Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
r_faruk

#19001 Re: Telemach BH

Post by r_faruk »

Pitanje za telemach, a i za ostale forumase.

Imam jedan malo stariji LG tv (4-5 godina star). Danas sam prikljucio telemach usluge interneta i televizije. Medjutim, televizor ne moze da prepozna CAM modul. Ova ekipa iz telemacha koja je prikljucila kablovsku ne zna sta je razlog. Tako je i gotovo. Druga opcija je da mi prikljuce ovaj box i daju jos jedan daljinski. No meni je drazi modul od toga.

Da li mi mozete objasniti zasto ovaj modul ne radi na odredjenim televizorima. Prije sam koristio isti ovaj tv na telemach mrezi i imao CAM modul na istom ovom tv-u. Sada dobijem error code 18. Ne moze da se upari modul i tv. Dodje do 90% i nema dalje.

Pozdrav
fusion_ba

#19002 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

chakany wrote: 05/09/2023 19:10
MTV wrote: 05/09/2023 17:38 Vracanje unazad zlata vrijedi a i prenosivost EONa (web i mobile app). :srce:
Hayat TV neka stavlja GeoBlock koliko god hoće. Ja sve moguće i nemoguće vraćam :lol:
Serije, filmove, sve fino vratim i pogledam :mrgreen:
Šta je to na Hayatu vrijedno vraćanja (i gledanja uživo)? :lol:
chakany

#19003 Re: Telemach BH

Post by chakany »

fusion_ba wrote: 05/09/2023 19:14
chakany wrote: 05/09/2023 19:10 Hayat TV neka stavlja GeoBlock koliko god hoće. Ja sve moguće i nemoguće vraćam :lol:
Serije, filmove, sve fino vratim i pogledam :mrgreen:
Šta je to na Hayatu vrijedno vraćanja (i gledanja uživo)? :lol:
Apsolutno ništa. Slažem se. Samo govorim koliko je vraćanje super stvar, a ovi su odlučili da blokiraju tu opciju. Nema se tamo šta ni pogledati osim kuhanja i obilaska nekih sela i gradova, pa i turskih serija. A nekad se taj kanal baš pratio. Sad na nivou lokalne tv
Telemach

#19004 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

W0rM wrote: 05/09/2023 18:47 Zdravo @Telemach Zelim da vam dam mali feedback za poboljsanje, ako hocete saslusajte, a ako necete i ne morate, meni ni u dzep ni iz dzepa.

Helem, zadvoljan sam vasom uslugom na skali od 1 do 10 od mene jedna 6ica. U iducim redovima cu i objasniti zasto je to tako

Sta volim:
-Stabilnost konekcije
-Tehnicku podrsku i ljubaznost iste
-EON applikaciju
-Mogucnost vracanja programa unazad
-EON app na do 5 uredjaja

Sta ne volim:
-Tehnicka podrska trazi rjesenje za "preporucene uredjaje". Ako ne nadju rjesenje recimo za TV tipa Vivax, TCL itd. Parola je snadji se sam.
-Nema nekih specijalnih ponuda za stare korisnike, umanjenje racuna za 10% i nije nesto privlacno.
-Skupa usluga, pod tim mislim recimo da je EON duo nekih 35 KMcica, bilo bi i oke, meni ne trebaju pinkovi, muzicki, vecina domacih, djeciji kanali itd. A sve mi se to napalacuje. Ostale pakete necu ni spominjati jer su svakako preskupi i precijenjeni (moje subjektivno misljenje).
-Zalediti mogu uslugu samo na 3 mjeseca sto mislim da je na sve vecu dijasporu jako mali period. Volim 570 markica da imam u dzepu nego da vama dajem a ne koristim toliko uslugu, bez uvrede.
-Dug period ugovora (2 godine). Pogotovo za star(ij)e korisnike koji isti obnavljaju nakon prve 2 godine pretplate.

Izvinajvam se ako ima nekih gramatickih gresaka. Hvala vam na dosadasnjoj saradnji, bolji ste od konkurencije, ako vam to sta znaci. S tim receno, konkurenti vam imaju neka po meni zanimljiva tehnicka rjesenja o kojima vi trenutno ne razmisljate, a uspavanost bi vas mogla kostati sadasnjih i buducih korisnika.

