Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
laik1981

#3476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laik1981 »

Koliko je zakona SDA sa partnerima usvojila u prethodnom mandatu :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dom-nar ... /230830069
sumirprimus

#3477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

breuer wrote: 30/08/2023 14:04
sumirprimus wrote: 30/08/2023 13:58 Image

ovo su nama nove vrijednosti dok nas se izolovalo od ostatka evopre, i dok nam se zapad poceo pikazivati kao nepozlejan, i antibosnjacki nastrojen!!!

ovo je nama sda omogucila, umjesto boljeg zdravstva, obrazovanja, puteva i plata!
ti si prso načisto...
hoces rec da lazem? i d su ovakv likovi volja naroda??? jel nam trebaju ovkavi likovi? ono bolje odma rc koji ce nam eu sa ovakvim intelektualnim gromadama!
breuer

#3478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by breuer »

nisu volja naroda, jednostavno žalostan fenomen post-modernog svijeta kakav postoji od USA do Filipina, bilo sa kršćanskim ili islamskim predznakom, svejedno...
sumirprimus

#3479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Novak20 wrote: 30/08/2023 14:04
W0rM wrote: 30/08/2023 13:54

Pa haman da je po tebi moj najveci grijeh sto covjek hoce sebi da zaradi sta vise, to sto se salje cash u maticnu drzavu, porodice se izdrzavaju, glasa se, to nebitno :lol:
Opet ti kazem, ko ti brani da zivis gdje drugo ako ti to utice na zdravlje fizicko i mentalno?
Što se prepirete bze ?

Ne idu i ne ostaju samo siromašni iz/u BiH. Evo i generali izgleda napuštaju bitku. :D

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/852434/ ... l-prevljak
Društvenim mrežama kruže priče da se odselio u Tursku: Gdje je nestao general Prevljak
Luksuzna vila u naselju Butmir se izdaje, međutim, oglas je uklonjen. Ima li to veze s našim raspitivanjem o tome gdje se nalazi
jel od PEMZIJE? kako ono, bog dao, sda omogucila? jel toto? to taj sistem iskreno recite hocete za sebe i svoju djecu, ovi sto su vani njih ne pitam njima je svejedno i ne dotice ih, oni samo podrzavaju sda i mogu glasat ne moraj uzivjet sa posljedicama svog glasanja...
sumirprimus

#3480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

breuer wrote: 30/08/2023 14:08 nisu volja naroda, jednostavno žalostan fenomen post-modernog svijeta kakav postoji od USA do Filipina, bilo sa kršćanskim ili islamskim predznakom, svejedno...
pusti ba filipine, ovo nama nikad nije bilo imanentno. a sve vise ima... zena skroz pokrivenih, ljudi u trofrtaljkama, s bradama po sunetu. jel to to sto hocemo zasebe i sovju djecu? iskreno pitam?
naravno demokratija je imaju pravo, i ja samo pitam jer imam pravo ,sta kad dostignu dovoljan procenat u populaciji i budu se pitali za nametanje zaokna i pravila ponasanja sta onda???
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#3481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 14:07
breuer wrote: 30/08/2023 14:04

ti si prso načisto...
hoces rec da lazem? i d su ovakv likovi volja naroda??? jel nam trebaju ovkavi likovi? ono bolje odma rc koji ce nam eu sa ovakvim intelektualnim gromadama!
Sta fali Pezi bratu nasem lijepom. Covjek prica i vazi o Islamu, ne vidim problem?
kakotakonikako

#3482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 13:52 Image
i evo sta cem sad? moze mu ,se iz evrope ga niko smijenit nece, jer ima podrsku pojedinih clanica eu prvenstveno mislec na madjarsku, onda vjerovatno i na austriju, milanovic hr. plus vucic srb.van eu.i sta cemo sad?
blokada nama ne godi, imali smo blokadu 7 8 godina i nista, dodika niko msijenio nije, mi se metra nismo makli-.
dakle ni to ne pali.
Evo i da ti ovdje repliciram,

Sta ce mo sada ? Pa sigurno necemo i ne treba se SAGETI I DOPUSTITI da te neko PONIZAVA i UNISTAVA DRZAVU a ti pokusavas USTUPCIMA da relaksiras odnose ( kako mi je poznato ovo - neko je rekao da ce dodo biti relaksiraniji - jasta je nego relaksiraniji - on radikalniji jos vise - STO LI ?????? ).

Ne trebamo ( odnosno ne ja, ni ti, nego ovi koji donose odluke ) svojim lošim POTEZIMA - DOVESTI GENERACIJE KOJE DOLAZE u SITUACIJU KOJA CE BITI LOSA ZA NJIH !!!!

