Pa pad na ispitu je ako ne mozes drzati se unutar svoje trake. To uglavnom je pojava kod izuzetno losih vozaca. Takvi nisu u stanju na popisanom pravcu da drze se, a kamoli u krivinama....da im je saobracajna traka 2x sira od sadasnjih dimenzija,opet bi im malo bilo,trazili bi opravdanje da popeglaju.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- vjeshalica
#44551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Dimu1927
#44552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja kad vozim kamion niti se sklanjam udesno niti kocim na te sto sijeku krivine pa izvolite gospodo ako mislite da cete dobro proci
- Ateista
#44553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Poenta i jeste peglati kad vidis da nema nikog iz suprotnog smjera, tako da ne moze niko naici jer vidis da nema nikog.vjeshalica wrote: ↑01/09/2023 11:47Kamiom svojim gabaritima je specifican za upravljanje kao i autobus. A ti koji nisi sposoban sa kutijom od cipela da se kreces unutar svoje trake dovoljno govori o tebi kao izuzetno losem vozacu,pogotovo kad o toj svojoj nemogucnosti govoris u superlativu i ne vidis problem u tome.
Neovisno od kamiona ili autobusa, iz suprotnog smjera,moze naici osoba koja isto pogleda na saobracaj poput tebe, tj.pegla i ne vidi problem u tome.
I opet, jedno je kad to neko radi svhesno i ciljano gdje se moze, a drugo oni koji nisu u stanju drzati se svoje trake, talvi uglavnom nisu ni svjesni kako voze.
- drug_profi
#44554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja gazim i bankinu ako je u nivou sa cestom... onda se hvata bolja putanja za sljedecu krivinu.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#44555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Po propisima nije komfor voznja sjecenje krivine. Smatram da onaj ko ne moze da predje neku dionicu uz komfor a da zadrzi automobil u toj traci jednostavno nsposoban za voznju po pravilima, odnosno sigurnu voznju.
- JavierBosnia
#44556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
"Osvajao sam titule, jer sam dodavao gas tamo, gdje su drugi kočili." - M. Šumaher
- Laplace
#44557 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ništa ja ne miješam nego sam poprilično siguran da većina peglača nesvjesno pegla i kad to nije bezbjedno. O tome sam već pisao: peglanje uđe u naviku pa i ne budeš svjestan da si djelimično prešao preko pune linije.
- kabal1337
#44558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja stvarno ne vidim potrebu da se peglaju krivine. Trake su dovoljno siroke da svako prosjecno auto ima dovoljno mjesta da "pegla krivinu" unutar svoje trake.
- Ateista
#44559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo kako ja radim - vecina voznje sam u traci iz razloga sto nema potrebe da idem u drugu traku, ili ako bi i bilo, u tom momentu ima neko ili nije pregledno pa je rizik, te svjesno ostajem u svojoj traci kad treba, jer sam sposoban za to i dovoljno fokusiran na voznju.
U rijetkim slucajevima nisam u svojoj traci ali je uvijek svjesno i ciljano, razlozi mogu biti preticanje, obilazenje rupa na cesti, peglanjen krivine i slicno, i svaku od navedenih radnji isto tako radim svjesno i ciljano, ne omakne mi se nista slucajno, svaki put imam razlog za to.
Jad peglam krivine, uvijek prethodno budem u mogucnosti usporiti na brzinu adekvatnu za prolaz bez peglanja i ako vidim da nema nikog i da je cisto popeglam krivinu jer tako mogu malo brze proci i cejf mi je, isto kao sto i preteknem nekog kad je cisto.
Da nisam sposoban kao sto neki tvrde da se drzim svoje trake, presao bih i nekad kad je rizicno i opasno, a to mi se ne desava upravo jer sve sto radim u voznji radim svjesno i ciljano, nema spavanja i slucajnih putanja.
U rijetkim slucajevima nisam u svojoj traci ali je uvijek svjesno i ciljano, razlozi mogu biti preticanje, obilazenje rupa na cesti, peglanjen krivine i slicno, i svaku od navedenih radnji isto tako radim svjesno i ciljano, ne omakne mi se nista slucajno, svaki put imam razlog za to.
Jad peglam krivine, uvijek prethodno budem u mogucnosti usporiti na brzinu adekvatnu za prolaz bez peglanja i ako vidim da nema nikog i da je cisto popeglam krivinu jer tako mogu malo brze proci i cejf mi je, isto kao sto i preteknem nekog kad je cisto.
Da nisam sposoban kao sto neki tvrde da se drzim svoje trake, presao bih i nekad kad je rizicno i opasno, a to mi se ne desava upravo jer sve sto radim u voznji radim svjesno i ciljano, nema spavanja i slucajnih putanja.
- Laplace
#44560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I onda se sudare pa se u komentarima kuka kako su nam ceste loše, uske, nepregledne i putevi smrti. Yungas prop's.vjeshalica wrote: ↑01/09/2023 11:47Kamiom svojim gabaritima je specifican za upravljanje kao i autobus. A ti koji nisi sposoban sa kutijom od cipela da se kreces unutar svoje trake dovoljno govori o tebi kao izuzetno losem vozacu,pogotovo kad o toj svojoj nemogucnosti govoris u superlativu i ne vidis problem u tome.
