BINGO trgovački lanac - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
HelaS

#1301 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by HelaS »

Naslovnica wrote: 26/08/2023 09:49 Kupio zimus u Bingetu u Hadžićima nekakvu čungalunga grijalicu da imam za posla.
Jedan grijač prestao raditi nakon nekoliko mjeseci.
Kontaktiram zastupnika (servis), rekli mi da ostavim u Bingetu, oni preuzmu, poprave i vrate.
Odem do BCC da ostavim grijalicu i izbiju me iz cipela.
Artikal moram vratiti u radnju u kojoj sam ga i kupio!?
Kažem, ljudi, ne tražim povrat para, samo tražim da preuzme servis, uz ostale artikle koje će vjerovatno preuzeti.
Jok, morate u Hadžiće i gotovo.
Kažem, znači ako iz ko zna kojeg razloga, nije bitno, kupim TV u Mostaru, moram ga nositi u Bingo u Mostaru i predati tamo na info pult kako bi ga servis preuzeo?! Kaže meni ona tikva na info pultu - običaj je da se takvi artikli kupuju zamo gdje živite! Ma nemoj?!
Kakvi debili majko mila.
I ništa, odem do Hadžića, ostavim grijalicu, pa ću opet ići tamo da je preuzmem.
Cirkus.
Da, jer je svaka "trgovina" Binga podružnica, sa svojim ID brojem, upravom, i protokolom. Skoro kao da je posebna firma.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1302 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by konektovan »

jednonogi_Jack wrote: 02/09/2023 07:58
Popularna muzička grupa S.A.R.S. oduševit će publiku na velikom koncertu koji će se održati 08.09.2023.na parkingu ispred Bingo City Centra (BCC) povodom obilježavanja trećeg rođendana BCC-a.
Specijalni gost: @konektovan :D
Bice jos iznenadjenja... :lol:
Naslovnica

#1303 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Naslovnica »

HelaS wrote: 02/09/2023 08:48
Naslovnica wrote: 26/08/2023 09:49 Kupio zimus u Bingetu u Hadžićima nekakvu čungalunga grijalicu da imam za posla.
Jedan grijač prestao raditi nakon nekoliko mjeseci.
Kontaktiram zastupnika (servis), rekli mi da ostavim u Bingetu, oni preuzmu, poprave i vrate.
Odem do BCC da ostavim grijalicu i izbiju me iz cipela.
Artikal moram vratiti u radnju u kojoj sam ga i kupio!?
Kažem, ljudi, ne tražim povrat para, samo tražim da preuzme servis, uz ostale artikle koje će vjerovatno preuzeti.
Jok, morate u Hadžiće i gotovo.
Kažem, znači ako iz ko zna kojeg razloga, nije bitno, kupim TV u Mostaru, moram ga nositi u Bingo u Mostaru i predati tamo na info pult kako bi ga servis preuzeo?! Kaže meni ona tikva na info pultu - običaj je da se takvi artikli kupuju zamo gdje živite! Ma nemoj?!
Kakvi debili majko mila.
I ništa, odem do Hadžića, ostavim grijalicu, pa ću opet ići tamo da je preuzmem.
Cirkus.
Da, jer je svaka "trgovina" Binga podružnica, sa svojim ID brojem, upravom, i protokolom. Skoro kao da je posebna firma.
Šta "DA"?
Naglasak je na 'SKORO" da je posebna firma jer nije.
Uglavnom, glupo da gluplje ne može.
Da sam tražio povrat novca ili nešto drugo, pa ne daju, OK, jasno.
Ali ja samo tražio da servis koji obilazi sve poslovnice i kupi robu (garant su imali artikala za predati servisu) pokupi moju grijalicu u BCC, umjesto u Hadžićima.
Nemojte se zajebati pa kupiti šta što podliježe garanciji u nekom drugom Bingu mimo vašeg mjesta stanovanja.
konektovan

#1304 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by konektovan »

Fakat to je glupost teska,..ako tako funkcionise... :-)
HelaS

#1305 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by HelaS »

Naslovnica wrote: 02/09/2023 08:56
HelaS wrote: 02/09/2023 08:48

Šta "DA"?
Ali ja samo tražio da servis koji obilazi sve poslovnice i kupi robu (garant su imali artikala za predati servisu) pokupi moju grijalicu u BCC, umjesto u Hadžićima.
Nemojte se zajebati pa kupiti šta što podliježe garanciji u nekom drugom Bingu mimo vašeg mjesta stanovanja.
Pa imaju svoj "protokol", kako drugačije da ti objasnim. Drugačije, radnik iz BCC bi morao potpisati dokumentaciju potpisom koji ne odgovara, nije mu validan. Itd.
Umjesto te podružnice u kojoj si htio "servisirati" grijalicu, mogao si grijalicu odnijeti i na benzisku stanicu Bingo. Ista je firma. E to je tvoja logika, i to je razlika. Svaka podružnica ima svoj ID, protokol, itd.
Naslovnica

