Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
nauticamid

#2976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by nauticamid »

Naravno da sam u pravu. Neki dan sam pitao isto, ali gospon iz TZ počne razvoditi temu i moje pitanje.

A u stvari nije prošao najvažniji zakon od ta tri uslovljena za ministra iz SNSD-a.

O tome se šuti i pokušava se sakriti. Eto ti si eklatantan primjer jer se praviš dalas, kao ne znaš o čemu pričam, a znas đavla na ledu potkovat :D kad su drugi u pitanju.

Zašto na press konferenciji ne izađu sa tom informacijom da ih je Dodole ebo samo tako?
MAha

#2977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MAha »

Nauticamid je ovo dobro prezentirao. AAAkcija, treba znat i priznat kada nesto nije dobro uradjeno. A ova prica sa imenovanjem ministra finansija i usvajanjem tri zakona (definitivno je ovaj neusvojeni jedini vazan, ostala dva nako, posebno ovaj o vinima) bar za sada izgleda da nije dobro odradjena.
kakabanja213

#2978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

nauticamid wrote: 28/08/2023 23:20 Naravno da sam u pravu. Neki dan sam pitao isto, ali gospon iz TZ počne razvoditi temu i moje pitanje.

A u stvari nije prošao najvažniji zakon od ta tri uslovljena za ministra iz SNSD-a.

O tome se šuti i pokušava se sakriti. Eto ti si eklatantan primjer jer se praviš dalas, kao ne znaš o čemu pričam, a znas đavla na ledu potkovat :D kad su drugi u pitanju.

Zašto na press konferenciji ne izađu sa tom informacijom da ih je Dodole ebo samo tako?
To je drugi najvazniji zakon. Ipak zakon o vinu je imao prioritet. Cuj da Dino izadje i nesto prizna. Sda skola je to. Od Nerke to i ne mozes ocekuvati nije on taj kapacitet a Forti je, posto je izgleda vec zavrsio zeljeznicki koridor Vc i Tuzlu kao glavnu tacku u tom koridoru, sad njvazniji sirokopojasni internet.
Oni mogu napraviti press da nam objave o kradjama SDA kadra, kao da je SDA poceo krasti i zadnjih par godina. U medjuvremenu Voloder i dalje trosi ukradenih 200 miliona.
A_A_AKCIJA

#2979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

nauticamid wrote: 28/08/2023 23:20 Zašto na press konferenciji ne izađu sa tom informacijom da ih je Dodole ebo samo tako?
A pressica vas još boli, to je znači :D

Biće toga još, tek se krenulo.

Za zakon fakat ne znam đe je zapelo, biće ovih dana vijest. Kako rekuh, i naši su imali primjedbu.

Ja znam da vi navijate da država što manje napreduje, ali neće biti tako.
A_A_AKCIJA

#2980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

kakabanja213 wrote: 28/08/2023 23:30 U medjuvremenu Voloder i dalje trosi ukradenih 200 miliona.
Jeste, kriminalci iz SDA troše pare.

Ma kako ti gledao da zamutiš vodu i spinuješ.

Borba protiv kriminala je osnova za napredak države. Čuda su se mogla napraviti sa tih 200 miliona.

I prije nego kreneš, a đe su hapšenja. Doći će i to na red.
Sudovi se koprcaju, usporavaju, jer su još pod šapom SNSD i HDZ. Trojka na to nema uticaja.
A_A_AKCIJA

#2981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

MAha wrote: 28/08/2023 23:30 Nauticamid je ovo dobro prezentirao. AAAkcija, treba znat i priznat kada nesto nije dobro uradjeno. A ova prica sa imenovanjem ministra finansija i usvajanjem tri zakona (definitivno je ovaj neusvojeni jedini vazan, ostala dva nako, posebno ovaj o vinima) bar za sada izgleda da nije dobro odradjena.
Pet zakona, ne tri.

Što je opet za pet zakona više nego SDA u osam godina.

Biće još, samo sjedite i uživajte.
Mrvice_ba

#2982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Mrvice_ba »

Ne znam hadziji sto treba da se petlja oko vina.
kakabanja213

#2983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 28/08/2023 23:42
kakabanja213 wrote: 28/08/2023 23:30 U medjuvremenu Voloder i dalje trosi ukradenih 200 miliona.
Jeste, kriminalci iz SDA troše pare.

Ma kako ti gledao da zamutiš vodu i spinuješ.

Borba protiv kriminala je osnova za napredak države. Čuda su se mogla napraviti sa tih 200 miliona.

