Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
MarlboroGold

#2701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote: 28/08/2023 10:45
_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2023 10:39 Svi su isti znamo.
Vaša reakcija to pokazuje. Na objavljivanje presude odmah ste je počeli ismijavati. Naredba iz centrale.

Vlast je onakva kakvi su joj botovi.

U političkom djelovanju i bontonu je mala razlika: Preletači su već tu, lični interes takođe, koalicija s neprijateljima BiH vam je strateški interes, napadati novinare nije vam strano, nereagovanje na despotske zakone u nadi da ćete imati od njih koristi takođe, a i kriminal i korupcija će vremenom jačati.

Ako već sada niste isti, na dobrom ste putu. Uskoro.
Dzaba pricati.

I kad sta kazes eto dezurne ekipe da ti zalijepi SDA bot etiketu iako SDA mnogo vise ne podnosis od trojke.

Odavno su ljudi pogubili sve konce sa pravilnim rezonovovanjem, slobodoumljem i drzanjem svih jednako odgovornim bez obzira koja je stranka ili ideologija iza njih.
dr_Evil

#2702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

MarlboroGold wrote: 28/08/2023 11:24
Dzaba pricati.

I kad sta kazes eto dezurne ekipe da ti zalijepi SDA bot etiketu iako SDA mnogo vise ne podnosis od trojke.

Odavno su ljudi pogubili sve konce sa pravilnim rezonovovanjem, slobodoumljem i drzanjem svih jednako odgovornim bez obzira koja je stranka ili ideologija iza njih.
Ne poznajem tvoj opus kao forumasa. Ali vecina ovdje jeste SDFA bot. Svi su postovi tipa nisam SDFA ali.. i kad tome dodas jos nikad nijednu ruznu rijec protiv istih. Onda je zakljucak lagan.

Nazalost ima ovdje jos raznih botova iz raznih tabora. I onda i ko ne zeli mora biti uvucen u sistem botovanja jer se protiv istih ne mozes boriti argumentima
agent_zero

#2703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by agent_zero »

Zeleni štakori nakon ratnih i poratnih izdaja, nastavili izdaje i u miru, dajući na tacni našu krvlju odbranjenu zemlju arapskoj lopovskoj pogani:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/promet- ... /230824124
vee-jay

#2704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

dr_Evil wrote: 28/08/2023 11:20
F&N wrote: 28/08/2023 11:14

Ovo je apsurdna recenica. Presude, bez interevencije stranaca ne moze implementirati niko u BiH. SR i HR faktor nikad bez prislonjenog noza na grlo (slikovito receno) nece pristati na ovo.

Cinjenica je, i ona se potvrđuje iz godine u godinu da stranci (EU, USA) koji se kunu u ljudska prava, evropske sudove, i koji su glavni zastitnici, i provodioci istih u cijelom svijetu, u BiH sute na direktna, otvorena gazenja i krsenja svih mogucih ljudskih prava, i odluka istih njihovih sudija. Isto tako veliki pain in the ass za sve njih je sto ljudksa prava, međunarodno pravo, itd, su na strani vecinskog naroda u BiH a to su bosnjaci/muslimani. I to je najveci problem citave ove price.

Tako da i ova odluka ce vjerovatno ostati zaglavljena u ustavno-pravnom uređenju BiH.
To je nesposobnost domacih aktera drug... Ako te zanima kako se napravi drzava beton kad je citav svijet protiv tebe, onda gledaj pod Izrael. Ne postoji narod kojeg su vise mrzili i pobili od njih, na svim dijelovima svijeta.

Ja niti sam sposoban niti imam zeludac za politiku, pa se i ne bavim sa njom, iako je volim. Mi nemamo politicara koji je u stanju voditi i dovesti promjene. Imas samo dokazano nepostene i nesposobne, i ove koji su ocito ali nedokazano nesposobni ali bez kriminalnih afera. Ja biram ove za koje mislim da su posteniji.

Nema kadra, nema obrazovanja, nema kapaciteta.
Bit ce da ti politiku pratis tek od juce ako si uvjerenja da je Izrael sam napravio svoju drzavu.
dr_Evil

#2705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

vee-jay wrote: 28/08/2023 11:28

Bit ce da ti politiku pratis tek od juce ako si uvjerenja da je Izrael sam napravio svoju drzavu.
Sam? Kako moze nesto sta ne postoji da napravi samo sebe. Bitch please.

