Štreber
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ko god na bilo koji nacin (pa i nehoticno) abolira ezdea, na mom je radaru
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#4378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ispade da je jadni SDP htio pomagati povratnicima šakom i kapom, ali im mrska SDA nije dala.
De majketi, mani se šuplje.
De majketi, mani se šuplje.
- Bloo
- Globalna šefica
- Athlon64
#4380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije aboliranje SDA ako za druge kažeš da nisu ništa uradili po tom pitanju.
- Athlon64
#4381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Otkud ja to znam ? Ja vidim da je aerodrom počeo gubiti putnike otkako je došla nova vlast i novi ministri saobraćaja na državnom i federalnom nivou. I to ne samo sarajevski aerodrom, sa svih aerodroma u državi avioprevoznici otkazuju linije !!!!
Valjda oni imenuju direktora, ili ko već ?
Vidjet ćemo šta će reći podaci za august.
Također nikad veće kritike nisu bile na rad granične službe na aerodromu, nikad se duže nije čekalo na pasoškim kontrolama, itd.
Tako da pozivam vlast da urade nešto po pitanju bitnih životnih pitanja, a ne da s Dodikom nabacuju voleje.
- Bloo
- Globalna šefica
#4382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa hajd malo...istraži. Internet.Athlon64 wrote: ↑03/09/2023 15:18Otkud ja to znam ? Ja vidim da je aerodrom počeo gubiti putnike otkako je došla nova vlast i novi ministri saobraćaja na državnom i federalnom nivou. I to ne samo sarajevski aerodrom, sa svih aerodroma u državi avioprevoznici otkazuju linije !!!!
Također nikad veće kritike nisu bile na rad granične službe na aerodromu, nikad se duže nije čekalo na pasoškim kontrolama, itd.
Tako da pozivam vlast da urade nešto po pitanju bitnih životnih pitanja, a ne da s Dodikom nabacuju voleje.
Ko je direktor Aerodroma i ko ga je predložio i imenovao?
- Athlon64
#4383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne znam i nije moj posao da to istražujem, posao vlasti je upravljanje aerodromom.Bloo wrote: ↑03/09/2023 15:21Pa hajd malo...istraži. Internet.Athlon64 wrote: ↑03/09/2023 15:18
Otkud ja to znam ? Ja vidim da je aerodrom počeo gubiti putnike otkako je došla nova vlast i novi ministri saobraćaja na državnom i federalnom nivou. I to ne samo sarajevski aerodrom, sa svih aerodroma u državi avioprevoznici otkazuju linije !!!!
Ko je direktor Aerodroma i ko ga je predložio i imenovao?
Ako je i SDA direktor, zašto do sad nije smijenjen? Zašto Sebija nije još smijenjena? Zašto direktori EP i BH Telecoma još sjede gdje sjede?
Zašto se nijedan HDZ kadar još nije smijenio s funkcije?
To su pitanja koja svaki dan treba postavljati sadašnjem režimu.
Držanje SDA direktora na tim funkcijama treba da služi kao amnestija za vlastitu odgovornost ili šta već ?
- BHCluster
#4384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A onda je SDP poentirao sa Zakonom o prebivalistu, genijalno!
- BHCluster
- Bloo
- Globalna šefica
#4386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne znaš ali hoćeš da komentarišeš a nećeš ni da istražiš.Athlon64 wrote: ↑03/09/2023 15:22 Ne znam i nije moj posao da to istražujem, posao vlasti je upravljanje aerodromom.
Ako je i SDA direktor, zašto do sad nije smijenjen? Zašto Sebija nije još smijenjena? Zašto direktori EP i BH Telecoma još sjede gdje sjede?
Držanje SDA direktora na tim funkcijama treba da služi kao amnestija za vlastitu odgovornost ili šta već ?
Upravu J.P. Međunarodni aerodrom „SARAJEVO“ d.o.o. Sarajevo, shodno Statutu Društva, čine direktor, izvršni direktor za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćajau i izvršna direktorica za razvoj aerodroma. Uprava J.P. Međunarodni aerodrom „SARAJEVO“ d.o.o. Sarajevo imenovana je Odlukom Nadzornog odbora na mandatni period od četiri godine, počev od 02.04.2021. godine.