Imas situaciju koja je jako POVOLJNA za sve one koji su za GRADJANSKU Drzavu Bosnu i Hercegovinu :bih: ( ova poresuda Evropskog suda u slucaju KOVACEVIC ) i sada sto neprijatelji Drzave Bosne i Hercegovine to ne zele - treba oni koji su za to da se povuku da ne bi naljutili neprijatelje Drzave ?????

Moje misljenje je da ne treba i ponovicu - vjeru u ispravan put mi daju - Komsic, Becirovic, Ademovic, Helez, Cengic, Magazinovic, Kovacevic i jos desetine i desetine hiljada mojih saboraca i jos toliko ispravnih ljudi u Drzavi Bosni i Hercegovini. :bih:
sumirprimus

#3483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

W0rM wrote: 30/08/2023 14:12
sumirprimus wrote: 30/08/2023 14:07

Sta fali Pezi bratu nasem lijepom. Covjek prica i vazi o Islamu, ne vidim problem?
cojvek serdnjovjekovnih razmsljanja i zovotnih okvira, strahota ne moze bit brat, moze bit sam taliban. meni brat nije. i ne zelim da zivim s takvima iskerno. jel to ta grdjanskadrzava za koju se bore sda i privjesci samo pitam, demkratsko pravo da pitam?
breuer

#3484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by breuer »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 14:10
breuer wrote: 30/08/2023 14:08 nisu volja naroda, jednostavno žalostan fenomen post-modernog svijeta kakav postoji od USA do Filipina, bilo sa kršćanskim ili islamskim predznakom, svejedno...
pusti ba filipine, ovo nama nikad nije bilo imanentno. a sve vise ima... zena skroz pokrivenih, ljudi u trofrtaljkama, s bradama po sunetu. jel to to sto hocemo zasebe i sovju djecu? iskreno pitam?
naravno demokratija je imaju pravo, i ja samo pitam jer imam pravo ,sta kad dostignu dovoljan procenat u populaciji i budu se pitali za nametanje zaokna i pravila ponasanja sta onda???
nemoj se bojati, grupe sa takvim obilježjima nemaju snagu da preuzmu većinu u bilo kojem evropskom društvu...

pogledaj slike Sarajeva i ostalih BiH gradova ni 100 godina stare, svega ćeš se nagledati :D
breuer

#3485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by breuer »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 14:13

cojvek serdnjovjekovnih razmsljanja i zovotnih okvira, strahota ne moze bit brat, moze bit sam taliban. meni brat nije. i ne zelim da zivim s takvima iskerno. jel to ta grdjanskadrzava za koju se bore sda i privjesci samo pitam, demkratsko pravo da pitam?
e bravo, samo još da skontaš da je još opasniji Jozo iz Širokog Brijega ili Mile iz Rudog, jer su pored srednjevjekovnih stajališta još i prilično krvoločni...
sumirprimus

#3486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

jebga ne ide gradjanska drzava i pezic.
isto ko sto ne ide ni gradjanska drzava sa ovim uredjenjem.. de malo se dogovorite sta nam je cilj. eu ili gradjanska drzava?
eu mozemo al donosenjem zakona ,i na nacin da se ne ulazi svaki dan u bespredetne svadje sa dodikom.
sumirprimus

#3487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

breuer wrote: 30/08/2023 14:15

e bravo, samo još da skontaš da je još opasniji Jozo iz Širokog Brijega ili Mile iz Rudog, jer su pored srednjevjekovnih stajališta još i prilično krvoločni...
ja jozu sretnem jednom il nijednom godisenj, jozo utice na moj svakodnevni zivot ko lanjski snijeg., al zato sto me moj mujaga put nagOOzio direktno u oci i bez prastanja , to ti pricam...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

na vlasti bijasmo
usvojili zakona nismo
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote: 30/08/2023 13:27
izvrsni direktor wrote: 30/08/2023 13:26

Zasto nije bilo moguce donijeti ovake zakone prije 3 ili 6 godina ?
Zato sto su Sjebija i Osmica morali dobit fotelje.
Pa zar nije receno da hdz i dodik blokuraju bilo kakav dogovor na nivou drzave, da dokazu da je bih nefunkcionalna?
Osmi Socrates

#3490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Čovjek ima više ljudi koji ga čitaju na društvenim mrežama nego što je glasova dobio bošnjački član predsjedništva :lol:

Kako god, nije bezazlen, bez obzira šta napišete.
sumirprimus

#3491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

nije nama niko rek, mi smo podijeljeni od 95te i detjona, i tako je kako je. drugovi i drugarice.

ovo sto se pokusava sa ovim zakonima i milimetrima prema naprijed je jedino moguce. zar nije i to patriotski cin, zasto onda pljuvati i ismijavati? otkud pravo njima da pljuju kad za 8 godina nisu metra prema boljem zivotu napravili???
ili vi imate bolji plan?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

Novak20 wrote: 30/08/2023 14:04
W0rM wrote: 30/08/2023 13:54

Pa haman da je po tebi moj najveci grijeh sto covjek hoce sebi da zaradi sta vise, to sto se salje cash u maticnu drzavu, porodice se izdrzavaju, glasa se, to nebitno :lol:
Opet ti kazem, ko ti brani da zivis gdje drugo ako ti to utice na zdravlje fizicko i mentalno?
Što se prepirete bze ?