To je generacijsko ulaganje u buducnost i dugorocno planiranje. Pravi ljudi, na pravom mjestu, uz odgovarajuce znanje na svim poljima, a zaista jesu najbolji.

Ne moze se diploma kupovat u Travniku i Kiseljaku, ili da budzet Univerziteta bude ko malo ovece piljare, a da se igra na svjetskom nivou. Mali dosao iz Vogosce i misli da ce prevarit bjelosvjetske lopove.
vee-jay

#2706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

W0rM wrote: 28/08/2023 11:18
F&N wrote: 28/08/2023 11:14

Ovo je apsurdna recenica. Presude, bez interevencije stranaca ne moze implementirati niko u BiH. SR i HR faktor nikad bez prislonjenog noza na grlo (slikovito receno) nece pristati na ovo.

Cinjenica je, i ona se potvrđuje iz godine u godinu da stranci (EU, USA) koji se kunu u ljudska prava, evropske sudove, i koji su glavni zastitnici, i provodioci istih u cijelom svijetu, u BiH sute na direktna, otvorena gazenja i krsenja svih mogucih ljudskih prava, i odluka istih njihovih sudija. Isto tako veliki pain in the ass za sve njih je sto ljudksa prava, međunarodno pravo, itd, su na strani vecinskog naroda u BiH a to su bosnjaci/muslimani. I to je najveci problem citave ove price.

Tako da i ova odluka ce vjerovatno ostati zaglavljena u ustavno-pravnom uređenju BiH.
Bolje receno od ovoga tesko da moze. Bosnjo svakako treba da se uzda u se i u svoje kljuse, od stranaca, nema vise hajra, jer oni ne vide svoj interes, da se vise dokazuju kao zastitnici i ispravljaci nepravde. Vise su u fazonu, "eto vas tamo, pocrkajte sto se nas tice", uz duzno postovanje i izuzetak pravih prijatelja Bosne i Hercegovine, kojih nema puno, ali su tu.
OK -- ajde daj jedan primjer tog tvog "uzdaj se u se i u svoje kljuse":

Kako da BiH zaustavi odljev mozgova ili privoli strane investicije ili digne proizvodnju?
vee-jay

#2707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

dr_Evil wrote: 28/08/2023 11:32
vee-jay wrote: 28/08/2023 11:28

Sam? Kako moze nesto sta ne postoji da napravi samo sebe. Bitch please.

To je generacijsko ulaganje u buducnost i dugorocno planiranje. Pravi ljudi, na pravom mjestu, uz odgovarajuce znanje na svim poljima, a zaista jesu najbolji.

Ne moze se diploma kupovat u Travniku i Kiseljaku, ili da budzet Univerziteta bude ko malo ovece piljare, a da se igra na svjetskom nivou. Mali dosao iz Vogosce i misli da ce prevarit bjelosvjetske lopove.
Da pojasnim: Izrael je tu gdje jeste i geografski i geostrateski - zato jer je Zapad imao taj interes. A znamo ko je "sef" Zapada.
dr_Evil

#2708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

vee-jay wrote: 28/08/2023 11:34
Da pojasnim: Izrael je tu gdje jeste i geografski i geostrateski - zato jer je Zapad imao taj interes. A znamo ko je "sef" Zapada.
Pa znamo, oni su sef Zapada ;). Strateski rasporedjeni ljudi, na pravim mjestima, sa pravim znanjem i uvijek u pravo vrijeme. Trebalo je znati odigrati tu kartu
Lex77

#2709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lex77 »

DonieBrasco wrote: 28/08/2023 11:17 Jos se nisu oglasili iz OHR, americke ambasade sa glupim floskulama da se "razgovara", a onda na jesen moze samo Ljubic nema vremena za drugo.
Tako nekako.
kakabanja213

#2710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Styling wrote: 28/08/2023 11:01
Hakiz wrote: 28/08/2023 10:47