Upravu Društva čine:
Alan Bajić, direktor - DF
Elvedin Begić, izvršni direktor za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju i
Samra Pehilj, izvršna direktorica za razvoj aerodroma
Na poziciji direktora trenutno se nalazi Armin Kajmaković koji je kadar SBB-a. Sporazumom predsjednika SDA, DF-a i SBB-a mjesto generalnog direktora J.P. Međunarodni aerodrom “Sarajevo” pripalo je DF-u.
Za v.d. izvršne direktorice za razvoj trebala bi biti imenovana Samra Pehilj dok bi Elvedin Begić trebao biti reizabran na dužnost izvršnog direktora za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju.
Nadzorni odbor J.P. Međunarodni aerodrom „SARAJEVO“ d.o.o. Sarajevo imenovan je Odlukom Skupštine od 11.01.2022.god, a na osnovu Odluke o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje donesene od strane Vlade FBiH. Predsjednik i članovi Nadzornog odbora JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o Sarajevo se imenuju na mandat od četiri godine, počevši od dana donošenja Odluke Skupšine J.P. Međunarodni aerodrom „SARAJEVO“ d.o.o. Sarajevo.
Nadzorni Odbor J.P. Međunarodni aerodrom „SARAJEVO“ d.o.o. Sarajevo čine predsjednik i četiri člana, i to:
Adi Kalem, predsjednik; SDA?
Vlado Džoić, član;
Indira Ćatić, član; SBB?
Kemal Jahić, član i
Emir Tipura, član.
A pogodi ko je ministar prometa i komunikacija FBiH?
Daj mi prijedlog kako smijeniti direktora prije isteka mandata?
- Athlon64
#4387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa građani hoće rezultate, ne zanima građanina kad kome ističe mandat - ono što građani vide jeste sve manje linija na aerodromu, a sve duže čekanje na pasoškoj kontroli.Bloo wrote: ↑03/09/2023 15:31A pogodi ko je ministar prometa i komunikacija FBiH?Athlon64 wrote: ↑03/09/2023 15:22 Ne znam i nije moj posao da to istražujem, posao vlasti je upravljanje aerodromom.
Daj mi prijedlog kako smijeniti direktora prije isteka mandata?
Ako je istek mandata opravdanje da se zadrže SDA kadrovi, čemu onda obećanja da će biti nešto drugačije u odnosu na SDA režim ?
Nemoj se hvatati u kolo ako ne znaš igrati. Jbt SBB nije prošao cenzus i još njihovi kadrovi na funkcijama.
Ja kao građanin mogu vidjeti napredak ili nazadak u nekim stvarima. Vlast je uvijek odgovorna, opozicija ne. Pomirite se s tim.
- tramvajtrojka
#4388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
sta treba ukloniti direktore nelegalnim putem, ne brini se letice oni kad im se ne usvoje izvjestaji i onda se pokrene zakonska procedura smjene upravljackih struktura, a sto se tice odlaska wizza to se zahvali svojoj SDA na tk koja je desetak godina postavljala kriminalne likove koji su varali i davali lazna obecanja wizzuAthlon64 wrote: ↑03/09/2023 15:38Pa građani hoće rezultate, ne zanima građanina kad kome ističe mandat - ono što građani vide jeste sve manje linija na aerodromu, a sve duže čekanje na pasoškoj kontroli.
Ako je istek mandata opravdanje da se zadrže SDA kadrovi, čemu onda obećanja da će biti nešto drugačije u odnosu na SDA režim ?
Nemoj se hvatati u kolo ako ne znaš igrati. Jbt SBB nije prošao cenzus i još njihovi kadrovi na funkcijama.
Ja kao građanin mogu vidjeti napredak ili nazadak u nekim stvarima. Vlast je uvijek odgovorna, opozicija ne. Pomirite se s tim.
-
A_A_AKCIJA
#4389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tako je, imaš pravo da budeš glup i ne istražuješ. Ali, takva će ti biti i pitanja, glupa
Ok, dakle, slažemo se da Trojka nije vlast preuzela radi fotelja. Jer da jeste, po tvojoj logici (pliz, reci mi da si makar ti imao logiku u školi), odmah bi poskidali direktoreAko je i SDA direktor, zašto do sad nije smijenjen? Zašto Sebija nije još smijenjena? Zašto direktori EP i BH Telecoma još sjede gdje sjede?
