Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
DonieBrasco
#3226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sad ce doci doticna Angelina E. prije vremena da nas sve umije, i vrati u realnost da od ove presude i ostalih sem Ljubic nema nista.
-
Officer Crabtree
#3227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Najbolje da budemo onako kako ti zamišljašdječak sa šibicama wrote: ↑29/08/2023 19:30Belgija je clanica EU, i nije gradjanska drzava.
Visenacionalne drzave ne mogu biti gradjanske u smislu kako to neki zamisljaju, "torovi" ce svakako postojati kao element zastite svakog od tri naroda. Ostaje pronaci nacin kako zadovoljiti i Ostale, pri tome se misli na Ostale a ne na Ejupa Jugoslovena i takve smicalice.
- dječak sa šibicama
#3228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne zamisljam ja nego Ustav drzave BiH 
- nivla
#3229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ne moramo ni u nato tom logikom, svedska nije clanica nato pakta ali jeste eudječak sa šibicama wrote: ↑29/08/2023 19:30Belgija je clanica EU, i nije gradjanska drzava.
Visenacionalne drzave ne mogu biti gradjanske u smislu kako to neki zamisljaju, "torovi" ce svakako postojati kao element zastite svakog od tri naroda. Ostaje pronaci nacin kako zadovoljiti i Ostale, pri tome se misli na Ostale a ne na Ejupa Jugoslovena i takve smicalice.
sto se tice bosanskog nacionalnog identiteta dobro je poznato kako su nas naguzili vidovdanskim ustavom i regijama, pa na kraju i slabim politickim djelovanjem ikakve intelektualne mase da se ipak odrzi bosanska nacija kao takva
jmo i svi muslimani u jugoslaviji kao jedan narod sa velikim M su nas dobro unazadili, jmo je nekako transormisan u pseudogradjanski sda pred pocetak agresije na bih(a ne gradjanskog rata u bih)
-
Officer Crabtree
#3230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Rodiš se i umreš tako onda
- Prpa.ba
#3231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sto se novacici i djecacici vole baviti genetikom...
i geneticari iz trojke pusu za vratom. 
-
A_A_AKCIJA
#3232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Definitivno, dok postoji ova država, postojaće zaštita nacionalnog interesa.dječak sa šibicama wrote: ↑29/08/2023 19:30Belgija je clanica EU, i nije gradjanska drzava.
Samo po sebi to nije loše.
Ono što neće postojati je zloupotreba tog sistema.
Domovi naroda će biti za zaštitu određenog broja pitanja i tema. Kladionice neće moći biti VNI. Tačnije, moći će se baviti samo pitanjima koja se tiču te nacionalne zajednice.
Ovdje je osnovni princip, ako neka institucija odlučuje o pitanjima kompletne države, onda i građani države moraju da se pitaju.
Dakle, DN ako će se pitati za sve, onda svi moraju učestvovati u njegovom izboru. I obrnuto.
Ja kako vidim, rješenje je lista nacionalnog interesa u DN, gdje mogu samo o tome odlučivati.
Izbor članova Predsjedništva u parlamentu, gdje svi glasaju za dogovorene kandidate.
Omogućiti da se svi mogu kandidirati za sve funkcije.
- BHCluster
#3233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mozad za eU. Kako sto se moze da vidi is saopCenja hnsmeca.

- BHCluster
#3234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da Belgija je monarhija.dječak sa šibicama wrote: ↑29/08/2023 19:30Belgija je clanica EU, i nije gradjanska drzava.
- dječak sa šibicama
#3235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To su sve manje vise kozmeticke stvari, naprimjer Slaven 2016. je Hrvat a 2023. Srbin
i sta stiti njegova prava kao takvog vizavi glasackog prava ili prava kandidata na izborima.
Odnosno moze li on glasove dobiti i u Prijedoru i u Zenici. Mislim da Srbi nikada na to pristati nece, njima se ni ne ulazi u EU pa im puca kurko, a sve mi se cini da ni SDFA politika ne zeli EU tako da ostaje Trojka i HDZ koji je pro EU po automatizmu Hrvatske.
Odnosno moze li on glasove dobiti i u Prijedoru i u Zenici. Mislim da Srbi nikada na to pristati nece, njima se ni ne ulazi u EU pa im puca kurko, a sve mi se cini da ni SDFA politika ne zeli EU tako da ostaje Trojka i HDZ koji je pro EU po automatizmu Hrvatske.
- Mishelinke
#3236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Meni je najjadnije što se SDFA botovi ovoliko bore protiv podjela kad je njihov alija upravo ove podjele i nametnuo, stavljanjem potpisa na dejton.
Jebao nas alija za sva vremena, a jebao nas i tokom rata, i onda poslije rata on osvoji 700 i nešto hiljada glasova.
