Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/09/2023 14:01
je li se može igrati Fortnite na novijem laptopu,koji nije gajmerski laptop,htio bih djetetu to instalirati?
Probaj, trebalo bi moc. Fortnite nije toliko zahtjevan a nedvano su uveli i onaj performance mode.
Minimum System Requirements
Video Card: Intel HD 4000 on PC; AMD Radeon Vega 8
Processor: Core i3-3225 3.3 GHz
Memory: 8 GB RAM
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/09/2023 14:01
je li se može igrati Fortnite na novijem laptopu,koji nije gajmerski laptop,htio bih djetetu to instalirati?
Probaj, trebalo bi moc. Fortnite nije toliko zahtjevan a nedvano su uveli i onaj performance mode.
nivla wrote: ↑02/09/2023 14:10
Minimum System Requirements
Video Card: Intel HD 4000 on PC; AMD Radeon Vega 8
Processor: Core i3-3225 3.3 GHz
Memory: 8 GB RAM
nivla wrote: ↑01/09/2023 18:08
ma to je sve marketing, ne radi to ni blizu kako ocekujes osim sto imas softver koji je uvezan na ruter a pinga servere okolo i zakljucuje koji ti je od servera s najboljim pingom trenutno
mozes za listu servera napisati python skriptu koja ti izlista server sa najboljim pingom i predlozi ti da se spojis na isti, radice sigurno daleko brze od bilo kakvog softvera koji ti dodje uz ruter
pisuci skriptu dok je usavrsis mozes je dati svima na koristenje i postat popularan zbog 100ak linija koda, a mozda je neko vec nesto slicno napravio
te integracije i gotova rjesenja nisu bas cemu i uvijek su ogranicene
Drug ipak nije marketing, najtoplija preporuka za sve gamere.
Asus bez obzira na podesavanja ovo nije uspio nikada.
Ruter je odlicna stvar i izvlacj maksimum iz konekcije, igram FIFUu normalno prvi put na PS5. 9 od 10 tekmi je odlicno/dobro, a i ta jedna je igriva. Zato sam i napisao, za gamere preporuka, za sve ostale ima boljih opcija za manje novca.
AnonymousBIH wrote: ↑03/09/2023 03:26
Dovoljno je ukućani ds se nakače i sve je bitno.
Ruter je odlicna stvar i izvlacj maksimum iz konekcije, igram FIFUu normalno prvi put na PS5. 9 od 10 tekmi je odlicno/dobro, a i ta jedna je igriva. Zato sam i napisao, za gamere preporuka, za sve ostale ima boljih opcija za manje novca.
A prije si sa fifom imao problema ? Jer isto fifu igram i na ps5 i na pc imam i ping je na Telemachu od 30 do 40 sto je skroz okej. I to sve na obicnom tehnicolor telemach modemu
AnonymousBIH wrote: ↑03/09/2023 03:26
Dovoljno je ukućani ds se nakače i sve je bitno.
A prije si sa fifom imao problema ? Jer isto fifu igram i na ps5 i na pc imam i ping je na Telemachu od 30 do 40 sto je skroz okej. I to sve na obicnom tehnicolor telemach modemu
Da, veliki procenat tekmi totalna desinhronizacija.
Qler wrote: ↑27/08/2023 10:42
Ma AMD zakon. Volim što za razliku od Nvidia, a i Intel, sve open source-aju. Freesync, evo i FSR, Vulkan ako se ne varam je isto nešto njihovo...
Ja neki dan uzeo 6700XT što ispade sad pogotovo za moje potrebe, pun pogodak
AMD nije ništa više consumer friendly od nvidije. Kad je nvidija povecala cijene odmah ih je i AMD pratio. Imamo dokaze (DF direct) za par igri da je izbačen DLSS jer je AMD sponsored title.
Freesync je dobrim dijelom zaživio jer je dobio nvidia support. Na tržištu imaš desetine ako ne i stotine monitora koji su freesync certefied ili freesync pro certefied a imaju flicker u raznim rasponima ili im VRR radi na smiješnom rasponu (48-60 bez LFC). Bolji pokazatelj je gledati g-sync compatible monitore jer nvidia zapravo i uradu neki testing umjesto samo da naslijepo izdaju certifikate.
Nisam fan niti jedne ni druge kompanije, lično sam imao više problema sa driverima sa nvidia karticama (1070 i sada 3080) nego sa AMD. U biti niti jedna kompanija nije "consumer friendly" već gledaju, kao i sve kompanije, da iz tebe izvuku maksimalnu cifru novca.
kenny771 wrote: ↑04/09/2023 17:07
imaju flicker u raznim rasponima ili im VRR radi na smiješnom rasponu (48-60 bez LFC).
