Da, samo sto ja kazem "nebo je plavo" a ti kazes "nije nego je crveno i daj mi dokaz da je plavo" .. A to se popularno zove ubleharenje
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
- n+1
#62852 Re: Zeničani
Ne, nego ponudiš dokaz da je plavo, što je lako uraditi. Ali kada nemaš dokaza, onda se stvar relativizira i impresije se predstavljaju kao dokaz. Ja sam tu da te podjetim kako nisu.
- gentoo
#62853 Re: Zeničani
Jedino sto ti ja mogu ponuditi da prosetamo zajedno od npr. drvenog mosta do kameog mosta i da ti od 200 ljudi pokazem 110 seljackih faca i od 80 zena da ce ce ih biti jedno 37 pokrivenih. To je ono kad ja kazem "fakt".. Poslije mogu da platim pivo, taman da provjerimo koliko si zaista metalac (a nisi bradonja) 
- n+1
#62854 Re: Zeničani
Pa dobar dio metalaca su bradonje.gentoo wrote: ↑01/09/2023 13:55 Jedino sto ti ja mogu ponuditi da prosetamo zajedno od npr. drvenog mosta do kameog mosta i da ti od 200 ljudi pokazem 110 seljackih faca i od 80 zena da ce ce ih biti jedno 37 pokrivenih. To je ono kad ja kazem "fakt".. Poslije mogu da platim pivo, taman da provjerimo koliko si zaista metalac (a nisi bradonja)![]()
Inače, razlog zašto vidiš bule posvuda nema veze sa brojem vjernika, nego sa Baader–Meinhofom.
- Sanjarko
#62855 Re: Zeničani
Brade su sad in. Moj rahmetli stari govorio šta je ovo danas se od omladine niko skoro ne brije.
Pokrivenih žena ima više danas nego nekad prije jer je se to potiskivalo i preko društva i preko sistema nekad prije.
Pokrivenih žena ima više danas nego nekad prije jer je se to potiskivalo i preko društva i preko sistema nekad prije.
- gentoo
#62856 Re: Zeničani
n+1 wrote: ↑01/09/2023 14:07 Pa dobar dio metalaca su bradonje. Ali ti ideš na Van Goga, pa ti se onda i od metalaca čini da su Pezićevci. Javi se Kikiju da ti objasni kako razlikovati urbanu dlakavost od seljačke.
Inače, razlog zašto vidiš bule posvuda nema veze sa brojem vjernika, nego sa Baader–Meinhofom.
Sad ja da sam bukvalac kao ti rekao bih: "gdje sam ja spomenuo bradonje"
Ovo sa pivom je dobar filter.. nista vise
-
skoronikako
#62857 Re: Zeničani
Urbanost se dokazuje na Bilinom Polju, kakav Van Gogh. 
- n+1
#62858 Re: Zeničani
A ja bih te citirao, i tako ponudio dokaz.gentoo wrote: ↑01/09/2023 14:15n+1 wrote: ↑01/09/2023 14:07 Pa dobar dio metalaca su bradonje. Ali ti ideš na Van Goga, pa ti se onda i od metalaca čini da su Pezićevci. Javi se Kikiju da ti objasni kako razlikovati urbanu dlakavost od seljačke.
Sad ja da sam bukvalac kao ti rekao bih: "gdje sam ja spomenuo bradonje"![]()
Ovo sa pivom je dobar filter.. nista vise![]()
-
Rob_Atl
#62859 Re: Zeničani
.Ja cu vam najbolje reci, prosle godine sam dosao u Zenicu nakon 13 godina, a tu sam i ove godine. Dakle prosle godine kad sam vidio koliko samo pokrivenih ima i vehabija nisam mogao da vjerujem. Reko odo da popijem pivu na staroj carsiji, vidim pola pokrivenih zena sjedi i naravno nema alkohola. A meni je to zadnje ostalo ono stara carsija , tu se izlazilo, kontam ista situacija i danas, kad kapak
. Elem kontam da ih vise ima nego prosle, jos sam se taman zadesio pored Bilimisca kad je onaj imao predavanja ta, znaci ko nekad kad je Sloboda Dita i Bosna dolazila toliko je raje islo tamo, jedva sam prosao.