Pa šta je problem? Nema od građanske države ništa, ne zato što neda dodik, EU ili ko već, već zato što je to rekao mrtvi alija. Na Kovače pa mu se žalite, a ne Trojci, koja pokušava da spasi šta se spasiti može. Sve ste uništili.
Jebao nas alija za sva vremena, a jebao nas i tokom rata, i onda poslije rata on osvoji 700 i nešto hiljada glasova.
Pa šta je problem? Nema od građanske države ništa, ne zato što neda dodik, EU ili ko već, već zato što je to rekao mrtvi alija. Na Kovače pa mu se žalite, a ne Trojci, koja pokušava da spasi šta se spasiti može. Sve ste uništili.
-
Nikola Testa
#3237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Gdje je rekao ili napisao da je Srbin? U apelaciji Sudu nije.dječak sa šibicama wrote: ↑29/08/2023 19:47 To su sve manje vise kozmeticke stvari, naprimjer Slaven 2016. je Hrvat a 2023. Srbini sta stiti njegova prava kao takvog vizavi glasackog prava ili prava kandidata na izborima.
-
MAha
#3238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa sta je ovo ovako???? Jestel svjesni da cinite medvjedju uslugu "Trojci" ovakvim postovima i "argumentima"? Zaista zelim da trojka donese napredak, ali na ovakav nacin skidanje odgovornosti za politicke procese koji su u toku je nemoralno, i podsjeca na nastupe nekih SDA botova u obracunima sa neistomisljenicima. Cuvajte se ljudi toga, izbacite iz javnog diskursa ovakve stvati i nastupe. Cuj "zalite se mrtvom Aliji a ne trojci", odvratno, jadno, neljudski.Mishelinke wrote: ↑29/08/2023 19:48 Meni je najjadnije što se SDFA botovi ovoliko bore protiv podjela kad je njihov alija upravo ove podjele i nametnuo, stavljanjem potpisa na dejton.
- General War
#3239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
E sad ako ovaj ne napravi gradjansku drzavu niko nece kao ni za Sejdo-finci ili zornoc...opet se izmislja rjesenje za nepostojeci problem
-
MAha
#3240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kako mislis nepostojeci problem?General War wrote: ↑29/08/2023 20:10 E sad ako ovaj ne napravi gradjansku drzavu niko nece kao ni za Sejdo-finci ili zornoc...opet se izmislja rjesenje za nepostojeci problem
- Mishelinke
#3241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Šta je neljudski, što sam im dotakao u "idola" a 'vamo se busaju u prsa sa vjerom? Znaju šta znači idolopoklonstvo, ali i dalje se ustraje u tome. "Alija nepogriješiv", "Alija melek", "Alija dobri", "Alija evlija", samo još što ga poslanikom ne proglase, a lik nam uništio državu za sva vremena.MAha wrote: ↑29/08/2023 20:00Pa sta je ovo ovako???? Jestel svjesni da cinite medvjedju uslugu "Trojci" ovakvim postovima i "argumentima"? Zaista zelim da trojka donese napredak, ali na ovakav nacin skidanje odgovornosti za politicke procese koji su u toku je nemoralno, i podsjeca na nastupe nekih SDA botova u obracunima sa neistomisljenicima. Cuvajte se ljudi toga, izbacite iz javnog diskursa ovakve stvati i nastupe. Cuj "zalite se mrtvom Aliji a ne trojci", odvratno, jadno, neljudski.Mishelinke wrote: ↑29/08/2023 19:48 Meni je najjadnije što se SDFA botovi ovoliko bore protiv podjela kad je njihov alija upravo ove podjele i nametnuo, stavljanjem potpisa na dejton.
Neljudski reći istinu, a ljudski je da nas konstantno nazivaju ustašama, izdajnicima, četnicima? To je tebi ok?
E pa meni nije niti će ikad biti. Klin klinom pa bujrum.
-
palermo
#3242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa nece napraviti gradansku drzavu ali je zgodan i dobar alat u borbi za drzavu Bosnu i Hercegovinu...General War wrote: ↑29/08/2023 20:10 E sad ako ovaj ne napravi gradjansku drzavu niko nece kao ni za Sejdo-finci ili zornoc...opet se izmislja rjesenje za nepostojeci problem
- Mishelinke
#3243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jašto je, kao i na desetine presuda do sada, pa ništa.palermo wrote: ↑29/08/2023 20:16Pa nece napraviti gradansku drzavu ali je zgodan i dobar alat u borbi za drzavu Bosnu i Hercegovinu...General War wrote: ↑29/08/2023 20:10 E sad ako ovaj ne napravi gradjansku drzavu niko nece kao ni za Sejdo-finci ili zornoc...opet se izmislja rjesenje za nepostojeci problem
Presuda na presudu, a narod se sav iseli.