Srdacan pozdrav.
Pozdrav @W0rM,
Hvala Vam na dostavljenim prijedlozima, iste ćemo proslijediti kolegama koji su zaduženi za unaprijeđenje ponude Telemach usluga i servisa. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#19005 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

r_faruk wrote: 05/09/2023 19:12 Pitanje za telemach, a i za ostale forumase.

Imam jedan malo stariji LG tv (4-5 godina star). Danas sam prikljucio telemach usluge interneta i televizije. Medjutim, televizor ne moze da prepozna CAM modul. Ova ekipa iz telemacha koja je prikljucila kablovsku ne zna sta je razlog. Tako je i gotovo. Druga opcija je da mi prikljuce ovaj box i daju jos jedan daljinski. No meni je drazi modul od toga.

Da li mi mozete objasniti zasto ovaj modul ne radi na odredjenim televizorima. Prije sam koristio isti ovaj tv na telemach mrezi i imao CAM modul na istom ovom tv-u. Sada dobijem error code 18. Ne moze da se upari modul i tv. Dodje do 90% i nema dalje.

Pozdrav
Pozdrav @r_faruk,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere, te ukoliko je potrebno kreirale nalog za zamjenu modula za drugi model.
Ivicaaaa

#19006 Re: Telemach BH

Post by Ivicaaaa »

W0rM wrote: 05/09/2023 18:47 Zdravo @Telemach Zelim da vam dam mali feedback za poboljsanje, ako hocete saslusajte, a ako necete i ne morate, meni ni u dzep ni iz dzepa.

Helem, zadvoljan sam vasom uslugom na skali od 1 do 10 od mene jedna 6ica. U iducim redovima cu i objasniti zasto je to tako

Sta volim:
-Stabilnost konekcije
-Tehnicku podrsku i ljubaznost iste
-EON applikaciju
-Mogucnost vracanja programa unazad
-EON app na do 5 uredjaja

Sta ne volim:
-Tehnicka podrska trazi rjesenje za "preporucene uredjaje". Ako ne nadju rjesenje recimo za TV tipa Vivax, TCL itd. Parola je snadji se sam.
-Nema nekih specijalnih ponuda za stare korisnike, umanjenje racuna za 10% i nije nesto privlacno.
-Skupa usluga, pod tim mislim recimo da je EON duo nekih 35 KMcica, bilo bi i oke, meni ne trebaju pinkovi, muzicki, vecina domacih, djeciji kanali itd. A sve mi se to napalacuje. Ostale pakete necu ni spominjati jer su svakako preskupi i precijenjeni (moje subjektivno misljenje).
-Zalediti mogu uslugu samo na 3 mjeseca sto mislim da je na sve vecu dijasporu jako mali period. Volim 570 markica da imam u dzepu nego da vama dajem a ne koristim toliko uslugu, bez uvrede.
-Dug period ugovora (2 godine). Pogotovo za star(ij)e korisnike koji isti obnavljaju nakon prve 2 godine pretplate.

Izvinajvam se ako ima nekih gramatickih gresaka. Hvala vam na dosadasnjoj saradnji, bolji ste od konkurencije, ako vam to sta znaci. S tim receno, konkurenti vam imaju neka po meni zanimljiva tehnicka rjesenja o kojima vi trenutno ne razmisljate, a uspavanost bi vas mogla kostati sadasnjih i buducih korisnika.

Srdacan pozdrav.
Na 8 mijeseci ti se za dijasporu godišnje se može zamrznut,u jednoj godini!
megaribi1

#19007 Re: Telemach BH

Post by megaribi1 »

r_faruk wrote: 05/09/2023 19:12 Pitanje za telemach, a i za ostale forumase.