Eto otprilike neko ko nije bio odavno, za mene je bio šok, ne smetaju mi , samo me iznenadilo. I kao sto ste rekli mozda ima i toga sto je vecina raje vani otisla, a ovi dosli pa se ostali adaptiraju na njih.
Eto otprilike neko ko nije bio odavno, za mene je bio šok, ne smetaju mi , samo me iznenadilo. I kao sto ste rekli mozda ima i toga sto je vecina raje vani otisla, a ovi dosli pa se ostali adaptiraju na njih.
- gentoo
#62860 Re: Zeničani
"To nije istina.. a i sve da jes' kome to smeta" ? 
- n+1
#62861 Re: Zeničani
Majko draga. 
- ShnjaZZZ
#62862 Re: Zeničani
Sve je dobro brate dok se ne predstavljaš da si Sarajlija, a zapravo si iz Nemile. Zamisli koja doza psihopatije treba da bude u čovjekovom umu da mu nešto takvo padne na pamet.Rob_Atl wrote: ↑01/09/2023 16:15 .Ja cu vam najbolje reci, prosle godine sam dosao u Zenicu nakon 13 godina, a tu sam i ove godine. Dakle prosle godine kad sam vidio koliko samo pokrivenih ima i vehabija nisam mogao da vjerujem. Reko odo da popijem pivu na staroj carsiji, vidim pola pokrivenih zena sjedi i naravno nema alkohola. A meni je to zadnje ostalo ono stara carsija , tu se izlazilo, kontam ista situacija i danas, kad kapak. Elem kontam da ih vise ima nego prosle, jos sam se taman zadesio pored Bilimisca kad je onaj imao predavanja ta, znaci ko nekad kad je Sloboda Dita i Bosna dolazila toliko je raje islo tamo, jedva sam prosao.
![]()
- ZoomZoomKiwi
#62863 Re: Zeničani
Eh eto, neko ko nije pratio promjene iz dana u dan, nego tako, s razmakom od 13 godina, jasno može vidjeti tu promjenu, na gore...Rob_Atl wrote: ↑01/09/2023 16:15 .Ja cu vam najbolje reci, prosle godine sam dosao u Zenicu nakon 13 godina, a tu sam i ove godine. Dakle prosle godine kad sam vidio koliko samo pokrivenih ima i vehabija nisam mogao da vjerujem. Reko odo da popijem pivu na staroj carsiji, vidim pola pokrivenih zena sjedi i naravno nema alkohola. A meni je to zadnje ostalo ono stara carsija , tu se izlazilo, kontam ista situacija i danas, kad kapak. Elem kontam da ih vise ima nego prosle, jos sam se taman zadesio pored Bilimisca kad je onaj imao predavanja ta, znaci ko nekad kad je Sloboda Dita i Bosna dolazila toliko je raje islo tamo, jedva sam prosao.
![]()
Daleko mnogo više bula i bradonja. Daleko mnogo manje objekata koji služe alkohol, odnosno mnogo više onih koji ne služe.
Al' valjda to nekima odgovara.
Afganistan, to ti je.
- N.N.
#62864 Re: Zeničani
Ah rodjeni, ni ti nisi isti danas i prije 13 godina a da grad bude
Normalno je da ti nesto nedostaje u cemu si uzivao, tvoja mladost valjda.
I meni nedostaje, Collegium, Belfast, Beck's od 1 KM kod Tajsona, piva na stepenicama ispod KPD na Odmutu, sjedaljke kod Muhe u kafani na staroj pijaci, pojilo, Gatto...
Ssda sve to isto ima u nekom drugom pakovanju, al' mene nema, jbga
Normalno je da ti nesto nedostaje u cemu si uzivao, tvoja mladost valjda.
I meni nedostaje, Collegium, Belfast, Beck's od 1 KM kod Tajsona, piva na stepenicama ispod KPD na Odmutu, sjedaljke kod Muhe u kafani na staroj pijaci, pojilo, Gatto...