-
MAha
#3244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nemoj se onda buniti kad neko kaze koja je razlika izmedju trojke i sda, isti su, osim sto ovi isporucise sve sto su dodik i covic trazili. A vjeruj da ce se tako reci.Mishelinke wrote: ↑29/08/2023 20:14Šta je neljudski, što sam im dotakao u "idola" a 'vamo se busaju u prsa sa vjerom? Znaju šta znači idolopoklonstvo, ali i dalje se ustraje u tome. "Alija nepogriješiv", "Alija melek", "Alija dobri", "Alija evlija", samo još što ga poslanikom ne proglase, a lik nam uništio državu za sva vremena.MAha wrote: ↑29/08/2023 20:00
Pa sta je ovo ovako???? Jestel svjesni da cinite medvjedju uslugu "Trojci" ovakvim postovima i "argumentima"? Zaista zelim da trojka donese napredak, ali na ovakav nacin skidanje odgovornosti za politicke procese koji su u toku je nemoralno, i podsjeca na nastupe nekih SDA botova u obracunima sa neistomisljenicima. Cuvajte se ljudi toga, izbacite iz javnog diskursa ovakve stvati i nastupe. Cuj "zalite se mrtvom Aliji a ne trojci", odvratno, jadno, neljudski.
Neljudski reći istinu, a ljudski je da nas konstantno nazivaju ustašama, izdajnicima, četnicima? To je tebi ok?
-
A_A_AKCIJA
#3245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sreća, nisu Srbi jedini koji se pitaju.dječak sa šibicama wrote: ↑29/08/2023 19:47 Mislim da Srbi nikada na to pristati nece, njima se ni ne ulazi u EU pa im puca kurko,
Ako ćemo u EU, onda moraju.
Ako neće, onda nema para od EU.
Jare i pare neće moći.
Jedina šansa da se ovo ne implementira je da se raspadne EU ili BiH.
Do tada,.ovo je novi uslov u izbornom zakonu.
-
MAha
#3246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Big like!!! Takav stav mi se svidja! Odgovoran, jasan, cist ko suza!A_A_AKCIJA wrote: ↑29/08/2023 20:24Sreća, nisu Srbi jedini koji se pitaju.dječak sa šibicama wrote: ↑29/08/2023 19:47 Mislim da Srbi nikada na to pristati nece, njima se ni ne ulazi u EU pa im puca kurko,
Jare i pare neće moći.
- donnie_darko
#3247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mislim da Konakovic, Niksic i Forto ne dijele tvoj stav..A_A_AKCIJA wrote: ↑29/08/2023 20:24Sreća, nisu Srbi jedini koji se pitaju.dječak sa šibicama wrote: ↑29/08/2023 19:47 Mislim da Srbi nikada na to pristati nece, njima se ni ne ulazi u EU pa im puca kurko,
Jare i pare neće moći.
- relativno84
#3248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ides li rodeMishelinke wrote: ↑29/08/2023 20:14 Šta je neljudski, što sam im dotakao u "idola" a 'vamo se busaju u prsa sa vjerom? Znaju šta znači idolopoklonstvo, ali i dalje se ustraje u tome. "Alija nepogriješiv", "Alija melek", "Alija dobri", "Alija evlija", samo još što ga poslanikom ne proglase, a lik nam uništio državu za sva vremena.
-
palermo
#3249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zar se nije poceo vracati ?? Pa ja sam cuo za slucaj familije koja je spakovala kogere al kad je cula za promjenu vlasti i novu paradigmu namah se raspremila i kofere turnula u spajzMishelinke wrote: ↑29/08/2023 20:18Jašto je, kao i na desetine presuda do sada, pa ništa.
Presuda na presudu, a narod se sav iseli.
- Mishelinke
#3250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Isto su govorili i dok se šutilo. Kao da ih je Dobrica Ćosić pravio. Samo lažu. Od toga da su postavljene stare šine na novu prugu, pa do laži vezano za izdaju države i popuštanje Dodiku.MAha wrote: ↑29/08/2023 20:19Nemoj se onda buniti kad neko kaze koja je razlika izmedju trojke i sda, isti su, osim sto ovi isporucise sve sto su dodik i covic trazili. A vjeruj da ce se tako reci.Mishelinke wrote: ↑29/08/2023 20:14
Šta je neljudski, što sam im dotakao u "idola" a 'vamo se busaju u prsa sa vjerom? Znaju šta znači idolopoklonstvo, ali i dalje se ustraje u tome. "Alija nepogriješiv", "Alija melek", "Alija dobri", "Alija evlija", samo još što ga poslanikom ne proglase, a lik nam uništio državu za sva vremena.
Laž, laž i samo laž. Tačno se vidi čiji su faktor. Nije džaba njihov junoša rekao da se trebamo okrenuti Srbiji.