Po reakcijama botova trojke koji su presudu već sahranili, očekivati je. A ta reakcija nije plod njihovog (vašeg? :mrgreen: ) uma, nego naredbi iz centrale/a.
Prvo, ja nisam bot. Ja sam jasno deklarisana kao simpatizer NIP-a. Ja ne botujem ni za koga.
Drugo, treba biti iskren sam prema sebi pa priznati da ce ici tesko sa ovom presudom. Ono sto je moguce uraditi je pokusati maksimalno izvuci iz presude tokom najavljenih pregovora o izbornom zakonu. vijdti sta treba Hrvatima i eventualno Srbima i ici sa svojim uslovima.
Sta znaci maksimalno izvuci iz presude. Ono tipa dobijes 10 godina zatvora. E sad ako nekom sudiji treba nesto zasalovati, pokositi travu, cuvati djecu onda sudija kaze to odradis i odsluzis 4 godine.
Pa ljudi to je presuda, takva je kakva je, Evropa (sud) se je izjasnila sad treba da se izjasne oni koji mogu tu presudu da provedu. Znaci Trojka i partneri. SDA ocigledno nije bila zainteresovama za evropski put i nisu proveli, niti su se trudili da provedu prethodne. HDZ i SNSD takodjer.
Sada je na Trojci da se izjasni hoce li evropski put i sta to znaci. Kao i na HDZ i SNSD. Nema tu piskicu-kakicu.
Koliko znamo trojka se je izjasnila da hoce evropski put, takodjer je garantovala za Dodika. HDZ je odavno nosilac evropskih vrijednosti.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#2711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

vee-jay wrote: 28/08/2023 11:32
W0rM wrote: 28/08/2023 11:18

Bolje receno od ovoga tesko da moze. Bosnjo svakako treba da se uzda u se i u svoje kljuse, od stranaca, nema vise hajra, jer oni ne vide svoj interes, da se vise dokazuju kao zastitnici i ispravljaci nepravde. Vise su u fazonu, "eto vas tamo, pocrkajte sto se nas tice", uz duzno postovanje i izuzetak pravih prijatelja Bosne i Hercegovine, kojih nema puno, ali su tu.
OK -- ajde daj jedan primjer tog tvog "uzdaj se u se i u svoje kljuse":

Kako da BiH zaustavi odljev mozgova ili privoli strane investicije ili digne proizvodnju?
Bosnjo je apsolutna vecina u 4 od 10 kantona, za ovo godina to se trebalo urediti da bude utegnuto ko zica od gitare. I dalje se isto moze napraviti samo treba politicke volje.

Evo ti jos jednog primjera niko ni druge drzave nije uredio, moras sam, mora biti kolektivne svijesti. Shvatam da nismo jednonacionalna zemlja, vise licimo Juznoj Africi nego nekoj evropskoj drzavi, ali sta je tu je, treba raditi s onim s cim se ima.

Moze gospoda sebi ako ne na drzavnom nivou i entitetskom sebi smanjiti primanja na kantonalnom i tako da investira vise u mlade, da smanje namete u Federaciji, da privreda prodise, naravno, interesa nema, jer zasto bi nekada Konakovic kao premijer KS-a, sada Uk, sebi smanjio primanja sa 4-5 milja na 2, 2,5? Koa sto Forto rece da je njemu normalno da mu je plata 3500... Si lud. Doktori to zasluzuju i ako primas to trebas se usutiti
Ne vide siri interes, niti zele da vide. Nisam cuo ni vidio stranku da je zagovarala smanjenje budzeta, da je radila na digitalziaciji pro aktivno da se smanje budzetski uhljebi. Ovdje vazi sve i jedna pro bosanska stranka. Pa prvi koji kaze da se uopstinama moraju rezati radna mjesta gubi naredne izbore 100%. A to je zato jer nemamo kolektivne svijesti.
Last edited by W0rM on 28/08/2023 11:52, edited 1 time in total.
Hakiz

#2712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2023 10:50
Hakiz wrote: 28/08/2023 10:49

Trebao bi sebe banovati zbog nepismenosti. Persira se velikim slovom, ako već nisi znao, od sada da znaš.

Pisao sam u množini, svim vama trojkinim botovima.
Polazim od toga da ti ne znas. Jer iskustvo, jebiga.
Ne vadi se, Mujo, ružit će te.

Bit će da ti tvoj svetac šapuće šta ćeš napisati :lol:
MarlboroGold

#2713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MarlboroGold »

dr_Evil wrote: 28/08/2023 11:28
MarlboroGold wrote: 28/08/2023 11:24
Dzaba pricati.

Ne poznajem tvoj opus kao forumasa. Ali vecina ovdje jeste SDFA bot. Svi su postovi tipa nisam SDFA ali.. i kad tome dodas jos nikad nijednu ruznu rijec protiv istih. Onda je zakljucak lagan.

Nazalost ima ovdje jos raznih botova iz raznih tabora. I onda i ko ne zeli mora biti uvucen u sistem botovanja jer se protiv istih ne mozes boriti argumentima
Evo ukratko.

