On zna da se to nece desiti, da bi se ispunili svi uslovi, mora se i ova presuda pored drugih presuda provesti, to se nece desiti i (sadasnji politicki) Zagreb ce se svakako oko toga i potruditi da se to ne desi. Pa Radman je iz HDZ-a, ko misli da ce on protiv Covica ic' a kao za dobrobit Bosne i Hercegovine, taj je u iluziji.palermo wrote: ↑30/08/2023 13:17Pa sta ti imam pojasniti. Covjek je davno rekao kada se ispune uslovi, Hrvatska ce biti najveci lobisya ulaska BH u Eu. Ocito je da covjek ima.informacije da ce uskoro uslovi koje je Hrvatska postavila biti ispunjeni i shodno tome Hrvatska postaje nas advokat pri EU. Ja ne vidim zasto sumnja u njegove rijeci.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#3451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zasto nije bilo moguce donijeti ovake zakone prije 3 ili 6 godina ?
-
kakabanja213
#3453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovaj jedan brani Sda a ovaj drugi je islamofob i rasista.jucer poplkuva sudiju evropskog suda za ljudska prava samo zato sto se zove Faris.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zato sto su Sjebija i Osmica morali dobit fotelje.izvrsni direktor wrote: ↑30/08/2023 13:26Zasto nije bilo moguce donijeti ovake zakone prije 3 ili 6 godina ?
-
Hakiz
#3455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne govori palermo o uslovima za EU. Govori o uslovima Hrvatske da bi nam pomogla za ulazak u EU.W0rM wrote: ↑30/08/2023 13:25On zna da se to nece desiti, da bi se ispunili svi uslovi, mora se i ova presuda pored drugih presuda provesti, to se nece desiti i (sadasnji politicki) Zagreb ce se svakako oko toga i potruditi da se to ne desi. Pa Radman je iz HDZ-a, ko misli da ce on protiv Covica ic' a kao za dobrobit Bosne i Hercegovine, taj je u iluziji.palermo wrote: ↑30/08/2023 13:17
Pa sta ti imam pojasniti. Covjek je davno rekao kada se ispune uslovi, Hrvatska ce biti najveci lobisya ulaska BH u Eu. Ocito je da covjek ima.informacije da ce uskoro uslovi koje je Hrvatska postavila biti ispunjeni i shodno tome Hrvatska postaje nas advokat pri EU. Ja ne vidim zasto sumnja u njegove rijeci.
Konkretno, o izbornom zakonu po želji Čovića. Taj uslov će biti ispunjen, zato je Grlić-Radman dao izjavu.
Vraća trojka SDA. Mi do 2026. nećemo ništa značajno uraditi što se EU tiče, početak pregovora neće puno promijeniti, trebat će nam 10-20 godina da postanemo članica. Za euro i Šengen i puno duže.
Ali to da se Čoviću dao izborni zakon se do 2026. neće zaboraviti.
Trojka će sama sebe sahraniti.
Last edited by Hakiz on 30/08/2023 13:34, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#3456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
JAO donose zakone, krivi su i hdz i trojka!
ostavke forto i irma i ko ono jos bi
ostavke forto i irma i ko ono jos bi
-
sumirprimus
#3457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
nema opustanja, opustio bi se i ja da pisem o politici bavarije, i zasto tamo afd blokira siguran prolaz sa autoceste vinima i drvima do regije šlezvigholstajn kak se vec zove, kontas?W0rM wrote: ↑30/08/2023 11:51 Ne smeta mi nista, zaboli me. Pokusavam da ti ukazem na to da se trebas opustiti druze, nismo svi tu i na strani zelenih ili crvenih itd. Zelim da vjerujem da vecina forumasa s par izuzetaka nije clan neke stranke ili partije. Simpatizera jednih, drugih ili trecih da ima to svakako, jer se interesi poklapaju. Opusteno stari, ne pokusava te niko povrijediti ili radikalno promijeniti tvoj politicki kurs. Diskutujemo.
- Styling
-
sumirprimus
#3459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
biram skidanje sda kriminalaca sa vlasti!kakotakonikako wrote: ↑30/08/2023 11:53 Treba shvatiti ove clanove, simpatizere i botove Trojke. Nije im lako.
Sa jedne strane je nesto sto su obecavali i borili se u predizbornoj kampanji - GRADJANSKA Drzava Bosna i Hercegovinaa sa druge strane, ovom historijskom presudom Europskog suda za ljudska prava po apelaciji Slavena Kovačevića - nalaze se koalicioni partneri ( snsd i hdz ) koji su protiv te presude ali koji su te i doveli na vlast i u fotelje ( uz svesrdnu podrsku ohr-a ).
Šta odabrati - principe ili fotelje ????