Ne idu i ne ostaju samo siromašni iz/u BiH. Evo i generali izgleda napuštaju bitku. :D

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/852434/ ... l-prevljak
Društvenim mrežama kruže priče da se odselio u Tursku: Gdje je nestao general Prevljak
Luksuzna vila u naselju Butmir se izdaje, međutim, oglas je uklonjen. Ima li to veze s našim raspitivanjem o tome gdje se nalazi
Drzava bih se bas dobro pobrinula za svohe vojnike. Pogledaj koliku jecovjek vilu napravio od vojne penzije. Bravo patriote
W0rM

#3493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Moze biti razmisljanja kakvih hoce, to je njegovo, ako cemo tako, demokratsko pravo, pravo slobode misljenja i izrazavanja dok god ne vrijedja nikoga. I AfD koji je praunuce tvorevine Nacional-socijalista je tu, pa sta sad? Demokratija, pluralizam, ovo, ono.
W0rM

#3494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Osmi Socrates wrote: 30/08/2023 14:20 Čovjek ima više ljudi koji ga čitaju na društvenim mrežama nego što je glasova dobio bošnjački član predsjedništva :lol:

Kako god, nije bezazlen, bez obzira šta napišete.
:lol: :lol: :lol: O ovome uopste nisam razmisljao - dobra. :thumbup:
sumirprimus

#3495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

kako bezazlen, on je bas ono sto bi bosnjaci morali naucit eskivirat.
sumirprimus

#3496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

W0rM wrote: 30/08/2023 14:22

Moze biti razmisljanja kakvih hoce, to je njegovo, ako cemo tako, demokratsko pravo, pravo slobode misljenja i izrazavanja dok god ne vrijedja nikoga. I AfD koji je praunuce tvorevine Nacional-socijalista je tu, pa sta sad? Demokratija, pluralizam, ovo, ono.
nema on nista sa demokratijom, i nema pravo da se poziva na demokratju neko ko bi ti ukido sva moguca ljudska prav a21 vijeka da moze
sumirprimus

#3497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

da se ne lazemo da se prisjetimo i baketova 4 prsta u zrak!

a sta ono smeta zakon o vinima? :lol:
Last edited by sumirprimus on 30/08/2023 14:26, edited 1 time in total.
W0rM

#3498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 14:25
W0rM wrote: 30/08/2023 14:22

nema on nista sa demokratijom, i nema pravo da se poziva na demokratju neko ko bi ti ukido sva moguca ljudska prav a21 vijeka da moze
Mozda neki tako za tebe misle, pa opet ti se daje prostor da pricas i komentarises :D
tramvajtrojka

#3499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 14:21 nije nama niko rek, mi smo podijeljeni od 95te i detjona, i tako je kako je. drugovi i drugarice.

ovo sto se pokusava sa ovim zakonima i milimetrima prema naprijed je jedino moguce. zar nije i to patriotski cin, zasto onda pljuvati i ismijavati? otkud pravo njima da pljuju kad za 8 godina nisu metra prema boljem zivotu napravili???
ili vi imate bolji plan?
Oni imaju jedini plan a to je rahat patnja dok se boje ne rastope jer za ista drugo nisu sposobni niti zele da pokusaju zali boze vremena od 2014-2022 skoro desetljeće nasih zivota smo izgubili u udaranju o prstima jedna generacija je izgubila nadu u bolju buducnost, sad treba i ostale da u kanal svucemo
sumirprimus

#3500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

tramvajtrojka wrote: 30/08/2023 14:26
sumirprimus wrote: 30/08/2023 14:21 nije nama niko rek, mi smo podijeljeni od 95te i detjona, i tako je kako je. drugovi i drugarice.

ili vi imate bolji plan?
Oni imaju jedini plan a to je rahat patnja dok se boje ne rastope jer za ista drugo nisu sposobni niti zele da pokusaju zali boze vremena od 2014-2022 skoro desetljeće nasih zivota smo izgubili u udaranju o prstima jedna generacija je izgubila nadu u bolju buducnost, sad treba i ostale da u kanal svucemo
a usput bi i da skrenu skroz u desno s muslimanskim bratstvom pod skute turske rusie i irana :oops:
Locked