
- DaysleepeR
#6198 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Naručio sam ja u travniku bez poljeva, gledali me blijedo ko da sam s Marsa pao
- Digla_da_kreci
#6199 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Taj poljev su oni izmislili da lakse jedu ljudi bez zuba.
Koji su jos dobri u Travniku osim Harija. Tenić?
Koji su jos dobri u Travniku osim Harija. Tenić?
- nivla
#6200 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ja uvijek kazem bez poljeva i da bude res i nikad nije bilo, jednom se moze desiti ali svaki put je ipak da ih je bas brigaDaysleepeR wrote: ↑07/09/2023 15:41 Naručio sam ja u travniku bez poljeva, gledali me blijedo ko da sam s Marsa pao