Ja sam anti-SDA od kad znam za sebe. Od ideologije do minder politike, korupcije, kriminala do svega ostalog. SDA je najvece zlo za Bosnjake nakon rata i toliko je bosnjastvo i naciju (koristicu ovaj termin iako nije bas adekvatan) srozalo da ce trebati minimalno 5 narednih generacija da se isto oporavi i da dodje do pravog osvjestenja Bosnjaka. I opet je upitno hoce li doci do istog.

S druge strane, trojka je skup bezmudih i blijedih politicara i to mahom preletaca u NiP-u koji su, jos dok su bili u SDA, mahom bili odgovorni za svasta nesto. Jedan veliki cirkuz kojeg Covic i Dodik sutaju kako hoce jer su im to dopustili. Trojka je tanka u svim drugim segmentima drustva i politike koji nisu bazirani na anti-SDA pricama. Nista konkretno ne nude. Bave se nekim trivijalnostima tipa Zakona o vinu koji ide u korist ljudima bliskim HDZ-u, a mnoge druge vaznije stvari su na cekanju. Sto li?

Hvala lijepo, ali ja ipak cekam neku trecu opciju. I SDA i DF i trojka, sto se mene tice, neka se raspadnu. Narocito SDA.
Last edited by MarlboroGold on 28/08/2023 11:45, edited 1 time in total.
Hakiz

#2714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

vee-jay wrote: 28/08/2023 11:17
Hakiz wrote: 28/08/2023 10:37 Trojkini botovi sve više liče na Turke.

Hoće u EU, ali neće da prihvate ono šta donosi.

Interesantno je da i Turska i trojkini botovi imaju isti problem, naime smetaju im stvari iz oblasti ljudskih prava. Turskoj smeta što bi novinari mogli kritikovati vlast, a trojkinim botovima što bi svako iz BiH, bez obzira na na narodnost i mjesto boravka mogao biti kandidat za funkciju.

SDA se nije puno bunio zbog neprovođenja Sejdić - Finci. Malo pričao, ali koaliciju nije rušio.

Čovjek bi očekivao da su ovi drugačiji. Jazuk.
bukvalno sam nakon citanja ovog posta postao gluplja osoba.
Nemoguće.
Almir_

#2715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Almir_ »

Kad je mogao suspendovati ustav na 24h,moze i ovu odluku sam implementirati.
Nije problem jesi li za Eu put,u javnosti su svi za Eu.
Nego su problem dodatni uslovi koje ce postaviti HDZ i SNSD.

Ono sto znam,trojka nema kapacitet i hrabrost postaviti bilo kakav uslov u ovoj sada koaliciji.

Evo npr. botovi se hvale kao usvojeni Eu zakoni,a zapravo moze nam se desiti kao i sa isporucenim zakonom u tkz.rs Zakon o prebivalistu.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/asim-cr ... /230826030
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Hakiz wrote: 28/08/2023 11:43
_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2023 10:50
Polazim od toga da ti ne znas. Jer iskustvo, jebiga.
Ne vadi se, Mujo, ružit će te.

Bit će da ti tvoj svetac šapuće šta ćeš napisati :lol:
Ne vadim bez praznjenja nikad :D
dr_Evil

#2717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

MarlboroGold wrote: 28/08/2023 11:44
Evo ukratko.

Ja sam anti-SDA od kad znam za sebe. Od ideologije do minder politike, korupcije, kriminala do svega ostalog. SDA je najvece zlo za Bosnjake nakon rata i toliko je bosnjastvo i naciju (koristicu ovaj termin iako nije bas adekvatan) srozalo da ce trebati minimalno 5 narednih generacija da se isto oporavi i da dodje do pravog osvjestenja Bosnjaka. I opet je upitno hoce li doci do istog.

S druge strane, trojka je skup bezmudih i blijedih politicara i to mahom preletaca u NiP-u koji su, jos dok su bili u SDA, mahom bili odgovorni za svasta nesto. Jedan veliki cirkuz kojeg Covic i Dodik sutaju kako hoce jer su im to dopustili. Trojka je tanka u svim drugim segmentima drustva i politike koji nisu bazirani na anti-SDA pricama. Nista konkretno ne nude. Bave se nekim trivijalnostima tipa Zakona o vinu koji ide u korist ljudima bliskim HDZ-u, a mnoge druge vaznije stvari su na cekanju. Sto li?