Pozdrav
Imao sam takav slučaj kod majke, a Telemach podrška nije znala rješenje. Uspio sam nakon što sam, isključio TV iz struje i sačekao pola sata pa ga ponovo uključio.
r_faruk

#19008 Re: Telemach BH

Post by r_faruk »

Imam jos jedno pitanje za Telemach. Za eon light duo paket stoji da su brzine interneta do 200Mbs. U kojim uslovima se to moze ostvariti i da li se na ovom modemu 3928 moze podesiti 5ghz ili samo 2.4ghz za wifi mrezu. To nisam uspio naci u postavkama modema.
Telemach

#19009 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

r_faruk wrote: 06/09/2023 19:50 Imam jos jedno pitanje za Telemach. Za eon light duo paket stoji da su brzine interneta do 200Mbs. U kojim uslovima se to moze ostvariti i da li se na ovom modemu 3928 moze podesiti 5ghz ili samo 2.4ghz za wifi mrezu. To nisam uspio naci u postavkama modema.
Pozdrav @r_faruk,
Punu brzinu propisanu paketom možete ostvariti uz direktno povezivanje računara ili laptopa mrežnim kablom sa modemom. Mrežni kabal treba biti standarda CAT5e ili novijeg, a računar ili laptop trebaju posjedovati gigabitnu mrežnu karticu. Također mrežni kabal ne smije biti uključen u port 4 koji je predviđen za napredne funkcionalnosti D3 resivera. Navedeni model modema ne posjeduje mogućnost spajanja na 5Ghz WiFi mrežu, te ukoliko želite ostvariti veće internet brzine putem WiFi mreže, preporučujemo da u privatnoj režiji nabavite dodatni router sa podrškom za WiFi 5 ili WiFi 6 standard, više eksternih antena i gigabitnim WAN portom, ili WiFi Mesh uređaj istih karakteristika. Također Vaš mobilni ili laptop uređaj treba posjedovati mogućnost spajanja na WiFi 5 ili WiFi 6 standard. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
r_faruk

#19010 Re: Telemach BH

Post by r_faruk »

Zahvaljujem na odgovoru.
Pozdrav
Telemach

#19011 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

r_faruk wrote: 06/09/2023 20:06 Zahvaljujem na odgovoru.
Pozdrav
Pozdrav @r_faruk,
Nema na čemu. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
EKSER1337

#19012 Re: Telemach BH

Post by EKSER1337 »

Pozdrav,
Imate li kakvu informaciju za lokaciju Otoka, iza TC Merkur zgrada, znači jedno sat vremena krepavanje teško :-)
Telemach

#19013 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

EKSER1337 wrote: 06/09/2023 21:37 Pozdrav,
Imate li kakvu informaciju za lokaciju Otoka, iza TC Merkur zgrada, znači jedno sat vremena krepavanje teško :-)
Pozdrav @EKSER1337,
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite povratne informacije da li Vaše usluge sada rade uredno.
markopd

#19014 Re: Telemach BH

Post by markopd »

Od jutros nema šanse pokrenuti mobilnu app EON.Na Webu i na TV mi radi bez problema,dok na mobilnom samo učita logo i izađe automatski iz app i javlja grešku.Brisao cache,podatke,izlogovao se pa ponovo ulogovao,radio deinstalaciju pa ponovo instalaciju,brisanje uređaja sa portala i nema riješenja.Ima li još neko sličan problem,koristim app od samog početka ovo je prvi put da se ovo dešava.
Telemach

#19015 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

markopd wrote: 07/09/2023 18:16 Od jutros nema šanse pokrenuti mobilnu app EON.Na Webu i na TV mi radi bez problema,dok na mobilnom samo učita logo i izađe automatski iz app i javlja grešku.Brisao cache,podatke,izlogovao se pa ponovo ulogovao,radio deinstalaciju pa ponovo instalaciju,brisanje uređaja sa portala i nema riješenja.Ima li još neko sličan problem,koristim app od samog početka ovo je prvi put da se ovo dešava.
Pozdrav @markopd,
Da li ste spojeni na neki VPN servis ili koristite neki dodatni DNS server ili adblocker? Ukoliko koristite EON TV aplikaciju uz pristup internet usluge operatera u BiH, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere.
markopd

#19016 Re: Telemach BH

Post by markopd »