I prije nego kreneš, a đe su hapšenja. Doći će i to na red.
Sudovi se koprcaju, usporavaju, jer su još pod šapom SNSD i HDZ. Trojka na to nema uticaja.
Da li SDA kriminalci iz vremena kada je Dino bio perjanica istog trose pare??
Da li borba protiv kriminala, odnosno osnova za napredak drzave znaci procese i protiv Saja, Delmistafica, Okerica, Cengica koji su podrzavani od strane SDA u kojem je u to vrijeme jedna od zvijezda bio Elmedin Konakovic. Oni su ukrali milijarde a sa milijardama su se moglo jos veca cuda napraviti. Ili jebo to.
Naravmo da treba krenuti sa hapsenjima i to neselektivnim a ne da zvijezda dosadasnje borbe protiv korupcije bude Hadzibajric, kriminalac, koji je u zatvoru iskljucovo zbog toga sto je povukao svoje ruke u parlantru FBIH. Da ih nije povukao i sad bi zario inpalio po Sarajevu.
Znaci partneri Trojke Snsd i HDZ kontrolisu pravosudje i Trojka nema nista sa tim???? Ne znam sta da ti napisem na to.
Last edited by kakabanja213 on 29/08/2023 00:04, edited 1 time in total.
nauticamid

#2984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by nauticamid »

A_A_AKCIJA wrote: 28/08/2023 23:40
nauticamid wrote: 28/08/2023 23:20 Zašto na press konferenciji ne izađu sa tom informacijom da ih je Dodole ebo samo tako?
A pressica vas još boli, to je znači :D

Biće toga još, tek se krenulo.

Za zakon fakat ne znam đe je zapelo, biće ovih dana vijest. Kako rekuh, i naši su imali primjedbu.

Ja znam da vi navijate da država što manje napreduje, ali neće biti tako.
Ma ne boli mene ništa. To što gospodin priča, to ti mačku o rep. Znaš onu, gledaj sta radi, a ne šta priča.

A taj tvoj Milutin samo priča, laje na sve strane, a djela nema na vidiku. Optužuje ljude za ovo ili ono, a tužbe nema na sudu.

A što tiče navijanja, da ste bogdom vi ebali Dodika niko ne bi bio sretniji. Da ste prvo tražili da se izglasaju ta tri zakona, ne pet nego ova tri što su dogovorena u stočnom Sarajevu za ovog ministra, pa onda vi njega s.ebali i ne izglasali njegovog ministra.

Na kraju dobiste dva od tri(ostade najvažniji zakon neizglasan), a ode ministar.

E to bi bio šou i napredak u pregovaranju malog bošnje, a vi nastavili stazama sda revolucije. A obećali ste da ćete biti bolji :izet:

Nego dok ovo kucam pade mi na pamet izraz lica Heleza sa danasnjeg sastanka sa amerima. Ono znaš, trepni Zukane ako su te oteli :D

Šta li su mu rekli i naredili pa ima onakav izraz lica?

Hajde Zukane stisni pa reci šta si sve pretrpio i kako su pregazili bosanski/bošnjački korpus na današnjem sastanku.

Izraz lica sve govori. Sumnjam da nam se dobro piše.
kakabanja213

#2985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Mrvice_ba wrote: 28/08/2023 23:45 Ne znam hadziji sto treba da se petlja oko vina.
Hehehe slabe su to hadzije. Odmah se sjetim mog bivseg direktora, svaka druga selam, organski me nije podnosio jer sam na svakoj zabavi namjerno pio pivu, dva puta lik na hadz isao. I kralj se vratio sa hadza i zove mene da predam papire za neki tender. Kazem mu ja direkotre glupo je predavati jer je u toj instirucojo svaki tender vec najesten (od strane partnera Trojke, HDZ). On, legenda, Hadzija, odgovara meni nista se ne sekiraj samo predaj taj tender je napisan za nas.
Ne treba spominjati da je taj lik sada u NiP ibto se nesto pita.
A_A_AKCIJA

#2986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

kakabanja213 wrote: 28/08/2023 23:57 Da li SDA kriminalci iz vremena kada je Dino bio perjanica istog trose pare??
Da li borba protiv kriminala, odnosno osnova za napredak drzave znaci procese i protiv Saja, Delmistafica, Okerica, Cengica koji su podrzavani od strane SDA u kojem je u to vrijeme jedna od zvijezda bio Elmedin Konakovic. Oni su ukrali milijarde a sa milijardama su se moglo jos veca cuda napraviti. Ili jebo to.
Naravmo da treba krenuti sa hapsenjima i to neselektivnim a ne da zvijezda dosadasnje borbe protiv korupcije bude Hadzibajric, kriminalac, koji je u zatvoru iskljucovo zbog toga sto je povukao svoje ruke u parlantru FBIH. Da ih nije povukao i sad bi zario inpalio po Sarajevu.
Znaci partneri Trojke Snsd i HDZ kontrolisu pravosudje i Trojka nema nista sa tim???? Ne znam sta da ti napisem na to.
Realno, pišeš gluposti većeg kalibra.

