"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
-
Osmi Socrates
#3876 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Eto, ti se ubio od pojma. Krajnji domet ti je wikipedia i neke liste koje veze ni sa čim nemaju.
Uuu, jbt, svijet se uplašio moćne jugoslovenske ekonomije, pa se odlučio rasturiti državu. Jbmt, šta nam rade pod okriljem noći. E sad ću baš navijati da Gaddafi spava u šatoru u Beogradu. Neka Evropa puca od bijesa, mi ćemo provjerenim putem prema napretku, u svakom mogućem smislu.
Uuu, jbt, svijet se uplašio moćne jugoslovenske ekonomije, pa se odlučio rasturiti državu. Jbmt, šta nam rade pod okriljem noći. E sad ću baš navijati da Gaddafi spava u šatoru u Beogradu. Neka Evropa puca od bijesa, mi ćemo provjerenim putem prema napretku, u svakom mogućem smislu.
-
Osmi Socrates
#3877 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Citiram, da ti post ne ostane na prethodnoj stranici.Haris.ba wrote: ↑31/08/2023 20:04Ti sudovi su se pokazali kao lose rjesenje u praksi, da kad se pisao zakon poslije rata - ukinuti se kao posebni sudovi. I mislim da dok su zivi oni koji se sjecaju njih, posebni radni sudovi tesko ce biti.vjeshalica wrote: ↑31/08/2023 19:11 Cuj nije bila pravna drzava. U Jugoslaviji postojali sudovi udruzenog rada, danas u modernoj drzavi nakon raspada nemoderne jugoslavije radnim pravom se bave sudovi za sve,uz vodjenje postupaka po 10,12 godina i vise...o cemu ovaj baljezga?
Mada im sam zakon o udruzenom radu nije isao u prilog, jer je bio kupusnjak od zakona.
Čuj sud udruženog rada. Nevjerovatno. I to je primjer za šta?
Pitanje nije upućeno tebi.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#3878 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
sehohari wrote: ↑31/08/2023 18:54Energoinvest, ako ništa.Osmi Socrates wrote: ↑31/08/2023 18:51 Koje su jebene jugoslovenske firme drmale svijetom? I kojim svijetom?
I de molim te promjeni ton.
Možeš se ne slagati s nečim, ali bukvalno čovjek dobija utisak kao da priča sa nekim Amerikancem za koga je i najobičnije pravo na zdravstveno osiguranje Staljinova izmišljotina

- vjeshalica
#3879 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Vidjeli smo na novoj vaarijanti da je sasvim prihvatljivo vucarati predmet po 10-12 godina. Pokazalo se kao najbolje rjesenje. Iskreno, nemas pojma. Ali drzi se svoje price.Haris.ba wrote: ↑31/08/2023 20:04Ti sudovi su se pokazali kao lose rjesenje u praksi, da kad se pisao zakon poslije rata - ukinuti se kao posebni sudovi. I mislim da dok su zivi oni koji se sjecaju njih, posebni radni sudovi tesko ce biti.vjeshalica wrote: ↑31/08/2023 19:11 Cuj nije bila pravna drzava. U Jugoslaviji postojali sudovi udruzenog rada, danas u modernoj drzavi nakon raspada nemoderne jugoslavije radnim pravom se bave sudovi za sve,uz vodjenje postupaka po 10,12 godina i vise...o cemu ovaj baljezga?
Mada im sam zakon o udruzenom radu nije isao u prilog, jer je bio kupusnjak od zakona.
-
ZuzuTop
#3880 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Suprugin "dida" je radio za M ST. Sad je stari barba u godinama, al uvjek prica kako je isao vani radit i koliko je para kuci donosio. Napravio sebi kucu i sinu i uspio je unucima(5) dati po komad zemlje na Brdima u ST. Ima barku, pije vino ribari po citav dan vec 30 g.