Slazem se s postom i ovo je problem koji ja imam na trenutnom monitoru (Xiaomi Mi 2k), nema zvanicnu podrsku za gsync i ima flicker kad padne fps ispod odredjenog broja. Sve ostalo u vezi monitora je super. Da budem iskren, iskljucio sam gsync i ne primijetim neku veliku razliku, vjerovatno bi neko strucniji primijetio. Ali istina je da je freesync smijurija.
Jos jedna stvar, s prethodnom karticom Radeon RX 5700 XT sam imao probleme redovno, crash svakih par dana. Otkako sam uzeo RTX 4070 prije par mjeseci, nijedan jedini crash, bez obzira na igru. To sve govori. A ljudi me ubjedjivali da je PSU problem 100%, iako koristim Seasonic Focus Plus.
Imam pitanje zasto kod nas u bih po OLX jos uvijek nema kupiti racunara da je windows 11 na njima? I od kojeg AMD procesora pocinje podržavanje win 11? Hvala
nivla wrote: ↑01/09/2023 18:08
ma to je sve marketing, ne radi to ni blizu kako ocekujes osim sto imas softver koji je uvezan na ruter a pinga servere okolo i zakljucuje koji ti je od servera s najboljim pingom trenutno
mozes za listu servera napisati python skriptu koja ti izlista server sa najboljim pingom i predlozi ti da se spojis na isti, radice sigurno daleko brze od bilo kakvog softvera koji ti dodje uz ruter
pisuci skriptu dok je usavrsis mozes je dati svima na koristenje i postat popularan zbog 100ak linija koda, a mozda je neko vec nesto slicno napravio
te integracije i gotova rjesenja nisu bas cemu i uvijek su ogranicene
Ljudi moraju prvo probati pa onda komentarisati i dati sud ..Ugl vidim dosta si poboljšanja dobio što znači vrijedi tih para i ja sam mislio slično nešto uzeti pošto sklapam trenutno ALL Rog Strix build i kada završim PC mislio sam aBd kasnije uzeti nešto ovako :
Papucarec wrote: ↑04/09/2023 19:21
Imam pitanje zasto kod nas u bih po OLX jos uvijek nema kupiti racunara da je windows 11 na njima? I od kojeg AMD procesora pocinje podržavanje win 11? Hvala
zato sto treba kupit i licencu a ona je u regularnom kanalu skupa da ti radnja ne smije ponuditi u cijenu racunara jer bi bio 250-350 skuplji a ovako svi instaliraju crackovan kad kupis
Ljudi moraju prvo probati pa onda komentarisati i dati sud ..Ugl vidim dosta si poboljšanja dobio što znači vrijedi tih para i ja sam mislio slično nešto uzeti pošto sklapam trenutno ALL Rog Strix build i kada završim PC mislio sam aBd kasnije uzeti nešto ovako :
Zna li ko gdje kod nas, u BiH, mogu naci USB C na USB C (muski - zenski), 10 Gbps ali da je kvalitetan i pouzdan sa propusnosti? Treba mi kao produzni za PS5/PSVR2 a neda mi se cekati dostava ako narucim van BiH.
dzeko1 wrote: ↑05/09/2023 08:25
Provjeri u electronicu u Sarajevu.
Hvala, ali kao i svi ostali u BiH koje sam gledao od sinoc imaju maksimalno sa 5 Gbps.... Ne mogu vjerovati da u drzavi nema nigdje kupiti usb c produzni sa 10 Gbps :/
Ako neko onda ima prijedlog i iz inostranstva da narucim pa da vidim situaciju, po mogucnosti negdje gdje bi dostava bila najkraca moguca.
zato sto treba kupit i licencu a ona je u regularnom kanalu skupa da ti radnja ne smije ponuditi u cijenu racunara jer bi bio 250-350 skuplji a ovako svi instaliraju crackovan kad kupis
Meni cudno nema ni tog krekovanog u ponudi za sklopljen pc, svi nude win 10 i komponente koje podržavaju samo win 10 mislim na ova racunala do 1500km.
Meni cudno nema ni tog krekovanog u ponudi za sklopljen pc, svi nude win 10 i komponente koje podržavaju samo win 10 mislim na ova racunala do 1500km.
Generalno windows 11 mozes instalirati sa bilo kojim procesorom, a svi ryzen procesori podrzavaju windows 11.