Ssda sve to isto ima u nekom drugom pakovanju, al' mene nema, jbga
-
Seawolf
#62865 Re: Zeničani
Hajd' ne pretjeruj.EFD22 wrote: ↑01/09/2023 22:15Eh eto, neko ko nije pratio promjene iz dana u dan, nego tako, s razmakom od 13 godina, jasno može vidjeti tu promjenu, na gore...Rob_Atl wrote: ↑01/09/2023 16:15 .Ja cu vam najbolje reci, prosle godine sam dosao u Zenicu nakon 13 godina, a tu sam i ove godine. Dakle prosle godine kad sam vidio koliko samo pokrivenih ima i vehabija nisam mogao da vjerujem. Reko odo da popijem pivu na staroj carsiji, vidim pola pokrivenih zena sjedi i naravno nema alkohola. A meni je to zadnje ostalo ono stara carsija , tu se izlazilo, kontam ista situacija i danas, kad kapak. Elem kontam da ih vise ima nego prosle, jos sam se taman zadesio pored Bilimisca kad je onaj imao predavanja ta, znaci ko nekad kad je Sloboda Dita i Bosna dolazila toliko je raje islo tamo, jedva sam prosao.
![]()
Daleko mnogo više bula i bradonja. Daleko mnogo manje objekata koji služe alkohol, odnosno mnogo više onih koji ne služe.
Afganistan, to ti je.
Doći ću kod tebe idućeg petka, nakon što se vratim iz Švedske i napit ćemo se k'o luđaci.
- Ja_Ja
#62866 Re: Zeničani
Meni je do jaja morbidno kada neko kaze "promjena na gore" za nesto sto realno nema uticaj na moj zivot. Kako je promjena na gore za mene sto se neko pokrio, pustio bradu, ide u dzamiju, ili ako se u nekom granapu alkohol ne prodaje ili prodaje, ili ako je pun grad minjaka, ili onog sto je sada moderno, laznih sisa?
Ljudi koji su meni ideoloski bliski i s kojim se druzim nisu u toj grupi i nama je uvijek dobro. Evo npr. ja ne pijem (u razloge necu da ulazim niti koga treba da je briga), ali u drustvu imam osoba koje piju i cesto u drustvu uzmu pice dok se ja uhvatim bezalkoholnih pica. Svi svoj fazon furaju i nama uvijek dobro bude. Ne vidim kako na mene utice gore navedeno pa mi je glupo kada neko pocne da vazi o nazadovanju na osnovu toga. Meni je vece nazadovanje sto 8 godina gradom vlada klosar koji nije posteno iscrto horizontalnu signalizaciju, vlast koja nije u stanju ni ugovor sa firmom za smece da potpise na vakat pa da mi se od parkova ne prave dzungle a od kanti za smece Indijski slam, itd. Ovo sto neko drugi radi i sta prodaje ne utice ni mrve na mene i moj zivot. Sve sto ne mogu da nadjem na jednom mjestu 1000% sam nasao na nekom drugom 100 metara dalje.
Ljudi koji su meni ideoloski bliski i s kojim se druzim nisu u toj grupi i nama je uvijek dobro. Evo npr. ja ne pijem (u razloge necu da ulazim niti koga treba da je briga), ali u drustvu imam osoba koje piju i cesto u drustvu uzmu pice dok se ja uhvatim bezalkoholnih pica. Svi svoj fazon furaju i nama uvijek dobro bude. Ne vidim kako na mene utice gore navedeno pa mi je glupo kada neko pocne da vazi o nazadovanju na osnovu toga. Meni je vece nazadovanje sto 8 godina gradom vlada klosar koji nije posteno iscrto horizontalnu signalizaciju, vlast koja nije u stanju ni ugovor sa firmom za smece da potpise na vakat pa da mi se od parkova ne prave dzungle a od kanti za smece Indijski slam, itd. Ovo sto neko drugi radi i sta prodaje ne utice ni mrve na mene i moj zivot. Sve sto ne mogu da nadjem na jednom mjestu 1000% sam nasao na nekom drugom 100 metara dalje.