Telemach wrote: 07/09/2023 18:21
Pozdrav @markopd,
Da li ste spojeni na neki VPN servis ili koristite neki dodatni DNS server ili adblocker? Ukoliko koristite EON TV aplikaciju uz pristup internet usluge operatera u BiH, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere.
Hvala na brzom javljanju.Nisam spojen na VPN servis niti na bilo kakve DNS adrese.Na računaru i preko smart app EON radi bez ikakvih problema.Probao sam preko VPN da pokrenem aplikaciju i radi normalno.Očigledno se radi o nekakvoj grešci u Vašem sistemu,pa bih Vas zamolio da to riješite ažuriranjem aplikacije na play storeu u nekom razumnom vremenu.Pozdrav.
Telemach

#19017 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

markopd wrote: 07/09/2023 18:29 Hvala na brzom javljanju.Nisam spojen na VPN servis niti na bilo kakve DNS adrese.Na računaru i preko smart app EON radi bez ikakvih problema.Probao sam preko VPN da pokrenem aplikaciju i radi normalno.Očigledno se radi o nekakvoj grešci u Vašem sistemu,pa bih Vas zamolio da to riješite ažuriranjem aplikacije na play storeu u nekom razumnom vremenu.Pozdrav.
Pozdrav @markopd,
Kolege su potvrdile da nisu zabilježene poteškoće sa pristupom EON TV mobilnoj aplikaciji. Da li Vam je instalirana verzija 8.1.2.? Ukoliko Vam je instalirana navedena verzija i Vaš mobilni uređaj nije rootovan, zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox, kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere.
fusion_ba

#19018 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

I kod mene isti problem sa EON APP. Verzija 8.1.2. Total TV.
S druge strane EON od Telemach kablovske radi.
Telemach

#19019 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

fusion_ba wrote: 07/09/2023 19:03 I kod mene isti problem sa EON APP. Verzija 8.1.2. Total TV.
S druge strane EON od Telemach kablovske radi.
Pozdrav @markopd i @fusion_ba,
Dobili smo povratne informacije da je zabilježena poteškoća sa pristupom EON TV aplikaciji za korisnike Total TV usluge. Kolege su upoznate sa poteškoćama i rade na otklanjanju istih, molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Darh Wader

#19020 Re: Telemach BH

Post by Darh Wader »

Zaboravio sam lozinku na eon app pa se ne mogu konektovavati preko mobitela,kako uraditi reset ? :|
Telemach

#19021 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Darh Wader wrote: 08/09/2023 18:07 Zaboravio sam lozinku na eon app pa se ne mogu konektovavati preko mobitela,kako uraditi reset ? :|
Pozdrav @Darh Wader,
Lozinku možete resetovati putem linka: https://mojtelemach.ba/forgotten-password. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Darh Wader

#19022 Re: Telemach BH

Post by Darh Wader »

Telemach wrote: 08/09/2023 18:29
Darh Wader wrote: 08/09/2023 18:07 Zaboravio sam lozinku na eon app pa se ne mogu konektovavati preko mobitela,kako uraditi reset ? :|
Pozdrav @Darh Wader,
Lozinku možete resetovati putem linka: https://mojtelemach.ba/forgotten-password. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
:thumbup:
AnonymousBIH

#19023 Re: Telemach BH

Post by AnonymousBIH »

Da li neko zna koliko kosta opticki internet za pravna lica?
Telemach

#19024 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

AnonymousBIH wrote: 08/09/2023 20:19 Da li neko zna koliko kosta opticki internet za pravna lica?
Pozdrav @AnonymousBIH,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite naziv pravnog lica, adresu i grad sjedišta kompanije, te ime i prezime kontakt osobe i kontakt broj telefona. Kolege iz sektora za odnose sa pravnim licima će Vas pozvati i prezentovati ponudu optičkih internet paketa za pravna lica. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
AnonymousBIH

#19025 Re: Telemach BH

Post by AnonymousBIH »

Telemach wrote: 08/09/2023 20:56
AnonymousBIH wrote: 08/09/2023 20:19 Da li neko zna koliko kosta opticki internet za pravna lica?
Pozdrav @AnonymousBIH,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite naziv pravnog lica, adresu i grad sjedišta kompanije, te ime i prezime kontakt osobe i kontakt broj telefona. Kolege iz sektora za odnose sa pravnim licima će Vas pozvati i prezentovati ponudu optičkih internet paketa za pravna lica. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Poslano, hvala Vam.
Post Reply