Hvala lijepo, ali ja ipak cekam neku trecu opciju. I SDA i DF i trojka, sto se mene tice, neka se raspadnu. Narocito SDA.
Tako dodje nekako, ja sam mjesecima ovdje pisao po forumu, obecane promjene mogu biti samo da vidim masovna hapsenja ratnih i poratnih profitera. Gdje su unistena drzavna preduzeca, tenderi. Samo hapsit, e onda kad se pohapsi sve sta ne valja da vidimo kako radite ako ste posteni. Napraviti Dubai od kantona sa bosnjackom vecinom.

Sa jakom ekonomijom i zakonom onda krenut drzavu uredjivat.

Nije se desilo, niti ce se desit. Otisla glava samo Hadzibajricu, a i to je upitno.
dr_Evil

#2718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Almir_ wrote: 28/08/2023 11:48 Kad je mogao suspendovati ustav na 24h,moze i ovu odluku sam implementirati.

Ono sto znam,trojka nema kapacitet i hrabrost postaviti bilo kakav uslov u ovoj sada koaliciji.

Evo npr. botovi se hvale kao usvojeni Eu zakoni,a zapravo moze nam se desiti kao i sa isporucenim zakonom u tkz.rs Zakon o prebivalistu.

Huh mislim da ne moze ovu ipak VP implementirati. Ovo je ipak Ustav BiH
W0rM

#2719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

dr_Evil wrote: 28/08/2023 11:49
MarlboroGold wrote: 28/08/2023 11:44
Evo ukratko.

Tako dodje nekako, ja sam mjesecima ovdje pisao po forumu, obecane promjene mogu biti samo da vidim masovna hapsenja ratnih i poratnih profitera. Gdje su unistena drzavna preduzeca, tenderi. Samo hapsit, e onda kad se pohapsi sve sta ne valja da vidimo kako radite ako ste posteni. Napraviti Dubai od kantona sa bosnjackom vecinom.

Sa jakom ekonomijom i zakonom onda krenut drzavu uredjivat.

Nije se desilo, niti ce se desit. Otisla glava samo Hadzibajricu, a i to je upitno.
Ma to je to, uradili oke stvari u KS-u gdje nema HDZa i SNSDa i kontaju sad to replicirati na entitetski i drzavni nivo. Hoce, hoce, kako da ne... Kakav danak neiskustvu :D
dr_Evil

#2720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 28/08/2023 11:55
Ma to je to, uradili oke stvari u KS-u gdje nema HDZa i SNSDa i kontaju sad to replicirati na entitetski i drzavni nivo. Hoce, hoce, kako da ne... Kakav danak neiskustvu :D
Ja sam to godinama pisao kada sam kritikovao SDA, a sada mogu Trojku za isto. I Onda bi mi @palermo naljepio da je to najgora moguca opcija, jer eto ako se sudi Bosnjacima mora i Hrvatima ili nikome.
MAha

#2721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MAha »