- ZoomZoomKiwi
#62867 Re: Zeničani
Bujrum!Seawolf wrote: ↑01/09/2023 22:27Hajd' ne pretjeruj.EFD22 wrote: ↑01/09/2023 22:15
Eh eto, neko ko nije pratio promjene iz dana u dan, nego tako, s razmakom od 13 godina, jasno može vidjeti tu promjenu, na gore...
Afganistan, to ti je.
Doći ću kod tebe idućeg petka, nakon što se vratim iz Švedske i napit ćemo se k'o luđaci.
- ZoomZoomKiwi
#62868 Re: Zeničani
Sve dok nešto što je prije bilo manjina ne postane većina, i obrnuto.Ja_Ja wrote: ↑01/09/2023 22:27 Meni je do jaja morbidno kada neko kaze "promjena na gore" za nesto sto realno nema uticaj na moj zivot. Kako je promjena na gore za mene sto se neko pokrio, pustio bradu, ide u dzamiju, ili ako se u nekom granapu alkohol ne prodaje ili prodaje, ili ako je pun grad minjaka, ili onog sto je sada moderno, laznih sisa?
A onda će ti raja tražiti alkohol povećalom, možda će ga biti kupiti u jednoj piljari u gradu. Ženu, ako se ne pokrije, očekuju smrknuti pogledi ispod oka i svaka moguća diskriminacija. Trend je takav da je i to, u nekoj krajnosti, moguće za 15-20 godina ovdje. Doduše, sad kako je SDA izgubila totalnu vlast, barem će na 4 godine to da uspori, vidjet ćemo dalje.
- konoplja
#62869 Re: Zeničani
Pa konkretno za ovaj tvoj primjer - da se crnkinje ne bi smjele udavati za bijelce, ne. Mislim da drzava ne treba da se u to uplice, supresira i kaznjava. Vjerovatno na osnovu odgovora imas dobru ideju sta mislim po ovom pitanju.
Meni se dopada nacin na koji se sloboda govora i izrazavanja tretira u Americi. Prvi amandman mi je super i interpretacija istog od strane Vrhovnog suda u Americi je po mom ukusu. Pravno ne postoji i ne priznaje se katogorija govora mrznje i mislim da je to ispravna odluka.
Stoga nemam problem da ljudi spekuliraju, poricu ili relevatiziraju Holokaust i ostale genocide, velicaju zlocince i zlocine i slicne stvari koje se kaznjavaju u ostatku svijeta. Takodjer, u istom tonu, ne mislim da bi drzava trebala zabraniti, ograniciti ili suspendovati organizacije koje promovisu mrznju, segregaciju ili oduzimanje prava. Mislim da je jedino ispravno ograniciti govor koji jasno poziva na nasilje. Toliko sto se tice prava i prakticne primjene.
A sto se filozofskih pitanja tice, nije bas tema, ali napisat cu par recenica. Liberalizam baca siru mrezu od ostalih ideologija, inkluzivniji je, ali je i sistem koji je podlozniji stresu i cescim manjim nemirima. U liberalnim drustvima dolazi do konflikta i ugrozavanja prava svako malo i mislim da je sistem u kojem je rijetko ko u potpunosti zadovoljan. Najaktuelniji primjer je ovaj oko rodnog identiteta i spola.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#62870 Re: Zeničani
Koliko vas je bilo u Club Zona sinoć?
-
Rob_Atl
#62871 Re: Zeničani
Zna li neko sta je gorilo, oko 19, 19 30?

- gentoo
#62872 Re: Zeničani
Djeluje kao da je negdje prema Fudinoj kuci 
- xPaco1337
#62874 Re: Zeničani
Stari sat je mrtav kad nije ljeto, doslovno uđes unutra ima 2 alkosa i prazno
-
clio_dci120
#62875 Re: Zeničani
Mislim da su jedina dva objekta koja su ostala Spirit i onaj pub kod kuglane. Ne znam vise nista, u onaj Da Vinci osim u bastu ne idem. Mislim na ove lokale tipa Gato i sl.
Doduse zaboravi Libertas, za wannabe jet set.
Ostalo sve klasicni poslu fast-food kafici, tipa razlaz 22h navece.
Doduse zaboravi Libertas, za wannabe jet set.
Ostalo sve klasicni poslu fast-food kafici, tipa razlaz 22h navece.