Sve to pozorno nadgledaju stanovnici Drzave Bosne i Hercegovine.![]()
Ja hocu da vjerujem da ce u svemu ovome pobijediti osjecaj za Drzavom i patriotizam. Vjeru u to mi pojacavaju iz tih redova - Becirovic, Ademovic, Helez, Karic, Cengic, Magazinovic .....![]()
![]()
evo nisam bot niti jedne stranke, naprotiv mozem se i licno upoznati 1 na 1 pa da vidis da nisam bot niti clan ijedne stranke. ali minimum minimuma je da nema prolaza za one koji su nas jbali 30 godina!!!
nema nikakvog dogovora,samo bakir i sebija ostavke zatvor, i ostali ostavke.vrtati drzavi drzavno.
i ovi ne budsu li radili kakotrba i njih d ce cekat isto. da se vrati vjera u sistem koji je sda UNISTILA!
-
sumirprimus
#3460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
MADNER JE bio u pravu, put prema eu nam je otbvoren al preko hdz.aA_A_AKCIJA wrote: ↑30/08/2023 12:32 BiH otvara pregovore o pristupanju EU, do kraja godine
Otvaranje pristupnih pregovora između Europske unije i Bosne i Hercegovine očekuje se krajem ove ili početkom iduće godine, rekao je u utorak ministar europskih i vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.
"Možemo očekivati početak pristupnih pregovora između BiH i EU, ako ne do kraja ove, što bi bilo najbolje, onda sigurno početkom iduće godine”, rekao je Grlić Radman u izjavi novinarima na Bledskom strateškom forumu.
jednostavno nikakav smo igrac i negjde se moramo naslonit.
pa birajte. gaza, ili eu?
- agent_zero
-
sumirprimus
#3462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ja nikad na ovom forumu nisam krio da sam "crven" tuzlak fukara! jedino sto nikad nisam htio je promjena dresa ovi koji pisu duze znaju da je tako...512MB wrote: ↑30/08/2023 12:43O đesi Jozo, nismo te prepoznalisumirprimus wrote: ↑30/08/2023 11:17 ma vi ste svi za mene sda i zeleni ba, oddavno ..
a hljeba mi i tita mrtvog dodje mi da naiuducim izborima u inat i glasam za hdz jel vas to najvise muci haman u zivotima vasim....
doduse ima i trojka, al nisu oni tlika zubobolja ko hdz, prvo hdz, pa trojka, pa kifla pa nerko.![]()
![]()
jozo sitno pdmetanje, ali ako ce biti trn u oku sdaovcima zovt me i JOZO niki problem ,e ako ima neki vinograd za mene moze
- W0rM
#3463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Druze, ne moras, budi onda naspanovan maximalno ako ti je to draze i ako te ispunjava.sumirprimus wrote: ↑30/08/2023 13:34nema opustanja, opustio bi se i ja da pisem o politici bavarije, i zasto tamo afd blokira siguran prolaz sa autoceste vinima i drvima do regije šlezvigholstajn kak se vec zove, kontas?W0rM wrote: ↑30/08/2023 11:51 Ne smeta mi nista, zaboli me. Pokusavam da ti ukazem na to da se trebas opustiti druze, nismo svi tu i na strani zelenih ili crvenih itd. Zelim da vjerujem da vecina forumasa s par izuzetaka nije clan neke stranke ili partije. Simpatizera jednih, drugih ili trecih da ima to svakako, jer se interesi poklapaju. Opusteno stari, ne pokusava te niko povrijediti ili radikalno promijeniti tvoj politicki kurs. Diskutujemo.
-
sumirprimus
#3464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kad mi nudimo raznorane keme causevice i osmice na bitne funkcije ,koga briga ? realnoagent_zero wrote: ↑30/08/2023 13:39 Pa dokle više?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-ce- ... /komentari
-
sumirprimus
#3465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
vidis otiso u njemacku i odma maksimalno opusten. ispado ja lud, nisam ja lud, ja sam paranoican jer zivim u bosni!W0rM wrote: ↑30/08/2023 13:41Druze, ne moras, budi onda naspanovan maximalno ako ti je to draze i ako te ispunjava.sumirprimus wrote: ↑30/08/2023 13:34
nema opustanja, opustio bi se i ja da pisem o politici bavarije, i zasto tamo afd blokira siguran prolaz sa autoceste vinima i drvima do regije šlezvigholstajn kak se vec zove, kontas?![]()
pa pa paranoja
-
Hakiz
#3466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nemate vi pojma, to je taktika.
-
sumirprimus
#3467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
i evo sta cem sad? moze mu ,se iz evrope ga niko smijenit nece, jer ima podrsku pojedinih clanica eu prvenstveno mislec na madjarsku, onda vjerovatno i na austriju, milanovic hr. plus vucic srb.van eu.i sta cemo sad?
blokada nama ne godi, imali smo blokadu 7 8 godina i nista, dodika niko msijenio nije, mi se metra nismo makli-.
dakle ni to ne pali.
- W0rM
#3468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa haman da je po tebi moj najveci grijeh sto covjek hoce sebi da zaradi sta vise, to sto se salje cash u maticnu drzavu, porodice se izdrzavaju, glasa se, to nebitnosumirprimus wrote: ↑30/08/2023 13:42vidis otiso u njemacku i odma maksimalno opusten. ispado ja lud, nisam ja lud, ja sam paranoican jer zivim u bosni!
pa pa paranoja![]()
Opet ti kazem, ko ti brani da zivis gdje drugo ako ti to utice na zdravlje fizicko i mentalno?