Prije se islo i radilo i postovali su nas., sad nas samo gledaju kao sto mi gledamo plemena iz Afrke.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3881 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Poslove dobivali preko stele na racun tite u diktatorskim ili poludiktatorskim rezimima
A sve je propalo kad je digitron usao u masovnu uporabu
A sve je propalo kad je digitron usao u masovnu uporabu
- Ozimician
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3883 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Gdje je postojao protekcioizam
-
ZuzuTop
#3884 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
USA je kontejner od drzave. Imali smo "americki san" dok nam internet nije dao uvid u pravu ameriku.
- Ozimician
-
ZuzuTop
#3886 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
U bosni kad ti se desi neka nezgoda ne bjezis od Hitne jer ce ti doci 2000-3000 dollara racun.
- Ozimician
-
ZuzuTop
#3888 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Mozemo mi pisati Bosni, al ovdje ce nas svaki doktor primiti be da nemas ista. Ja zivim u Hol, i mogu reci da Bosna ima bolju brzu intervenciju kada ti se nesto desi. Malo mi volimo srati po Bosni.
-
moimoi
- Ozimician
#3890 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nista, prebaci se onda na temu - Kada se isplati iseljenje iz BIH ? /Razne diskusije
-
moimoi
#3891 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Joj da je meni znati sta su tvoji bili prije rata
Koliko sam mogla skontati iz nekih napisanih stvari. Radis za neku od kat. organizacija. Pretpostavljam u Sa.
Pa pretpostavljam i da vrlo dobro znas kako se lova izvlaci na privatne racine, stanove i poslovne prostore… al o tome necemo.
-
ZuzuTop
#3892 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja se nisam iselio iz Bosne. Gledao sam kako mi oca kolju na stadionu u Bratuncu, i onda me je jedna gospodja uzela za ruke i odvela u TZ. Odskovala me i poslala me u Holandiju. Al et Bosna je najgora.
- Haris.ba
#3893 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ma nista sto ja napisem nece promjeniti tvoje misljenje. Tako, drzi se i ti svoje pricevjeshalica wrote: ↑01/09/2023 00:10Vidjeli smo na novoj vaarijanti da je sasvim prihvatljivo vucarati predmet po 10-12 godina. Pokazalo se kao najbolje rjesenje. Iskreno, nemas pojma. Ali drzi se svoje price.Haris.ba wrote: ↑31/08/2023 20:04
Ti sudovi su se pokazali kao lose rjesenje u praksi, da kad se pisao zakon poslije rata - ukinuti se kao posebni sudovi. I mislim da dok su zivi oni koji se sjecaju njih, posebni radni sudovi tesko ce biti.
Nije dugo trajanje procesa uzrokovano time sto nema posebnog suda. Drugim stvarima je.
Tako, ti nemas pojma.
- vjeshalica
#3894 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Haris.ba wrote: ↑01/09/2023 10:22Ma nista sto ja napisem nece promjeniti tvoje misljenje. Tako, drzi se i ti svoje pricevjeshalica wrote: ↑01/09/2023 00:10
Vidjeli smo na novoj vaarijanti da je sasvim prihvatljivo vucarati predmet po 10-12 godina. Pokazalo se kao najbolje rjesenje. Iskreno, nemas pojma. Ali drzi se svoje price.
Nije dugo trajanje procesa uzrokovano time sto nema posebnog suda. Drugim stvarima je.
Tako, ti nemas pojma.
- Haris.ba
- zgiba
#3896 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nevjerovatno je sta sve pojedini pisu o drzavi u kojoj vjerovatno nisu ni zivjeli (SFRJ). Ta ostrascenost je nevjerovatna i granici sa onom "vjerujes li meni ili svojim ocima"!?
Pokret nesvrstanih koji ovdje pojedini ismijavaju je nesto najbolje sto se tada SFRJ moglo desiti i zelim da vjerujem da je takvu viziju imao i Tito kada ga je pokrenuo. Taj pokret je SFRJ otvorio trzista za koje bi mnoge zapadne zemlje dale gu*ice. Poslovi koje su nase firme tamo dobijale u utakmici sa svjetskim firmama omogucili su razvoj zemlje koji se nece zadugo ponoviti na ovim prostorima.