SVI kriminalci moraju odgovarati.

A tek ovo za Hadžibajrića je teža glupost.
Gomile dokaza iz Sky aplikacije jer je radio sa Šmrkom, najvećim dilerom u BiH. I Trojka ima neke veze sa hapšenjem?

Lupaš ko pijan.
A_A_AKCIJA

#2987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

nauticamid wrote: 29/08/2023 00:00 Ma ne boli mene ništa
Hoće jezik pravo :D
Boli, boli, a tek se krenulo.

Pogledaj u KS šta se uradilo. Najavilo i uradilo.
Prosječna plaća porodiljama godinu dana
Besplatni udžbenici za sve razrede osnovne škole
Pruga, vodovod, konkursu, radi se na svakom koraku.

Slažem se, samo gledati urađeno.

E isto ide i na ostalim nivoima.

Za hapšenja guglaj Nermin Drnda.

Pet zakona za EU je pet zakona više nego SDA u predhodnih osam godina. Urađeno. Nema šuplje.

To je rezultat, dakle šta se radi.

Za razliku od Trojke, SDA nije radila, krala je novac a sada lažu da sakriju nerad i da ocrne Trojku.

Drastična razlika.
Drastična :D
kakabanja213

#2988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 29/08/2023 01:15
kakabanja213 wrote: 28/08/2023 23:57 Da li SDA kriminalci iz vremena kada je Dino bio perjanica istog trose pare??

Gomile dokaza iz Sky aplikacije jer je radio sa Šmrkom, najvećim dilerom u BiH. I Trojka ima neke veze sa hapšenjem?

Lupaš ko pijan.
Realno nerealno tako ti je. Hadzibajtoc je mogao biti lopov i dalje, partneri koji kontrolisu sudove i tuzilastva se nebi ni osvrmuli da nije bilo sta ke bilo Ako protiv Smrka nije dignuta optuznica i ne vjerujem ni da ce protiv protiv Hadzibajrica. Koliko znam Smrk, najveci diler je na slobodi hoce li i Ibrahim vani?? A Dino je bio SDA premijer kantona ili nije. Da li se je tada kralo ili nije?
Sto se Volodera tice hoce li i sa njom biti kao o sa ovim zakonom o sudovima do petka cemo se dogovoriti da bi u ponedeljak bilo sve spremno. A evo prosao je utorak a nista od toga. Kako se to zove?? Suplja???Laz??? Zapelo na pokrivenim sutkinjama. Hahahahah.
Point.

#2989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Styling wrote: 28/08/2023 18:19
Point. wrote: 28/08/2023 18:02
Imam takav dojam. Šta god da Denis ili Željko kažu, urade tebi ne valja. Šta god Dino kaže i uradi, to je vrh.

Ja stvarno ne razumijem što je odlazak njih dvoje u Kijev samo marketinski pozez kada su to uradili čelnici gotovo svih država koji podržavaju Ukrajinu, pa čak i Dajdža Džo? I stvarno mislim da bi pisala drugu priču da je Dino otišao.

A treba je.
Željka standardno ne volim a Rumeni je izdao koaliciju. I dalje stojim pri stavu da je bio veliki rizik da njih dvojica zajedno idu u ratnu zonu. Ali, želja za popularnošću je jača. Čisti marketing.
Uncle Joe je išao i sa sobom donio oružje. To je veća globalna igra u koju mi ne spadamo.
I da je Dino otišao isto bih pisala jer smatram da nema potrebe da neko iz BiH ide u Ukrajinu. Potpuno bespotrebno.
Izdao koaliciju, kako? Tako što ne misli vrh stranke za njega i što ima vlastite stavove?

Bespotrebno da neko iz BiH ide u Ukrajinu i osvijetli obraz države i pokažu drugima da je BiH na pravoj strani istorije, kada trojkin koalicioni partner Dodik ide kod Putina? Onda ti ne razumiješ ni zehru kako globalna politika fercera.

I naravno da ne bi isto pisala da je Dino otišao, možeš lagati samu sebe, forumski puk ne.
Point.

