Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑03/09/2023 05:45
Pa ja govorim na punu cijenu, bez popusta.
9.99 ojra vs 23.95KM.
Kilogram je 6 eura tako da kod nas cijena ispadne duplo skuplja.
Ova cijena od 6 ojra je akcijska, roba pred istek, nema smisla porediti akcijske cijene u Austriji sa redovnim cijenama u BiH.
Mogu se porediti samo standardne cijene, bez popusta, to je realno
duh_sa_sjekirom wrote: ↑02/09/2023 21:04
Pravimo domaće i znam šta stavljam i kako pravim.
Prošle godine tegla nas je izašla oko 5 KM.
U prodavnicama ga nije bilo ispod 7 da iole valja. Tako da je bilo isplativo.
Ove godine, sa ovim cijenama, ne mislim ni praviti...
Btw, pileći bataci u Hoše 4.5, fileti 9.95
Vjerovatno će cijena pečenog ajvara u tržnim centrima pratiti cijenu paprika, tako da će ti opet biti isplativo.
Voliš i ti širiti propagandu sa ovim postovima. Nađeš u Austriji najjeftinije la u BiH najskuplje. Eto ovaj čips sam nedavno kupio u Mega diskontu na akciji po 2,5 KM a u Zenici bude po 3,5 KM na akciji u Lideru a 4,5 KM neakcijska cijena. U konzumu, merkatoru i bingu su te cijene po 6,5 km i to neakcijska a na akciji po 4 KM.
Kilogram je 6 eura tako da kod nas cijena ispadne duplo skuplja.
Ova cijena od 6 ojra je akcijska, roba pred istek, nema smisla porediti akcijske cijene u Austriji sa redovnim cijenama u BiH.
Mogu se porediti samo standardne cijene, bez popusta, to je realno
duh_sa_sjekirom wrote: ↑02/09/2023 20:50
Volim ajvar i svake godine ga pravimo al' ove izgleda kurko...
Crvena paprika 3-3.5 KM/kg...
Hoće li biti šta je jeftinije, znal se šta?
Na Stupu, pored džamije jutros deda prodaje 2 KM i 2.50 KM/kg. Solidna navalica.
Paprika vjv domaca, u radnjama je preko 3 marke. Inace sve je preko 3 marke, i paradajz i krastavac, nevjerovatna pohlepa i pljacka ali nista na sta nismo navikli. Paradajza ima i za 4 marke.
NecuVise wrote: ↑03/09/2023 14:19
Vidi se da nikad ništa posijali niste. Otiđi na sela pa pitaj kako im je rodilo ove godine pa da onda pričamo o cijeni i pljačkanju.
govorimo o grckom i albanskom uvoznom paradajzu, koje bolan selo ko posijao, prodaje se 99% uvozno iz staklenika
Pljackaju se gradjani jer to nije realna cijena, cijena se upravo i nabija kukumakanjem o "losoj godini". Jos nisam nijedno ljeto cuo da je godina bila dobra.
Vidi se da nikad ništa posijali niste. Otiđi na sela pa pitaj kako im je rodilo ove godine pa da onda pričamo o cijeni i pljačkanju.
govorimo o grckom i albanskom uvoznom paradajzu, koje bolan selo ko posijao, prodaje se 99% uvozno iz staklenika
Velike količine paradajza na BiH tržište stiže iz plastenika u domaćoj proizvodnji. I paprike isto tako
Pljackaju se gradjani jer to nije realna cijena, cijena se upravo i nabija kukumakanjem o "losoj godini". Jos nisam nijedno ljeto cuo da je godina bila dobra.
Ko o cemu, pcelari i ratari o "losoj godini".
Koliko sam cuo od poznanika koji uzgajaju svoje, nikad bolja godina nije bila.
Malo kise malo sunca, sve u svemu idealno.
Niti je bilo suse 5+ dana zaredom niti je kise bilo isto tako.
Nemoj mi molim te seljačke demagogije. Što se mene tiče, na taj način, ne moraju ni ti što siju nikada više ništa posijati.
Sijali smo itekako, i sada bih da imam blizu adekvatnu zemlju za sijanje. Ovo što danas rade, ma ko oni bili je čista pljačka.
Neću kupiti paradajz u avgustu po 4,5 KM taman ga nikada ne pojeo i taman taj što ga sije 100 znojeva prolijevo.
Nemoj mi molim te seljačke demagogije. Što se mene tiče, na taj način, ne moraju ni ti što siju nikada više ništa posijati.
Sijali smo itekako, i sada bih da imam blizu adekvatnu zemlju za sijanje. Ovo što danas rade, ma ko oni bili je čista pljačka.
Neću kupiti paradajz u avgustu po 4,5 KM taman ga nikada ne pojeo i taman taj što ga sije 100 znojeva prolijevo.
Ne moraš ni kupiti, paradajz konkretno u Zenici tj po okolnim selima je slabo uspio ove godine a na našu pijacu dolazi sa tih mjesta. Ja paradajz svakako i ne gotovim tako da mi ne igra ulogu. Više mi je žao lubenice.
Ko o cemu, pcelari i ratari o "losoj godini".
Koliko sam cuo od poznanika koji uzgajaju svoje, nikad bolja godina nije bila.
Malo kise malo sunca, sve u svemu idealno.
Niti je bilo suse 5+ dana zaredom niti je kise bilo isto tako.
pohlepa je cudo
Uzgajam ja paradajz. Normala sve super. Pa stara mi je dijelila paradjz komšijama koliko ga ima.