-
A_A_AKCIJA
#4390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
E u tom zecu leži grm.
SDA je do sada bolio klinac i redovno su kršili zakon i skidali direktore, radovno su gubili na sudu, bivši direktori dobijaju silna obeštećenja, ali koga briga, to su državne pare, država plaća kazne
-
Hakiz
#4391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Direktori dogovorili sa SDA.A_A_AKCIJA wrote: ↑03/09/2023 16:35E u tom zecu leži grm.
SDA je do sada bolio klinac i redovno su kršili zakon i skidali direktore, radovno su gubili na sudu, bivši direktori dobijaju silna obeštećenja, ali koga briga, to su državne pare, država plaća kazne![]()
- Athlon64
#4392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ko je rekao da je trojka preuzela vlast radi fotelja?A_A_AKCIJA wrote: ↑03/09/2023 16:33Tako je, imaš pravo da budeš glup i ne istražuješ. Ali, takva će ti biti i pitanja, glupa
Ok, dakle, slažemo se da Trojka nije vlast preuzela radi fotelja. Jer da jeste, po tvojoj logici (pliz, reci mi da si makar ti imao logiku u školi), odmah bi poskidali direktoreAko je i SDA direktor, zašto do sad nije smijenjen? Zašto Sebija nije još smijenjena? Zašto direktori EP i BH Telecoma još sjede gdje sjede?![]()
Znam ja da bi neki od vas voljeli da je tako, ali na žalost svih nas, nije.
- Point.
-
laik1981
#4394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije ni tebi mane. Na svako pominjanje poskok foruma, hnsovaca i slicnih nebuloza odgovaram samo sa nepismeni, krezubi kadirovac.
I jos jednom, SDA je najvece zlo koje je zadesilo Bosnjake u proteklih 27 godina.
SDA je dala cetnicima pola drzave.
SDA je finalizirala rezultate etnickog ciscenja.
SDA je pokrala ovu drzavu i Bosnjake na svaki moguci nacin.
Ljepota je gledati kako kmece iz dana u dan
O sebi se zabavili.
- relativno84
#4395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tanko Slavene, sreca pa imamo Sabinu.
-
sitni svercer
#4396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
prosipas ideologije i demagogijelaik1981 wrote: ↑03/09/2023 17:00Nije ni tebi mane. Na svako pominjanje poskok foruma, hnsovaca i slicnih nebuloza odgovaram samo sa nepismeni, krezubi kadirovac.
I jos jednom, SDA je najvece zlo koje je zadesilo Bosnjake u proteklih 27 godina.
SDA je dala cetnicima pola drzave.
SDA je finalizirala rezultate etnickog ciscenja.
SDA je pokrala ovu drzavu i Bosnjake na svaki moguci nacin.
Ljepota je gledati kako kmece iz dana u dan![]()
O sebi se zabavili.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
mirza_15
#4398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A i onaj Dino bezveze maše nekim papirima:
https://www.vijesti.ba/clanak/611164/fo ... uk-ponirak
Postade ovaj Vranduk pravo poznat. Prvo HE, pa tunel, pa dionica autoputa. Ni treća sreća nije pomogla
https://www.vijesti.ba/clanak/611164/fo ... uk-ponirak
Postade ovaj Vranduk pravo poznat. Prvo HE, pa tunel, pa dionica autoputa. Ni treća sreća nije pomogla
- Athlon64
#4399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pošto je danas bila tema, evo još jedan slučaj danas:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mjestan ... /komentari
@sehohari
Vjerovatno je za ovo kriva opet SDA, a oni koji pozivaju na odgovornost vlasti su SDA-botovi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mjestan ... /komentari
@sehohari
Vjerovatno je za ovo kriva opet SDA, a oni koji pozivaju na odgovornost vlasti su SDA-botovi.
- relativno84
#4400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Senad jos jedan u nizu odabranih bosnja koji su osjetili blagodeti novih kompromisa i relaksiranih odnosa. Skoro pa reprizni sadrzaj devedesetih, kada amidza pored Milica dobi onako tamno plavu boju, jbga klizav teren tih dana za mnoge. Senad dobro i prodje, ali lagano teren se priprema.
Samo relaksirani ce ostati iznenadjeni slijedom desavanja.