kakabanja213 wrote: 28/08/2023 11:38
Styling wrote: 28/08/2023 11:01

Prvo, ja nisam bot. Ja sam jasno deklarisana kao simpatizer NIP-a. Ja ne botujem ni za koga.
Drugo, treba biti iskren sam prema sebi pa priznati da ce ici tesko sa ovom presudom. Ono sto je moguce uraditi je pokusati maksimalno izvuci iz presude tokom najavljenih pregovora o izbornom zakonu. vijdti sta treba Hrvatima i eventualno Srbima i ici sa svojim uslovima.
Sta znaci maksimalno izvuci iz presude. Ono tipa dobijes 10 godina zatvora. E sad ako nekom sudiji treba nesto zasalovati, pokositi travu, cuvati djecu onda sudija kaze to odradis i odsluzis 4 godine.
Pa ljudi to je presuda, takva je kakva je, Evropa (sud) se je izjasnila sad treba da se izjasne oni koji mogu tu presudu da provedu. Znaci Trojka i partneri. SDA ocigledno nije bila zainteresovama za evropski put i nisu proveli, niti su se trudili da provedu prethodne. HDZ i SNSD takodjer.
Sada je na Trojci da se izjasni hoce li evropski put i sta to znaci. Kao i na HDZ i SNSD. Nema tu piskicu-kakicu.
Koliko znamo trojka se je izjasnila da hoce evropski put, takodjer je garantovala za Dodika. HDZ je odavno nosilac evropskih vrijednosti.
To je to. Do kada ce se trgovati ovakvim, neizmjerno bitnim, stvarima. Da nam Dodik ne bi psovao Srebrenicu opet ili da bi eto priznao genocid...ne razumijem. Bas me briga hicel Dodik priznati Srebrenicu, njegovo je eto misljenje bitno (vec je btw priznao ne tako davno). Hovu da kazem bagatelisemo dobijene stvari, izbagatelisali smo naklonost medjunarodne zajednice, "izbagatelisali" oresudu za genocid, UZP, Sutorinu, aprilski paket, zakon o prebivalistu, put ka NATO, put ka EU, ranije presude suda za ljudska prava, iskreno se bojim da ne izbagatelisemo strane suce u Ustavnom sudu, ovu nevjerovatno vaznu novu presudu Suda za ljudska prava. Pa ljudi imamo sve u svojim rukama, zasto bagatelisati, trgivati, da se eto neko ne naljuti pa pocne zafrkavat, prijetit, da kao ne funkcionise nesto zbog toga. Znam sa je lakse pametovati, ali ja niaam placen ni biran da radim konkretne stvari u vezi aa tim. Imaju ljude koje smo birali (ne daj Boze da amnestiram SDA). I da, meni je DF ovim, pa potom Komsicevim nastupom u Ukrajini, skocio u ocima jako, nek se ljuti ko hoce.
tramvajtrojka

#2722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Almir_ wrote: 28/08/2023 11:48 Kad je mogao suspendovati ustav na 24h,moze i ovu odluku sam implementirati.

Zar vas jos uvijek ovo boli :lol: :lol: , i zasto bi to gospodin Schmidt radio, kad nema suglasnosti na nivou države za takvom dubokom promjenom ustava
Last edited by tramvajtrojka on 28/08/2023 12:01, edited 1 time in total.
dr_Evil

#2723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

MAha wrote: 28/08/2023 11:58 I sa meni je DF ovim, pa potom Komsicevim nastupom u Ukrajini, skocio u ocima jako, nek se ljuti ko hoce.
To je prvi trebao Dino uraditi.. ali eto nije. Zasto nije nek styling i akcija odgovore.

To je dobar i odlican potez.

A sto se tice Komsica, on samo prica i brani kriminalce. Ne treba se loziti na njegove rijeci i poteze.
W0rM

#2724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

dr_Evil wrote: 28/08/2023 11:57
W0rM wrote: 28/08/2023 11:55
Ja sam to godinama pisao kada sam kritikovao SDA, a sada mogu Trojku za isto. I Onda bi mi @palermo naljepio da je to najgora moguca opcija, jer eto ako se sudi Bosnjacima mora i Hrvatima ili nikome.
Ponavljam, dosta ljudi pametuje ovdje, ne poznaje ni osnove Ustava niti uredjenja drzave. Pa im je cudno zasto na jedno nivou moze a na drugom ne. Kada je bila izborna godina sto ce biti prosla jelte, znao sam da NS nema snage za nesto vise od kantona, isto kao i NiP koji je samo losija kopija SDA. SDP je tu uvijek bio pandan SDA i njihovoj politici te ima vecu bazu biraca od NS-a i NiP-a. Takodjer imaju ako ne kvalitetniji, svakako vise medijski pokriven kadar.

Poenta price, nije za jednu stranku/koaliciju svaki nivo vlasti.
MAha

#2725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MAha »

tramvajtrojka wrote: 28/08/2023 12:00

Zar vas jos uvijek ovo boli :lol: :lol: , i zasto bi to gospodin Schmidt radio, kad nema suglasnosti na nivou države za takvom dubokom promjenom ustava
A zasto ne bi? Cak stavise morao bi, ovo je cak jasnija situacija, ima debeo osnov, jer je to IZRICITO njegov posao. Ovo je dio Ustava BiH ( odredbe ustava koje govore da su sve konvencije, sva pravila vezano za ljudska prava, iznad Ustava i direktno se primjenjuju), ako je Ustav u nekim drugim odredbama u koliziji sa time, onda one ne vaze (te medjunarodne konvencije su dio naseg Ustava maltene i iznad su njrga, u pravnom smislu). E sad ako je njegov posao civilna imopementacija Ustava voila, eto ga brate Schmite, implementiraj Ustav.
Last edited by MAha on 28/08/2023 12:06, edited 2 times in total.
Locked