Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
saimidin

#3626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by saimidin »

Miješate pojmove, pa tako ni broj firmi, njihov promet, broj zaposlenih i njihove plate... Nemaju direktne veze sa raspodjelom pdv

Pdv je porez na krajnju potrošnju, i prema prikazanoj krajnjoj potrošnji iz pdv prijava se obračunava, naplaćuje i dijeli među entitetima

Dakle potrošnja prema pdv prijavama raste više u četnitetu nego u f :bih: uz napomenu da nije bitno tko tamo troši, i jel zaradio pare ili troši na kredit, osim kako sam već rekao u slučaju da neko prijavljuje promet iz fbih kao ostvaren u četnitetu ili se neko u centrali uio u banjaluci igra sa podacima iz prijava
black64

#3627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by black64 »

saimidin wrote: 31/08/2023 15:20 Miješate pojmove, pa tako ni broj firmi, njihov promet, broj zaposlenih i njihove plate... Nemaju direktne veze sa raspodjelom pdv

Pdv je porez na krajnju potrošnju, i prema prikazanoj krajnjoj potrošnji iz pdv prijava se obračunava, naplaćuje i dijeli među entitetima

Dakle potrošnja prema pdv prijavama raste više u četnitetu nego u f :bih: uz napomenu da nije bitno tko tamo troši, i jel zaradio pare ili troši na kredit, osim kako sam već rekao u slučaju da neko prijavljuje promet iz fbih kao ostvaren u četnitetu ili se neko u centrali uio u banjaluci igra sa podacima iz prijava
izglasati zakon na federalnom nivou da mjesto rada mora biti mjesto uplate penzionog i eventualno zdravstvenog
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#3628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

black64 wrote: 31/08/2023 15:19
W0rM wrote: 31/08/2023 15:07 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zastita ... /komentari

Sta kaze Dedal, ne vidi smetnje :lol:
stvarno na ovakvim stvarima ne smiju kiksati, dobili su mandate na prici protiv korupcije, i jedino na taj nacin ce ih i izgubit, ova ha hu prica izdaja nece proc kod glasackog tijela, ali kiksovi kao ovaj ih mogu dosta ocrniti u ocima glasaca
Ramo mi je najzanimljiviji lik ove koalicije. Covjek ide tamo gdje nebi trebao. Ne mogu se sjetiti kako ih je "ucijenio" da udje u vlast, ali je zanimljivo sto je tu i covjeka nije stid da prica o svim mogucim temama.
DaysleepeR

#3629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

NIko normalan svakako nije glasao za Ramu ni ovaj put pa neće ni naredni.
Ali evidentno je da lik ima svoju glasačku bazu.
Inače sam mu bio u blizini neki dan na jednoj manifestaciji, neviđen krkan.
saimidin

#3631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by saimidin »

black64 wrote: 31/08/2023 15:23
saimidin wrote: 31/08/2023 15:20 Miješate pojmove, pa tako ni broj firmi, njihov promet, broj zaposlenih i njihove plate... Nemaju direktne veze sa raspodjelom pdv

izglasati zakon na federalnom nivou da mjesto rada mora biti mjesto uplate penzionog i eventualno zdravstvenog
I dalje miješate, to su direktni porezi i već se uplaćuju tako jer su entitetski, pdv je državni, ali se dijeli po entitetima kako je uplaćeno
black64

#3632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by black64 »

saimidin wrote: 31/08/2023 15:34
black64 wrote: 31/08/2023 15:23
I dalje miješate, to su direktni porezi i već se uplaćuju tako jer su entitetski, pdv je državni, ali se dijeli po entitetima kako je uplaćeno
ma shvatam ja to drug, nego treba razmisliti kako napraviti jos veci pritisak na vlasti u rsu
anelsol

#3633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by anelsol »

Meni su iskreno ti podaci o krajnjoj potrošnji i PDV-u dobro sumnjivi. Tolika razlika u potrošnji, čak za 1 procenat u korist RS, za relativno kratko vrijeme od nekoliko mjeseci, poprilično mi djeluje neuvjerljivo, i mislim da su naštimani, posebno u situaciji kada je baš u ovom periodu turizam u FBiH razvalio u odnosu na prethodne godine. Ja bih dva puta provjerio prije neko što se usaglasi koeficjent.

Nije džaba Tegeltija postavljen na čelo UIO.
Prpa.ba

#3634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Katolici, pravoslavci i borci protiv sva 3 nacionalizma i SDA korupcije imaju bolju genetiku, zato vedre i oblace u UIO, makar tako kazu.
Prpa.ba

#3635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Kad smo vec kod vedrenja i oblacenja, antikorupcija mubarek olsun NiP-ovcima, konacno da se korupciona hobotnica makne iz Agencije za drzavnu sluzbu BiH. :bih:
Prijedlog HDZ-a Anita Markić imenovana za direktoricu Agencije za državnu službu BiH
Sad ce pop Novak konacno biti ravnopravan i zasjesti na neku poziciju, pozeljno posebno ako rashljebi kakvog Bosnjaka. :thumbup:
PM72

#3636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

Za sutra su najavljeni protesti na entitetskim prelazima.Nemojte biti iznenađeni transparentima i "spontanim" okupljanjem.
Hoće ljudi da naprave novu Kosovsku mitrovicu... Samo ih jebe valja sutra na dagaru i na posao u mrsko Sarajevo
Hakiz

#3637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Da li će Isak u RS podnijeti tužbu protiv Vulić u skladu sa zakonom o kleveti?

