Od kada je bukva plava riba?džakailibu wrote: ↑21/08/2023 17:16slabo ovdje ima bijele ribe, jedan snjur par bukvi sve je to plava riba- ova usata je bijela riba i cini mi se jedan arbun ili batej.
Ja mu zamjeram obezglavljivanje
Moderator: anex
Od kada je bukva plava riba?džakailibu wrote: ↑21/08/2023 17:16slabo ovdje ima bijele ribe, jedan snjur par bukvi sve je to plava riba- ova usata je bijela riba i cini mi se jedan arbun ili batej.
Uvijek idem na Žitomosliće. Uspon i krivine nisu neki problem, a krajolik je divan. Kad se popneš cesta je normalna i dobra i za sekund si na autoputu. Pored ove rute, ne bi nikad išao na Čapljinu, jer je to ludostni samo bezveze se pravi bespotrebna kilometraža.konektovan wrote: ↑19/08/2023 23:06Isto..probook wrote: ↑19/08/2023 19:21
Meni je bolja opcija na Capljinu. Jeste duze 7-8 kilometara ali do Capljine ides sve u petoj brzini lagano, tamo imas malo do autoputa ali sve fin put. Ovamo imas fin uspon od Zitomislica sa cik cak krivinama, a gore kad se popenjes imas put onako krivudav vise manje do autoputa. Tako da ja uvijek idem na Capljinu i bolje mi se pokazalo.![]()
Nasamarat ih trebaistra_hr wrote: ↑21/08/2023 17:44![]()
@moimoi, apsolutno si u pravu, ali vjeruj mi nisan ja kriv
Izvadio vrsu iz mora, povadio ribu iz nje ... nisam se okrenuo tj. okupao se - a, ekipa vec odradila taj posao.
Slazem se, u glavi je okus.... ocistit drob/iznutrice je u redu, ali zasto glavu?!? I ja sam se pitao
Ja cu prije tebe stici...nema veze sto je nesto duze u km..Better Man wrote: ↑21/08/2023 17:34Uvijek idem na Žitomosliće. Uspon i krivine nisu neki problem, a krajolik je divan. Kad se popneš cesta je normalna i dobra i za sekund si na autoputu. Pored ove rute, ne bi nikad išao na Čapljinu, jer je to ludostni samo bezveze se pravi bespotrebna kilometraža.
Lovim morsku ribu dugo I cesto I kladio bih se da je bukva plava riba. Po ponasanju, izgledu I kakvoci mesa. Kad sipak, provjerim I vidim da sam u krivu.moimoi wrote: ↑21/08/2023 17:25Od kada je bukva plava riba?džakailibu wrote: ↑21/08/2023 17:16
slabo ovdje ima bijele ribe, jedan snjur par bukvi sve je to plava riba- ova usata je bijela riba i cini mi se jedan arbun ili batej.
Ja mu zamjeram obezglavljivanjeu glavi je glavni ukus.
Nema šanse, jer je ne samo duži put, već je i veća gužva. E sad jedino da voziš debelo preko ograničenja..konektovan wrote: ↑21/08/2023 18:09Ja cu prije tebe stici...nema veze sto je nesto duze u km..Better Man wrote: ↑21/08/2023 17:34
Uvijek idem na Žitomosliće. Uspon i krivine nisu neki problem, a krajolik je divan. Kad se popneš cesta je normalna i dobra i za sekund si na autoputu. Pored ove rute, ne bi nikad išao na Čapljinu, jer je to ludostni samo bezveze se pravi bespotrebna kilometraža.
+ 10 km na ogranicenje...i eto meBetter Man wrote: ↑21/08/2023 20:14Nema šanse, jer je ne samo duži put, već je i veća gužva. E sad jedino da voziš debelo preko ograničenja..
Mala vam tava bila garantistra_hr wrote: ↑21/08/2023 17:44![]()
@moimoi, apsolutno si u pravu, ali vjeruj mi nisan ja kriv
Izvadio vrsu iz mora, povadio ribu iz nje ... nisam se okrenuo tj. okupao se - a, ekipa vec odradila taj posao.
Slazem se, u glavi je okus.... ocistit drob/iznutrice je u redu, ali zasto glavu?!? I ja sam se pitao
Zapade mi za oko ovo 11% aranzmana zbog kasnjenja leta od 7 sati, to znaci da je kompletan put trajao nesto vise od 2,5 dana?Hum1122 wrote: ↑30/08/2023 17:30 Pozdrav, trebao bih pomoc oko jedne stvari.
Isli smo u Egipat nedavno, preko Relax Tours agencije (mada to nije vazno, jer su sve agencije u istom avionu). Let je kasnio 7 sati (11% od cijelog aranzmana), a razlog je "tehnicke prirode, zamjena aviona".
Znam za opciju refundacije u ovim ili slicnim scenarijima kada putnik direktno kupi kartu od avioprevoznika, ali da li imam ikakvu mogucnost za naknadu stete u slucaju carter leta? Ovako kad se gleda i nije puno, ali 11% aranzmana je 200-600KM i to je oduzeto a ne nadodato na aranzman.
Citam da u Srbiji po zakonu mogu da traze i dobiju naknadu, a ako agencija ne zeli kazne su jake.
Hvala
Jedno pitanje: koliko kosta dozvola za ribolov,jeli godisnja,ili se moze izvaditi na dan?
Kako misliš 7 sati od cijelog aranžmana = 11% ?Hum1122 wrote: ↑30/08/2023 17:30 Pozdrav, trebao bih pomoc oko jedne stvari.
Isli smo u Egipat nedavno, preko Relax Tours agencije (mada to nije vazno, jer su sve agencije u istom avionu). Let je kasnio 7 sati (11% od cijelog aranzmana), a razlog je "tehnicke prirode, zamjena aviona".
Znam za opciju refundacije u ovim ili slicnim scenarijima kada putnik direktno kupi kartu od avioprevoznika, ali da li imam ikakvu mogucnost za naknadu stete u slucaju carter leta? Ovako kad se gleda i nije puno, ali 11% aranzmana je 200-600KM i to je oduzeto a ne nadodato na aranzman.
Citam da u Srbiji po zakonu mogu da traze i dobiju naknadu, a ako agencija ne zeli kazne su jake.
Hvala
Hvala tebi i Istri na odgovorusumirprimus wrote: ↑01/09/2023 12:40 to vam je za rekreacijski riboolov i mozete sve naci na netu i naruciti...
za 1 dan, 3 dana ,7 dana i sezonske na 150 dana.
kategorije su za maloljetnike, za penzionere preko 65 godina i do 65 normalne karte.
cijene su sezonske 100njak eura , ili maloljetnicka ko i penzionerska 13ak eura. sezonske se narucuju od decembra do marta
dnevna je 8 eura, sedmicna 40 ak eura, cca...
btw ovo ne vazi za podvodne puske...
imate i posebne dozovle...za parangal, vršama, ostima..
To je i meni cudno, negdje je zeznuo matematiku, ispadne oko 2,5 dana aranzman sto se nijom ne moze isplatiti za egipat.xoklix wrote: ↑01/09/2023 13:50Kako misliš 7 sati od cijelog aranžmana = 11% ?Hum1122 wrote: ↑30/08/2023 17:30 Pozdrav, trebao bih pomoc oko jedne stvari.
Hvala
Minimalni aranžmani za Egipat su 8 dana koliko znam... Ispade aranžman trajao 3 dana.