Ponekad mislim da nas je period SFRJ za*ebao, jer nam je pokazao da znamo i mozemo (ako hocemo). Mozda bi bilo bolje da nije bilo SFRJ da mislimo da smo glupi i nesposobni i da nam je ova zabokrecina koju zivimo zadnjih 30 godina normala i sudbina.
Pokret nesvrstanih koji ovdje pojedini ismijavaju je nesto najbolje sto se tada SFRJ moglo desiti i zelim da vjerujem da je takvu viziju imao i Tito kada ga je pokrenuo. Taj pokret je SFRJ otvorio trzista za koje bi mnoge zapadne zemlje dale gu*ice. Poslovi koje su nase firme tamo dobijale u utakmici sa svjetskim firmama omogucili su razvoj zemlje koji se nece zadugo ponoviti na ovim prostorima.
Ponekad mislim da nas je period SFRJ za*ebao, jer nam je pokazao da znamo i mozemo (ako hocemo). Mozda bi bilo bolje da nije bilo SFRJ da mislimo da smo glupi i nesposobni i da nam je ova zabokrecina koju zivimo zadnjih 30 godina normala i sudbina.
- Dope_Man
#3897 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ljudino, pored EU koja ti se formira bukvalno na granici, posvetiti se nekakvim prvenstveno africkim zemljama je smijesno i nikako ne moze biti pametan potez.
Evo zamisli da je Jugoslavija umjesto toga radila na sustizanju standarda koje su tada imale Francuska i Njemacka, da je cilj bio prikljuciti se sto prije toj novonastaloj EU, interno se ujedinila u jednu drzavu i bila dio EU vec 80tih, da su firme radile projekte po Evropi a ne po Libiji i Alziru.. sta mislis da li bi to bilo malo bolje?
Evo zamisli da je Jugoslavija umjesto toga radila na sustizanju standarda koje su tada imale Francuska i Njemacka, da je cilj bio prikljuciti se sto prije toj novonastaloj EU, interno se ujedinila u jednu drzavu i bila dio EU vec 80tih, da su firme radile projekte po Evropi a ne po Libiji i Alziru.. sta mislis da li bi to bilo malo bolje?
- Truba
#3898 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
čuj šta su bilimoimoi wrote: ↑01/09/2023 08:55Joj da je meni znati sta su tvoji bili prije rata
Koliko sam mogla skontati iz nekih napisanih stvari. Radis za neku od kat. organizacija. Pretpostavljam u Sa.
Pa pretpostavljam i da vrlo dobro znas kako se lova izvlaci na privatne racine, stanove i poslovne prostore… al o tome necemo.
crkavali pod suncem iraka i libije
bagdada hadite i tripolija na gradilištima za demokrate kao što su sadam husein i gadafi
da bi uhljebi u sarajevu u direkciji hidrogradnje mogli igrati tetris na prvim kompjuterima i laditi muda i da bi Drino mogo imati ljubavnice
i nemoj mi reći da su normalni natječaji bili za rad u kongu iraku libiji
- Ozimician
#3899 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Dope_Man wrote: ↑01/09/2023 12:06 Ljudino, pored EU koja ti se formira bukvalno na granici, posvetiti se nekakvim prvenstveno africkim zemljama je smijesno i nikako ne moze biti pametan potez.
- Truba
#3900 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
prije vam je bilo bolje jer ste bili mladji imali ste žive roditelje nije vas ništa boljelo i niste imali nikakve odgovornosti
pa meni je najbolja godina u životu 1996
a kad pogledam foto iz škole romi se danas bolje oblače i imaju više
ratne godine i izbjeglištvo zovem zlatnom erom
predratno doba uživancija
problemi počinju kad se zaposliš i kreneš plaćati prvi račun
onda gledaš u zlatno vrijeme prije
kod nas se to poklapa s promjenom sistema i tranzicijom plus rat
pa je mnogo lakše zapasti u sevdah
pa meni je najbolja godina u životu 1996
a kad pogledam foto iz škole romi se danas bolje oblače i imaju više
ratne godine i izbjeglištvo zovem zlatnom erom
predratno doba uživancija