Neovisno od kamiona ili autobusa, iz suprotnog smjera,moze naici osoba koja isto pogleda na saobracaj poput tebe, tj.pegla i ne vidi problem u tome.
- drug_profi
#44561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
"Kad god nisam nekog pretekao ako sam imao priliku, pokajao sam se..."
drug_profi: memoari
- JavierBosnia
#44562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najlosiji vozaci su oni koji se slijepo drze pravila i ne znaju se prilagoditi uslovima u saobracaju ili cesti koja im nesto dopusta za laksu, bezbjedniju, brzi i ugodniju voznju. Hvala
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#44563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
prilagodjavanje uslovima na cesti nije peglanje krivine. To je nemogucnost drzanja automobila u traci za koju je namijenjen.
- JavierBosnia
#44564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Preseravanje na max
-
kakaljin
#44565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja smatram da vozac koji ne moze da vozi brzinom izmedju onoliko koliko pise po saobracajnom znaku uz toleranciju +10 km/h je ne sposoban za voznju i predstavlja opasnost za ostale ucesnike u saobracaju.
I odosmo u nedogled sa pricom ja smatram.
Tako da neka svako vozi kako zeli uz uslov da ne ometa i ugrozava onoga drugog i da svako prati saobracaj i da moze reagovati na vrijeme za svaku situaciju.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#44566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam tako prije par dana vozio na jednoj dioniciJavierBosnia wrote: ↑01/09/2023 13:25 Najlosiji vozaci su oni koji se slijepo drze pravila i ne znaju se prilagoditi uslovima u saobracaju ili cesti koja im nesto dopusta za laksu, bezbjedniju, brzi i ugodniju voznju. Hvala
Bilo je vrlo vlo brzo
I drzim se uvijek desne strane max.
Ja ulazim u desnu krivinu
Motorist isto tako jako brzo na pola moje trake
On je ispravio koliko je mogao, a ostao je u mojoj traci
Da sam vozio kojim slucajom peglativno, bilo bi alarahmetile vozac motora
Uvijek uzimam u obzir da neko iz suprotne trake vozi brze od mene... pa tako uzimam u obzir i za preticanja i sl.
Last edited by mk ultra on 01/09/2023 13:55, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#44567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Oet govorim ne mozes generalizovati sve da su isti, neko nesvjesno pegla krivinu i u ne znanju sta treba raditi napravi belaj, a ima oni koji svjesno na bezbjedan nacin peglaju krivinu kada je to moguce sigurno odraditi bez ugrozavanja ikoga.
Bit svega je uraditi nesto na siguran nacin, a ne kao neki pojedinci urade rizicno i onda se ovdje poteze prica svi tako nesigurno to rade.
Ponavljam ne moze se generalizovati stvari.
-
kakaljin
#44568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve detaljno opisano da svako skonta sta se zeli reciAteista wrote: ↑01/09/2023 12:51 Evo kako ja radim - vecina voznje sam u traci iz razloga sto nema potrebe da idem u drugu traku, ili ako bi i bilo, u tom momentu ima neko ili nije pregledno pa je rizik, te svjesno ostajem u svojoj traci kad treba, jer sam sposoban za to i dovoljno fokusiran na voznju.
-
kakaljin
#44569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
drug_profi wrote: ↑01/09/2023 13:16 "Kad god nisam nekog pretekao ako sam imao priliku, pokajao sam se..."
Sto bi se reklo u sridu
-
kakaljin
- JavierBosnia
#44571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Opet neki mijesaju idiote sto sijeku nepregledne krivine, to niko ne opravdava, govorimo i potpuno preglednim blagim krivinama kojih hvala Bogu po BiH ima poprilicno
- Better Man
#44572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prilagodi brzinu uslovima na cesti i nećeš morati peglati ni jednu krivinu.JavierBosnia wrote: ↑01/09/2023 14:03 Opet neki mijesaju idiote sto sijeku nepregledne krivine, to niko ne opravdava, govorimo i potpuno preglednim blagim krivinama kojih hvala Bogu po BiH ima poprilicno
- JavierBosnia
#44573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Necu da usporim u tome je fazon i retardirana ogranicenja me ne zanimaju. Samo gaaas bajoo
- Ateista
#44574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
JavierBosnia wrote: ↑01/09/2023 13:25 Najlosiji vozaci su oni koji se slijepo drze pravila i ne znaju se prilagoditi uslovima u saobracaju ili cesti koja im nesto dopusta za laksu, bezbjedniju, brzi i ugodniju voznju. Hvala
-
kakaljin
#44575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A stacemo sa uslovima koji su bolji nego sto saobracajni znak pokazuje. Svi znamo da tih djelova ima. Neka svako vozi po propisima i niko nikoga ne ugrozava, usporava, pazi na desavalja u saobracaju itd.Better Man wrote: ↑01/09/2023 14:08Prilagodi brzinu uslovima na cesti i nećeš morati peglati ni jednu krivinu.JavierBosnia wrote: ↑01/09/2023 14:03 Opet neki mijesaju idiote sto sijeku nepregledne krivine, to niko ne opravdava, govorimo i potpuno preglednim blagim krivinama kojih hvala Bogu po BiH ima poprilicno