#1306 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Naslovnica »

konektovan wrote: 02/09/2023 09:01 Fakat to je glupost teska,..ako tako funkcionise... :-)
Evo, bubam...kupim Phillips kuhalo u Bihaću (bio kod rodbine, bila neka akcija, ja ga kupim jer dok dođem u Tuzlu prošla akcija).
Dođem u Tuzlu, kuhalo se pokvari nakon 6 mjeseci, unutar garancije.
Servis za Phillips je u Sarajevu, ali ja moram predati kuhalo u Bihaću?!
Niđe veze ba
mayab

#1307 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by mayab »

još jednom potvrda neke " moje filozofije" da ništa što se može pokvariti ne kupujem ,
ako imam loša saznanja i informacije o servisu i garanciji , pa ma kako bilo povoljno i privlačno u tom momentu,ma kako bila izvikana marka,
a ovo sa nošenjem na servis u GARANTNOM ROKU "tamo gdje je kupljeno" , je tek van pameti :run:
Naslovnica

#1308 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Naslovnica »

HelaS wrote: 02/09/2023 09:05
Naslovnica wrote: 02/09/2023 08:56

Šta "DA"?
Pa imaju svoj "protokol", kako drugačije da ti objasnim. Drugačije, radnik iz BCC bi morao potpisati dokumentaciju potpisom koji ne odgovara, nije mu validan. Itd.
Umjesto te podružnice u kojoj si htio "servisirati" grijalicu, mogao si grijalicu odnijeti i na benzisku stanicu Bingo. Ista je firma. E to je tvoja logika, i to je razlika. Svaka podružnica ima svoj ID, protokol, itd.
Pa imaju svoj protokol, ali očito da im protokol ne valja.
Čuj njenog odgovora - obično se kupuje tamo gdje se živi. :shock:
I ne, nisam mogao odnijeti na benzinsku, jer servis ovih uređaja ne ide u Bingo granape i benzinske pumpe (i nije mi palo na pamet da grijalicu ostavljam u lokalnom Bingo granapu jer to ne bi ni imalo smisla), nego ide u radnje koje prodaju ove proizvode i preuzima pokvarene uređaje.
Naslovnica

#1309 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Naslovnica »

mayab wrote: 02/09/2023 09:09 još jednom potvrda neke " moje filozofije" da ništa što se može pokvariti ne kupujem ,
ako imam loša saznanja i informacije o servisu i garanciji , pa ma kako bilo povoljno i privlačno u tom momentu,ma kako bila izvikana marka,
a ovo sa nošenjem na servis u GARANTNOM ROKU "tamo gdje je kupljeno" , je tek van pameti :run:
Ma ovdje je servis skroz korektan, Bingo je taj koji pravi problem bez ikakve potrebe.
Trappist

#1310 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Trappist »

"Najjaca kompanija u BiH" vec cetiri dana kasni sa svojim redovnim katalogom akcijskih cijena. Ili ga mozda ni nece imati ovaj mjesec, ne bi me cudilo nista.
konektovan

#1311 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by konektovan »

Trappist wrote: 02/09/2023 09:17 "Najjaca kompanija u BiH" vec cetiri dana kasni sa svojim redovnim katalogom akcijskih cijena. Ili ga mozda ni nece imati ovaj mjesec, ne bi me cudilo nista.
Ne lupaj...

https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija-500/
mayab

#1312 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by mayab »

ali koliko se sjećam, vikend akcija je druga stvar , i preklapa se sa redovnom akcijom ,
a kako zaista vidim, trenutno nema važećeg akcijskog kataloga, samo ovaj vikendaški...ne znam da li je do sada to tako nekada bilo ??!
shape of despair

#1313 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by shape of despair »

Ovo najjača, najbolja, kompanija godine i sl. e sa tim obrišite guzicu. Pa koliko je puta Hifa proglašavana za naj naj a ljudi im bježe poslije mjesec dana rada, toliko su dobri uslovi, i tako mjesecima i godinama, samo primaju nove radnike.
Pitanje je, koliku običan radnik u nekoj firmi ima platu, samo me to zanima. Koliko ima kasirka u Bingu? Hvala
mayab