Trebao bi.
zrakomlat

#3638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zrakomlat »

PM72 wrote: 31/08/2023 17:24 Za sutra su najavljeni protesti na entitetskim prelazima.Nemojte biti iznenađeni transparentima i "spontanim" okupljanjem.
Hoće ljudi da naprave novu Kosovsku mitrovicu... Samo ih jebe valja sutra na dagaru i na posao u mrsko Sarajevo
Biće i na putu Nevesinje Mostar. Na lokalnom pro-snsd portalu Srbi im hebu sve po spisku, kažu samo ćete sjebati Srbe koji se s posla iz Mostara vraćaju kući :lol:
PM72

#3639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

zrakomlat wrote: 31/08/2023 18:25
PM72 wrote: 31/08/2023 17:24 Za sutra su najavljeni protesti na entitetskim prelazima.Nemojte biti iznenađeni transparentima i "spontanim" okupljanjem.
Biće i na putu Nevesinje Mostar. Na lokalnom pro-snsd portalu Srbi im hebu sve po spisku, kažu samo ćete sjebati Srbe koji se s posla iz Mostara vraćaju kući :lol:
Ma jok...njima je u krvi da protestuju,da se bune,štrajkuju i da imaju nekog gedžu tipa Bate Živojinovića,vazda ugroženi...kad se otrijezne ko da ništa nije bilo ...
oldtajmer

#3640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by oldtajmer »

a sta ako sutra postave barikade sa balvanima i sl :?
saimidin

#3641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by saimidin »

Ništa, tražiti će se alternativni pravci :run:

Nema :bih: druge opcije
Almir_

#3642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Almir_ »

Anitu Markić na poziciju direktorice Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine, na mandat od pet godina.

Zar nije mogao neki Hrvat iz Sdp-a ili unutar Trojke.
Pravi se sistem,bojim se past ce nam drzava bez ispaljenog metka.
Nova vlast 2026 godine nece moci vratiti sve ove funkcije koje su dobili HDZ i SNSD,nemoguca misija.
Konakovic vjerovatno razmislja,bitno je od FBiH napraviti zapadnu Njemacku tako da me funkcije,imenovanja ne zanimaju.
Ali,pitanje je kako ces je napraviti ako nemas odredjene pozicije.
tramvajtrojka

#3643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Almir_ wrote: 31/08/2023 20:13 Anitu Markić na poziciju direktorice Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine, na mandat od pet godina.

Nova vlast 2026 godine nece moci vratiti sve ove funkcije koje su dobili HDZ i SNSD,nemoguca misija.
Konakovic vjerovatno razmislja,bitno je od FBiH napraviti zapadnu Njemacku tako da me funkcije,imenovanja ne zanimaju.
Pitam se kako nije pala u prethodnom mandatu kad je bosnjaka jos manje bilo zastupljeno u državnim institucijama, al jah mene blentavog tad su bili provjerene patriote pa je sve bilo potaman :zzzz: :zzzz: :oops:
sumirprimus

#3644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Akobogda pa sutra skupe jajca za nesto vise.
Mojne samo supljiranja i do kraja gas gas braco granicari :oops:
ljubijankic

#3645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

Almir_ wrote: 31/08/2023 20:13 Anitu Markić na poziciju direktorice Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine, na mandat od pet godina.

Novu vlast 2026 godine moze predvoditi samo SDA, a posto oni od poslije rata na ovako daju pozicije i radna mjesta drzavnim firmama hrvatima i srbima onda ne vidim zasto je ovo problem, nastavljena njihova politika samo po ovom pitanju.
palermo

#3646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

ljubijankic wrote: 31/08/2023 20:34

Novu vlast 2026 godine moze predvoditi samo SDA, a posto oni od poslije rata na ovako daju pozicije i radna mjesta drzavnim firmama hrvatima i srbima onda ne vidim zasto je ovo problem, nastavljena njihova politika samo po ovom pitanju.
Ma meni nije sad jasno, ako je SDA dala tolike funkcije srpsko-hrvatskoj strani, ko je i gdje se onda kralo ??? Ovi iz srpsko- hrvatske strane nsiu...makar sudeci po forumu a i po istragama..ostaje onda samo SDA, al ako su dali funkcije . de onda nadose tu rupu za kradju ???
ljubijankic

#3647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

palermo wrote: 31/08/2023 20:43
ljubijankic wrote: 31/08/2023 20:34

Ma meni nije sad jasno, ako je SDA dala tolike funkcije srpsko-hrvatskoj strani, ko je i gdje se onda kralo ??? Ovi iz srpsko- hrvatske strane nsiu...makar sudeci po forumu a i po istragama..ostaje onda samo SDA, al ako su dali funkcije . de onda nadose tu rupu za kradju ???
Ostavljamo tebi da to skontas. Možes ti to, nek ti veliki pravnik Zaha sapne malo
Prpa.ba

#3648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Kako ste samo misteriozni kad treba beknuti bilo sta konkretno.

A kada treba pljuvati po Bosnjacima i analizirati i stvarni i izmisljeni kriminal SDA u tancine, tu ste neprikosnoveni i usta se ne zatvaraju.
tramvajtrojka

#3649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 31/08/2023 21:17 Kako ste samo misteriozni kad treba beknuti bilo sta konkretno.

A kada treba pljuvati po Bosnjacima i analizirati i stvarni i izmisljeni kriminal SDA u tancine, tu ste neprikosnoveni i usta se ne zatvaraju.
Tebra ovo ti je klasicni primjer oksimorona :lol: :lol: :mrgreen:
ljubijankic

#3650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

tramvajtrojka wrote: 31/08/2023 21:19
Prpa.ba wrote: 31/08/2023 21:17 Kako ste samo misteriozni kad treba beknuti bilo sta konkretno.

Tebra ovo ti je klasicni primjer oksimorona :lol: :lol: :mrgreen:
Jel stvarno lik rekao izmišljeni kriminal?
Locked