#2990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 28/08/2023 20:35
sehohari wrote: 28/08/2023 20:32 Čekamo u Sarajevu spektakl, 10 hiljada delija sa srpskim zastavama
Mi sarajlije znamo kako cemo sa njima stali smo im jednom na crtu i stati cemo im ponovno a vas iz minhenske brigade ne mora biti strah svakako ste daleko od lijepe naše :cry:
Šta si ti stao, čuj priče on stao nekome na crtu.
Novak20

#2991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

nauticamid wrote: 29/08/2023 00:00 ........

Nego dok ovo kucam pade mi na pamet izraz lica Heleza sa danasnjeg sastanka sa amerima. Ono znaš, trepni Zukane ako su te oteli :D

Šta li su mu rekli i naredili pa ima onakav izraz lica?

Hajde Zukane stisni pa reci šta si sve pretrpio i kako su pregazili bosanski/bošnjački korpus na današnjem sastanku.

Izraz lica sve govori.
Sumnjam da nam se dobro piše.
Interesantno.

Isto sam pomislio kada sam vidio fotke na kojima se drugi usiljeno cere dok Zukan guta "knedle".
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#2992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

A_A_AKCIJA wrote: 29/08/2023 01:15

Lupaš ko pijan.
Lupa gluposti jer spominje Dinu?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

kad dodo jednom reče lijepo je ne ići po ambasadama gdje ti drže predavanja i pametuju

možda i sere po njima da ga ne zovu
:lol:
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#2994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-nak ... /230828054

Vruc u ruku, jos se pushi, misli se na kukuruz, a i na presudu evropskog suda. Zanimljiva ce biti ovo politicka jesen u Bosanskom loncu, da ne kazem grotlu :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

:izet:
Možemo mi i sa Srbijom praviti bolje odnose pošto očito s Hrvatskom nismo u stanju da ih napravimo. Zašto Bošnjaci i Srbi ne bi mogli napraviti potpuno novu politiku", kazao je Zahiragić za Fejs TV.

Mogu to biti, kaže on, i Kinezi i Rusi...

"U globalnim okolnostima dešavaju se razni procesi", naveo je Zahiragić
Dodik ne bi u EU, nego u ekonomsku grupaciju s Rusijom i Kinom: Prije će oni primiti BiH
Da li iz ova dva citata mozete vidjeti da je neko od njih pro BiH i zeli bih u eu ?
mirza_15

#2996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirza_15 »

"Računamo da ćemo, ako ovako ostane, do kraja godine, izgubiti oko 60 miliona KM, kazala je Vidovićka, izražavajuć nadu da će se nakon izbora novog ministra finansija održa sjednica Upravnog odbora UIO na kojoj će se donijeti odluka o novim koeficijentima raspodjele", izjavila je Vidović.
Na sjednici fiskalnog vijeća sjede premijer Federacije i federalni ministar finansija. Nije ništa potpisano, a Vidović "izražava nadu".
agent_zero

#2997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by agent_zero »

Zar iko normalan (osim oni nenormalni proruski i proistočno orjetnisani) mogu uopšte problematizirati odlazak Komšića i Bećirevića u Ukrajinu?

Državnički potez, samo je sramota što se nije desio i ranije. Ali eto bili su Forto i Sabina, pa nam tada donekle oprali obraz.
Truba

#2998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

sda je definitivno preuzela klix portal
a forum je crven

nadam se da narod ne pada na ove šuplje priče i da će ekonomija biti primarna na svakom izbornom pokušaju laganja naroda

ovo je suština

dayton je osnova
dayton se ne može mijenjati
francuska i nizozemska nas ne žele eu
breuer

#2999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by breuer »

Truba wrote: 29/08/2023 09:47 sda je definitivno preuzela klix portal
a forum je crven

nadam se da narod ne pada na ove šuplje priče i da će ekonomija biti primarna na svakom izbornom pokušaju laganja naroda

ovo je suština

dayton je osnova
dayton se ne može mijenjati
francuska i nizozemska nas ne žele eu
Dejton se itekako može mijenjati
Jebo Francusku i Nizozemsku
Truba

#3000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

može ali srbi neće

ne znam što nije jasno

može se dajton mijenjati da svi pristanemo da srbi odu iz bih sa tih 48% koliko već imaju

jel ok?
nije

pa naravno da nije
šta oćete :D

znači ajte vi sad promijenite deyton
pa vas francuska i nizozemska opet neće primiti

:lol: pa nije niko lud
Locked