#1314 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by mayab »

shape of despair wrote: 02/09/2023 09:26 Ovo najjača, najbolja, kompanija godine i sl. e sa tim obrišite guzicu. Pa koliko je puta Hifa proglašavana za naj naj a ljudi im bježe poslije mjesec dana rada, toliko su dobri uslovi, i tako mjesecima i godinama, samo primaju nove radnike.
Pitanje je, koliku običan radnik u nekoj firmi ima platu, samo me to zanima. Koliko ima kasirka u Bingu? Hvala
Naravno, kao u dosta drugih životnih stvari, pitanje je kako živi onaj sa društvenog dna , za one gore znamo da im je manje više OK , analogno tome , ako kasirka nema neku ljudsku platu za život, a uz to još radi 12 sati za firmu , zaboli me qurac što Džambić vozika najnoviju G klasu
Trappist

#1315 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Trappist »

konektovan wrote: 02/09/2023 09:22
Trappist wrote: 02/09/2023 09:17 "Najjaca kompanija u BiH" vec cetiri dana kasni sa svojim redovnim katalogom akcijskih cijena. Ili ga mozda ni nece imati ovaj mjesec, ne bi me cudilo nista.
Ne lupaj...

Nauci citati.
Trappist

#1316 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Trappist »

Image

Azurni, nema sta.
SmokingMan

#1317 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by SmokingMan »

Kada kupujete deterdžent od 10 kilograma, provjerite da li uopšte ima toliko koliko je navedeno na ambalaži.
shape of despair

#1318 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by shape of despair »

mayab wrote: 02/09/2023 09:28
shape of despair wrote: 02/09/2023 09:26 Ovo najjača, najbolja, kompanija godine i sl. e sa tim obrišite guzicu. Pa koliko je puta Hifa proglašavana za naj naj a ljudi im bježe poslije mjesec dana rada, toliko su dobri uslovi, i tako mjesecima i godinama, samo primaju nove radnike.
Naravno, kao u dosta drugih životnih stvari, pitanje je kako živi onaj sa društvenog dna , za one gore znamo da im je manje više OK , analogno tome , ako kasirka nema neku ljudsku platu za život, a uz to još radi 12 sati za firmu , zaboli me qurac što Džambić vozika najnoviju G klasu
Naravno, ako su kasirke nasmijane zato što su zadovoljne uslovima, bile na godišnjem, imale para da normalno odu sa porodicom 10 dana na more i sl. imaju para da opreme djecu za školu itd. a ne što su im rekli da se smješe, onda sve 5.
Boli me khurac što bingo otvara 10 napucanih hiper market betonskih hala, ali me stvarno zaboli kad me zakine na računu
mayab

#1319 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by mayab »

Trappist wrote: 02/09/2023 09:31 Image

Azurni, nema sta.
:lol: :lol:
Biće da je to , "nema popusta, ako hoćete kupujte po redovnim cijenama , ako nećete , ne morate!" :lol:
Naslovnica

#1320 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Naslovnica »

Dobra je cijena za ovaj teretni čips.
:thumbup:
ReymondReddington

#1321 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by ReymondReddington »

Naslovnica wrote: 02/09/2023 10:29 Dobra je cijena za ovaj teretni čips.
:thumbup:
Mislis bila dobra vidis da covjek govori nema akcijskog kataloga. :D
konektovan

#1322 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by konektovan »

Trappist wrote: 02/09/2023 09:30
konektovan wrote: 02/09/2023 09:22

Ne lupaj...

Nauci citati.
Eto ti "redovni vikend katalog"...frisko
Adobeg

#1323 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Adobeg »

sarajevsko_pivo wrote: 26/08/2023 08:08 Bilo bi poželjno da Bingo izgradi veći shopping centar u Sarajevu :bih:
Megalomanija je cudo dajte nam samo shoping centara,treba li kakva fabrikica da se napravi,mi smo prebukirani shoping centrima. :-)
ibizza

#1324 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by ibizza »

Ma te nagrade su ubelhe zesce. Pogledas ko su zlatni sponzori, ti na takvim konferencijama dobijaju i najbolje nagrade, u prevodu, koliko platis -toliko dobijes.

Kasirka ima 1100-1200 platu.
fusion_ba

#1325 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by fusion_ba »

"Dok imperija Bingo raste, radnici trpe"

https://bosnainfo.ba/dok-imperija-bingo ... nici-trpe/
Post Reply