-
sumirprimus
#3469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ovo su nama nove vrijednosti dok nas se izolovalo od ostatka evopre, i dok nam se zapad poceo pikazivati kao nepozlejan, i antibosnjacki nastrojen!!!
ovo je nama sda omogucila, umjesto boljeg zdravstva, obrazovanja, puteva i plata!
-
sumirprimus
#3470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
il cete rec da je i za ovo trojka kriva?
- kakotakonikako
#3471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nisam ni ja clan ni jedne stranke, mada mi pojedini ovdje to imputiraju.sumirprimus wrote: ↑30/08/2023 13:37biram skidanje sda kriminalaca sa vlasti!kakotakonikako wrote: ↑30/08/2023 11:53 Treba shvatiti ove clanove, simpatizere i botove Trojke. Nije im lako.
Sa jedne strane je nesto sto su obecavali i borili se u predizbornoj kampanji - GRADJANSKA Drzava Bosna i Hercegovinaa sa druge strane, ovom historijskom presudom Europskog suda za ljudska prava po apelaciji Slavena Kovačevića - nalaze se koalicioni partneri ( snsd i hdz ) koji su protiv te presude ali koji su te i doveli na vlast i u fotelje ( uz svesrdnu podrsku ohr-a ).
Šta odabrati - principe ili fotelje ????
Sve to pozorno nadgledaju stanovnici Drzave Bosne i Hercegovine.![]()
Ja hocu da vjerujem da ce u svemu ovome pobijediti osjecaj za Drzavom i patriotizam. Vjeru u to mi pojacavaju iz tih redova - Becirovic, Ademovic, Helez, Karic, Cengic, Magazinovic .....![]()
![]()
evo nisam bot niti jedne stranke, naprotiv mozem se i licno upoznati 1 na 1 pa da vidis da nisam bot niti clan ijedne stranke. ali minimum minimuma je da nema prolaza za one koji su nas jbali 30 godina!!!
nema nikakvog dogovora,samo bakir i sebija ostavke zatvor, i ostali ostavke.vrtati drzavi drzavno.
i ovi ne budsu li radili kakotrba i njih d ce cekat isto. da se vrati vjera u sistem koji je sda UNISTILA!
Mozemo se upoznati, ne bjezim od toga ( ti si iz Tuzle, koliko sam upratio otprije ), ja sam za Drzavu Bosnu i Hecegovinu
SDA je proslost i samo se nesposobni, koji su sada na vlasti, doticu njih i time amnestiraju svoje postupke ( dobre ili lose ). Sada imamo na vlasti koaliciju SNSD, HDZ i Trojke ( bila nekada Osmorka ) i oni mogu dosta toga uciniti dobrog i loseg za sve nas u Drzavi Bosni i Hercegovini
I ova tvoja zadnja recenica: "da se vrati vjera u sistem koji je sda UNISTILA!", vjera u sistem se ne vraca kritikovanjem te iste sda ( SDA ), nego kritikovanjem ( kada to zasluze ) i pohvalom ( kada to zasluze ) ovih koji su trenutno na vlasti. Jer oni, zeljeli neki to ili ne, cine sadasnji SISTEM.
-
sumirprimus
#3472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jok ja nisam za drzavu, ja sam za hdz i trojku 
nema ba jel imate to ali.. stitie sda i sve sto su nam uradili.. nema dalje.
svi sda dobro sam ja reko
nema ba jel imate to ali.. stitie sda i sve sto su nam uradili.. nema dalje.
svi sda dobro sam ja reko
-
HelaS
-
breuer
#3474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ti si prso načisto...sumirprimus wrote: ↑30/08/2023 13:58
ovo su nama nove vrijednosti dok nas se izolovalo od ostatka evopre, i dok nam se zapad poceo pikazivati kao nepozlejan, i antibosnjacki nastrojen!!!
ovo je nama sda omogucila, umjesto boljeg zdravstva, obrazovanja, puteva i plata!
-
Novak20
#3475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Što se prepirete bze ?W0rM wrote: ↑30/08/2023 13:54Pa haman da je po tebi moj najveci grijeh sto covjek hoce sebi da zaradi sta vise, to sto se salje cash u maticnu drzavu, porodice se izdrzavaju, glasa se, to nebitnosumirprimus wrote: ↑30/08/2023 13:42
vidis otiso u njemacku i odma maksimalno opusten. ispado ja lud, nisam ja lud, ja sam paranoican jer zivim u bosni!
pa pa paranoja![]()
![]()
Opet ti kazem, ko ti brani da zivis gdje drugo ako ti to utice na zdravlje fizicko i mentalno?
Ne idu i ne ostaju samo siromašni iz/u BiH. Evo i generali izgleda napuštaju bitku.
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/852434/ ... l-prevljak
Društvenim mrežama kruže priče da se odselio u Tursku: Gdje je nestao general Prevljak
Luksuzna vila u naselju Butmir se izdaje, međutim, oglas je uklonjen. Ima li to veze s našim raspitivanjem o tome gdje se nalazi
Last edited by Novak20 on 30/08/2023 14:05, edited 1 time in total.